Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info

Prodej náchodského pivovaru prověřuje od počátku Krajský soud v Hradci Králové. Legálnost převodu akcií pivovaru na společnost LIF a.s. zkoumá i protikorupční policie. Radnice v Náchodě se tváří, že se nic neděje. Z částky 150 miliónů korun, kterou za prodej výrobce piva Primátor dostala, už utratila 60 miliónů.

A jako snad vše, co s prodejem pivovaru souvisí, držela i to pevně pod pokličkou.

Starosta porušil veřejný slib

Radnice začala utrácet bez toho, aby o tom informovala zastupitelstvo,“ sdělil Deníku zastupitel za SNK-ED Karel Petránek. „To, že utrácí výtěžek z prodeje pivovaru, jsem se dozvěděl náhodou,“ dodal. „Chování radnice je v rozporu s tím, co starosta Oldřich Čtvrtečka (ODS) slíbil při jednání zastupitelů v únoru, kdy byl prodej pivovaru schválen,“ potvrzuje předseda klubu opoziční ČSSD Jan Birke. „Slíbil, že město bude peníze utrácet po schválení zastupiteli, tedy transparentně. Je to porušení slibu,“ dodal. Informací, jak je nakládáno s penězi z prodeje, se musel Karel Petránek (SNK-ED) domáhat osobně. Odpověď dostal až po dvou měsících s tím, že už chybí 52 miliónů korun. „Město splácí úvěry. Uhrazena byla přístavba hotelu Beránek. Je dobře, že radnice platí dluhy. Nechápu ale, proč o tom nesmí vědět zastupitelé,“ dodal.

Utrácení pokračuje

Utrácení peněz, u kterých nemá radnice jistotu, zda je po vyšetřování policie nebude muset vracet i nadále pokračuje. Už teď město dalo 7,5 miliónu do stavebních úprav na Poliklinice Náchod a dalších 11,5 poslalo na revolvingový úvěr. Deník kontaktoval Starostu Oldřicha Čtvrtečku, aby utrácení bez souhlasu zastupitelů zdůvodnil. Ten ale odmítl odpovědět. „Potom, co předvádíte, nemá smysl, abych s vámi mluvil,“ dodal a telefon zavěsil. Mluvčí radnice Nina Adlof postup radnice hájí. „Peníze z prodeje pivovaru byly použity na investice ve prospěch města. Jednorázovým doplacením úvěrů ve výši zhruba 52 miliónů, došlo k úspoře v rozpočtu pro rok 2009, a to ve výši 19 miliónů,“ dodala.

I zbytek peněz má však už svého adresáta. Osmdesát šest miliónů je připraveno na stavební úpravy Základní umělecké školy v Náchodě.

Část spolknou i opravy komunikací Slunečná, Blažkova a Brožíkova. „Těch více než 90 miliónů korun, máme uloženo v bance na termínovaných vkladech,“ uvedla mluvčí.

Opozici nechápe postup radnice

Nad tím, co se na náchodské radnici děje, kroutí opozice hlavou. „Soud řeší, zda průběh tendru na pivovar proběhl zákonně a radnice utrácí peníze o kterých ani neví, zda je nebude muset vracet,“ diví se zastupitel za ČSSD Miroslav Brát. „Od úterý víme, že prodej pivovaru vyšetřuje Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality. Co se asi stane až soud peníze z prodeje zabaví. Kde radnice vezme 150 miliónů, aby je mohla vrátit,“ zamýšlí se Brát. „Jde pouze o spekulaci. Takovou situaci si nepřipouštíme,“ reagovala mluvčí radnice.

Iva Cvetanová odešla z ODS

Způsob prodeje pivovaru, který teď zaměstnává soud i policii, kritizovala v minulosti nejen opozice. Průběh prodeje vyprovokoval k razantnímu kroku i zastupitelku koalice Ivu Cvetanovou (ODS). Stranu těsně před hlasováním o prodeji opustila. „Chtěla jsem svobodu při hlasování. Nebýt vázána názorem ODS,“ sdělila Deníku Cvetanová. K odchodu z ODS ji přivedl vývoj situace kolem prodeje. „Z počátku se zdálo, že existuje záměr prodat pivovar dopředu vybranému zájemci, tedy společnosti LIF a.s.,“ říká Cvetanová. „Když pak město vyhlásilo tendr, řekla jsem si, že je vše v pořádku. Radnice ale nakonec vyřadila ze soutěže pivovar Holba, který dával o 35 miliónů víc. A to byla chyba. Vím, že smlouva nabízená Holbou nebyla na první pohled výhodná. Město ale mělo vyjednávat a ne zahodit šanci na lepší výdělek,“ dodala. Policejní vyšetřování okolností prodeje pivovaru vnímá pozitivně. „Sama nedokážu odhadnout, zda prodej byl, nebo nebyl zákonný. Rozhodně ale nebyl průhledný. Je určitě dobře, když to policie prověří. Alespoň skončí všechny spekulace,“ dodala.

Zdroj: Náchodský deník.cz | Autor: Jiří Máslo


Severoplzeňská obec se o víkendu proměnila ve splněný sen všech milovníků zlatavého moku.

Dýšinské pivní slavnosti tam přilákaly stovky lidí nejen z blízkého okolí. Mezi návštěvníky byl nezřídka slyšet i moravský přízvuk nebo němčina.

Ten, kdo si chtěl slavnosti jaksepatří užít a od každého z pivovarů vzorek ochutnat, na ně samozřejmě nesměl přijet autem. Častým dopravním prostředkem proto byla i kola. Milan a Jitka z Plzně vyrazili do Dýšiny po svých. „Řekli jsme si, že si udělám pěknou procházku. A když dojdeme až sem, dáme si nějakou tu odměnu,“ smál se Milan a poukazoval na poloprázdný plastový kelímek ve své ruce. „Zpátky se nám už ale půjde hůř,“ doplnila ho partnerka.

Slavnosti byly svátkem zejména malých pivovarů – velké značky pořadatelé z občanského sdružení Dopijem a jdem nezvali záměrně. Méně známé, ale neméně kvalitní značky chtěli lidem právě prostřednictvím slavností přiblížit. A podařilo se.

Pozvání přijalo šestnáct pivovarů z České republiky, Slovenska i Německa, k dostání bylo přes třicet druhů piv světlých, tmavých, nepasterizovaných i pšeničných.

Mě to nevadí vůbec, jsem radši,“ hodnotil akci Karel Rychlý z Rakovníka. „Přišel jsem tu na chuť spoustě velice dobrých piv – třeba pro mě neznámému Krakonoši nebo pivu z Vyškovského pivovaru,“ říkal.

Alena Frausová ze Žatce se zase ukázala být vzornou patriotkou. „Přijela jsem sem na naše žatecké. Je stejně ze všech nejlepší,“ měla dívka jasno.

Po chvíli procházení davem návštěvníků nebyl problém narazit na muže, který už si u každého stánku stačil dát jeden půllitr. „Ty chutě se trochu slily dohromady, ale aspoň jsem si obhlédnul, kde co mají, a další kolo už půjdu najisto,“ popisoval svůj zážitek muž, který si ale nepřál být jmenován.

Fotogalerie zde...

Zdroj: Plzeňský deník.cz | Autor: Pavel Korelus


Budějovický Budvar by měl ve středu zveřejnit výsledky svého hospodaření za rok 2008. V předchozím roce přitom zvýšil pivovar svůj výstav o 4,5 procenta a dosáhla objemu 1,312 milionů hektolitrů.

I v letošním roce produkce Budějovického Budvaru výrazně roste a prodej piva je vyšší, než v minulém roce. V březnu bylo dosaženo meziroční zvýšení prodeje o čtyři procenta a v dubnu dokonce o osm procent. Duben 2009 byl dokonce nejúspěšnějším dubnem v historii pivovaru. K rekordnímu dubnovému výsledku výrazně přispěl export, který se meziročně zvýšil o 20 procent. Stáčecí linky Budějovického Budvaru pracují od počátku dubna na tři směny a do výroby muselo být přijato 11 pracovníků.

Budějovický Budvar je dlouhodobě jedním z nejúspěšnějších potravinářských podniků v České republice. Téměř polovina produkce je vyvážena do více než 50 zemích všech světadílů. Hrubý zisk pivovaru se v roce 2007 meziročně zvýšil o 13 procent na celkových 302 milionů Kč. Od roku 1991 investoval Budějovický Budvar do své modernizace a rozvoje asi 3,5 miliardy korun.

Zdroj: Zprávy Kurzy.cz | Autor: Alena Klímková


Šampionát měl premiéru

[neděle, 21. červen 2009]

Tým domácího pivovaru svoje loňské prvenství v Mistrovství Evropy v koulení dřevěných pivních sudů neobhájil.

Vítězem sobotního závodu, který se poprvé běžel jako Mistrovství světa, se stala dvojice Pivního klubu. Premiérového Mistrovství světa se v areálu chodovoplánského pivovaru zúčastnily týmy z Česka, Německa, Velké Británie, Litvy a Ruska.

„Myslím, že se nám Mistrovství světa povedlo. Přálo nám počasí a přišlo také dost lidí, jsem spokojený,“ vyjádřil se po finálovém běhu jednatel pivovaru Jiří Plevka. Méně spokojen byl ale s umístěním týmu Chodovaru. „Loni jsme vyhráli, letos až třetí, tak nemůžu být spokojen,“ usmíval se. „Ale vážně, i třetí místo je úspěch, pořád ještě je to bedna,“ dodal.

Soutěž tradičně zahájil závod osobností s obřími sudy, které po zkrácené trati kouleli starostové Chodové Plané Jan Volný a partnerského Störnsteinu Boris Damzog. Úspěšnější byl chodovoplánský starosta. „Nijak jsem netrénoval,“ řekl nám Jan Volný, který závod absolvoval ve stylovém selském kostýmu.

Ve startovním poli letošního světového šampionátu se představilo několik nováčků. Mezi nimi dvě dvojice hudebního festivalu Plánský koupák. „Chtěli jsme to zkusit. V pátek jsme trénovali a rozhodně to není jednoduché, udržet sud ve směru,“ popsal svoji zkušenost Jiří Fejt mladší. Týmu Plánského koupáku jen o zlomek unikl postup do finále.

Třináctý ročník závodů v koulení pivních sudů, který byl poprvé evidován jako světové mistrovství, přinesl několik novinek. „Změnili jsme hlavně startování. Pokynem pro týmy, aby vyrazily na trať, je cvaknutí pivního uzávěru,“ vysvětlil dlouholetý startér závodu Josef Balvín.

Mistry světa se tedy stali borci z Pivního klubu, na druhém místě skončili trojnásobní vítězové tohoto závodu, tým Hospody Pod kaštany z Křelovic a na třetím Chodovar. Nejlepšími zahraničními účastníky byla německo britská dvojice na čtvrtém místě. Mezi smíšenými dvojicemi byla nejlepší Hospoda Pod kaštany.

Zdroj: Tachovský deník.cz | Autor: Jiří Kohout


Začíná léto a s ním i hlavní sezóna konzumace piva. Pivovar Litovel na začátku června spustila velkou letní akci, která má podpořit prodej jejich lahvového piva. Informuje o tom aktuální vydání týdeníku Strategie.

V průběhu celého léta budou ochutnávkové týmy objíždět supermarkety po celé Moravě. Když zákazník narazí na ochutnávkový tým a v obchodě nakoupí minimálně pět lahvových piv Litovel, vyhrává - 5 piv = zapalovač; 10 piv = láhev nealkoholického piva nebo černého piva; 15 piv = trojpack piva nebo ručník; 20 piv = tričko nebo čepice.

Akce probíhá do poloviny září a přesný rozpis, kde hledat promo týmy lze najít na stránkách pivovaru .

Zdroj: RadioTV.cz | Autor: Martin Šinkovský

[Litovel] 12:09 [permalink] [reaguj]


Po staletích budou znovu vařit pivo

[pátek, 19. červen 2009]

V obci Broumy se po několika staletích opět vaří domácí pivo. Zlatavý mok se podle starých záznamů zde vařil patrně do poloviny šestnáctého století. Nyní se o to opět pokusil Martin Matuška (na snímku), který působil jako sládek například v Praze U Fleků, v Japonsku, Tunisu či Koreji. Ve svém broumském minipivovaru chce nyní vyrábět několik druhů speciálních piv. Na sobotu 20. června připravil svou první speciální ochutnávku. Zahájení je v 18 hodin.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Hlavním tahákem Dne Postřižinského piva, tradiční akce nymburského pivovaru, bude kromě piva vystoupení skupiny Kryštof (na snímku) nebo soutěž o zájezd k moři.

Stejně jako loni nebude chybět ani překvapení sládka - speciální pivo s příchutí. Jaké bude, to sládek tají, pravidelní účastníci mohli v minulých letech ochutnat pivo s příchutí medu, jahod, třešní nebo banánů.

Pořadatelé připravili pestrý program, kromě kapely Kryštof zazpívá i Janek Ledecký, Olympic revival, Walda Gand, Pohoda či rocková kapela Telegraf.

Vstup je zdarma, akce se koná od 9 do 19 hodin.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Město slaví společně s pivovarem

[pátek, 19. červen 2009]

Společné oslavy radnice a místního pivovaru pobaví v sobotu obyvatele a návštěvníky Rakovníka. Dopolední program na Husově náměstí zaplní kejklíři, hudebníci a rytířské turnaje, odpoledne pak bude věnované Rakovnickému pivovaru, který slaví 555. výročí založení. „Během odpoledne a večera vystoupí kapely Hradní Duo, Děda Mládek Ilegal Band, Brutus, Z Davu, Petra Janů, Jiří Zonyga a Abraxas,“ uvedl ředitel Kulturního centra Rakovník Jiří Karel. Milovníci piva si samozřejmě mohou zasoutěžit, připravena je i ohňová show.

Letošní slavnosti navazují na loňské červencové oslavy výročí 420 let od povýšení Rakovníka na královské město. Vstupné se ani tentokrát neplatí.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Druhý ročník slavností Kněžihorského piva se blíží. Stejně jako vloni na nich pivovarník Radomil Paták představí úplně nové pivo ze své dílny. Tentokrát slavnost nabídne kromě jiného specialitu v podobě největšího horkovzdušného balónu v republice pro dvanáct lidí.

Mám pocit, že všechna místa na lety balónem jsou už bohužel zamluvená,“ hlásí ke smůle zájemců o létání pivovarník. Děti prý ale nepřijdou zkrátka.

Pořadatelé ze sdružení Přátel Kněží hory mají slíbeno, že po skončení letů bude balón k dispozici nejmenším. Majitel je nechá vždy vystoupat do výšky třiceti metrů a pak je zase spustí. Samozřejmě, pokud to dovolí počasí. Děti opět potěší také bzenečtí loutkaři z Kašpárku, vláček Steelinka či skákací hrad.

Na pódiu zámeckého parku opět vystoupí desítky hudebníků či tanečníků. Poprvé se ve Bzenci představí nekonvenční symfonický orchestr z Police nad Metují.

Orchestr zahraje Abbu či Deep Purple

Padesátičlenný Big Band ovšem nehraje vážnou hudbu, jak by napovídalo složení nástrojů, ale novodobou. V jeho repertoáru jsou skladby Abby, Paula McCartneyho či Deep Purple.

Kromě orchestru zahraje například i Matěj Plíhal, syn Karla Plíhala, skupina Artemis, chybět tradičně nebudou Rytíři Kněží hory.

Koho více než hudba nebo balón zajímá pivo, ocení, že v mnoha stáncích bude k ochutnání celý repertoár bzeneckého pivovarníka včetně vloni nově představeného medového piva. I na letošek si ale Paták připravil pivní novinku. „Chystám jedno extra silné, doufám, že se mi podaří. Víc neprozradím,“ řekl pivovarník.

Ke vstupence bude také jako minulý rok k dostání pivní mince, pro letošní rok nová. Loňské, co zbyly, Paták rozházel v okolí Bzence, jak slíbil. Prý aby měli hledači pokladů v okolí nějaké překvapení.

Slavnosti začnou v sobotu 27. června v zámeckém parku ve 12.00. I tentokrát má akce charitativní záměr. Výtěžek půjde do dětské nemocnice v Brně.

Zdroj: Hodonínský deníék.cz | Autor: Zdeněk Šmýd


Nizozemský Heineken, světová pivovarnická trojka, prochází v Česku radikální změnou. To, co označuje manažer Jiří Daněk termínem optimalizace, v praxi znamená slučování ovládaných Krušovic, Starobrna a Drinks Unionu do jedné velké společnosti.

A na druhé straně přichází konec pivovarů s několikasetletou tradicí - zatím ve Znojmě a Kutné Hoře. Heinekenu by se zjednodušeně řečeno nevyplatily investice do nezbytné rekonstrukce a rozvoje pivovarů. Vařit značky, jako je Dačický a Hostan, bude Heineken jinde - ve větších pivovarech.

A Daněk nezakrývá, že vše je o penězích. "Tady nefunguje žádné ekonomické perpetuum mobile. Je jasné, že profitabilita pivovaru, který vaří miliony hektolitrů ročně, je rozdílná od pivovaru, který vaří jen šedesát tisíc hektolitrů," říká v rozhovoru pro HN Daněk, který je členem představenstva a obchodním ředitelem Heinekenu ČR.

Foto

Potvrzuje se, že velcí hráči, včetně Heinekenu, přispívají k likvidaci českých středně velkých nebo menších pivovarů?

To bych tak neřekl, že přispívají k likvidaci. Příkladem perspektivního pivovaru je Velké Březno, které patří mezi menší a kde jsme investovali hodně do kompletní generální opravy a údržby stáčecí linky. Takže to není snaha vytvořit jeden jediný pivovar pro všechny značky. Naše snaha je udržet všechny značky, o jaké je zájem. Byť budou vznikat v jiném pivovaru.

Hodně se ale spekuluje, že mezi kandidáty na uzavření je ve skupině Heineken i pivovar v Lounech. Můžete to potvrdit nebo vyvrátit?

Dělali jsme si hloubkovou analýzu situace v našich pivovarech a proces optimalizace je dlouhodobý. V tuhle chvíli nemáme jasno, co budeme dělat s pivovarem v Lounech.

Heineken je už delší dobu podle nejrůznějších zpráv jedním z kandidátů na koupi dvojky českého trhu Staropramenu, který jeho vlastník, skupina Anheuser Busch - Inbev, prodává. Chcete Staropramen koupit a jak daleko to jednání je?

V tuto chvíli nemáme žádný plán, který by se týkal Staropramene. Je pravda, že snahou Heinekenu ve světě i na českém trhu je být na daném trhu jedničkou nebo dvojkou. I tady chceme být číslo dvě, jen neříkáme kdy. V tuto chvíli je naší prioritou integrace tří ovládaných společností - Starobrna, Krušovic a Drinks Unionu.

Jak jinak chcete předstihnout nynější dvojku Staropramen než nějakou výraznou akvizicí?

Jsou i možnosti růstu značek, které vlastníme...

To vám nevěřím. Český trh je dnes natolik vyhrocený a konkurenční, jako málokde jinde. A produkce všech pivovarů stagnuje...

Neříkám, že se nám podaří zvětšit pivní trh, můžeme se ale pokusit navýšit náš tržní podíl. Ale pravda, není to jednoduché. Samozřejmě akvizicí nějaké pivovarnické skupiny by to bylo rychlejší.

Jaký jiný nákup kromě Staropramene by podle vás mohl přicházet v úvahu? Co byste třeba říkal, kdyby vám nabídla své pivovary česká a v posledních měsících velmi aktivní skupina K Brewery? Už delší dobu se spekuluje, zda K Brewery neskupuje pivovary třeba pro Heineken.

Tuhle domněnku bych nechtěl nějak komentovat. Tečka.

V Česku velmi rychle roste počet malých pivovarů. Vadí vám, že se tyto minipivovary stále víc vymezují proti vám velkým?

Není proč by to mělo vadit. U nás je velmi vysoká pivní kultura a malé pivovary k ní patří.

Oni se vymezují především proti nadnárodním koncernům, a tedy i Heinekenu, a jejich "europivům" - ve velkých objemech a zrychlenou technologií vařeným pivům s unifikovanou chutí. Vaří Heineken europivo?

Určitě ne. Naše piva si vedou velmi dobře, co se týče kvality a chuťového profilu. Velmi dobré výsledky dokládají nejrůznější degustační soutěže. Krušovice - Mušketýr a další naše značky patří mezi nejoceňovanější. Máme zkrátka špičkové pivo.

Jak ale třeba naložíte s evropským chráněným označením Znojemské pivo, které jste po letech příprav získali nedávno v Bruselu a teď přitom uznávaný znojemský pivovar zavíráte?

Žádost o uznání této chráněné známky šla do Bruselu asi před třemi lety, ale teď její využití neplánujeme. Nepotřebujeme ji.

Nedávno jste spojili společnost Starobrno pod Královský pivovar Krušovice. Kdy připojíte ke Krušovicům společnost Drinks Union se značkami, jako je Zlatopramen nebo Březňák?

Nejpozději v první polovině příštího roku. To je přitom jen taková technická nebo účetní věc. Když jsme teď spojili Starobrno s Krušovicemi, tak se na Moravě objevily řeči, že se značka Starobrno teď bude vařit v Krušovicích. To je přitom nesmysl.

Nehrozí ani, že byste po spojení Drinks Unionu s Krušovicemi přemístili do Krušovic vaření nyní ústeckého Zlatopramene?

Plány, že by se vařil Zlatopramen v Krušovicích v tuto chvíli nemáme.

Značku Březňák začínáte vařit licenčně v Rusku. Dobrovolně se tedy vzdáváte u Březnáka možnosti na použití v Evropě chráněného označení České pivo, které licenčně vařená piva užívat nemohou?

Máme pro každou značku, co se týče licence, určitá pravidla. Například Krušovice nebudou nikdy vařené licenčně někde za hranicemi. A na etiketách krušovických piv už tedy označení České pivo používáme. U značky Březňák nebude. Označení má totiž význam jen pro exportně orientované značky. A v exportu se nám letos daří, ze první čtyři měsíce jsme největším exportérem českého piva.

Pivovary v Česku už také bojují s krizí. Letošní první čtvrtletí bylo výrazně horší v prodeji piv než stejná část loňského roku. Zasáhl propad spotřeby i Heineken? Klesá i vám výrazně prodej v restauracích?

První čtvrtletí bylo slabé pro všechny, ale pololetí už pro nás bude ve znamení mírného meziročního růstu. V souvislosti s krizí třeba vidíme pokles prodeje v gastronomii, speciálně v Praze a dalších turisticky navštěvovaných regionech. Tam prodeje v restauracích šly kvůli poklesu počtu turistů dolů. A na celém trhu je jasný příklon českých konzumentů k nákupu lahvových piv domů.

Čím si mám vysvětlit tak obrovský rozdíl v ceně stejné značky piva v hospodě a v supermarketu. Proč je sudové leckdy dvojnásobně dražší než to samé v láhvi?

Cesta ke konzumentovi v restauraci je nákladnější než do maloobchodu. V gastronomii přicházíte do prostředí s obsluhou, máte náklady na sklenice, zařízení... Marže hospodských jsou mnohem vyšší než supermarketů.

A proč prodávají dráž sudové pivo už samotné pivovary? Náklady na výrobu musejí být srovnatelné s tou samou značkou v láhvi.

Rozdílná cena jde už od nás, ale ne s tak velkým rozdílem, jaký je pak v ceně pro spotřebitele. Prodej do hospod nás stojí víc než třeba prodej piva do Tesca. My našemu zákazníkovi poskytujeme určitý servis, který stojí peníze.

Do ceny pro hospodské si tedy započítáváte vaše předchozí náklady na vybavení té hospody různými firemními ubrusy, značkovými sklenicemi, výčepním zařízením a podobně?

Do určité míry to tak je. Jsou to ale služby, které zákazník očekává. Standardy pro kulturu konzumace piva jsou dnes mnohem vyšší než dříve. A my s tím těm restauracím pomáháme.

Uzavíráte s některými hospodskými smlouvy o exkluzivním prodeji výhradně vašich značek?

Myslím, že v první řadě ten náš zákazník - hospodský - nemá důvod čepovat jiné pivo než od Heinekenu, protože naše portfolio pokrývá vlastně všechny druhy značek. Snažíme se každé prodejní místo maximálně vytěžit, ale je to ve finále na tom hospodském, jak se rozhodne. Je to jeho rozhodnutí. Chceme, aby si každý náš obchodní partner vybral takové portfolio značek, aby mu to dávalo s našimi nebo i cizími pivy smysl. Hlavně aby vydělával. Jen s takovými partnery lze spolupracovat dlouhodobě.

Přišli jste na jaře s plastovým obalem - maxilahví na 1,5 litru. PET láhve přitom odborníci už dávno zatracují a podle statistiky má PET obal na piva sotva viditelný podíl na trhu mezi ostatními obaly. Jak reagují zákazníci na vaši "petku"?

Samozřejmě jsme si před uvedením na trh nechali zpracovat průzkum, jak lidé tohle balení u piva vnímají, a vyšlo nám, že šance tu je. Samozřejmě nejde o obyčejnou PET lahev, jakou znáte z ostatních nápojů, jde o speciální odolný materiál, který nepropouští kyslík a nemá vliv na kvalitu obsahu. Myslím, že prodej na letošek plánovaného počtu maxilahví splníme už koncem srpna.

Čím to je, že lidé velmi často říkají, že by si pivo v PET láhvi nikdy nekoupili, a přitom ho kupují ve velkém?

Jedna věc je, že mnoho z nás něco jiného říká, a pak něco jiného dělá. A druhá věc - myslím, že zákaznické výhody takovéhoto balení převládají nad určitou nedůvěrou.

Pivovarnický obr Heineken

Světová trojka

Nizozemské skupině Heineken patří více než devítiprocentním podílem třetí příčka mezi největšími pivovary na světě. Světovou jedničkou je Anheuser Busch - Inbev, dvojkou SABMiller. Loňské tržby Heinekenu vzrostly na 14,3 miliardy eur a čistého Nizozemci vydělali více než miliardu eur.

Česká trojka

Heineken má podíl 12 procent na celkové české produkci piva, patří mu třetí příčka za prvním Plzeňským Prazdrojem a dvojkou Staropramenem.

Expanze

Heineken vstoupil na český trh v roce 2003 koupí pivovaru Starobrno, v roce 2007 přibyl k úlovkům i Královský pivovar Krušovice. Loni koupil ústeckou skupinu pivovarů Drinks Union. Ovládá dnes například značky Krušovice, Starobrno, Hostan, Zlatý bažant, Louny, Dačický, Zlatopramen či Březňák.

Vlastnické rošády

Počátkem června spojil Heineken Starobrno s Krušovicemi, podobné spojení Krušovic a společnosti Drinks Union se chystá do roka. Ruší pivovary v Kutné Hoře a Znojmě. Spekuluje se, že podobný osud potká i pivovar Louny nebo Krásné Březno.

2,8 milionu hektolitrů piva uvařily loni pivovary skupiny Heineken v Česku

Jiří Daněk (38)

Vystudoval pivovarnictví na střední, pak i vysoké škole. Působil ve firmách Masterfood a Tesco, Do Heinekenu nastoupil v roce 2007. S přítelkyní má dva syny.

Zdroj Managerweb iHNed.cz | Autor: Miroslav Petr


Tradiční Den otevřených dveří, letos pod názvem KRUŠOVICE NAŽIVO, nabídne 2 hudební scény a již tradičně bohatý doprovodný program. Brány pivovaru se návštěvníkům otevřou ve 12 hodin a otevřeny zůstanou až do 23 hodiny. Hlavní scéna zahájí ve 13:30 vystoupením Michala Hrůzy a pak se můžeme těšit například na Miro Žbirku, Marka Ztraceného, Mig 21 nebo Tata Bojs. Na malé scéně vás pobaví Jiří Schitzer, skupina Škwor či X-Left to die.

Až do 19,30 si budete moci zasoutěžit o pivovarské ceny v Pivovarském víceboji. Pivovarské pípy nabídnou široký sortiment krušovického piva, pivo Heineken, nealkoholické pivo a k ochutnání nabídneme i další pivní značky patřící do skupiny Heineken ČR. Připravena bude také pestrá nabídka teplého i studeného jídla. KRUŠOVICE NAŽIVO ukončí po 23 hodině ohňostroj. Pro všechny návštěvníky je vstup ZDARMA.

Zdroj: Som v Prahe.sk

Den otevřených dveří v pivovaru Krušovice

[Kraje] 08:46 [permalink] [reaguj]


Už podeváté bude Žamberk žít Svátky dřeva. Při třídenní akci, která se odehraje v areálu zdejšího zámku a v provozních prostorách pivovaru, budou představeny staré i současné technologické postupy opracování dřeva.

Zanikající řemesla

Tématem letošního ročníku byla zvolena práce bednářů, bečvářů a nádobníků, dnes už téměř zaniklých řemesel. Ti kdysi vyráběli sudy, bečky, škopky, džbery, štoudve, ale i sudy na uložení piva, vína či pálenky. Svátky dřeva začnou již zítra. V areálu zámku bude otevřeno do neděle na třicet expozic a stánků, ve kterých se budou prezentovat řemeslníci a zpracovatelé dřeva. K vidění bude mnoho zajímavého, například expozice nádob ze sbírkových fondů letohradského Muzea řemesel, z domku Prokopa Diviše a ze sbírek soukromých sběratelů. Návštěvníci si budou moci prohlédnout i velkoobjemové sudy, které po mnoho let sloužily vinařským závodům na zrání a uchování vína.

Do Žamberku přijedou i bednáři, kteří se v plzeňském Prazdroji starají o sudy na uchovávání piva. Plzeň je totiž jedním z posledních míst v Evropě, kde se zachovává tradice bednářského řemesla a výroby dubových sudů. Bednářští mistři se budou prezentovat po zahájení Svátků dřeva – plánovaném na sobotní 10 hodinu – na nádvoří zámku. Atraktivní součástí oslav budou i prohlídky žamberského pivovaru, které budou organizovány během soboty a neděle každou celou hodinu od 11 do 17 hodin. Sládek Zdeněk Kalous provede návštěvníky prostorami pivovaru a vysvětlí jim postup výroby zlatého moku. Zavzpomíná také, jak se kdysi v Žamberku vařívalo pivo. V neděli v 10 hodin přijedou na nádvoří zámku historická vozidla, která se pak přesunou do pivovaru.

Každoročně Svátky dřeva doprovází bohatý kulturní program, přehled hudebních, tanečních a divadelních vystoupení je uveřejněn na webových stránkách pořadatelů www.zamberk.cz/svatkydreva. Program doplní i řada doprovodných výstav: například plastik Stanislava Vacka z Letohradu, průřez tvorbou místního řezbáře Vladimíra Zejdy k jeho nedožitým 80. narozeninám, bonsají Martina Valáška ze Žamberka nebo modelů letadel modelářského klubu Orlík.

Připomínají tradici

Hlavními organizátory Svátků dřeva jsou žamberské muzeum a Střední škola obchodu, řemesel a služeb. Akce má připomenout mnohasetletou tradici zpracování dřeva v Orlických horách a vyjádřit obdiv řemeslné zručnosti zpracovatelů dřeva. Poukazuje také na rozmanitost a specifiku různých řemesel a klade si také za cíl předávat zkušenosti minulých generací současníkům a následovníkům.

Zdroj: Orlický deník.cz | Autor: Dana Pokorná


Jilemnické pivní slavnosti se uskuteční v sobotu 20. června v prostorách areálu firmy JIP východočeská, a. s., v Jilemnici. Celodenní akce chce hlavně pobavit návštěvníky. Protože v Jilemnici existoval v letech 1384 až 1957 Harrachův pivovar, je tedy tato akce na místě.

Pořadatelé chtějí programem oslovit co nejširší spektrum návštěvníků, a proto mezi deseti vystupujícími kapelami najdou příchozí vše od dechovky, country až po rockovou hudbu.

Během dne nepřijdou zkrátka ani malí návštěvníci, kteří v doprovodu rodičů mohou využít bezplatně skákací hrad. Dospělí pak mohou třeba absolvovat jízdu na elektrickém býku. Nebude chybět ani soutěž o nejoblíbenější pivovar slavností, vystoupení taneční skupiny a v nočních hodinách ohňová show na keltskou hudbu.

Program začne v 11 hodin vystoupením dechové hudby Jilemničanka. A slavnosti se protáhnou přes půlnoc, předpokládané ukončení je ve dvě hodiny v noci. Samozřejmostí budou stánky se všemožnými pochoutkami.

Jilemnice leží v kopcovité krajině v podhůří Krkonoš. Má asi šest tisíc obyvatel. Již po léta je vyhledávána jako výhodné východisko do západních Krkonoš. Více: www.pivnijilemnice.cz.

Zdroj: Hradecký deník.cz


Každý milovník piva sníva o tom, aby si aspoň raz v živote mohol vychutnať nepasterizované pivo priamo z tanku v ležiackej pivnici niektorého pivovaru. Pivní gurmáni a odborníci sa zhodujú na tom, že práve vtedy má pivo tú najlepšiu kvalitu a výnimočnú chuť. Väčšina spotrebiteľov však doteraz nemala príležitosť také pivo ochutnať. Značka Pilsner Urquell teraz prináša pre všetkých milovníkov kvalitného piva do hlavného mesta jedinečnú technológiu čapovania piva – tzv. pivné tanky.

Vďaka tomu, že pivo je nepasterizované a v tankoch dokonale chránené, zachováva si svoju výnimočnú chuť. „Sme veľmi radi, že môžeme milovníkov piva Pilsner Urquell potešiť tankovou technológiou. Tankové pivo je, zjednodušene povedané, pivo, ktoré sa čo najrýchlejším spôsobom dostalo z ležiackej pivnice závodu k zákazníkovi. Toto pivo neprešlo cez stáčacie linky a nikdy nebolo v skladoch expedície. Ide o najčerstvejšie pivo, aké môže Pilsner Urquell ponúknuť svojim fanúšikom mimo plzenského pivovaru,“ uviedol Ján Píry, obchodný sládok spoločnosti Pivovary Topvar, a. s.

Pri tankovej technológii sa pivo nečapuje z klasických sudov, ale z moderných nerezových tankov s objemom 5 alebo 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného vaku, ktorý je vo vnútri tanku (tzv. systém bag-in-box). Zlatý mok sa následne čapuje tlačením vzduchu na vak. Vďaka tomu nepasterizované pivo neprichádza do styku s kyslíkom a zabraňuje sa tak jeho zvetrávaniu. To má pozitívny vplyv na jeho kvalitu a trvanlivosť. Pivo zostáva optimálne sýtené, v dôsledku čoho sa uvoľňuje príjemná chmeľová aróma a zvýrazňuje sa plnosť piva, či väčšia bohatosť chuti.

„Naša spoločnosť ako jediná na slovenskom trhu ponúka tankové pivo. Pivo značky Šariš, ktoré tiež patrí do nášho portfólia, čapované tankovou technológiou si už roky môžu vychutnávať naši spotrebitelia na východe republiky. V Bratislave prichádzame s ponukou tankového piva týkajúcou sa tentokrát našej prémiovej značky Pilsner Urquell, a to konkrétne v dvoch bratislavských reštauráciách – v Prazdroji na Mostovej ulici v Starom Meste a Alfe na Jiráskovej ulici v Petržalke. Všetkých milovníkov kvalitného zlatistého moku na toto nepasterizované pivo srdečne pozývame,“ uviedla Drahomíra Mandíková, manažérka pre vzťahy s verejnosťou spoločnosti Pivovary Topvar, a. s. Tankové pivo prináša výhody nielen spotrebiteľom, ale aj prevádzkam – nepotrebujú toľko miesta ako v prípade skladovania sudov a nemusia tak často odbiehať ich narážať.

Pilsner Urquell je jedinečné české pivo s dlhoročnou tradíciou, charakteristickou vôňou a nezameniteľnou horkou chuťou. Je najvýznamnejším predstaviteľom vysoko chmelených, spodne kvasených pív a dalo meno celej kategórii piva plzenského typu. Spolu so značkami Topvar, Smädný Mních, Velkopopovický Kozel, Šariš, Gambrinus a Radegast Birell patrí do portfólia spoločnosti Pivovary Topvar, a. s., ktorá je členom jednej z najväčších pivovarníckych spoločností na svete SABMiller.

Zdroj: Media Infoserviz.sk | Autor: Drahomíra Mandíková – manažérka pre vzťahy s verejnosťou, Pivovary Topvar, a. s.


Po důkladné přípravě a úspěšném absolvování nezávislého auditu obdržel Plzeňský Prazdroj od renomované společnosti Det Norske Veritas CZ certifikát dle mezinárodního standardu ISO 22000. Ten stvrzuje, že Prazdroj dodržuje vysoké standardy pro zajištění bezpečnosti potravin počínaje dodávkami surovin přes jejich skladování, výrobu piva až po jeho konečnou distribuci. V neposlední řadě je také kladen velký důraz na odbornou kvalifikaci zaměstnanců, bezpečné pracovní prostředí, využívání vyspělých technologií, a to vše za pomoci moderních metod řízení.

Získáním certifikátu ISO 22000 jsme prokázali schopnost zajistit zdravotní nezávadnost potravin v celém našem výrobně-distribučním řetězci. Zákazníci a spotřebitelé tak mají garanci, že produkty Plzeňského Prazdroje jsou vyrobeny s nadstandardními požadavky na bezpečnost potravin,“ říká Jiří Boháč, sládek Plzeňského Prazdroje.

Udělení certifikátu v dubnu roku 2009 předcházela důkladná identifikace veškerých rizik, která mohou mít vliv na kvalitu potravin. Návazná implementace systému řízení dle ISO 22 000 byla mimo jiné založena na principech systému HACCP, který je v Prazdroji certifikován již od května roku 2006. Tento velký objem práce se podařilo úspěšně zvládnout i proto, že společnost navázala na další zavedené systémy řízení, jako jsou ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18 001.

ISO 22000 je nová norma, kterou je v ČR certifikována přibližně desítka potravinářských firem. Systém řízení bezpečnosti potravin dle této normy pomáhá odhalovat závažná rizika a efektivně je řídit z hlediska bezpečnosti potravin i z hlediska efektivnosti nákladů. Implementace a následná certifikace dle ISO 22000 (a nebo dle HACCP) změnila přístup ze zpětného testování k preventivnímu způsobu myšlení. Poskytuje systematický přístup, který pokrývá všechny stránky potravinářského řetězce, od nákupu surovin až po konzumaci produktů,“ říká Karin Ulrichová, obchodní ředitelka DET NORSKE VERITAS CZ.

Na ISO 22000 postupně přecházejí všichni významní světoví výrobci potravin. K tomuto celosvětovému trendu se připojil i Plzeňský Prazdroj, a to v rámci všech svých pivovarů (Plzeň, Radegast, Velké Popovice) a svých obchodně-distribučních center.

Kvalitu výrobků v posledních letech podpořil Plzeňský Prazdroj investičními akcemi do výrobních zařízení, jako jsou např. nová varna Prazdroj, nové cylindrokónické tanky v pivovarech v Plzni a Velkých Popovicích. Nemalé úsilí věnuje společnost také zvyšování senzorické (chuťové) stability piva podporované např. nejnovější technologii bezkřemelinové filtrace pomocí membrán, výstavbou nových stáčecích linek v Plzni, včetně zvýšení kapacity skladového hospodářství, a další.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Na takzvaného "podmíráka" narazíte v každé čtvrté restauraci či hospodě, kde si řeknete o pivo. Ukázal to průzkum Sdružení obrany spotřebitelů na vzorku padesáti podniků v osmi městech. "Je to nevyřešený a dlouhodobý problém," přiznává mluvčí sdružení Jan Mišurec.

Výsledky zveřejnilo SOS v aktuálním čísle svého magazínu. Hladina piva byla nejnižší v restauracích v Ostravě a Brně. "Lidé na to často upozorňují a neumějí to reklamovat. Pokud vidíte nižší míru na sklenici, měl byste se ozvat. Setkáváme se navíc s tím, že si lidé stížnostmi proti sobě poštvou obsluhu," řekl iDNES.cz mluvčí SOS Jan Mišurec.

Hladina piva by měla v době podávání sahat na rysku, to znamená, že pivo by mělo mít míru ještě před opadnutím pěny. Když takzvaně dojde, mělo by tedy mít spíše více než méně.

V testu propadly například i vyhlášené českobudějovické "budvarské" restaurace Masné Krámy a Budvarka v ulici Karla IV. Dobrou zprávou pro pivaře je však skutečnost, že většina číšníků či servírek se postavila k reklamaci "podmíráku" čelem. Ochotně reagovali například výčepní v Masných Krámech, v Bombastic clubu ve Vyškově nebo v Pizzerii Caruso v Ostravě. SOS proto hodnotí situaci v českém pohostinství jako "ještě ne tak zlou".

V několika případech však zaměstnanci regionálních informačních center SOS narazili na aroganci obsluhy, která pivo odmítla dotočit. V budějovické pivnici Budvarka v ulici Karla IV. se číšník vyjádřil ve smyslu, že "pivo dojde". Jako nepříjemnou a arogantní vyhodnotilo SOS také obsluhu Besedního domu ve Vyškově nebo podniku Captain Morgan v Olomouci.

Pro místní restauratéry dopadl průzkum dobře například v Bohumíně, Hradci Králové nebo Olomouci. Naopak v Brně čepovali pod míru ve dvou ze třech případů, v Ostravě v pěti případech z osmi.

Češi patří k největším milovníkům piva na světě. Podle statistik vypijí ročně zhruba 160 litrů na hlavu, což je nejvíce na světě. Podle nedávného vyjádření velkých pivovarníků se Češi v poslední době přiklánějí k lahvovému pivu na úkor točeného. Důvodem může být krize, neboť točené pivo je dražší. Poměr prodaného točeného k lahvovému je nyní zhruba půl na půl.

Zdroj: iDnes.cz


Piva Zubr, Holba a Litovel jsou OK

[čtvrtek, 18. červen 2009]

Moravská piva Zubr, Holba a Litovel jsou nejlepšími potravinářskými výrobky na Olomoucku. Rozhodli tak odborníci v soutěži Výrobek Olomouckého kraje, kteří letos hodnotili 79 výrobků 34 firem. O úspěchu rozhodovala nejen chuť a celková kvalita potravin, ale také způsob výroby a použité suroviny. Hodnotil se také design obalu i označení výrobku. Cílem soutěže je podpořit kvalitní regionální výrobce a spotřebitele upozornit na ty výrobky, které jsou výsledkem poctivé práce, nejsou šizené náhražkami a při jejich výrobě se používá nejkvalitnějších surovin a poctivých výrobních postupů.

Pro konzumenty zlatého moku je ocenění dobrou zprávou a dalším potvrzením vysoké kvality klasicky vyráběných piv všech tří značek.

Vítězné výrobky získaly certifikát a právo na označení speciálním logem „Výrobek OK 2009“.

Logo

"Logem upozorníme na ověřenou kvalitu našeho piva a tím pomůžeme spotřebiteli v orientaci při nákupu. Holbě Šerák patří nejen celá řada ocenění, ale především přízeň konzumentů. V kraji se stala symbolem nejen dobrého piva, ale také Jeseníků,“ říká Vladimír Zíka z pivovaru Holba.

Získané ocenění je dobrá zpráva především pro konzumenty. Potvrzuje ověřenou kvalitu našeho piva, za kterou získáváme medaile nejen doma. Držíme se tradice českého pivovarnictví a pivo stále vyrábíme klasickou technologií, která mu přináší jedinečný charakter,“ říká Pavel Svoboda, ředitel pivovaru Zubr.

Moravská piva Zubr, Holba a Litovel patří k nejlépe hodnoceným pivům doma i v zahraničí. Je to především díky jejich výjimečné chuti, kterou jim přináší vysoká kvalita surovin a tradiční technologie výroby. Je to způsob, při němž pivo přirozeně kvasí na otevřené spilce a dozrává v ležáckých sklepích dvakrát déle než například europiva velkoobjemových výrobců. Takto vyrobená piva jsou pak kvalitnější a mají lahodnou osobitou chuť.

Naše piva vaříme na předem danou stupňovitost a dopředu tak vyloučíme možnost jeho ředění vodou. Je to zásadní rozdíl ve srovnání s dnes běžně používanými technologiemi světových pivovarnických gigantů, kde se zúsporných důvodů vaří většinou jeden druh piva na mnohdy až dvojnásobnou stupňovitost a následně se před stáčením ředí vodou, uměle dobarvuje a dosycuje. Výsledkem toho je stejná chuť piva u různých značek jednoho velkovýrobce. Dodržování klasického výrobního postupu a tradičních starých poctivých receptur pivovarnického řemesla se však vyplatí a na pivu je to nakonec znát. Přináší mu plnou vyváženou chuť, jedinečný přirozený říz a nenapodobitelný charakter,“ vysvětluje ředitel litovelského pivovaru Miroslav Koutek.

Soutěž Výrobek Olomouckého kraje má podpořit a propagovat kvalitní potraviny vyráběné na území regionu. Malým a středním výrobcům pomáhá zvyšovat vlastní prestiž a současně podporuje vazbu místních lidí na domácí produkty, jejichž úspěch není dílem masivní reklamy, ale jejich skutečné kvality a chuti. V prostředí silné konkurence nadnárodních značek současně přispívá k udržení pestrosti nabídky na trhu a tím i spokojenosti spotřebitelů.

Již 3. ročník projektu vyhlásila pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaříka Agrární komora Olomouckého kraje.

Díky spolupráci Agrární komory Olomouckého kraje a Jednoty spotřební družstvo České Budějovice budou všechny oceněné výrobky k dostání v supermarketu TERNO Olomouc a prezentovat se budou také na celostátní výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích, která proběhne ve dnech 27. 8. 2009 – 1. 9. 2009.

Zdroj: Holba.cz


Lidé vyjdou do ulic. Bojovat za pivovar

[čtvrtek, 18. červen 2009]

Vzrušené debaty Kutnohoráků, glosujících pondělní oznámení společnosti Heineken o ukončení výroby piva v místním pivovaru, zdaleka nekončí. Ba co víc, chystá se dokonce protestní shromáždění.

Akci pořádáme kvůli tomu, že se některým kutnohorským občanům nelíbí, že budou zavírat pivovar, který tady stojí pomalu pět set let. Nezničila ho ani švédská vojska za třicetileté války. A vadí nám, že pak přijdou manažeři z Holandska, škrtnou tužkou na papíře a pivovar končí,“ uvedl organizátor shromáždění Jan Wiesner z Kutné Hory. Oznámení o akci již bylo podle jeho slov předáno městskému úřadu.

Foto

Shromáždění se uskuteční 27. června od 14 hodin na veřejném prostranství v „trojúhelníku“ – parku mezi kutnohorským pivovarem a restaurací Kréta,“ upřesnil Wiesner.

Záměrem organizátora je prý hlavně aktivizovat občany. „Nejde nám o to, změnit chod věcí, ale upozornit na problém. Jde o to, že velké korporace se snaží ničit tradice města. Nějakým způsobem musíme dát najevo svůj nesouhlas a aktivizovat občany,“ poznamenal Jan Wiesner.

Podle názoru starosty města Ivo Šalátka toto shromáždění mnoho nezmění.

Já tento protest podporuji, ale nemyslím, že bude mít valný výnam,“ poznamenal Šalátek. Podle jeho vyjádření bude město zvažovat různé varianty využití objektu pivovaru, přičemž jednou z možností je vyhlášení soutěže pro investory. A ti by mohli přijít s různými nápady. Od pivovaru až po lázně.

Text oznámení:

Věc: Oznámení o shromáždění

Oznamujeme Vám, že dne 27.6.2009 od 14 do 16 hodin, se uskuteční shromáždění, protestu uzavření kutnohorského pivovaru. Shromáždění se uskuteční na veřejném prostranství v trojúhelníku mezi pivovarem a restaurantem Kréta. Doprava nebude v řádném případě narušena. Nebude stavěna žádná tribuna ani jiné zařízení. Předpokládaný počet účastníků cca 150. Pořadatelé v počtu cca budou označeny visačkou. Hlavní svolavatel Jan Wiesner, KH - Sedlec

Zdroj: Kutnohorský deník.cz | Autor a foto: Irena Brandejská


Společnost General Bottlers, která nyní uvádí na trh novou příchuť brambůrků Lay´s STRONG, využije pro promo kampaň v místě prodeje cross promotion ve spojení s pivem Staropramen. V obchodech Globus a Interspar tak zákazníci starší 18ti let budou nejen ochutnávat novou příchuť brambůrků, ale ke každým dvěma zakoupeným sáčkům Lay´s STRONG si navíc odnesou plechovku piva Staropramen zdarma. Kampaň proběhne od poloviny června do poloviny července a bude podpořena ochutnávkami, chodícím „Lay´smanem“ v prostorách obchodu a plakáty u sekce brambůrků a piva. Kampaň pro společnost General Bottlers realizuje agentura Mather Activation.

Společnosti General Bottlers a Pivovary Staropramen se rozhodly využít blízkosti svých cílových skupin k realizaci společné promo kampaně pro novou příchuť brambůrků Lay´s STRONG a pivo Staropramen. Spojení Lay´s STRONG se nabízí i z toho důvodu, že jejich výrazná, jemně pálivá příchuť z nich činí ideální chipsy k pivu.

Kampaň se uskuteční v červnu ve všech 13 prodejnách Globus a v červenci ve 13 největších vybraných prodejnách Interspar. Kampaň zajistí celkem 5 promotýmů, každý tým tvoří hosteska a „Lay´sman“ v podobě chodícího pytlíku brambůrek. Akce je určena výhradně pro osoby starší 18ti let.

Zdroj: Marketingové noviny.cz


Vedení hanušovického pivovaru Holba čeká na verdikt Vrchního soudu v Praze, který bude rozhodovat o dalším osudu pivovaru Primátor v Náchodě. Holba zažalovala náchodskou radnice poté, kdy byla vyřazena ze soutěže na prodej pivovaru.

Proti soutěži na prodej náchodského pivovaru jsme letos v březnu podali žalobu na město Náchod, nyní čekáme na výsledek. Věc je v rukou našich právníků,“ uvedl předseda představenstva pivovaru Holba Zdeněk Konečný.

Náchodský pivovar byl až do konce února letošního roku posledním středně velkým pivovarem drženým městem. Nyní, alespoň do rozhodnutí soudu, je jeho stoprocentním vlastníkem Liberecký investiční fond. Za pivovar radnici zaplatil 150 milionů korun. Firmu Holba náchodská radnice z výběrového řízení vyřadila. A to i přes to, že nabízela 185 milionů korun.

Ve hře byli i další zájemci včetně zahraničních, minimálně jeden nabízel také větší částku, než za jakou Primátora získala firma LIF.

Pro podezření z nekalé soutěže proto Holba zažádala krajský soud v Hradci Králové o předběžné opatření, které mělo zabránit převodu pivovaru firmě LIF. Ze strany města Náchoda i LIF následovalo odvolání, a tak žaloba nyní leží na Vrchním soudu v Praze.

Před několika dny se do věci navíc vložili policisté z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality. Na náchodské radnici zabavili dokumenty související s prodejem městského pivovaru. Vedle dokumentů si odnesli také data z počítačů.

Jak starosta Náchoda Oldřich Čtvrtečka pro server Aktuálně.cz naznačil, za akcí policie mohou být kroky Holby. To ovšem vedení hanušovického pivovaru odmítá. „O policejní akci na náchodské radnici jsem se dozvěděl z médií, žádné další informace k tomu nemám,“ konstatoval Zdeněk Konečný.

Zdroj: Šumperský deník.cz | Autor: Hana Kubová


«« « Strana 887 z 1068 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI