Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novinky a aktuální dění

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní.info

Soutěž o Zlatou pivní pečeť v Táboře je u konce. Z více než sedmi set vzorků piva vybrali degustátoři čtyřiadvacet nejlepších. Soutěž o Extra pivní pečeť, které se mohou zúčastnit všechna vítězná piva ze všech kategorií, dnes krátce po poledni vyhrál TLUSTÝ NETOPÝR z pivovaru Antoš

Čtyřdenní maraton degustací opět ukázal, že velikost pivovaru nemá žádný vliv na kvalitu piva, které produkuje.Porota určila v každé ze čtyřiadvaceti kategorií první tři místa. Nejvíce Pečetí si tak z Tábora odveze pivovar Bernard, který má 1 zlaté, 1 stříbrné a 2 bronzová umístění. Ze zahraničních pivovarůZe zahraničních pivovarů překvapil japonský BayPilsner z pivovaru YokohamaBay Brewing.co, který získal první místo v kategorii Světlé speciální pivo z minipivovaru. Velice dobře si v Táboře opět vedly i slovenské pivovary, zejména Heineken Slovensko, a.s., Hurbanovo a Banskobystrický pivovar, a.s. Jako nejlepší pivo v kategorii Světlé výčepní, tedy dříve světlá desítka, skončil Bernard světlé výčepní pivo z Rodinného pivovaru Bernard z Humpolce. V kategorii Světlý ležák Premium, dříve světlá dvanáctka, získal prvenství Otavský zlatý světlý ležák od akciové společnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice. Na medailové pozice dosáhlo ke čtyřiceti pivovarům.Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami.

Letošního ročníku soutěže o Zlatou pivní pečeť se zúčastnilo rekordních 150 pivovarů, které přihlásily přes sedm set vzorků piva. V praxi to mimo jiné znamenalo každý den nalít stovce degustátorů deset tisíc degustačních vzorků!

Dnes dopoledne přišly na řadu i minerální vody, kam se letos přihlásili kromě českých také výrobci ze Slovenska, Itálie, Ukrajiny, Ruska, Belgie a Fidži. Prvenství a titul Zlatý český pramen v kategorii neochucené minerální vody získala Magnesiaperlivá z akciové společnosti Karlovarské minerální vody.Z ochucených vybrala porota jako nejlepší minerální vodu Hanáckou kyselku s příchutí citronu od Hanácké kyselky, s.r.o.

Výjimečných slavností v Táboře se po celý týden účastnila řada zahraničních hostů, kteří byli v Táboře velice spokojeni jak se soutěží samotnou, tak s prostředím a službami ve městě. Podle prezidenta slavností Aloise Srba nemá setkání pivovarníků v tomto rozsahu ve světě konkurenci.

Slavnostní předání cen se uskuteční v sobotu 15. února od 18 hodin v Hotelu Palcát během závěrečného dne Reprezentačních slavností piva. Hotel Palcát bude pro veřejnost otevřený už od 16 hodin.Mnoho oceněných piv bude k ochutnání i na stáncích, takže návštěvníci budou moci porovnat své chutě s názorem odborníků.


Soutěž o Zlatou pivní pečeť v Táboře je u konce. Z více než sedmi set vzorků piva vybrali degustátoři čtyřiadvacet nejlepších. Soutěž o Extra pivní pečeť skončila těsně před začátkem tiskové konference, takže výsledky se dozvíte přímo na místě.

Čtyřdenní maraton degustací opět ukázal, že velikost pivovaru nemá žádný vliv na kvalitu piva, které produkuje.Porota určila v každé ze čtyřiadvaceti kategorií první tři místa. Nejvíce Pečetí si tak z Tábora odveze Rodinnýpivovar Bernard, který má 1 zlaté, 1 stříbrné a 2 bronzová umístění. Ze zahraničních pivovarů překvapil japonský BayPilsnerz pivovaru YokohamaBayBrewing.co, který získal první místo v kategorii Světlé speciální pivo z minipivovaru.Velice dobře si v Táboře opět vedly i slovenské pivovary, zejména Heineken Slovensko, a.s., Hurbanovo a Banskobystrický pivovar, a.s. Jako nejlepší pivo v kategorii Světlé výčepní, tedy dříve světlá desítka, skončil Bernard světlé výčepní pivo z Rodinného pivovaru Bernard z Humpolce. V kategorii Světlý ležák Premium, dříve světlá dvanáctka, získal prvenství Otavský zlatý světlý ležák od akciové společnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice.Na medailové pozice dosáhlo ke čtyřiceti pivovarům.Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami.

Letošního ročníku soutěže o Zlatou pivní pečeť se zúčastnilo rekordních 150 pivovarů, které přihlásily přes sedm set vzorků piva. V praxi to mimo jiné znamenalo každý den nalít stovce degustátorů deset tisíc degustačních vzorků!

Dnes dopoledne přišly na řadu i minerální vody, kam se letos přihlásili kromě českých také výrobci ze Slovenska, Itálie, Ukrajiny, Ruska, Belgie a Fidži. Prvenství a titul Zlatý český pramen v kategorii neochucené minerální vody získalaMagnesiaperlivá z akciové společnosti Karlovarské minerální vody.Z ochucených vybrala porota jako nejlepší minerální vodu Hanáckou kyselku s příchutí citronu od Hanácké kyselky, s.r.o.

Výjimečných slavností v Táboře se po celý týden účastnila řada zahraničních hostů, kteří byli v Táboře velice spokojeni jak se soutěží samotnou, tak s prostředím a službami ve městě. Podle prezidenta slavností Aloise Srba nemá setkání pivovarníků v tomto rozsahu ve světě konkurenci.

Slavnostní předání cen se uskuteční v sobotu 15. února od 18 hodin v Hotelu Palcát během závěrečného dne Reprezentačních slavností piva.Hotel Palcát bude pro veřejnost otevřený už od 16 hodin.Mnoho oceněných piv bude k ochutnání i na stáncích, takže návštěvníci budou moci porovnat své chutě s názorem odborníků.


Nabídka piva v KEG sudech od:

1.3.2014 - polotmavý speciál Hanácké Bock 17%

7.3.2014 - polotmavý šestisladový ležák Mechoška 11%

15.3.2014 - světlý ležák Mechoš 11%

15.3.2014 - polotmavá Mechošova IPA 13%

1.4.2014 - Vídeňský ležák 12%

10.4.2014 - polotmavý pětisladový ležák Mechoška 12%

19.4.2014 - polotmavý Märzen

Akce s naším pivem:

15.3.2014 - Kostelecké chmelovárek - Kostelec u Holešova

12.4.2014 - Velikonoční jarmark ve skanzenu Příkazy

24.5.2014 - 4. Slavnosti horeckého piva aneb poprvé oficiálně - areál pivovaru

7.6.2014 - 2. Den horeckého piva aneb oslava 1.výročí oficiální várky - skanzen Příkazy

21.6.2014 - otevřený Pivovarský dvůr pro všechny rockery, kteří dorazí na akci Rocková Horka - areál pivovaru

19.7.2014 - 3. ročník vaření domácího piva ve skanzenu Příkazy

16.8.2014 - 3. Tvaružkovy hode ve skanzenu Příkazy

Od května bude za pěkného počasí otevřen v pátek a v sobotu Pivovarský dvůr v areálu pivovaru s venkovním posezením. V plánu dětský koutek a miniZOO.


Z degustační soutěže Zlatá pivní pečeť, již tradičně pořádané v Táboře, putují do Litovle dvě stříbrné medaile. Získali je oblíbení pivní matadoři Litovel Dark a Litovel Gustav, každý ve své kategorii. Značka Litovel tak opět obhájila medailová ocenění, tentokrát v konkurenci 150 českých i zahraničních piv.

Na první příčky degustačních soutěží staví Litovel především jedinečná chuť a osobitá charakteristika piva. Tu mu přináší tradiční způsob výroby, který se v důsledku změn na pivním trhu stal významnou konkurenční výhodou. Některá piva totiž ztratila na osobitosti, a právě tu jiní vidí jako konkurenční výhodu. Chuťová pestrost a jedinečnost byla vždy pilířem českého pivovarnictví a podobně je tomu i dnes. Pivovar Litovel se už celých 121 let drží klasické výroby piva podle tradičních receptur. „Gustav je sice v našem portfoliu nejmladší, ale také jeho receptura vychází z těch původních, více než 100 let starých,“ říká Lumír Hyneček, ředitel pivovaru Litovel. Gustav nese jméno známého siláka Gustava Frištenského a stejně jako on sbírá medaile a patří mu přízeň tisíců fanoušků. Tmavé výčepní pivo Litovel Dark se těší nejen oblibě u nás, ale i v zahraničí, především v Německu. V Litovli si s pivem zkrátka vyhrají a to se promítá do každého doušku.

Ročně pivovar vystaví na 170 tisíc hl piva,z toho většina se vypije v ČR, na export jde přibližně 10 procent celkové produkce.


Ryzí pivo z hor Holba Kvasničák získala nejlepší hodnocení degustátorů v soutěži Zlatá pivní pečeť 2014 a patří ji vítězství mezi nefiltrovanými pivy. V soutěži dále bodovala oblíbená Holba Šerák. Holba Šerák Speciál 13,51 získala stříbro v kategorii světlých speciálů, zatímco tradiční Holbě Šerák patří bronz ve v kategorii světlých ležáků. Letošní úspěch navazuje na celou řadu předchozích a je potvrzením jedinečnosti piva Holba a jeho stabilně vysoké kvality.

K celé řadě medailí pro Holbu se nyní přidávají další, které potvrzují, že vařit poctivé pivo se vyplatí", komentuje úspěch Vladimír Zíka, ředitel pivovaru. Pro všechny, kdo preferují piva s osobitou charakteristikou, je Holba ta správná volba, kterou oceňují nejen konzumenti, ale také hospodští. Pro ty je důležité, že Holba dokáže plnit hospody. „Dnes, kdy je levnější lahvové pivo a každý hledí na korunu, je to velký úspěch. Dobré pivo a jídlo dělá dobrou hospodu a na Holbu štamgasti nedají dopustit", říká Petr Hradil z Pivovarské restaurace v Hanušovicích.

Medaile Holba získala především za svoji vyváženou chuť, výborný říz i celkový dojem po napití. Její významnou předností je také vysoká pitelnost, která u piva jednoduše představuje chuť na další doušek. „Dnes je vysoká kvalita piva samozřejmostí a co konzumenti žádají, je především osobitá charakteristika piva. I proto roste obliba speciálů,“ říká Vladimír Zíka.

Oceněná Holba Šerák je vlajkovou lodí pivovaru, jehož roční produkce přesahuje 200 tisíc hl. Vyniká nejen vyšší hořkostí, ale i výborným řízem, který získává přirozeným kvašením na otevřené spilce a pozvolným dozráváním. Dnes je Holba Šerák symbolem Jeseníků a nejoblíbenějším pivem nejen v horách.

Soutěže Zlatá pivní pečeť 2014, která se každoročně koná v Táboře, se zúčastnilo rekordních 150 pivovarů. V několika kategoriích tady soutěžilo celkem 700 vzorků piv z celého světa.


Nymburský pivovar si z prestižní soutěže kvality piva v Táboře dovezl celkem tři ceny. Dvě zlaté medaile za speciální piva – Bogana a Něžného Barbara, a bronz za Nefiltrovaný ležák. Odborné degustace a celá soutěž probíhaly od 10. do 15. února v táborském hotelu Palcát.

Takový úspěch se podle postřižinského sládka Bohumila Valenty ještě nepodařil. „Lepší to nikdy nebylo. Mám z toho obrovskou radost. Ovládli jsme kategorii speciálních piv. V těch světlých vyhrálo třínáctistupňové pivo Bogan, v polotmavých třináctka Něžný Barbar,“ uvedl spokojený Bohumil Valenta, který zároveň degustoval.

Zlatá pivní pečeť je mezinárodní soutěž, které se kromě českých pivovarů zúčastnily i pivovary z Ruska, Polska, Slovenska, Německa, Nizozemí, Irska, Skotska nebo Japonska.

Návštěvníci pivních slavností mohli od středy do soboty ochutnat na 130 druhů piva. Odbornou porotu čekalo v soutěži hodnocení více než sedmi set vzorků ze 150 pivovarů.

Pro rok 2014 vaří Nymburský pivovar k oslavám Hrabalovy stovky Postřižinský Jubilejní Hrabalův ležák. „Podle Hrabalova mlsného jazýčku je v Jubilejním ležáku obsažen pouze český chmel. Navíc má o trochu hořčí chuť a je o něco silnější než jiná prémiová piva. Přesně, jak to měl slavný český spisovatel rád,“ prozrazuje autor receptury, nymburský sládek, Bohumil Valenta.


Tak jako Česká republika získala zlato na Olympiádě, stejně tak vybojoval strakonický Otavský Zlatý zlatou pozici v kategorii Prémiových ležáků na XXIV. ročníku Reprezentačních slavností piva v Táboře, který má mezinárodní zastoupení. Vítězové jednotlivých kategorií k titulu získají i právo užívat příslušné označení na etiketách a k propagačním účelům a tím označit prestiž svých piv.

Považuji úspěch našich piv v Táboře za mimořádný výsledek. Je vidět, že snaha, pečlivost a dodržování zásad výroby pro kvalitní výrobek se vyplácí. Skutečně mě to ze srdce těší,“ říká sládek strakonického pivovar Dagmar Vlková.

DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice v letošním ročníku nasadil do klání piva v sedmi kategoriích. Tím nejúspěšnějším byl Otavský Zlatý, který získal Zlatou pivní pečeť v kategorii Prémiový ležák. Avšak další strakonická piva byla také uspěná. Dudák Premium, světlý ležák, získal 4. místo, polotmavý ležák Klostermann a ležák Black mají stejným dílem 5. místo. Šestým místem se pyšní volyňský světlý ležák, Královák a sedmé místo získala strakonická novinka, která byla uvařena ve spolupráci s NP Šumava – borůvkové pivo Modrý Urugalus. „Toto skóre strakonických piv jasně dokazuje, že máme své místo na pivním trhu a naše produkce je kvalitní. Věřím, že stejně jako degustační komise nás ocenila, tak i zákazník a naši obchodní partneři docení strakonická piva. Tato sezona začala opravdu velmi slibně. Věřím, že tyto úspěchy nám otevřou další obchodní příležitosti,“ říká ředitel pivovaru Jaroslav Tůma.

O prestižní Zlatou pivní pečeť se v týdnu od 10.- 15. února 2014 ucházelo rekordních sto padesát pivovarů ze šestnácti států, s více než sedmi sty vzorky.V praxi to znamenalo každý den nalít stovce degustátorů deset tisíc degustačních vzorků. Celkem se soutěžilo v dvaceti šesti kategoriích. Z více než sedmi set vzorků piva vybrali degustátoři čtyřiadvacet nejlepších. Táborské slavnosti patří dlouhodobě k nejprestižnější akci svého druhu kvůli profesionálním a odborně garantovaným anonymním degustacím. Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami Bureau Veritas.TUV SUD Czech,3EC International a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.




Svijany mají zlatý začátek roku 2014

[pondělí, 17. únor 2014]

Pivovar Svijany zažívá úspěšný vstup do nového roku. Loni se mu podařilo poprvé prolomit významnou hranici výstavu a hned zkraje letošního roku zazářila dvě jeho piva na čtyřiadvacátých Reprezentačních slavnostech piva v Táboře, kde byla Zlatou pivní pečetí oceněna tmavá Svijanská Kněžna 13 % a nefiltrovaný Kvasničák.

I když loni celý pivní trh klesal, nám se přesto podařilo uvařit rekordní množství piva. Na našem výstavu, který byl 609 000 hl, je vidět, že zákazníci stále víc oceňují poctivě vařená piva z kvalitních surovin,“ říká Roman Havlík, ředitel Pivovaru Svijany.

Ve Svijanech se pivo vaří stále podle tradičních výrobních postupů, které byly typické pro česká piva v polovině minulého století. Při výrobě se používá chmel z vlastních chmelnic ve vyhlášené oblasti Polepských blat, ječmen z malých nezávislých českých a moravských sladoven a voda z vlastních studní. Právě vlastní chmel, v němž má podíl i původní odrůda Osvaldova klonu Žateckého poloraného červeňáku, dodává svijanskému pivu odlišnou a nezaměnitelnou chuť, pro kterou je vyhledáváno stále větším počtem pivařů.

Odlišný charakter svijanských piv ocenili i odborní degustátoři na letošních Reprezentačních slavnostech piva v Táboře, které patří mezi jednu z nejprestižnějších českých pivních degustací. Z anonymních vzorků, u nichž se hodnotí především vůně, chuť, hořkost, plnost a říz jednotlivých piv, zvolili v kategorii Tmavých speciálních piv za vítěze Svijanskou Kněžnu 13 % a v kategorii Kvasnicové pivo získal zlato svijanský Kvasničák 13 %. Obě piva zvítězila nad konkurencí ze 154 pivovarů z České republiky i zahraničí a po celý rok se mohou pyšnit známkou Zlaté pivní pečeti. „Táborské reprezentační slavnosti piva jsou první velkou degustací v roce a zároveň patří mezi nejprestižnější v republice. Jsme nadšeni, že degustátorům nejvíc chutnala právě naše Svijanská Kněžna a Kvasničák. Ukazuje se, že tradiční cesta vaření piva, kterou jsme před lety zvolili, a ze které rozhodně nehodláme uhnout, byla správná a odborníci i pivaři ji vyhledávají a oceňují,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany.



Odborná pomoc při výstavbě a provozu minipivovarů. Vypracování dokumentace, doložení kvalifikace odpovědného zástupce pro získání koncese, možno i jako sládek. Dlouholetá praxe v oboru.

Kontakt: josvobol@gmail.com


Historie, tradice a marketing

[čtvrtek, 13. únor 2014]


Kromě výborného piva se lidé mohou těšit i na tradiční pochoutky

130 druhů piva čeká na návštěvníky táborských pivních slavností, které v Hotelu Palcát začínají dnes (12/2) odpoledne. Nabídka je tak různorodá, že si každý přijde na své. Stejně tak málokdo odolá lákavému občerstvení.

Až do soboty budou moci návštěvníci vybírat u 34 obchodních partnerů jak známé, tak mimořádné a netradiční druhy piva. Kromě vynikajících českých piv budou na místě například piva z Belgie, Anglie, Německa, Holandska, Dánska, Norska, Nizozemí, Irska, Skotska nebo z Maďarska. Dohromady bude k ochutnání nejméně 130 druhů piva. Mezi nejsilnější patří například šestadvacetistupňová Královská Zlatá Labuť z Pivovarského dvora Zvíkovské Podhradí, čtyřiadvacetistupňový Primátor Double z Náchoda, 20° Zuřivec z minipivovaru Tibeer z Budapešti a belgické speciály. "Velice nás těší účast v tuzemsku a mezinárodně úspěšných pivovarů Bernard, Litovel, Staropramen, Krušovice, Starobrno, Svijany, Zlatopramen, Holba, koncernu Lobkowicz, stále více se svou kvalitou prosazujících pivovarů z Rakovníku, Poličky, Chotěboře, Benešova a všech vynikajících jihočeských pivovarů," říká prezident slavností Alois Srb.

Kromě piva se ale pro návštěvníky připravuje i lákavé občerstvení. Stovky kilogramů masa, tisíce chlebíčků a chuťovek, zabijačkové speciality, klobásy, chleba se sádlem či škvarky - to je jen základní výčet dobrot, které budou moci ochutnat.

Slapská lahůdkářská výrobna táborské Jednoty chystá na Slavnosti piva chlebíčky – se šunkou, herkulesem, turistickým salámem, dále chuťovky – s česnekem, nivou, křenem, oblíbené smaženky – sýrové a masové, karbanátky, masové koule nebo kuřecí a vepřové řízky. Samozřejmostí bude vyhlášená sekaná, kterou ve Slapech pečou podle staré tradiční receptury. Obsahuje poctivé hovězí a vepřové maso, vejce, mléko a klasický špek – nenajdete v ní škroby, kůžové emulze nebo kuřecí separát. V loňském roce spořádali návštěvníci slavností asi 1500 ks obložených chlebíčků, 2500 ks chuťovek, 1300 ks smaženek a desítky kilogramů řízků, sekané a masových koulí.

Hotel Palcát připravil především klasické zabijačkové pochoutky - jitrnice, jelita, ovarový talíř, ale v nabídce nechybějí ani klobásy, gulášová či zabijačková polévka, tlačenka a chléb se sádlem a cibulí nebo se škvarkovou pomazánkou. Stylové bude koleno pečené na černém pivě. Novinkou letošního ročníku bude speciální zabijačkové degustační menu. Připravil ho šéfkuchař Pavel Minář, který se pyšní dvěma tituly Kuchařský mistr České republiky. Na jídelníčku je například škvarková pomazánka s vejci a šalotkou na čerstvě pečeném chlebu, tlačenka z vepřových líček, srdce a jazyku s cibulkovým a octovým kaviárem, prejt nebo výpečky z bůčku. Hosté si mohou objednat celé degustační menu, nebo ochutnat pouze některé chody.

S pivem a jídlem souvisejí i dvě přednášky, které se dnes (středa 12/2) konají v sále SŠ a JŠ v Bydlinského ulici v Táboře . Přednášku Chléb a pivo v otázkách a odpovědích připravila pražská Vysoká škola chemicko-technologická. Dr. Marcela Sluková a dr. Jaromír Fiala například vysvětlí, co mají společného chléb a pivo, jaký je rozdíl mezi kvasnicovým a nefiltrovaným pivem nebo zda je tmavý chléb opravdu zdravější. Ing. Jiří Kopáček, CSc. z Českomoravského svazu mlékárenského pronese příspěvek na téma Když se řekne pivní sýr. Program začíná v 10 hodin a vstup je zdarma.

Hotel Palcát se návštěvníkům otevře v 16 hodin, slavnostní zahájení se koná od 18 hodin v kongresovém sále. Zúčastní se ho řada hostů ze zahraničí, například z Japonska, Ruska, Polska, Německa, Maďarska nebo Slovenska, vedoucí pracovníci ministerstev místního rozvoje a zemědělství a další významní hosté.

Slavnosti potrvají až do soboty, začínají každý den v 16 hodin. Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen vítězům odborných degustačních soutěží se koná v sobotu 15. února od 18 hodin v kongresovém sále Hotelu Palcát.

Závěrečná tisková konference se bude konat 14. února 2014 ve 13 hodin v sále Jihočeské univerzity v Táboře.


Legendární podzemní bar Elektra se dnes oficiálně představil ve zcela nové, netradiční podobě. Je třetím v řadě unikátních pivních barů vytvořených v duchu konceptu Excelent Urban Pub.

Restaurační koncept značky piva Excelent od Gambrinusu spojuje atmosféru syrové industriální architektury se streetartovým městským uměním. Elektra s novým interiérem neztratila nic ze své dřívější jedinečné atmosféry. Naopak, dostala pořádnou dávku adrenalinu. Totální přestavba interiéru trvala pouhých 30 dní.

Pro dynamické lidi se moderní české pivo Excelent od Gambrinusu stalo součástí urban scény a kultury. Značka se snaží podporovat unikátní projekty a sama zajímavé koncepty vytváří. Excelent představuje fenomén pop-up klubů či velkoformátového umění – street art. Značka přináší i unikátní pohled na klasickou hospodu: svěží prostor spojuje syrovost a současné streetartové umění.

Elektra si za dobu své existence vydobyla v Brně specifické postavení,“ říká Petr Kučera, provozovatel baru, a dodává: „Bylo mi ale jasné, že je potřeba jít dál, posunout celé podnikání na novou úroveň. S novým designem interiéru dle konceptu značky Excelent od Gambrinusu získala Elektra pořádnou dávku adrenalinu. Štamgasti si navíc pochvalují, že se jedinečná původní atmosféra nevytratila, naopak získala mnoho nového.

Vstupní dveře do baru jsou mocně oplechované, k výčepu se sestupuje po dvaceti schodech. Dokonalá izolace od ruchu a shonu okolního světa je zajištěna. Kapacita pubu je 120 míst. Otevřeno je denně. Vedle piva Excelent si hosté mohou vybrat mezi pšeničným speciálem Fénix, Velkopopovickým Kozlem tmavým, čepovaným nealkoholickým pivem Birell a plzeňským ležákem Pilsner Urquell. V nabídce taky nechybí (dle slov pana Kučery) „pořádný jídlo k dobrýmu pivu. Grilovaná masa, hamburgery, dršťková polévka a další elektrácké speciality.

To nejdůležitější, co korunuje aktivity značky Excelent od Gambrinusu, je samozřejmě spokojený host se svou oblíbenou značkou piva,“ říká marketingový manažer značky Gambrinus Miroslav Peichl, a pokračuje: „Excelent dodává Elektře atmosféru a design, ale hlavně excelentní chuť českého piva.

Excelent od Gambrinusu se v Elektře čepuje přímo z pivních tanků, které jsou jako dominanta nepřehlédnutelně umístěny naproti vstupu do restaurace. Půllitry pro čepování piva jsou připraveny ve vodní lázni o teplotě 7 °C, což je pro podávání piva ideální teplota. Tento postup, společně s pivními tanky, představuje v čepování piva nejmodernější trend a vytváří ideální podmínky pro to, aby zde hosté dostali pivo v nejlepší kvalitě.

Excelent Urban Pub Elektra, jeho atmosféra, nabídka výborného piva a jídla nabízí atraktivní místo s jedinečnou atmosférou pro setkávání mladých dospělých lidí, generace, která je ovlivněna taneční hudbou a streetartovým uměním. Live performance brněnského streetartového umělce, který si říká Optik Boy, doplnila slavnostní otevření baru Elektra. Hosté si také odnesli atraktivní suvenýry v podobě originálních grafických tisků streetartového umění, které zdobí i interiér Excelent Urban Pubu Elektra.


Nejlépe komplet použitou technologii, abych mohl vařit, nebo nadšence, který je za rozumný peníz schopen postavit.....

Výstav zatím neřeším, chci vařit tak sud za týden pro začátek.

Martin Hašek

hasek.martin@seznam.cz

603823110

odpovím všem, děkuji

www.hasektour.cz


Včera odstartoval v Táboře čtyřiadvacátý ročník Reprezentačních slavností piva. Na letošní první degustační soutěži zabodovala v kategorii Tmavá speciální piva i Svijanská Kněžna 13 % z Pivovaru Svijany, která se tak stala držitelem titulu Zlatá pivní pečeť.

Degustace na táborských slavnostech probíhají anonymně a degustátoři hodnotí především vůni, chuť, hořkost, plnost a říz jednotlivých soutěžních pivních vzorků. To vše pod dohledem nadnárodní certifikační společnosti. Letos se soutěží ve 24 kategoriích, do kterých se přihlásilo 154 pivovarů s více než sedmi sty vzorky piva.

Táborské Reprezentační slavnosti piva považujeme za jednu z nejdůležitějších pivních degustací v republice a těší nás, že zdejší degustátoři zvolili Svijanskou Kněžnu jako nejlepší tmavý speciál mezi tak velkou konkurencí. Ukazuje se, že držet se zuby nehty tradiční výroby je správná cesta a odborníci i laici ji dokážou ocenit. Poté, co bylo naše tmavé pivo loni napadáno, považuji toto vítězství za takovou malou satisfakci,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany.



«« « Strana 248 z 404 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI