Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostatní pivní dění


Pivní.info

V Kocourovi ukázaly pivovary své aly

[pondělí, 29. říjen 2018]









Chyst8 se vznik nového evropského svazu nezávislých pivovarů - Independent Brewers of Europe (IBE). Úvodní setkání se konalo 27. září v Bruselu a za náš svaz (ČMSMP) se ho zúčastnil víceprezident svazu Martin Hájek.

Cílem IBE, jehož společný plán byl na setkání v Bruselu schválen, je společně podporovat a prosazovat zájmy svých členů ve vztahu k evropským institucím a médiim. Protože v Evropě často není slyšet hlas nezávislého výrobce, klade si IBE za cíl šířit svá sdělení politicky i komerčně. Cílem organizace je stát se zástupcem oboru a ústředním kontaktním místem pro evropské instituce, aby se zabývaly otázkami jako je regulace, zdanění, přístup na trh atd.

Nezávislé pivovary vyrábí místní kvalitní pivo, které konzumenti poptávají. Zároveň zaměstnávají místní obyvatele čímž zlepšují sociální podmínky v místních komunitách a podporují zodpovědnou konzumaci svých piv.

9 evropských organizací reprezentuje rychle rostoucí počet nezávislých pivovarů v Evropě a jejich stoupající podíl na trhu.

IBE také vyzývá podobné subjekty z jiných zemí, aby se k nim připojili.

Současní členové jsou: Francie, Itálie, Dánsko, Irsko, Švédsko, Spojené království, Španělsko, Nizozemsko a Česká republika: Independent Brewers of Ireland; SIBA, The Society of Independent Brewers, (SIBA) UK; Syndicat National des Brasseurs Indépendants, (SNBI) France; Unionbirrai, Italy; Scanian Beverage Producers, Sweden; Det Fri Øl, Denmark; Craft Brewers Netherlands; Czech and Moravian Microbreweries Association, Czech Republic; La Asociacion Española de Cerveceras Artesanas Independientes (AECAI)

Zdroj: Českomoravský svaz minipivovarů o.s.





Karolina Oktobeerfest bavil Ostravu

[pondělí, 15. říjen 2018]








PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI