Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novinky a aktuální dění

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní.info


Pivovary Lobkowicz, a.s., představily nový koncept designových restaurací s názvem ŠNYT. Otevřeny byly již tři provozovny a to v Praze, Ústí nad Orlicí a v Prostějově. Hosté si mohou užít vedle zajímavého interiéru a kvalitního servisu také možnost rozšířit si své pivní obzory a ochutnat celou řadu pivních stylů z produkce skupiny Pivovary Lobkowicz.

Jak již samotný název Šnyt napovídá, jedná se o koncept, kde prim hraje pivo. A to ne ledajaké, ale jedná se o pivo řádně opečovávané, odborně načepované a v široké nabídce pivních stylů podávané. „Jedním z atributů sítě restaurací Šnyt je „Strom pivních stylů“. Díky němu je možné spotřebitele nenásilnou formou vzdělávat, aby poznával krásy pivního světa. Šíře nabídky výrobků společnosti Pivovary Lobkowicz nemá v tomto ohledu v České republice konkurenci a umožňuje tak oslovení všech milovníků pěnivého moku,“ říká Vojtěch Kleisner, manažer gastro řetězců.

V žádné ze tří restaurací nechybí na čepu vlajková loď, ležák Lobkowicz Premium. Vedle něho pak nabídku doplňují Lobkowicz Premium Nealko a tmavé pivo Merlin. Sortiment piv pak v pravidelném cyklu ozvláštní speciály z programu Cesta pivní znalců. Další sortiment piv je plně v kompetenci provozovatele. Nedílnou součástí konceptu Šnyt je vedle rozmanitosti pivních druhů i plnohodnotná kvalitní kuchyně. Důraz je přitom kladen na snoubení chutí jídel a piv.

Při řešení interiéru byl kladen důraz na jednoduchost a kvalitu provedení. Důležité je, aby se zde hosté cítili dobře. „Kvalitní servis a příjemné prostředí tak přímo vybízejí k opakovaným návštěvám ať je jejich důvodem zajít si „na jedno“, dobře se najíst, setkat se s přáteli, nebo uspořádat oslavu,“ vysvětluje Vojtěch Kleisner a dodává: „Restaurace konceptu Šnyt plánujeme postupně rozšiřovat do všech významných lokalit České republiky.







Opravdové lahůdky pro všechny pivní fajnšmekry si připravila značka Krušovice na Český pivní festival, který se od 7. do 23. května uskuteční v Praze na Letné. Návštěvníci zde mimo jiné ochutnají celou řadu naprosto unikátních speciálů. Krušovičtí (a v jednom případě velkobřezenští) sládci jich vyrobili dokonce šest, čímž potvrdili svou roli zakladatele kategorie sezónních speciálů i stávající výsadní postavení mezi velkými pivovary. Dále se představí Krušovice Desítka a Dvanáctka, obě chmelené za studena a připravené výhradně pro tento festival. Hosté festivalu se dozvědí spoustu informací o tom, jak lze snoubit (párovat) chutě jídla a piva, a budou mít možnost některé kombinace na místě vyzkoušet. Párování představí pivní sládci, kteří uspořádají i školu čepování.

S aktuálním trendem, snoubením jednotlivých druhů piva s vybranými pokrmy, přišla značka Krušovice před několika lety jako první. Chtěla tak ukázat, že pivo lze s gastronomickými specialitami dobře kombinovat a hodí se například i k sladkým dezertům. V Krušovicích proto vyškolili několik pivních sommeliérů a v tamním pivovaru pořádají speciální kurzy. Škola čepování a párování piva se uskuteční pod vedením obchodních sládků a sommeliérů společnosti HEINEKEN – Vlastimila Ševčíka, Petra Karlovského a Svatopluka Vrzaly. K degustačnímu tácku s vybranými kanapkami (s lososem, romadúrem, kávovým zrnem v čokoládě a paštikou) se budou servírovat Krušovice Dvanáctka, Krušovice Pšeničné, Krušovice Černé a Mušketýr.

Na Českém pivním festivalu se dále představí pestrá škála piv, kterou krušovičtí sládci uvařili výhradně pro tuto příležitost.

Krušovická Desítka i Dvanáctka sice patří do standardního portfolia pivovaru, nicméně speciálně u příležitosti festivalu bylo použito jejich chmelení za studena, kdy se kromě běžného chmelení další chmel přidává do tanku, v němž pivo dokvašuje při nízké teplotě. Pivo tím získá výraznou chmelovou vůni.

Pivní fajnšmekři se na festivalu dále mohou těšit na několik speciálů.

Krušovice Fifty:Fifty. Pod tímto názvem se skrývá netradiční výsledek kombinace spodního a svrchního kvašení. Toto nefiltrované, pasterizované, speciální pivo odráží charakter obou stylů. Pivo má jantarovou barvu, vyváženou karamelovou chuť a výraznou, ale příjemnou hořkost. Ve vůni se projevuje jemné banánové aroma, typické pro pšeničná piva s karamelovými a chmelovými tóny.

Krušovice Dark Chilli. Temný charakter ležáku Dark Chilli nabízí ve srovnání s jinými druhy tmavých piv zcela jedinečnou chuť. Výrazné aroma praženého sladu, podtóny kávy a čokolády jsou dokonale podrženy divokou hřejivou chutí chilli. Ležák tak v přeneseném slova smyslu pálí i hřeje.

Krušovice KRÁLOVSKÝ ALE. Speciál chmelený poměrně mladými odrůdami amerického chmele Citra & Amarillo ohromí po prvním doušku hravou chutí svěžích tropických tónů (mango, citrus, broskev). Královský ALE je pivo pšeničné, svrchně kvašené, nefiltrované a pasterizované, s mírnou hořkostí a tropickou chutí.

Krušovice SAAZ LATE Ležák. Pivo uvařené pouze z jedné odrůdy pozdního žateckého chmele SAAZ LATE, která je charakteristická jemným chmelovým aroma. Díky technologii studeného chmelení se z chmele přidaného do ležáckých tanků postupně uvolňují chmelové silice, které pivu dodávají výraznější chmelovou vůni. Nepasterizovaný ležák má krásnou zlatavou barvu.

Krušovice Královské Pšeničné. Oproti běžnému pšeničnému pivu vyniká výraznější barvou, hořkostí a plnou chutí s karamelovým nádechem. I toto pivo má díky studenému chmelení poctivou chmelovou vůni. V aroma nechybí ani typické tóny po banánech a hřebíčku. Krušovice Královské Pšeničné je speciální nefiltrované, svrchně kvašené pivo s vyšší hořkostí.

Kromě krušovických piv se bude na festivalu nabízet jeden speciál z tradičního pivovaru ve Velkém Březně, který stejně jako Královský pivovar Krušovice patří pod společnost HEINEKEN. Březňák – Originální Märzen je speciální polotmavé pivo vyšší stupňovitosti (obsah alkoholu 5,5 % v obj.), které konzumentům nabízí příjemnou intenzivní hořkost s jemnými karamelovými tóny.






Zvu potez dokončil pivovar v Etiopii

[pondělí, 4. květen 2015]


Společnost Pivovary Lobkowicz Group, a.s. (dále jen PLG, nebo skupina PLG), dnes zveřejnila výroční zprávu za rok 2014 včetně auditovaných konsolidovaných účetních výkazů. Výroční zpráva je ke stažení na webu společnosti http://www.pivovary-lobkowicz-group.com/financni-vysledky-a-prezentace.

Hlavní údaje z finančních výkazů:

• Celkové výnosy skupiny dosáhly v roce 2014 1,2 miliardy Kč, o 3,7 % více než v předchozím roce.

• Ukazatel EBITDA (provozní zisk před odpisy, úroky a zdaněním) očištěný o jednorázové položky se oproti předchozímu roku zvýšil o 11,6 % na 212,3 milionu Kč.

• Provozní profitabilita Společnosti tak rostla dynamičtěji než její obrat a to zejména díky zaměření na prémiové produkty a pivní speciály s vyšší marží a stále rostoucí popularitě tzv. „craft beer“.

• Společnost rovněž výrazně zlepšila hospodaření na úrovni čistého zisku díky kapitalizaci akcionářských půjček a podstatně nižšímu úrokovému zatížení.

Zdeněk Radil, generální ředitel společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s. a předseda představenstva k výsledkům dodal: „Výsledky hospodaření za rok 2014 dokazují úspěšnost naší hlavní strategie zaměřit se na produkty s vyšší marží, jako jsou pivní speciály a prémiová piva. Trh piva v České republice je vysoce konkurenční, a proto jsme rádi, že jsme schopni zvyšovat ziskovost a dosahovat růstu i na úrovni výnosů. Naše výsledky jsou odrazem celkové strategie zaměřené na poctivou českou pivní tradici s důrazem na pestrost a nekompromisní kvalitu výrobků. Dokazují další potenciál růstu v novém segmentu tzv. craft beer, který je bez nadsázky revolucí v oblasti pivního trhu a přináší nové zážitky zejména pro naše zákazníky, kteří tyto kvality oceňují a v naše produkty vkládají svoji důvěru.

Věříme, že naše strategie bude generovat růst zisku i v budoucnu. Další potenciál budeme hledat i na trzích mimo Českou republiku prostřednictvím exportu nebo spoluprací se zahraničními partnery. Loňský rok považujeme za počátek nové éry v historii společnosti, která přichází jako naplnění mnohaletého úsilí širokého týmu odborníků a milovníků piva a po intenzivním období investování do rozvoje a modernizace společnosti. Pevně věříme v dynamický růst v tomto segmentu i v budoucnosti.




Loňská úspěšná jarní pivní novinka ZUBR Jarní speciál 13° se opět vrací do limitované nabídky pivovaru Zubr. Speciální vícestupňové nefiltrované pivo se bude čepovat od začátku května do 50 l a 30 l sudů.

Prémiové nefiltrované pivo se vyznačuje harmonickou plnou chutí, hustou bílou pěnou, typickou vůní, lahodnou hořkostí a charakteristicky zlatou barvou. „Původní receptura i tradiční postupy při vaření piva dávají jarnímu speciálu jedinečnou výjimečnost originálu, která se odráží v jeho charakteristikách,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

ZUBR Jarní speciál 13°, s obsahem alkoholu 6,0 %, je vařen z těch nejlepších surovin a v ležáckých sklepích zrál po dobu 70 dní. „Speciály pivovaru Zubr zaznamenávají tradičně velmi kladné ohlasy a jsme rádi, že ani ZUBR Jarní speciál 13° není výjimkou a můžeme ho opět našim zákazníkům nabídnout. Potvrzuje se tím současný trend rostoucí obliby vícestupňových piv s plnou a výraznou chutí. Zájem nejen o naše speciály, ale i další piva se zubrem ve znaku, ukazuje, že zákazníci dokáží ocenit piva, která jsou vařena dle poctivých receptur a za použití těch nejkvalitnějších surovin,“ uvádí Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Návštěvníci pátečního narozeninového programu pivovaru Zubr mohli ZUBR Jarní speciál 13° ochutnat již v předstihu, všichni ostatní budou mít možnost již o nadcházejícím prodlouženém víkendu ve výstavních restauračních zařízeních přerovského pivovaru a také v několika desítkách restaurací na střední a východní Moravě. Pro velký úspěch bude k dostání i ve speciálním prémiovém dvoulitrovém skleněném balení, a to přímo v pivovarské prodejně pivovaru Zubr.



«« « Strana 198 z 404 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI