Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dění v pivovarech

Pivovary


Pivní.info

Budějovický Budvar vyhrál nad svým americkým konkurentem Anheuser-Busch další vleklý spor. Český pivovar smí v Maďarsku prodávat své výrobky s označením původu Budějovické pivo a Českobudějovické pivo. S konečnou platností o tom rozhodl tamní nejvyšší soud.

Senát navíc potvrdil ochranu obou označení i v dalších třech jazycích. Chráněny tak budou nejen české originály, ale i mutace v němčině, angličtině a francouzštině.

"Dosáhli jsme významného úspěchu při obraně našich práv. Rozhodnutí posílilo i obchodní pozici našeho piva, které prodáváme pod názvem Budweiser Budvar," uvedla právnička Budějovického Budvaru Helena Lejtnarová.

Maďarsko je pro budějovický pivovar jedním z deseti nejdůležitějších exportních trhů. Budějovický pivovar v zemi prodává převážně světlý ležák Budweiser Budvar. (iDnes)


Velkopopovický Kozel přichází s novým franšízingovým konceptem pro vybrané provozovny, které nabízejí pivo této značky. Nové „Kozlovny“ se budou vyznačovat interiérem navozujícím tradiční hospodskou atmosféru, berou však v potaz současné požadavky na vybavenost. První z nich se nyní otvírá v Bystřici nad Pernštejnem. V nadcházejících letech by mělo být na různých místech v České republice každý rok otevřeno přibližně pět nových Kozloven.

Jsme si dobře vědomi toho, že interiérem jako takovým vše teprve začíná. Kozlovny budou odlišné jak svým specifickým interiérovým provedením, tak speciálními aktivitami, které hostům zpříjemní návštěvu,“ uvedl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

„Pro nadcházející roky počítáme s otevřením přibližně pěti nových Kozloven za rok. Výběr provozoven, které budou do projektu zařazeny, se řídí kritérii, jako je velikost provozovny, její umístění a celkově region, ve kterém působí, a v neposlední řadě také její zkušenost se značkou Velkopopovický Kozel. Náklady na úpravy se různí dle velikosti plochy, nutnosti úprav a podobně. Přesná cenová kalkulace je možná až po přesném zaměření provozovny a po vypracování projektové dokumentace. Způsob pokrytí nákladů řešíme vždy individuálně s každým potenciálním zájemcem. Co se týče tempa úprav, podle našich odhadů a dosavadních zkušeností je na důslednou rekonstrukci provozovny zapotřebí v průměru přibližně 4 měsíce,“ řekl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

„Hlavním záměrem byla vyšší atraktivita naší provozovny i pro nové hosty a v neposlední řadě také pro mladší věkovou kategorii. Velkopopovický Kozel je v této oblasti oblíbený a naším cílem je vytvořit pro jeho stoupence tradiční příjemnou pivnici s restaurací, která současně odpovídá moderním požadavkům,“ dodává Bohumil Kobza, majitel Kozlovny v Bystřici nad Pernštejnem, první nové Kozlovny v České republice.

Úprava interiéru Kozlovny zahrnuje využití dřeva, kovu, mosazi, přírodních barev jako je béžová a terakota, k navození příjemné a útulné atmosféry. Interiérové prvky jsou doplněny Kozlími speciálními stylovými motivy, jako jsou kopyta, růžky, kožené prvky, majestátní socha kozla dominující hospodě atd. Co se týče nabídky, bude pro návštěvníky v nových Kozlovnách připraven široký výběr variant čepovaného Velkopopovického Kozla: Velkopopovický Kozel Světlý (výčepní), Velkopopovický Kozel 11° Medium a Premium (ležáky), a Velkopopovický Kozel Černý. Speciální sortiment jídel a chuťovek k pivu vychází z tradiční národní i regionální české kuchyně a přináší její moderní varianty. Připravují se drobná folková vystoupení navazující na letní folkovou šňůru Léto s Kozlem a budou zde také probíhat pravidelné návštěvy promotýmů a soutěže o dárky od Velkopopovického Kozla. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Zapojte se do ankety, která dá jméno unikátnímu pivnímu speciálu, který pivovar Velké Popovice připraví pro návštěvníky letošního, již 15. ročníku Dne Kozla. Program tohoto tradičního setkání příznivců Velkopopovického Kozla v areálu pivovaru Velké Popovice, které letos proběhne 16. června, bude tentokrát ve znamení Gurmánských hodů. Nechte se inspirovat tímto tématem a na jeho motivy zasílejte své tipy na vhodný název pivního speciálu připraveného výlučně pro tuto akci, a pokud váš návrh zvítězí, vyhrajete 50 l sud piva Velkopopovický Kozel Premium. Odměněno bude i dalších 10 vybraných. Uzávěrka ankety je 25. května 2007.

„Pivovar Velké Popovice má již bohatou tradici v přípravě speciálních piv. V minulosti to bývala silná tmavá piva pod značkou Kozel, dnes je to unikátní polotmavý a tmavý Master a v posledních dvou letech se stalo již tradicí, že velkopopovičtí mistři sládci připravují exkluzivní piva, která můžete ochutnat pouze u příležitosti konání červnového Dne Kozla. V předchozích letech si návštěvníci mohli pochutnat na exkluzivních pivních speciálech Velkopopovický Kozel Florian nebo Sládek, vždy s unikátním složením a připravené pouze pro tuto příležitost. I pro letošní Den Kozla na téma gurmánské hody připravíme speciál – a rozhodli jsme se, že požádáme veřejnost o pomoc se jménem, které by se k tomuto tématu nejlépe hodilo,“ říká Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice.

Autor vítězného názvu bude odměněn 50 l sudem Velkopopovického Kozla Premium, deset dalších vybraných účastníků ankety získá 20 lahví Velkopopovického Kozla Premium.

Své tipy na název pivního speciálu pro letošní Den Kozla – „Gurmánské hody" – prosím zasílejte nejpozději do pátku 25. května (včetně) na adresu pivovaru, na jeho bráně bude navíc umístěna speciální schránka na Vaše anketní lístky. Můžete je také zasílat elektronicky na níže uvedenou e-mailovou adresu. Ať již využijete kterýkoli způsob, své příspěvky do ankety nezapomeňte označit heslem „Anketa – pivní speciál“.

***

Adresa pro zasílání anketních lístků:

Pivovar Velké Popovice

Ringhofferova 1

251 69 Velké Popovice

e-mail: info@kozel.cz

Heslo: Anketa – pivní speciál

(Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Kozel truhlářem

[pátek, 11. květen 2007]

Od května přichází značka Velkopopovický Kozel s novou televizní reklamou. Nahrazuje tak předchozí reklamu „Uzenář“, která byla vysílána od srpna roku 2006. Protože přichází nová letní sezona, je nezbytně nutné, upoutat spotřebitele novou kampaní.

Velkopopovický Kozel má ve své komunikační ideji cíl vyjadřovat ocenění za poctivě odvedenou práci a odměňovat za ni skvělým Velkopopovickým pivem. Nová televizní kampaň tento komunikační koncept dále rozvíjí, protože jak ukázaly testy, tak i reálné vyhodnocení reklamy „Uzenář“, je tato kreativní myšlenka dobře přijímána cílovou skupinou a je jedinečná právě pro značku Velkopopovický Kozel.

Nová kampaň, která dále rozvíjí tento koncept, má pracovní název „Truhlář“. Odehrává se v nádherné stolařské dílně a sympatické maloměstské hospodě, které navozují vlídnou atmosféru malého města. Protože konzumace piva je spojena hlavně s letním obdobím, je celý reklamní spot zalit zelení a prosluněnými letními záběry.

„Truhlář“ pochází z dílny reklamní agentury Ogilvy&Mather. Produkci reklamy zajišťovala produkční společnost Filmservis. Režie je ujal jeden z nejlepších českých reklamních režisérů pan Jiří Hanych, který již opakovaně pracuje pro značku Velkopopovický Kozel. A za kameru usedli vynikající kameramani Tomáš Sysel a Martin Šec.

Nový televizní spot bude v televizi nasazen od 2.5.2007. Bude vysílán na televizích Nova, Prima a ČT1.

Zajímavosti z natáčení:

Od zadání do schválení uběhlo 135 dnů

Natáčelo se 3 dny

Na samotném natáčení pracovalo kolem 70 lidí, zahrnující herce, štáb režiséra a kameramana, kompars, produkční štáb, architekty, make up artisty a food stylisty, osvětlovače či elektrotechniky…. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Už v sobotu se koná další Den otevřených dveří v areálu Pivovaru Klášter. Pro návštěvníky je připraven bohatý program, ale především velice zajímavé exkurze v pivovarských provozech. „Zájemcům nabízíme zdarma exkurzi s průvodcem. Lze tak nahlédnout do varny, spilky i ležáckých sklepů, tedy velice atraktivních pivovarských provozů,“ uvedl Josef Špryňar, obchodní ředitel společnosti Ecoholding, která pivovar provozuje. Do areálu pivovaru začnou pořadatelé návštěvníky pouštět v 11 hodin, předpokládaný konec je v 17 hodin. Pro zájemce je připravena kyvadlová autobusová doprava z Mnichova Hradiště. K tanci i poslechu budou vyhrávat oblíbené skupiny Tuplák a Seven. „Bude se také soutěžit. Třeba v pití piva na čas, ale i v méně tradičním pojídání bramboráků,“ podotkl ředitel Špryňar. Připraveny jsou ukázky veteránských automobilů i motocyklů pražské skupiny Black Dogs. Čepovat se bude veškeré pivo vyráběné v Klášteře včetně kvasnicového. (Boleslavský deník)


Braník s novým TV spotem

[čtvrtek, 10. květen 2007]

Tento týden odstartovalo vysílání nového televizního spotu na značku Braník, tentokrát zaměřeného na jeho čepovanou podobu. Autorem kreativního návrhu je agentura Jazz Communications, natáčení se v produkci Film Service Production ujal režisér Petr Čtvrtníček.

Děj nového reklamního spotu popisuje vztah muže k Braníku, vše prostřednictvím písničky "Mám svý pivo, mám", která vznikla přepracováním známého hitu K. Černocha.

„Braník patří dlouhodobě k nejprodávanějším pivům u nás s množstvím loajálních spotřebitelů, kteří mají ke své oblíbené značce svůj vztah,“ uvádí Pavel Barvík, brand manager značky Braník. „Spot s „pivním vyznáním“ je tak na místě, “ dodává s úsměvem.

I v nové kampani pak Braník pokračuje ve svém konceptu "Draze jen chutná", který začal komunikovat v loňské televizní kampani. Dosažené prodejní výsledky značky v uplynulém roce upevnily pozici Braníku jako druhého nejžádanějšího lahvového piva u nás. Foto zde ... (Tisková zpráva Pivovarů Staropramen)


Staropramen mládne a vítězí!

[čtvrtek, 10. květen 2007]

Spotřebitelé zvolili nejlepší novinkou v kategorii Pivo výrobkovou řadu Staropramen

Společnost Atoz Event vyhlásila výsledky 7. ročníku programu „Volba spotřebitelů 2007 - Nejlepší novinka“, který oceňuje novinky a inovace na českém trhu rychloobrátkového zboží. Staropramen získal první místo v kategorii Pivo díky modernímu redesignu svého portfolia.

Po loňském úspěchu značky Staropramen, která získala nejvyšší ocenění v soutěži Pivo České republiky 2006, slaví Staropramen další úspěch. Tentokrát jej ocenili spotřebitelé v programu „Volba spotřebitelů - Nejlepší novinka“ v kategorii Pivo – inovace značky. „Omládnutí“ značky Staropramen se projevilo v novém tvaru láhve, zvýrazněném zelenou barvou, a moderním designu etiket s netradičním vertikálním logem.

„Toto vítězství nás obzvláště těší, protože jsou vítězné výrobky voleny konečným spotřebitelem,“ říká Daniel Musialek, brand manažer značky Staropramen. „Vážíme si toho, že spotřebitelé pozitivně vnímají, jak se Staropramen mění – mládne a přibližuje se jim,“ dodává Musialek.

Výše uvedené změny vyplývají z nové koncepce komunikace značky Staropramen. Ta se kromě inovací v designu prezentuje také např. podporou akcí, jako je Pražský mezinárodní maratón nebo taneční párty Sensation White. Další novinky značky Staropramen budou teprve představeny.

„Volba spotřebitelů - Nejlepší novinka“ probíhá každoročně na reprezentativním panelu dvou tisíců domácností. Letošní sedmý ročník byl označen jako rekordní, neboť se zaregistrovalo 61 společností s 80 výrobky a výrobkovými řadami. (Tisková zpráva Pivovarů Staropramen)


Staropramen zaostřil na pražský outdoor

[čtvrtek, 10. květen 2007]

„Anděl ze Smíchova“ nebo „Praha 10°“ jsou jen některé titulky z posterů značky Staropramen, které od 1. května zdobí pražské ulice. Zcela v duchu své nové kampaně „Kdy jsi naposledy udělal něco jinak?“ připravil Staropramen osm unikátních návrhů obřích venkovních ploch.

„Každý z těchto návrhů si určitým způsobem pohrává s lokalitou, kde se zrovna nachází. Mezi headliny se proto objevují věty jako „Jeď na Kulaťák“ nebo „Běž si sednout na Pankrác“, doprovázené fotografiemi orosených půllitrů,“ říká Martin Jahoda z oddělení marketingu Pivovarů Staropramen.

Po odhalení dvou obřích půllitrů na Hlávkově mostě ukazuje Staropramen touto outdoorovou kampaní, že nepřestává v Praze „dělat věci jinak“, jak sám říká ve svém reklamním sdělení. (Tisková zpráva Pivovarů Staropramen)


Speciály ze Strahova

[čtvrtek, 10. květen 2007]

Klášterní pivovar Strahov patří mezi nejmenší a zároveň nejstarší pivovary v Čechách. Historie pivovaru je doložena nejpozději v roce 1400, kdy byl pronajat měšťanu Petrovi za čtyři kopy českých grošů. Pivovar vždy patřil ke klášteru řádu premonstrátů, který byl založen už roku 1140. V průběhu času byl několikrát zničen, během husitských válek, během třicetileté války, zde měli Švédové ložírování. Dnešní podobu budovy získaly při přestavbě v roce 1629, o které rozhodl opat Kašpar Questenberk. Pivovar byl definitivně zavřen na počátku 20. století, kdy musel ustoupit rozvoji velkých průmyslových pivovarů. V roce 2000 dostala tyto budovy do pronájmu soukromá společnost a zrekonstruovala je na pivovar a restauraci.

V současné době vyrábí šest druhů piva Sv. Norbert nazvaného podle zakladatele řádu premonstrátů. Dva druhy - a sice jantarovou 13% a černou 14% vaří celoročně. Dále produkuje čtyři druhy sezonních piv. V prosinci se vaří speciální 18% vánoční pivo - velice silné, obsahuje až 9 % alc. Na jaře je to opak k silnému vánočnímu pivu - velikonoční světlý ležák, který je vařen na oslavu přicházejícího jara a oslavu největšího svátku v klášteře - Velikonoc. Poté pokračuje přes léto s pšeničným speciálem a konečně na podzim je to speciální tmavý ležák (16%) - vařený z čerstvě sklizeného chmele. Všechna piva jsou vařena podle tradičních receptur a z přírodních, výhradně českých surovin. (iHNed)


Sklárna v Harrachově vyrostla již v roce 1712. O padesát let později se stala – a to na další dvě stovky let – vlastnictvím rodu Harrachů. Luxusní nápojové sklenky, mohutné křišťálové lustry a především v zahraničí oblíbené sklo dekorativní v ní vznikají dodnes.

A to zásadně tradiční ruční prací! Zásluhu na tom má sklář František Novosad, původem z Nového Boru, který druhou nejstarší sklárnu v Česku i střední Evropě v červenci 1993 zakoupil. Posléze ji otevřel i veřejnosti.

Doslova ke sklárně přistavěl restauraci a minipivovar. Usednete-li za stůl v pivovarské restauraci, nabídne se vám výhled přímo do haly sklářské hutě. Chcete-li ovšem sklářům nakouknout přímo pod ruce, můžete se vydat na exkurzi s průvodcem. Spatříte tak brusírnu z roku 1895, dodnes poháněnou vodní turbínou. Horko vás polije v blízkosti dvou pecí, úžas přepadne při pohledu na um současné generace harrachovských sklářů.

Lahodné pivo

Teprve pak přichází ten správný čas na ochutnávku místního piva. Je zdravé, kvasnicové a nefi ltrované, vaří se třikrát týdně ve třech variantách – osmistupňové huťské, dvanáctistupňový Františkův Ležák, který určitě vznikl na počest pana majitele Novosada, a třináctistupňový tmavý Čerťák, jenž je jistojistě věnován známé harrachovské hoře.

Jedno pivo gratis

Nabídka firmy Novosad a syn ale ještě není zdaleka u konce. V muzeu čeká největší sbírka skla na českém území, jež připomene i ty nejzajímavější kousky z éry hrabat Harrachů.

Pokud zatoužíte po skleněném dárku, můžete navštívit hned dvě prodejny skla. Jedna z nich je dokonce samoobslužná. Rozhodnete-li se utratit pět set korun, pokladní z této sumy odečte výši vstupného za exkurzi ve sklárně. Dospělí za prohlídku provozu v délce pětačtyřiceti minut zaplatí šedesát korun, v nichž je i jedno pivo gratis.

Děti na kvasnicový mok nárok nemají, vstupenka pro ně totiž stojí pouhou desetikorunu. Nedivme se, že sklárna Novosad a syn, jež nabízí i lůžka v ubytovně, je nejnavštěvovanější památkou široko daleko. Ochutnejte lahodné kvasnicové pivo v harrachovské sklárně. (Deník)


Na prázdnej ploche bývalého michalovského pivovaru by malo stáť do konca roka moderné nákupné centrum s názvom Zemplín Market Michalovce. Nákupné stredisko vyrastie na ploche viac ako 7,5-tisíc m2. Otvoriť by ho mali v novembri 2007. Výstavbu zabezpečuje spoločnosť Minag, a. s. V stredisku bude priestor pre 50 predajní s rôznym sortimentom a v jeho okolí parkovacia plocha pre 300 áut.

Spoločnosť Spiller Farmer, s. r. o., ktorá sa zaoberá prenájmom nehnuteľností, v týchto dňoch oslovuje viaceré podnikateľské subjekty v regióne Zemplína, ktoré by mohli po dokončení centra v nákupnom stredisku pôsobiť.

Prázdna plocha v centre mesta tak po viac ako štyroch rokoch opäť ožije. Michalovský pivovar sa v roku 1999 dostal do konkurzu. Kúpila ho košická akciová spoločnosť Minag. Pivovar nebol konkurencieschopný ani na domácom trhu a hoci sa noví majitelia snažili o jeho reprofiláciu, zahraniční investori o investíciu prejavili iba minimálny záujem. Spoločnosť sa preto rozhodla v roku 2002 budovy vo vyše trojhektárovom areáli zlikvidovať. Búracie práce boli tak definitívnou bodkou za takmer 140-ročnou existenciou michalovského pivovaru. Z pôvodných stavieb tu zostala iba dvojposchodová budova v blízkosti cesty, v ktorej bude zdravotné stredisko.

Podľa predstaviteľa firmy Martina Magulu bude v priestoroch nákupného centra doplnkový sortiment už vedľa stojaceho Kauflandu. Nové centrum by malo vytvoriť pracovné príležitosti pre približne sto ľudí. Pôjde o jednoposchodovú budovu. Na prízemí bude priestor pre 24 obchodných jednotiek - predajní a na 1.poschodí pre dvadsaťšesť. (Korzár)


Od 2. apríla 2007 sa môžu spotrebitelia na celom Slovensku stretnúť s novou tvárou piva TOPVAR. Nové logo, etiketa, fľaša, plechovka či prepravka sú súčasťou procesu znovuuvedenia značky na slovenskom trhu. Plánovaná je reklamná kampaň, ktorej súčasťou sú billboardy, printové reklamy, TV spoty a BTL aktivity. Pivovary Topvar, a. s., veria, že značka Topvar má potenciál stať sa najobľúbenejšou značkou na slovenskom trhu.

Pivo Topvar prichádza na trh s novým vzhľadom. Od apríla sa môžu spotrebitelia v obchodoch stretnúť s novým logom piva, s novými fľašami, prepravkami i plechovkami. Tento deň je zároveň štartom reklamnej kampane, ktorá sa zameriava na znovu uvedenie piva Topvar - obľúbeného v jeho domácom regióne, ako aj na celom slovenskom trhu. Ide o prvú veľkú marketingovú ofenzívu od vytvorenia spoločnosti Pivovary Topvar, a. s., 1. januára 2007.

Ústredným mottom uvádzacej kampane je – "To podstatné je vo vnútri". Podstata kampane je v jej jednoduchosti. Nehovorí o tom, čo je pre nás dobré, ale skôr nás pozýva objaviť samotný Topvar. Prvá časť kampane prezentuje pivo Topvar v jeho novom šate. Ďalšia časť prvej "reklamnej vlny" príde s majstrovstvami sveta v hokeji koncom apríla v Moskve, keďže Topvar je oficiálnym partnerom slovenskej hokejovej reprezentácie.

Pivo Topvar bude na trhu v nových fľašiach, ktoré už používa spoločnosť pre značku Šariš. Výhodou týchto fliaš je, že sú zhruba o 20 % ľahšie ako NRW fľaše, pritom sú ale pevnejšie a odolnejšie voči rozbitiu. Zmena šatu značky Topvar podporuje filozofiu, že obal musí odrážať a podporovať kvalitu produktu, ako aj charakteristiky a hodnoty, ktoré ponúka spotrebiteľovi. Nové logo Topvar, ktoré na jednej strane odráža tradičné pivné prvky a na strane druhej zmodernizovaný, viac dynamický dizajn, predstavuje správnu rovnováhu tradičnosti a modernosti. TOPVAR zostáva originál slovenským pivom, ktoré sa pripravuje podľa pôvodnej receptúry v troch variantoch (Topvar 12% Premium, Topvar 10% Tradičné a Topvar Tmavý).

"Spoločnosť Pivovary Topvar, a. s., je síce formálne mladá, ale naše značky majú na Slovensku dlhú tradíciu," hovorí Olimpia Osinska, riaditeľka marketingu spoločnosti Pivovary Topvar, a. s. "Táto tradícia a vysoko kvalitné produkty sú základom budovania značiek. Veríme, že so skúsenosťami a znalosťami SABMiller sme schopní portfólio našich pivných značiek úspešne rozvíjať. Topvar nie je prvá značka využívajúca medzinárodné skúsenosti SABMiller, ale je to pre nás na Slovensku značka veľmi dôležitá. V rámci etapy znovuuvedenia dávame novú tvár skvelému produktu. V ďalšej fáze budeme budovať imidž značky atraktívny pre našich spotrebiteľov." (TASR)


Radegast má nový web

[sobota, 21. duben 2007]

Pivo Radegast Birell má od dubna nové internetové stránky s řadou nových informací. Kromě rozšířených informací o produktu, diskuze nebo soutěží je na stránkách možné nově najít také seznam provozoven s nabídkou čepovaného nealkoholického piva Radegast Birell.

Značka Radegast Birell je tradičním partnerem řidičů i cyklistů, proto stránky obsahují také aktuální motoristické informace a podrobně se věnují popisu cyklistických tras, které Radegast Birell provozuje na severní Moravě. Redesign stránek provedla agentura AMI Praha. (Kurzy.cz)


Podesáté otevře v úterý 1. května své brány veřejnosti nošovický pivovar Radegast. V rámci dne otevřených dveří si mohou návštěvníci zdarma prohlédnout místa, kde se vaří oblíbené pivo Radegast a zároveň jej i ochutnat v restauraci umístěné ve vyhlídkové věži. Připraven bude kulturní program, vč. celé řady soutěží o zajímavé ceny. Každý účastník bude moci navíc shlédnout výrobu dřevěných sudů a vyzkoušet si práci s typickými bednářskými nástroji.

Úderem osmé hodiny ranní se v úterý 1. května rozběhne kolotoč prohlídek v pivovaru Radegast v Nošovicích. V rámci desátého dne otevřených dveří čeká návštěvníky i zajímavý doprovodný program. Kromě vystoupení Valašského souboru písní a tanců Radhošť bude promítán historický film o výrobě piva a proběhne celá řada soutěží o ceny.

Zlatým hřebem programu pak bude vystoupení plzeňských bednářů, kteří předvedou výrobu malých transportních dřevěných sudů. Práci s historickými bednářskými nástroji si budou moci vyzkoušet i samotní návštěvníci dne otevřených dveří.

Jak říká manažer pivovaru Radegast, Ivo Kaňák, jsou na nápor návštěvníků v Nošovicích připraveni: „Exkurze budou začínat každou půlhodinu a v případě potřeby jsme schopni ještě některé prohlídky přidat. Zachovat chceme ale kvalitu exkurzní trasy a ta vyžaduje určitou časovou náročnost. V každém případě doporučuji zájemcům o exkurzi rezervovat si konkrétní čas prohlídky na stránkách www.radegast.cz.“

Kromě dne otevřených dveří pořádá značka Radegast i tradiční Radegast Den, který se koná v Nošovicích vždy v září. V loňském roce celodenní akci navštívilo asi 20 000 tisíc návštěvníků. (Web Havířov)


Radegast získal stříbro na Pivexu

[sobota, 21. duben 2007]

Pivo Radegast Originál zachutnalo degustátorům patnáctého ročníku soutěže Zlatý pohár Pivex – Pivo 2007. V konkurenci osmnácti světlých výčepních piv získal nošovický Radegast Originál stříbrnou medaili. V anonymní degustaci hodnotili porotci zejména chuť piva, jeho plnost, vůni, říz a hořkost.

Degustační soutěž Zlatý pohár Pivex – Pivo 2007, která dospěla do svého patnáctého ročníku hodnotí každé z přihlášených piv v rámci dvoukolového systému. Veškeré degustace probíhají anonymně pod dohledem notáře a kromě subjektivního dojmu členů poroty se v celkovém hodnocení přihlíží i k laboratorním rozborům a hodnocením Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze.

Ceny se udílejí v kategorii světlý ležák a světlé výčepní pivo. Právě v druhé jmenované kategorii se na stříbrné příčce umístil Radegast Originál.

Jak říká brand manager značky Radegast Milan Gába, úspěch piva Radegast Originál je dalším oceněním pro značku z této soutěže: „Světlý ležák Radegast Premium již je držitelem certifikátu kvality v rámci Zlatého poháru Pivex.. Radegast Originál tak potvrzuje fakt, že všechna naše piva jsou dlouhodobě velmi kvalitní a na degustačních soutěžích úspěšná.“

Výsledky soutěže Zlatý pohár Pivex – Pivo 2007, kategorie světlá výčepní piva:

1. místo - Litovel Moravan, 2. místo – Radegast Originál, 3. místo – Litovel Classic. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Holba - ryzí pivo z hor

[sobota, 21. duben 2007]

Drsná příroda Jeseníků vezme za srdce nejednoho návštěvníka, který sem zavítá. Turisty láká nejen příroda, ale také příjemní a upřímní a lidé, kteří k drsnému horskému kraji patří.

Právě díky nim se tady před léty mohla rozvíjet tradiční řemesla a také jedno z nejstarších, kterým je právě pivovarnictví. V Jeseníkách ho reprezentuje hanušovický pivovar Holba.

Zkušenosti sládků se tady předávají z generace na generaci od doby, kdy byla v roce 1874 uvařena první várka. Uprostřed drsné přírody se rodí zlatý mok nezaměnitelné chuti, která je důvěrně známá nejen kolem pivovarského komína.

Pivovar Holba myslí nejen na své konzumenty, ale také na životní prostředí a rozvoj regionu. Je dlouhodobým partnerem Horské služby Jeseníky, CHKO Jeseníky a tvůrcem projektu Stromy Jeseníkům, zaměřeným na ochranu krajiny.

Holba Šerák je v tomto kraji synonymem dobrého piva. Je to vlajková loď pivovaru a její příslušnost k Jeseníkům je zřejmá už z názvu. Kdo by neznal kopec Šerák s chatou Sv. Jiří, kde můžete u čerstvě načepované Holby posedět a přitom se kochat jedinečným výhledem na panorama Jeseníků.

Svou jedinečnost má i hanušovické pivo, které vítězí nejen u svých konzumentů, ale oceňují ho také pivovarští odborníci v degustačních soutěžích doma i v zahraničí.

Výbornou chuť a kvalitu pivo Holba potvrdilo v soutěži Zlatý pohár PIVEX - Pivo 2007 a stalo se trojnásobným držitelem certifikátu kvality. Postup vaření bedlivě střeží sládek Luděk Reichl, který říká: „Plnou a vyváženou chuť dává pivu nejen samotný proces vaření, ale také kvašení a doba zrání. U nás na pivo nespěcháme, dáváme mu jen to nejlepší a konzumenti to ocení.“ Ve sklepě výčepní Holba zraje 4 až 5 týdnů, což je až dvakrát déle než tzv. europiva. (Právo)


Speciální zelené pivo vyrobil u příležitosti nadcházejících velikonoc brněnský pivovar Starobrno. Speciální třináctistupňový nápoj má skutečně zelenou barvu a premiéru měl před rokem, kdy ho sládci vyrobili sto hektolitrů. Letos ho připravili šestkrát více a má ho nabízet přibližně 800 restaurací po celé republice. Přesnou recepturu na výrobu zeleného moku pivovar tají, zveřejnil pouze, že neobvyklou barvu velikonočnímu pivu dodává jemný bylinný likér. (Lidovky)


"Stále více cítím, že tlak nadnárodních společností v oblasti obchodu je na malé podniky obrovský. V této souvislosti bych rád vysoce vyzdvihl, že vznikla iniciativa, která oceňuje kvalitní výrobky značkou Moravský kras - regionální produkt," říká ředitel pivovaru a prezident Českého svazu malých nezávislých pivovarů Ing. Jiří Fusek.

Pivovar Černá Hora už dva roky vytváří speciálně pro prodej svých výrobků, propagačních materiálů a suvenýrů vlastní obchodní síť.

"V současnosti připravujeme otevření nové značkové prodejny tohoto typu v Krhově, u hlavního silničního tahu Brno-Svitavy. Vyzývám proto další podnikatele, kteří společně s námi obdrželi regionální ocenění, nebo ty, kteří je chtějí získat, abychom se dali dohromady, toto místo zásobovali svými nejlepšími výrobky a vytvořili určitou značkovou prodejnu regionu. Chceme přilákat další turisty a ukázat jim, že Blanensko a Boskovicko má nejen turisticky zajímavé cíle, hrady, zámky nebo jeskyně, ale i vynikající výrobky," dodává ředitel pivovaru.

Pivovar Černá hora patří mezi první výrobce, kteří v tomto roce obdrželi certifikát garantující regionální původ pro své výrobky. U Černé hory jsou to především pivo, limonády a stolní voda, na jejichž etiketách se zanedlouho bude objevovat označení "Moravský kras - regionální produkt". (Ecconect)


Rekord v pivovaru překonán

[pátek, 20. duben 2007]

Letos je tomu právě sto let, co Kašpar Krása Blanenský, básník Petr Bezruč a doktor Karel Absolon podnikli v roce 1907 společně s dalšími přáteli svůj jarní turistický výšlap do Černé Hory. Z Brna, Blanska a Boskovic tehdy putovali jarní přírodou našeho kouzelného kraje, aby se sešli k přátelskému posezení v černohorském pivovaru a občerstvili se tu báječným zlatavým mokem. Jako zvláštní odznak účastníků tohoto turistického výšlapu pak zvolili, poněkud netradičně, jednu žlutou ponožku. Na počest tohoto legendárního pochodu vyrazili v neděli 1. dubna 2007 z Blanska, z Boskovic a Brna stovky turistů směrem na Černou Horu. Trasy všech pochodů se napojily na Pivní stezku Petra Bezruče, která je zavedla do Černé Hory do Centra Sladovny v Pivovaru Černá Hora, kde proběhlo slavnostní zahájení turistické sezóny za účasti starostky Blanska paní Králové, místostarostky Boskovic paní Vítkové, starosty Černé Hory pana Hlavičky, poslance parlamentu pana Sivery a majitele Pivovaru Černá Hora pana Fuska. Součástí zahájení turistické sezóny byl zorganizován ve spolupráci s Agenturou Dobrý den pokus o překonání českého rekordu v počtu lidí, kteří mají obutou jednu žlutou ponožku. A povedlo se. Do pivovaru přišlo celkem 554 lidí a 6 psů se žlutou ponožkou, čímž byl pokořen tři roky starý pražský rekord 70 lidí. Do Centra Sladovna přišla kromě toho i celá řada lidí bez ponožky, takže se během dne zde vystřídalo bezmála 750 lidí. V příjemném prostředí čekalo účastníky pochodu pohoštění, losování účastnických lístků o zajímavé ceny (v ceně byl i zahraniční zájezd) a také soutěž o nejoriginálnější historický turistický oděv, kterou vyhrál známý cestovatel a sportovec Milan Daněk v masce železničáře počátku 20.století. V průběhu odpoledne účastníkům hrála boskovická kapela Trní. Při slavnostním otevření sezóny také poprvé veřejně zazněla i nedávno objevená oslavná báseň, kterou na paměť svého pochodu v roce 1907 Petr Bezruč a Kašpar Krása společně složili. Báseň popisuje vznik tradice žlutých ponožek, opěvuje náš kraj, černohorské pivo a zejména nabádá k rozvoji turistiky.

Děkujeme všem za účast, prosíme všechny, aby si uschovali žlutou ponožku, zcela jistě nepřijdou nazmar i příští rok při dalším Ponožkovém pochodu směřujícím do Pivovaru Černá Hora na zahájení turistické sezóny roku 2008.

Tímto považujeme tuto turistickou sezónu za úspěšně zahájenou a zveme všechny k návštěvě Sladovny, doporučujeme vydat se stezkou Petra Bezruče, třeba i bez žluté ponožky. (Web Černá Hora)


Magazín Vlastní cestou od Rodinného pivovaru Bernard získal druhé místo v 5. ročníku prestižní soutěže Zlatý středník.

Ta se zabývá hodnocením firemních publikací, které jsou určené k prezentaci společnosti.

"Prestižní soutěže Zlatý středník jsme se zúčastnili poprvé a při cestě do Prahy jsme si říkali, proč až druhé místo! Když jsme však při vyhlašování cen viděli, do jaké společnosti firem jsme se dostali, jsme výsledkem nadšeni a v další práci nás to pozitivně motivuje. Máme před sebou další vrchol, přestože jsme například "porazili" Volvo, jejichž magazín nám byl v počátcích vzorem" hodnotí výsledek spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard a dále říká: "Magazín Vlastní cestou tvoří redakční rada čítající pět lidí a nejcennější je, že všechny texty a fotografie jsou původní."

Soutěž Zlatý středník pořádá PR Klub. Před magazínem Vlastní cestou se umístil časopis Čilichili společnsoti Vodafone Czech republic a.s. a na třetím místě skončil časopis Volvo Auto Czech, s.r.o. Tyto společnosti soutěžili v kategorii B2C zaměřené na spotřebitele. (ITBIZ)


«« « Strana 447 z 511 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI