Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Adresu Masné krámy si předplatila konkurence

Co se píše o pivovarech a pivu


Adresu Masné krámy si předplatila konkurence

[středa, 12. prosinec 2007]

Masné krámy jsou stále značka, která táhne. Přesvědčil se o tom Budějovický Budvar, který bude zítra tuto českobudějovickou pivnici po pěti letech znovu otevírat.

Internetovou adresu www.masnekramy. cz totiž obsadil majitel restaurace U Tří sedláků, která s Masnými krámy sousedí a čepuje výhradně plzeňské pivo. Adresu chce využít k vlastní propagaci. Provozovateli Masných krámů se přitom přihodilo něco podobného, co se stalo před lety například Jihočeskému kraji nebo městu České Budějovice.

Obě instituce se začaly ucházet o logický název adresy pozdě a vyšla na ně pomlčka - www.kraj-jihocesky.cz a www.c-budějovice.cz. To může lidi, kteří neznají přesnou adresu, dokonale zmást.

Firma, jež provozuje restauraci U Tří sedláků, přitom chce, aby doména, za kterou platí 150 korun ročně, přivedla návštěvníky internetu k ní právě přes Masné krámy. Adresu obsadila před dvěma lety. „Na webové stránce už pracuje náš grafik. Lidé se tu dozví, že naše restaurace patřila k Masným krámům jako kuchyně. Docela nás překvapilo, že taková doména byla ještě volná,“ uvedl vedoucí restaurace U Tří sedláků Marek Šerhant.

Takzvané domény - adresy webových stránek, zneužívají často konkurenční firmy nebo spekulanti, kteří je pak nabízejí za vysoké částky. Šerhant poznamenal, že překvapivě jsou stále volné další adresy připomínající Masné krámy.

Objekt s restaurací U Tří sedláků se od Masných krámů oddělil po roce 2002, kdy se mezi sebou nedokázalo domluvit šestnáct spoluvlastníků pivnice. Restituentka z Prahy s osamostatněním souhlasila, a tím připravila restauraci o kuchyň se zázemím. Samotný hostinec U Tří sedláků s vchodem z České ulice přitom fungoval v místě dříve než pivnice Masné krámy.

Podle Šerhanta se jeho firma snažila po roce 2002 dohodnout s vlastníky Masných krámů na propojení obou provozoven, ale neuspěla.

Samotný Budějovický Budvar musel použít k propagaci pivnice adresu s pomlčkou podobně jako Jihočeský kraj, to znamená www.masne-kramy.cz.

„Adresa, kterou si zaregistrovala sousední restaurace, nám zatím nevadí. Uvidíme, co se na ní objeví,“ míní mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI