Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kutnohorské pivovarnictví může žít i bez Heinekenu

Co se píše o pivovarech a pivu


Kutnohorské pivovarnictví může žít i bez Heinekenu

[středa, 3. únor 2010]

Prodej technologie zrušeného kutnohorského pivovaru vlastněné společností Heineken městu s největší pravděpodobností padne.

Foto

Vyplývá to z informací, kterými disponuje starosta Kutné Hory Ivo Šalátek. „Postranními cestičkami jsem se dozvěděl, že Heinekenem navrhovaná cena bude poměrně značná. Za čtyři miliony korun, které za technologii Tebis tehdy utržil, to určitě prodat nehodlají,“ upřesnil Šalátek.

Mluvčí společnosti Heineken nabídku komentovat zatím nechtěla s tím, že s ní bude nejdříve oficiálně seznámen právě starosta. Ve Vlašském dvoře by ji měli mít na stole v řádu několika dní. „Pakliže ta částka výrazným způsobem překročí sumu, kterou avizovalo zastupitelstvo, tak to pro nás bude s největší pravděpodobností nepřijatelné,“ předeslal starosta s tím, že by zřejmě město začalo tlačit na odstranění technologie ze své nemovitosti a brzké vypovězení nájemní smlouvy, aby se v ideálním případě mohl do díla pustit nový investor.

Budoucnost vaření piva v Kutné Hoře by však ani bez Heinekenu a jeho technologie nemusela být ohrožena. Podle prvních ohlasů mají totiž pivovarníci o pronájem areálu v Lorci relativně značný zájem.

Prakticky hned, jak Heineken oznámil, že ukončuje výrobu piva v Kutné Hoře, se ozvalo několik zájemců. Minimálně u dvou skupin se mi zdá, že jejich zájem je velmi vážný. Jsou ochotny si pronajmout areál pivovaru i bez zmiňované technologie,“ poznamenal Šalátek.

Podle jeho slov se jedná o střední až menší pivovarnické firmy bez nadnárodní účasti, které hodlají lorecký areál využívat výhradně k vaření piva. To, co je podle starosty na investici v Kutné Hoře láká nejvíce, je tradice pivovaru sahající až do 16. století a marketingově cenná známka Kutné Hory.

Až bude nemovitost k dispozici a volná, tak rada města vypíše výběrové řízení. Předpokládám, že by to mohlo být někdy z kraje dubna,“ naznačil první předběžné termíny kutnohorský starosta.

Zdroj: Kutnohorský deník.cz | Autor: Martin Vaněk | Foto: Jan Šmok


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Malakin

středa, 3. únor 2010
17:46

Malakin

A co kdyby ten rozdíl mezi tržní cenou technologie a cenou, za kterou byla před lety prodána, zaplatili ze svého ti, kteří tehdejší prodej pod cenou způsobili?


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Chody

středa, 3. únor 2010
19:06

Chody

to Malakin:
Ha ha, hi hi, hu hu


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Tomáš Kroupa

středa, 3. únor 2010
14:58

Tomáš Kroupa

Stříbrné město bez vlastního zlatého moku je o ničem, držím pěsti, ať to dopadne! Likvidace technologie přijde Hajnoše na pěkných pár šprdlíků, určitě je jednodušší to prodat. Třeba se u Hajnošů najde špetka rozumu? Na kolik asi tak v kraji stříbra ohrozí výroba piva pití nepiva Hajnošem protlačeného... Lidé pořád slyší na eurobřečky, takže se přeci nemusí bát.


Adsense

19. duben 2024
22:08


posted by: Inzerce

Dan

středa, 3. únor 2010
11:49

Dan

Tady je jedinné štěstí, že Heineken nevlastní budovy pivovaru, jinak by dělal všechno možné, aby se tu nevařilo, stejně jako to udělal ve Znojmě.
Doufejme, že se to povede a pivovar se znovu rozjede.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Michal

středa, 3. únor 2010
11:25

Michal

No vida, tak snad to dopadne dobře, pak si Heineken bude moct Dačickýho z Krušovic nebo kdoví odkud nabouchat leda tak do řiti.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI