Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info

Pivovarnická společnost Pivovary Lobkowicz spustila na svých webových stránkách originální online aplikaci, která uživatelům umožňuje jednoduchou orientaci mezi základními druhy piv ve světě. Zároveň poskytuje přehlednou charakteristiku piv, která společnost v daných kategoriích nabízí.

Aplikace je umístěna na http://www.pivovary-lobkowicz.cz/nase-nabidka a má podobu „pivního stromu“. „Pivní strom poskytuje milovníkům piva online orientaci v bohaté nabídce našich piv a začleňuje ji do kontextu světových pivních stylů,“ uvedl Jiří Faměra, vrchní sládek společnosti Pivovary Lobkowicz. Právě tato společnost sdružující sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě nabízí nejširší sortiment zlatavého moku v tuzemsku – standardně se jedná o padesátku značek, kterou několikrát v průběhu roku doplňují ještě tzv. „superspeciály“ připravované pouze ke speciálním příležitostem.

Aplikace zároveň slouží jako přehledný katalog sudových piv, které Pivovary Lobkowicz na českém trhu nabízejí. Zákazník se tak může jednoduše zorientovat v široké nabídce piv této společnosti seřazených jednak podle základních kategorií/větví stromu, jednak podle vlastních vyhledávacích filtrů.

Tisková zpráva

Pivovary Lobkowicz spustily  unikátního online průvodce pivními styly [p394]

DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice se tradičně účastnil 22. Reprezentačních slavností piva v Táboře, kde letos v degustační soutěži bodoval Dudák světlý ležák 11°. Stal se jedním z vítězů „Zlaté pivní pečetě“ - získal bronzovou pivní pečeť v kategorii Světlý ležák. Strakonický pivovar zastupovala při degustačním klání Dagmar Vlková – sládek pivovaru.

V loňském roce jsme investovali hodně finančních prostředků do zlepšení výrobního postupu potažmo kvality,“ říká ředitel pivovaru Jaroslav Tůma. „Jsem velmi rád, že pivo Dudák bylo opět mezi oceněnými, vidím, že investice do kvality se opravdu vyplácí,“ dodává Jaroslav Tůma.

22. Reprezentační slavnosti piva v Táboře se konaly od 8. února do 11. února 2012, kdy proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů. Slavnosti byly pořádány pod záštitou ministra zemědělství České republiky a hejtmana Jihočeského kraje. Degustační soutěže se zúčastnilo na 108 pivovarů tuzemských i zahraničních a přihlášeno bylo na 500 vzorků. Kromě oceněné jedenáctky stojí za zmínku i umístění ostatních produktů z varny DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice, a to 6. místo pro Vánoční čokoládový speciál a 7. místo pro nefiltrované pivo Sklepák. Oceněný Dudák světlý ležák 11 % je střední plnosti s výraznou, příjemně doznívající jemnou hořkostí žateckých chmelů. Obsah alkoholu dosahuje 4,5% obj. Ležák 11% se výborně hodí takřka ke každé příležitosti.

Více o DUDÁK - Měšťanském pivovaru Strakonice:

DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice je posledním pivovarem v České republice, který je vlastněn městem. V současné době má status akciové společnosti. Strakonické pivo je vařeno tradičním způsobem a je nepasterované. Výrobky společnosti jsou již tradičně oceňovány různými cenami v mezinárodních soutěžích. Strakonické pivo je známo pod značkou Dudák od třicátých let minulého století. Průměrná roční výtoč v hektolitrech se pohybuje okolo 67tis.. Pivovar zaměstnává 58 pracovníků a v jednotlivých etapách naplňuje investiční plány. V roce 2011 měl technologické a výrobní investice v celkové výši 10,4 mil. korun. V loňském roce zaznamenal meziroční nárůst výstavu o 2%.

Tisková zpráva


Světlý ležák Holba Premium získal bronz v celkovém hodnocení degustační soutěže Zlatá pivní pečeť 2012 a umístil se tak mezi třemi nejlepšími pivy všech kategorií.

Je to úspěch, který nás potěšil, ale co nás těší ještě více, je spokojenost a přízeň těch nejpovolanějších, tedy konzumentů,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru. Letošní úspěch navazuje na řadu předchozích a je potvrzením stabilně vysoké kvality piva Holba. Ležák je chloubou každého pivovaru a také v Holbě mu věnují mimořádnou pozornost. Vzniká tradičním způsobem výroby a ten přináší pivu jeho osobitou charakteristiku. Holba vyniká dokonale vyváženou chutí s vyšší hořkostí, výborným řízem a vysokou pitelností, která vybízí k dalšímu napití. Klasická výroba piva využívá nejen prvotřídní suroviny, ale dává pivu čas vzít si z nich to nejlepší. Než např. Holba Premium opustí brány pivovaru, trvá to déle než 2 měsíce a to je až čtyřikrát déle ve srovnání s europivy. „S pivem je třeba si vyhrát, jen tak získá svůj jedinečný charakter,“ potvrzuje Vladimír Zíka, jeden z porotců, kteří piva v soutěži hodnotili. Podle jeho vyjádření musí mít každý degustátor výbornou chuť, čich i zrak a stejně tak důležité je mít něco „oddegustováno“. „Čím má větší zkušenosti, tím rychleji pozná nežádoucí chutě i vůně, které k pivu nepatří,“ říká Vladimír Zíka. Řízená degustace má jasná pravidla a jejím úkolem je počítat také s únavou degustátorů, proto jich letos do Tábora přijela více než stovka, aby byla zajištěna vysoká objektivita. Většinou šlo o sládky přihlášených pivovarů a nezávislé degustátory.

Degustační soutěž každoročně probíhá v Táboře v rámci Pivovarských slavností.

O titul Zlatá pivní pečeť se letos utkalo na 500 piv ze 108 pivovarů v celkem 21 kategoriích. Degustátoři posuzovali především chuť, hořkost, říz, ale i vzhled přihlášených piv, tedy vlastnosti, které jsou pro konzumenta nejdůležitější. Táborských Slavností piva se zúčastní nejen pivovary z České republiky, ale i ze Slovenska, Ruska, Belgie, Nizozemska, Slovinska nebo Rakouska.

Tisková zpráva


Čtrnáctistupňový Březňák je zlatý! O vítězství v kategorii speciální pivo světlé rozhodli degustátoři na XXII. Reprezentačních slavnostech piva, které skončily v sobotu v Táboře. Vítězové všech 21 kategorií si při slavnostním ceremoniálu převzali hlavní ceny: Zlaté pivní pečeti. Ocenění výrobci piva tak získali právo užívat titul a známku Zlatá pivní pečeť 2012.

Čtrnáctistupňové vítězné pivo Březňák je světlý speciál s vyšším obsahem alkoholu. Má plnou chuť a hořkost a sytou zlatou barvu. Ocenění Březňák světlý ležák nezískal poprvé, naposledy ve své kategorii vyhrál v červnu minulého roku na jiné důležité degustační soutěži Pivo České republiky v Českých Budějovicích. Vedle odborníků toto pivo oceňují také štamgasti.

Značka Březňák si v degustační soutěži vedla skvěle už od prvního dne konání (7.2.), kdy Zlatou pivní pečeť získala v kategorii tmavých výčepních piv. Bodoval i světlý výčepní Březňák s celkovým třetím místem ve své kategorii. Úspěch pivních značek ze severu Čech potvrzuje Zlatá pivní pečeť pro značku Louny (kategorie světlých výčepních piv).

Úspěchy piv z portfolia společnosti Heineken Česká republika dále zpečetily značky Krušovice (2. místo mezi tmavými výčepními pivy) a Starobrno (3. místo mezi tmavými výčepními pivy). Z výše uvedeného tak vyplývá, že pivní značky Heinekenu zcela ovládly kategorii tmavých výčepních piv. Dařilo se i nealkoholickému pivu Fríí, které skončilo na třetím místě.

Letošních XXII. Reprezentačních slavností piva v Táboře se účastnil rekordní počet 108 pivovarů a minipivovarů z České republiky i ze zahraničí. Svá piva tak do soutěže přihlásily dvě desítky zahraničních pivovarníků, například z Ruska, Běloruska, Kazachstánu, Belgie, Holandska, Rakouska či Ázerbajdžánu. Nejvíce výrobců piva ovšem pochází z České republiky. Soutěžilo se celkem ve 21 kategoriích, přičemž degustátoři posuzují piva z velkých i malých pivovarů i zahraniční speciality.

Přihlášené vzorky piv v soutěži posuzovala odborná porota. Zasedli v ní sládci přihlášených pivovarů, nezávislí degustátoři i studenti odborných vysokých škol. Odborné degustace byly jako každoročně přísně anonymní. „Dosažených výsledků z této degustační soutěže si velice vážíme, protože na ni dohlížejí odborní garanti renomované kontrolní a certifikační společnosti a Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky,“ konstatuje manažer kvality společnosti Heineken Česká republika Ondřej Koucký. Úroveň soutěže dokazuje i rostoucí zájem pivovarníků z Čech i ze zahraničí, který rok od roku stoupá.

Tisková zpráva


Neobyčejný úspěch zaznamenaly pivní značky Březňák a Louny hned první den prestižní degustační soutěže, která až do soboty potrvá v Táboře. Značka Březňák nenašla přemožitele v kategorii tmavých výčepních piv a získala hlavní trofej: Zlatou pivní pečeť. Stejně dobře si s konkurencí poradila i značka Louny. Ta si Zlatou pivní pečeť pro změnu odveze za vítězství v kategorii světlých výčepních piv. Ve stejné kategorii jako Louny bodoval Březňák z pivovaru Velké Březno i podruhé, kde mu patří třetí příčka.

Úspěchy piv z portfolia společnosti Heineken Česká republika dále zpečetily značky Krušovice (2. místo mezi tmavými výčepními pivy) a Starobrno (3. místo mezi tmavými výčepními pivy). Z výše uvedeného tak vyplývá, že pivní značky Heinekenu zcela ovládly kategorii tmavých výčepních piv. Mezi světlými výčepními pivy obsadily dvě ze tří medailových míst – a to vše 7. 2., hned první den konání soutěže.

Letošních XXII. Reprezentačních slavností piva v Táboře se účastní rekordní počet 108 pivovarů a minipivovarů z České republiky i ze zahraničí. Svá piva tak do soutěže přihlásily dvě desítky zahraničních pivovarníků, například z Ázerbajdžánu či Belgie. Nejvíce výrobců piva ovšem pochází z České republiky. Soutěží se celkem v 21 kategoriích, přičemž degustátoři posuzují piva z velkých i malých pivovarů i zahraniční speciality. Vítězové jednotlivých kategorií získávají právo užívat titul a známku Zlatá pivní pečeť 2012.

Anonymní vzorky piv v soutěži posuzuje odborná porota. „Dosažených výsledků z této degustační soutěže si velice vážíme, protože na ni dohlížejí odborní garanti renomované kontrolní a certifikační společnosti a Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky,“ konstatuje manažer kvality společnosti Heineken Česká republika Ondřej Koucký. Úroveň soutěže dokazuje i rostoucí zájem pivovarníků z Čech i ze zahraničí, který rok od roku stoupá.

Oficiální vyhlášení výsledků ve všech kategoriích a předání Zlatých pivních pečetí se uskuteční v sobotu 11. února.

Historie pivovaru ve Velkém Březně sahá do poloviny osmnáctého století. Charakteristickým znakem pivovaru se od roku 1906 stala podobizna přednosty stanice ve Velkém Březně Victora Cibicha, který za propůjčení tváře velkobřezenským pivům obdržel doživotní rentu třiceti piv týdně. Znovu na etikety se Victor Cibich vrátil v roce 1990. V pivovaru ve Velkém Březně se dnes vaří výčepní piva (světlá i tmavá), Březňák světlý ležák a čtrnáctistupňový Březňák světlý ležák speciál.

O kvalitě piv z portfolia pivovaru svědčí i ceny z degustačních soutěží. V čele pivovaru dnes stojí manažer a vrchní sládek Petr Hauskrecht, který proslul výrobou speciálních piv, vařených ke konkrétním slavnostním událostem. Prvním speciálem roku 2011 bylo Pepřové k masopustu.

Tisková zpráva


Piva společnosti Pivovary Lobkowicz si získala tři ocenění v prestižní odborné degustační soutěži Zlatá pivní pečeť 2012. Ležák Klášter Premium zvítězil v kategorii světlých prémiových ležáků, pivo Klášter Světlé výčepní se umístilo na stříbrné příčce mezi světlými výčepními pivy a tmavý ležák Merlin, který vaří sládci protivínského pivovaru, obsadil taktéž druhé místo v kategorii piv netradičních.

Anonymní degustace se zúčastnilo téměř 500 piv ze 108 pivovarů z řady zemí, které se mezi sebou utkali ve 21 kategoriích.

Degustační soutěž Zlatá pivní pečeť 2012 se konala v rámci XXII. Reprezentačních slavností piva v Táboře, nad kterými převzali záštitu Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj České republiky, Petr Bendl, ministr zemědělství České republiky, a Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje.

Tisková zpráva


Čeští sládci a odborní degustátoři se tentokrát sjeli do Tábora, aby zvolili vítěze mezi pivy v degustační soutěži Zlatá pivní pečeť 2012. V silné konkurenci českých i zahraničních piv dokázalo pivo Litovel zvítězit v 5 kategoriích a ve dvou obhájilo stříbro. Moravské pivo Litovel získalo rekordních 7 medailí a opět potvrdilo špičkovou kvalitu napříč celým sortimentem, bez ohledu na stupňovitost nebo druh piva.

Pivo Litovel Moravan ohodnotili degustátoři jako nejlepší v kategorii jedenáctistupňových piv a vítězství patří i jeho nefiltrovanému kvasničáku. Litovel Moravan je vlajkovou lodí pivovaru a obě piva se dlouhodobě těší vysoké přízni konzumentů. Degustátoři zpečetili také vítězství tmavého ležáku Litovel Premium Dark a litovelského Gustava z produkce minipivovaru. Všichni čtyři tak získávají titul Zlatá pivní pečeť 2012, každoročně udělovaný nejlepším pivům v jednotlivých kategoriích. Další dvě, tentokrát stříbrné medaile, patří nealkoholickému pivu Litovel Free a Svátečnímu Speciálu 13º.

Jde o velký úspěch, který potvrzuje špičkovou kvalitu litovelského piva v celém sortimentu. „Ocenění získala téměř všechna piva, které jsme do soutěže přihlásili,“ pochvalně vyjadřuje ředitel pivovaru Lumír Hyneček.

Na první příčky mezi ostatními pivy staví Litovel především jedinečná chuť a osobitá charakteristika. Tu mu přináší tradiční způsob výroby, který se v důsledku změn na pivním trhu, stal významnou konkurenční výhodou. V posledních letech totiž u nás došlo k oslabení chuťové jedinečnosti piv, která vždy byla pilířem českého pivovarnictví. „Pro výrobu našeho piva využíváme nejen prvotřídní suroviny, ale dáváme pivu čas vzít si z nich to nejlepší. Ve srovnání s europivy je naše výroba až 4krát delší a tím samozřejmě také finančně nákladnější,“ říká sládek pivovaru Petr Kostelecký a dodává: „S pivem si jednoduše musíte vyhrát a ono vám to pak vrátí v každém doušku.

S pivem z minipivovaru soutěžili litovelští vůbec poprvé a hned vítězně. Název Gustav dostalo po Gustavu Frištenském a stejně jako tento úspěšný silák, sbírá medaile. „Piva z našeho minipivovaru chceme nabídnout i restauracím nebo pivotékám a tak zpestřit náš běžný sortiment. Jsme jedním z mála průmyslových pivovarů, které mají svůj minipivovar a tuto výhodu se snažíme co nejvíce využít,“ vyjadřuje záměr ředitel pivovaru Litovel Lumír Hyneček.

S otevřením vlastního minipivovaru se pivovaru Litovel otevírají i nové možnosti jak testovat suroviny nebo zdokonalovat technologické postupy a pak je následně aplikovat do velkovýroby. Běžně si tady pod vedením sládka může uvařit své vlastní pivo i laická veřejnost.

Degustační soutěž každoročně probíhá v Táboře v rámci Pivovarských slavností.

O titul Zlatá pivní pečeť se letos utkalo na 500 piv ze 108 pivovarů v celkem 21 kategoriích. Degustátoři posuzovali především chuť, hořkost, říz, ale i vzhled přihlášených piv, tedy vlastnosti, které jsou pro konzumenta nejdůležitější. V degustacích se denně střídalo kolem stovky porotců, aby byla zaručena vysoká objektivita. Většinou šlo o sládky přihlášených pivovarů a nezávislé degustátory. Táborských Slavností piva se zúčastní nejen pivovary z České republiky, ale i ze Slovenska, Ruska, Belgie, Nizozemska, Slovinska nebo Rakouska.

Tisková zpráva


V pátek 10. února 2012 bude na adrese www.pivnivylety.cz spuštěn nový web PIVNÍCH VÝLETŮ. Široké veřejnosti má nabídnout cestování po pivovarech, minipivovarech, festivalech a pivních událostech. Cílem je poznávání různorodých chutí piv po celé České republice a v zahraničí.

Na stránkách www.pivnivylety.cz mohou zájemci najít zajímavé doporučení na výlety za pivem, pozvánky na nejrůznější pivní akce, zprávy o dění z našich pivních výletů, tipů jak se naučit vařit pivo, odebírat novinky a podobně.

Společnost PIVNÍ VÝLETY bude cestovat na místa zaslíbená pivním radovánkám. Výlety za pivem budou pořádány do středních a malých pivovarů ba dokonce i do domácích minipivovarů po celé České republice. PIVNÍ VÝLETY budou ve znamení jednodenní cesty s exkurzí po pivovaru, ochutnávkou právě uvařeného piva a občerstvením.

Cílem PIVNÍCH VÝLETŮ není cestovat jen po celé České republice, ale také navštěvovat pivní festivaly v zahraničí, jako je například Belgie a Německo. V současné době je připravováno konání Festivalu pivních chutí na střeše Galerie Harfa, kde budou představována piva z různých českých minipivovarů a v blízké budoucnosti otevírání pivotéky PIVNÍ MOZAIKA.

Společnost PIVNÍ VÝLETY se snaží, aby výlety za pivem byly součástí životního stylu, nebyly jen o pití piva, chtějí přinést jedinečný zážitek a zájemcům uskuteční užívat si pivní kulturu se vším tím, co je sní spjato.

Tisková zpráva


"Jeden za všechny, všichni na jedno". Tak zní slogan nové kampaně značky Staropramen, která je připravena pro letošní rok a začíná již počátkem února. Její součástí bude také nové logo, mění se i celkový vizuální styl značky. Hlavním cílem těchto změn je další posilování pozice značky Staropramen na českém trhu v hlavním, tzv. core segmentu piv.

"Důvodem změn je především skutečnost, že se Staropramen v minulých letech soustředil především na produktovou komunikaci, která nejen v případě Staropramenu Cool Lemonu a Staropramenu Nefiltrovaného přinesla obchodní úspěch. Pro další růst značky jsme se rozhodli pracovat také s její image", říká ke změnám manažerka značky Staropramen Eva Zlámalová.

Nová kampaň začíná 2. února, kdy se na obrazovkách televizních stanic Nova, Nova Cinema, Prima Family a Prima Cool začnou objevovat půlminutové reklamní spoty. Právě v nich zazní slogan "Jeden za všechny, všichni na jedno". Staropramen chce být přirozenou součástí života part přátel a kamarádů, kteří rádi vymýšlejí nové věci a přicházejí s originálními řešeními situací, dodává k televiznímu spotu Eva Zlámalová. Nový spot si můžete prohlédnout na odkazu www.youtube.com/staropramenCR.

Kreativu kampaně připravila agentura Young & Rubicam, režie reklamy se ujal režisér Dimitar Mitovski. Média nakoupila agentura Universal McCann. Televizní komunikaci doplní on-line média a s novou kampaní se bude možné setkat také na venkovních nosičích v Praze i dalších částech republiky.

Nové je také logo značky Staropramen. "V roce 2011 jsme v designu začali se změnou etiket. Klíčové zdůraznění vertikálního loga a ikony "S" jsme nyní využili a postupujeme o další krok dál. Začínáme používat nové logo v podobě štítu, který naši značku bude prezentovat se zaslouženým sebevědomím", říká Zlámalová. Jeho představení probíhá i na profilu Staropramenu na sociální síti Facebook, který má už více než 46 tisíc fanoušků. Logo a novou grafickou identitu značky připravila agentura Cocoon Group.

Tím však novinky pro letošní rok nekončí. Změny v designu a komunikaci se totiž projeví i na prodejních místech a v hospodách a restauracích, jež nabízí piva Staropramen.

Změna loga

Logo a následně i vizuální styl mění Staropramen po šesti letech. Tehdy jako první z českých piv použil netradiční formu vertikálního loga a kapičkového pozadí. Vertikální logo využívá i dnes v podobě sebevědomého štítu.

Tisková zpráva

Staropramen vstupuje do roku 2012 s novým logem, sloganem i komunikační kampaní [p655]

Obchodní jednotka pivovarnické skupiny K Brewery, sdružující sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, chystá změnu názvu. Místo K Brewery Trade, a.s. bude od 1. 2. 2012 používat název Pivovary Lobkowicz, a.s.

Společnost přitom o změně názvu uvažovala již delší dobu. „Jako ryze česká společnost, za níž stojí pouze český kapitál a která se zabývá prodejem piva vyrobeným výhradně v České republice, chceme nést i český název, který lépe vystihne předmět našeho podnikání,“ uvedl Zdeněk Radil, jeden z akcionářů skupiny a zároveň její generální ředitel.

Společnost zvolila název podle své vlajkové lodi – ležáku Lobkowicz Premium, který nese jméno jednoho z historicky nejvýznamnějších českých šlechtických rodů, jenž mimo jiné dříve vlastnil také jeden z pivovarů skupiny. Společnost si zachovává slogan „Návrat k tradici“, nezměněn zůstane i název mateřské organizace K Brewery Group, a.s.

O společnosti Pivovary Lobkowicz, a.s.

• Společnost Pivovary Lobkowicz, a.s. je obchodní společností skupiny K Brewery Group, a.s. zabývající se distribucí a prodejem výrobků 7 regionálních pivovarů - v Protivíně (Platan), v Jihlavě (Ježek), v Uherském Brodě (Janáček), v Hlinsku v Čechách (Rychtář), v Klášteře Hradišti nad Jizerou (Klášter), ve Vysokém Chlumci (Vévoda) a v Černé Hoře.

• Vlajkovou lodí společnosti je prémiový ležák Lobkowicz Premium se sloganem „Šlechtic mezi pivy“, který se vaří v protivínském pivovaru dle tradičních výrobních postupů a z ryze českých surovin – sladu, vody a chmele – bez použití extraktů či cizích příměsí.

• V portfoliu značek nalezne zákazník vedle světlých výčepních piv a ležáků také řadu speciálů – od polotmavých, vícestupňových přes tmavé ležáky a piva pšeničná až po kvasnicová či nefiltrovaná piva. Skupina rovněž nabízí široký sortiment nealkoholických nápojů z Pivovaru Černá Hora.

• Majoritní podíl ve skupině má majitel luhačovických lázní a dalších firem Martin Burda společně s finančníkem Grzegorzem Hótou. Své minoritní podíly mají ve skupině také Zdeněk Radil, působící dnes také ve funkci generálního ředitele K Brewery, a podnikatelka Eva Kropová.

Tisková zpráva

Pivovarnická společnost K Brewery Trade, a. s. chystá změnu názvu na Pivovary Lobkowicz, a.s. [p394]

Pivovary Holba, Zubr a Litovel se zařadily mezi 10 podniků, které reprezentovaly naší republiku na 77. ročníku největšího evropského agrosalonu Grüne Woche.

Oblíbená moravská piva se točila v prostorách české expozice, jejíž součástí byla i restaurace. Nechyběly speciality české kuchyně a k tomu moravská pivní tripartita. Tisíce příznivců zlatého moku se zájmem degustovalo Holbu, Zubra i Litovel, aby je mohli srovnávat s ostatními.

Německo patří k našim stabilním odběratelům a v obchodních regálech je ze všech tří značek nejvíce zastoupená Litovel. Také tady roste zájem o tradičně vařená piva, což je příležitost pro silnější prosazení našich značek,“ komentuje přínos akce obchodní ředitel uvedených pivovarů Tomáš Konečný. Berlínský agrosalon je největší akcí svého druhu, kterého se letos zúčastnilo na 1600 vystavovatelů z celého světa.

Tisková zpráva


Návštěva pivovaru, ve kterém se vaří nejoblíbenější moravské pivo, láká stále víc. Navzdory oslabení turistického ruchu díky hospodářské krizi narostl počet turistů meziročně o 12 %, od ledna letošního roku navštívilo Nošovice více než 7,5 tis. lidí. Nejmodernější pivovar v ČR přilákal také téměř 900 cizinců. Unikátem nošovického pivovaru je možnost spatřit tradiční proces vaření nejoblíbenějšího moravského piva v reálném prostředí a nikoliv prostřednictvím izolovaného návštěvnického centra.

Pivovar Radegast je oblíbenou turistickou destinací Moravskoslezského kraje. Od začátku letošního roku do konce září jej navštívilo 7.653 lidí. Ve stejném období roku 2008 to bylo 5.879 lidí.

Prohlídka nošovického pivovaru znamená okusit na vlastní kůži proces vaření nejoblíbenějšího piva na Moravě. „Pivovarství je potravinářský průmysl a my musíme splňovat přísné hygienické normy. Přesto se nám daří vést návštěvnickou trasu přímo výrobou, aby si návštěvníci pivovaru odnesli skutečný obrázek o tom, jak se nejoblíbenější moravské pivo vaří. Při prohlídce nahlédnou návštěvníci našim zaměstnancům doslova přes rameno a odnesou si jedinečný zážitek,“ přibližuje specifikum exkurze manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Oblíbeným momentem exkurze pivovarem Radegast je její zakončení v prostorách restaurace Ve věži, která se tyčí nad samotným pivovarem. Zde je možné nejen připít si na zdraví, ale také zakoupit si turistickou známku, kterou pivovar vlastní od loňského roku.

Tisková zpráva

http://www.radegast.cz/znacka-radegast/pro-media/tiskove-zpravy/560-radegast-prilakal-rekordni-pocet-turistu-


Pivovar Holba navýšil prodeje piva

[pondělí, 30. leden 2012]

Konzumenti sázejí na chuť a kvalitu piva z hor.

Pivovar Holba v loňském roce vystavil 336 tisíc hl piva a navýšil tak celkovou produkci o více než 11 procent, což představuje 35 tisíc hl piva. Zvýšené poptávce se těší nejen Holba Premium a Holba Šerák, ale také speciály. Nárůst odbytu potvrzuje vzrůstající oblibu ryzího piva z hor, které si stabilně drží většinový podíl v domácím regionu a úspěšně posiluje pozice také v ostatních částech republiky.

Holba je český pivovar, který patří k první desítce u nás. Vlajkovou lodí značky je oblíbená jedenáctka Holba Šerák, dnes symbol Jeseníků. Její každoročně rostoucí produkce se loni přiblížila 220 tisícům hl a dá se předpokládat, že stejně úspěšná bude i letos. Nárůst poptávky patřil také ležáku Holba Premium. Jeho loňská produkce dosáhla téměř 45 tisíc hl a více než 10 procentní nárůst kopírovaly také speciály. Holba má za sebou úspěšný rok a dosažené výsledky připisuje nejen vysoké kvalitě piva a jeho osobité charakteristice, ale také servisu a službám, které ovlivňují spokojenost konzumentů.

Můžeme zodpovědně říci, že rostoucí oblíbenost našeho piva není dílem reklamy, ale jeho stabilní kvality a chuťové jedinečnosti. Tu mu přináší tradiční receptura i dodržování klasických postupů při výrobě“ říká Vladimír Zíka a dodává: „Jsme rádi, že naši konzumenti dobré pivo poznají a dokáží ho ocenit“. Nejvíce se Holba prodává jako čepovaná, to znamená v sudech. Loni to bylo 175 tisíc hl, pak následují lahve s více než 150 tisíc hl piva a plechovky, které se kupují spíše příležitostně. Od loňského roku je Holba Śerák na trhu také v PET lahvích o objemu 1,5 litrů.

Zatímco dnešní trend přeje konzumaci lahvového piva, Holba dokáže udržet štamgasty v restauraci, a to je určitě pozitivní signál, na který provozovatelé gastro provozoven slyší.

Restaurace a hospůdky vždy zůstanou místem společných setkání, sociálního kontaktu, který je zvláště v menších městech a obcích nenahraditelný. Dává konzumaci piva jinou dimenzi, kterou budeme i nadále podporovat,“ vyjadřuje Vladimír Zíka.

Loni Holba obohatila sortiment o Šerák Speciál 13,51 polotmavý, který je běžně k dispozci ve světlé variantě. Speciály jsou vítaným zpestřením nabídky a největší zájem o ně je v zimě o Vánocích a v období Velikonoc.

V uplynulém roce společnost investovala více než 40 miliónů milionů Kč především do rekonstrukce sklepa a nových přetlačných tanků. Modernizace ležáckých sklepů, která významně navýší kapacitu sklepa, bude ukončena letos v dubnu

Tisková zpráva


Je tomu téměř týden, co v dejvické menze „Studentský dům“ uspořádal náš sběratelský klub tradiční „Mezinárodní setkání sběratelů pivovarských suvenýrů“. V jinak klidných sobotních Dejvicích tak byl již od časného rána nebývalý ruch, a aby také ne, naše setkání si nenechalo ujít přes 350 nadšenců do pivních suvenýrů nejen od nás ale i ze Slovenska, Polska, Německa, Litvy a Ruska.

Foto

Jak již název napovídá, hlavním lákadlem byly pivní suvenýry, přesněji jejich výměna, nákup a prodej, nechybělo však ani fortelné pivo, kterým se vždy snažíme naše setkání zpestřit. Tentokrát mohli návštěvníci vybírat hned ze čtyř druhů čepovaných, které si pro ně připravila pražská hospůdka „Obžerství“, člen „Aliance pivně inteligentních výčepů“, a to z téměř místního Staropramene nefiltrovaného, polotmavého hanušovického piva Šerák 13,51% (pozn.: stupňovitost 13,51 má symbolizovat nadmořskou výšku 1351 m jesenické hory Šerák, podle které je toto pivo pojmenováno), nefiltrovaného Qáska 12% z ostravského minipivovaru Biovar a nefiltrovaného Valáška 12% ze vsetínského minipivovaru Valášek – a desítek různých druhů lahvových, které na akci přivezli přímo sběratelé.

Foto

Kromě výše uvedeného byla možná i bezplatná ochutnávka druhé várky našeho speciálního piva „Klubovák“, tentokráte v domácích podmínkách vyrobeného jedním z našich členů právě ku příležitosti této akce. Pro ukojení nenasytných krků potenciálních ochutnávačů bylo připraveno celkem 35 řádně vychlazených třetinkových lahví, z nichž bylo zájemcům postupně naléváno, a i když to zpočátku vypadalo, že se vše nevypije a budeme si to muset rozebrat, nakonec nezůstala téměř ani kapka. Chutnalo téměř všem a již nyní přemýšlíme nad další várkou, která by měla být opět volně k dispozici na některém z našich dalších letošních setkání, ať už zářijovém, tak třebas i červnovém, které budeme jenom spolupořádat.

Foto

Jako na většině akcí tohoto druhu zde převažovaly pivní etikety a tácky, nechyběly však ani sklenice, lahve a spousta jiných sběratelsky zajímavých předmětů. Kromě sběratelů jako takových si tuto největší pivně-sběratelskou akci u nás nenechali ujít ani zástupci minipivovarů Chyše (sládek Robert Maňák) a Dobřany (Miroslav David), kteří zde pravidelně obšťastňují sběratelskou obec svými novinkami etiket a tácků.

Foto

Tisková zpráva Klubu sběratelů pivovarských suvenýrů Praha

Logo


Dne 21. 1. 2012 na dvoře Vyškovského pivovaru proběhla premiéra nového programu – Zabíjačka v pivováru. Dostavilo se téměř 1500 návštěvníků nejen z Vyškova a okolí, ale i z Brna, Olomouce a dalších míst.

Představil se zde řezník se svými specialitami, pekař s čerstvým a voňavým pečivem a pivovar k dobré náladě přispěl výborným nefiltrovaným pivem, včetně znovuobnovené várky nejsilnějšího piva z Vyškova – JUBILER 16,80. Překvapením pro návštěvníky byly horké Pivovarské zhřívanice. Základem je sladina, z které se dále vyrábí pivo. K mání byly nealkoholické varianty, ale i s alkoholem pod názvy Rumový vánek, Valašský pozdrav, Panská jízda, Ivánek a Zelený sládek.

Premiéru zde měly i Sladové pivovarské kósky, které po několikaměsíčním vývoji doznaly svou konečnou podobu a rozšíří tak sortiment obou spolupracujících společností – Pivovaru Vyškov a malého rodinného Pekařství Halouzka. Jedná se o slané tyčky vyráběné dle nově vyvinutého receptu ze sladu, z něhož se vyrábí Vyškovské pivo.

A co by to bylo za zabíjačku, kdyby chyběla ukázka stahování a porcování prasete. Zručný řeznický mistr před zraky diváků představil svůj um.

Co dodat? Sluníčko nad hlavami, lehký sněhový poprašek pod nohama, muzika a zábava okolo. Úsměvy a spokojenost návštěvníků nám byly odměnou, nezbývá než říci – za rok na shledanou…

Tisková zpráva Pivovaru Vyškov


Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod nabídl svým zákazníkům nové pivo – Rebel 11° řezaný ležák. Pivo již v současnosti točí hospodští po celé Vysočině a okolí.

Foto

Je pravdou, že řezané pivo v našem sortimentu i na místním trhu chybělo,“ řekl podsládek Pavel Pilař. „Chtěli jsme zkusit jinou variantu než klasické vaření. Inspirací pro nás byla i chuť a požadavky zákazníků,“ doplnil Pilař.

Pod přísným dohledem odborníků se tak na podzim zrodilo pivo s vyváženou chutí.

Rebel řezaný má už podle názvu říz. Jedná se o jedenácti stupňové pivo a vaří se ze tří speciálních druhů sladu: karamelového, mnichovského a praženého.

Podle ohlasů, které zatím máme, řezaná jedenáctka zákazníkům chutná,“ prozradil podsládek. „Při vyšším zájmu je pivovar připraven plnit nového Rebela i do lahví,“ dodal.

Rebel 11° řezaný ležák se chlubí nezaměnitelnou chutí, kterou podtrhuje český slad z vlastní humnové sladovny, voda z podzemí Železných hor a ječmen, který vyrostl v okolí Havlíčkova Brodu.

Zdroj: Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod

http://www.hbrebel.cz/cz/novinky/nove-pivo-rebel-11-rezany-lezak-prave-na-trhu.html


Řízení obchodu s majiteli hospod, restaurací a barů má ve společnosti Pivovary Staropramen a.s. nově na starosti Daniel Tinz, který doposud působil na pozici regionálního manažera prodeje. Úkolem nového ředitele bude zajistit další rozvoj tohoto důležitého prodejního kanálu druhého největšího výrobce piva v Česku.

Do společnosti Pivovary Staropramen nastoupil Daniel Tinz v roce 2005 na pozici oblastního vedoucího prodeje pro segment retail. Poté přešel na pozici regionálního manažera prodeje a to nejprve pro segment retail, později pak pro segment gastronomie, kde působil až doposud. Před svým nástupem do společnosti zastával pozice v oblasti řízení prodeje a distribuce v několika rychloobrátkových společnostech na českém trhu.

Na místě obchodního ředitele pro segment gastronomie střídá Petra Kovaříka, který tento prodejní kanál úspěšně řídil 6 let a od listopadu se stal obchodním ředitelem pro klíčové zákazníky v pivovarnické společnosti Borsodi Sörgyár v Maďarsku, která je stejně jako společnost Pivovary Staropramen součástí přední středoevropské pivovarnické společnosti StarBev.

Daniel Tinz Vystudoval Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu v Ostravě, obor ekonomie a management. Ve své nové roli bude přímým podřízeným Zbyňka Kováře, generálního ředitele společnosti Pivovary Staropramen a.s.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

http://www.pivovarystaropramen.cz/web/tisk_centrum/zpravy?id=496


Brno má druhou restauraci řetězce Staropramen Potrefená husa. Začátkem listopadu byla v historickém centru města v ulici Starobrněnská otevřena restaurace s názvem Zelný trh. Vysoká návštěvnost za měsíc zkušebního provozu ukázala, že Brňané nový podnik přijali více než dobře. Od roku 1999, kdy byla otevřena první restaurace tohoto konceptu, jde již o 28 Potrefenou husu v České a Slovenské republice. Jen za minulý rok je navštívilo 2,8 milionu hostů. Koncept Staropramen Potrefených hus je lídrem mezi českými gastronomickými koncepty provozovanými na bázi frančízy přímo pivovary.

Nová Staropramen Potrefená husa nabízí velkoryse řešený interiér se dvěmi patry, z nichž každé má vlastní bar. Díky velkému prostoru tak restaurace pojme až 200 hostů. Náročná rekonstrukce objektu bývalé prodejny OP Prostějov v památkově chráněné části Brna probíhala po dobu 5 měsíců velmi citlivě a pod dohledem památkového úřadu.

Výsledkem přestavby je originální restaurace se společnými prvky tohoto gastronomického konceptu.„U každé Potrefené husy aplikujeme základní designové prvky, které provozovny spojují a jsou pro ně společné. Zároveň se ale snažíme, aby jednotlivé restaurace byly vždy originálem a měly svůj specifický prvek,“ říká o filosofii řetězce David Petřík, manažer konceptu značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen. „U této Potrefené husy jím jsou jak bar s prosklenou stěnou, tak unikátní klenbové stropy ve spodním patře,“ dodává Petřík.

Hlavním tahákem Staropramen Potrefených hus je spojení široké nabídky piv s dobrým jídlem v atraktivním moderním prostředí. Jídelní lístek nabízí jídla vhodná k posezení u piva, tradiční recepty, jídla z grilu a pánví, těstoviny i saláty. "Většina jídel jsou prověřené a osvědčené recepty, kvůli kterým se k nám hosté rádi vracejí. Nová restaurace však nabízí i několik novinek. Mým tipem pro návštěvníky jsou hovězí žebra konfitovaná v silném cibulovém základu, případně hovězí rib eye steak s kukuřičným pyré,“ dodává k nabídce jídel Petřík.

Restaurace nabízí celkem 9 druhů piv v čele se širokým sortimentem piv značky Staropramen včetně úspěšných novinek Staropramenu Nefiltrovaného a Staropramenu Cool Lemonu. Na baru najdete také belgická piva Stella Artois a Hoegaarden.

Otevřením nové Staropramen Potrefené husy se oblíbený restaurační koncept po více než roce opět vrátil do centra moravské metropole. Po neprodloužení nájmu předchozí restauraci na Moravském náměstí začali loni v červnu zástupci pivovaru intenzivně hledat adekvátní náhradní prostory. To se povedlo. „Potvrdilo se, že vše zlé je k něčemu dobré. Prostorný objekt v těsné blízkosti Zelného trhu přesně odpovídá našim požadavkům na umístění i velikost a je výborným reprezentantem značky Staropramen v Brně,“ říká k nové restauraci David Petřík. „Rád bych tak všechny obyvatele Brna a okolí pozval do nových a zajímavých prostor k ochutnání naší nabídky piv i jídel,“ dodává Petřík.

Kromě nové restaurace na Zelném trhu je v Brně z konceptu Staropramen Potrefená husa v provozu také Beerpoint v areálu nákupního centra Vaňkovka.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

http://www.pivovarystaropramen.cz/web/tisk_centrum/zpravy?id=495


K adventu roku 2011 jsme připravili pivo, jaké doposud žádný průmyslový pivovar v ČR neuvařil. Jednalo se o staroanglický styl India Pale Ale.

Velmi, ale velmi příznivé ohlasy, požadavky konzumentů a tlak ze strany zákazníků na pokračování úspěšně zahájeného projektu jsme vyslyšeli. Ačkoli jsme původně neměli v úmyslu vyrobit další pivo stylu India Pale Ale (IPA), na přání jsme uvařili novou várku. Tato nová várka bude připravena k svátku svatého Valentýna připadajícího na 14. 2. 2012. Proto i stupňovitost odpovídá tomuto datu a pivo má sílu 14,2 % EPM (extrakt původní mladiny) a 6 % objemového alkoholu. Díky použitým sladům má pivo tmavě zlatou až načervenalou barvu a proto jsme si dovolili přidat přídomek Amber.

JUBILER – Amber IPA

Je svrchně kvašený speciál vyšší hořkosti.

Toto výjimečné pivo je 5x chmelené – včetně chmelení za studena v ležáckém tanku.

Má ovocné tóny v chuti dané použitými chmely, speciálním kmenem pivovarských kvasinek a odlišnou technologií výroby.

K výrobě je užito svrchně kvasících pivovarských kvasinek, 4 druhy chmele a dokonce 7 druhů sladů.

India Pale Ale (IPA) je jeden z mnoha světových pivních stylů. Svrchně kvašené pivo poprvé navařené v Anglii v 19. století. Vyšší chmelení a vyšší alkohol pomáhaly udržet kvalitu piva při přepravě lodí do anglických kolonií.

Použité suroviny: pitná voda, ječné slady (český, mnichovský, vídeňský, karamelový, Caramünch, Carared a barvící), chmely (Kazbek, Cascade, Chinook, Premiant), nebarveno a neředěno vodou!

V prodeji bude k dispozici v lahvích i sudech ve vybraných provozovnách a v pivovarské pivnici i prodejně ve Vyškově a to od 8. 2. 2012!

… okoštujte

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Vyškov

Velký úspěch speciálu JUBILER IPA z Vyškovského pivovaru: zákazníci požadují další várku, která už zraje ve sklepeních pivovaru [p262]

Slavnosti piva v Táboře se letos návštěvníkům otevřou od 8. do 11. února. Po jedenadvaceti letech se mění ustálený harmonogram. Slavnosti sice zahájí jako tradičně už v úterý, 7. února, ovšem pouze odbornými degustacemi. Pro veřejnost začnou ve středu 8. 2. a pokračují pak až do soboty.

Důvodem natažení programu do 5 dnů je organizační náročnost ochutnávek a stále přibývající počet zájemců o účast v prestižní soutěži o Zlatou pivní pečeť. O tento titul se letos bude ucházet zhruba stovka pivovarů od nás i ze zahraničí. Své výrobky přihlašují do třiadvaceti kategorií. Jejich počet se od loňska rozrostl o kategorie světlé výčepní z minipivovaru a sladové ochucené nápoje. Seznam kategorií naleznete v příloze.

O Zlatou pivní pečeť se ucházejí pivovary od nás i ze zahraničí

Tradičním účastníkům i tentokrát konkurence opět přibude. Degustací se např. poprvé účastní pivovarský dům Koliba u Tří králů z Prostějova, pivovar Erb z Bánské Štiavnice, Patronský pivovar z Bratislavy, běloruská pobočka nadnárodního pivovaru Heineken, kazachtánský dceřinný pivovar dánského koncernu Carlsberg, slovinský pivovar Kratochwil z Lublaně, moskevská filiálka německého pivovaru Maximilian´s Brauerei, pivovar Maisel z hornofranckého Bayreuthu a další.

V minulém roce hodnotili degustátoři více než 460 vzorků piva z více než stovky pivovarů a minipivovarů. Letos pořadatelé předpokládají ještě větší počet. Konečné číslo bude zřejmé až těsně před začátkem degustací. Vítězové jednotlivých kategorií získají k titulu Zlatá pivní pečeť i právo užívat příslušné označení na etiketách a k propagačním účelům.

Zlatý český pramen

Součástí slavností je i soutěž výrobců minerálních vod. O titul Zlatý český pramen budou usilovat největší producenti z České republiky a ze Slovenska. Premiéru na táborských slavnostech bude mít například Horský pramen z Jeseníků. K dnešnímu dni je do kategorií ochucená a neochucená minerální voda přihlášeno celkem 20 vzorků.

Anonymní degustace jsou pod přísnou objektivní kontrolou

Z hlediska účasti pivovarů v odborné degustační soutěži jsou Slavnosti piva v Táboře největší svého druhu v České republice. Odborné degustace jsou přísně anonymní. Oficiální garance výsledků světově renomovanými odbornými autoritami dlouhodobě dodává soutěži nadstandardní míru respektu, objektivity a důvěryhodnosti. Soutěže piva letos certifikují společnosti TÜV SÜD, 3EC International, Bureau Veritas a Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky. Pořadatelé budou také opět spolupracovat s pražskou Vysokou školou chemicko-technologickou a Střední průmyslovou školou potravinářských technologií z Prahy. Soutěžní degustace proběhnou v kongresovém sále Jihočeské univerzity v Táboře.

Na návštěvníky čeká nejméně 100 druhů piva

Během čtyř dnů mohou návštěvníci slavností ochutnávat a vybírat ze zhruba stovky pivních značek. Pivní fajnšmekři budou moci možná poprvé posoudit kvalitu produktů ruského pivovarského gigantu Baltika z Petrohradu, který patří do koncernové skupiny Carlsberg. Mimo již loni prezentované mnichovské značky Paulaner se letos představí plejáda dalších významných německých pivovarů: bavorský Oettinger Brauerei, frankfurtský pivovar Schöfferhofer (ze skupiny Radeberger) či další bavorský pivovar Erdinger, největší producent pšeničného piva na světě. Očekáváné jsou kromě domácích i pivovary ze Slovenska, Běloruska, Belgie, Holandska, Rakouska, Slovinska nebo Kazachstánu.

Po několikaleté odmlce se do Tábora vrací pivo z pivovaru Podkováň, nově mohou labužníci ochutnat pivo z Lipníku nad Bečvou, Slaného nebo ze Šumavského pivovaru z Vimperka. Prodejní pult Sdružení přátel piva nabídne pivní speciality z málo známých minipivovárků Jihoměšťan Praha, Únětice a Jihlavský radniční. Poptávka po prezentaci přesahuje možnosti pořadatelů, kteří tak s lítostí museli řadu výrobců pro nedostatek místa odmítnout.

Lidé si mohou koupit vlastní půllitr za symbolickou cenu

Slavnosti pro veřejnost začínají každý den od 17 hodin. Pro návštěvníky je připravena novinka. Celý večer mohou používat své vlastní sklo. Obyčejné půllitry s logem slavností budou u vstupu k dostání za 5 korun. Kvalitnější sklenice přijdou na 30 korun. Lidé je mohou kdykoli vrátit a dostanou zpět zálohu, nebo si je mohou odnést domů jako suvenýr. Tímto chtějí pořadatelé trvale vyloučit jakékoliv používání kelímků nebo problematické vracení zálohovaného skla na stánky. Zároveň zůstává paralelně zachována i možnost využít starého systému, kdy každý pivovar poskytne u stánku vlastní sklo s různou výší záloh. Personál ze stánků bude mít opět přístup ke špičkové německé myčce skla, která se používá i na mnichovském Oktoberfestu.

Předprodej vstupenek

Předprodej vstupenek bude probíhat v městském Infocentru na Žižkově náměstí od 16. ledna 2012. Cena vstupenek bude od 120 do 150 korun. Vstupenky do prvního patra se budou prodávat bez rezervace místa, ale se slevou. Čínská restaurace bude vyhrazena coby nekuřácký prostor.

V doprovodném kulturním programu vystoupí například Keramička, The Apples, Jižani, Big Papa, Toffes, Lužničanka a další.

Slavnosti se konají pod záštitou ministra pro místní rozvoj Ing. Kamila Jankovského, ministra zemědělství ČR ing. Petra Bendla a hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly. Akci podporuje Česká centrála cestovního ruchu CzechTourism a Jihočeská centrála cestovního ruchu. Spolupořadatelem je Město Tábor.

Závěrečná tisková konference se bude konat v pátek 10. února 2012 ve 13 hodin v Jihočeské univerzitě v Táboře.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen vítězům odborných degustačních soutěží proběhne v sobotu 11. února 2012 v 18 hodin v kongresovém sále Hotelu Palcát.

Zdroj: Tisková zpráva Reprezentačních slavností v Táboře

Příloha

Prezentace výrobců a obchodních partnerů v Hotelu Palcát v průběhu slavností:

Královský Pivovar Krušovice, a.s. 750 53 Krušovice

Pivovar Krásné Březno Zlatopramen, Drážďanská 80, 400 07 Ústí nad Labem

Starobrno a.s. Hlinky 160/12, 661 47 Brno

Pivovar Velké Březno Březňák, Pivovarská 116, 403 22 Velké Březno

Holbau Kaltenhausen, Salzachtal Bundesstrasse Nord 37, Hallein

Heineken NV, Twede Wetergplantsoen 21, 1017 ZD Amstarodam

Pivovar Poutník, DUP – Družstvo Pelhřimov, 393 01 Pelhřimov

Pivovar Ferdinand, a.s. Táborská 306, 256 01 Benešov

Měšťanský pivovar v Poličce, spol. s.r.o., Pivovarská 151, 572 14 Polička

Pivovar Nymburk, s.r.o. Pražská 581, 288 25 Nymburk

Pivovary Staropramen, a.s. Nádražní 84, 150 00 Praha 5 – Smíchov

Pivovar Holba, a.s. Pivovarská 261, 788 33 Hanušovice

Pivovar Litovel, a.s. Palackého 934, 784 01 Litovel

Pivovar Nová Paka, a.s. Pivovarská 400, 509 01 Nová Paka

Pivovarský Dvůr Zvíkov, s.r.o. Zvíkovské Podhradí 92, 397 01 Písek

Pivovarský Dvůr Lipan, Dražíč 50, Týn nad Vltavou

Klášterní Pivovar Strahov, Strahovské nádvoří, 118 01 Praha 1

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod a.s. Dobrovského 2027, 530 02 Havlíčkův Brod

Pivovar Svijany a.s. Svijany 25, 463 46 Příšovice

Rodinný pivovar Bernard a.s. 396 01 Humpolec

Pivovar Platan s.r.o., Pivovar 168, 398 11 Protivín

Pivovar Černá Hora, a.s. Pivovarská, Černá Hora

Pivovar Vysoký Chlumec , a.s. 262 52 Vysoký Chlumec č.29

Pivovar Chotěboř, s.r.o. Průmyslová 1755, 583 01 Chotěboř

Brouwerij Bosteels, Kerkstraat 96, 9255 Buggenhout

Brouwerij Lefebbvre, Chemin du Croly 54, 1430 Quevast

Brouwerij Van Steenberge, Lindenlaan 25, 9940 Ertvel

Samson, a.s. Lidická tř. 458/31, 370 01 České Budějovice

Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. Podskalská 324, 386 01 Strakonice

Bohemia Regent, a.s. Trocnovské náměstí 124, 379 01 Třeboň

Paulaner Brewery GmbH a CO KG, Munchen - stánek Ultra Premium Brands

Staročeský pivovárek, s.r.o. Křovická 267, 518 01 Dobruška

Rodinný pivovar Pacov, Jana Autengrubera 318, 395 01 Pacov

Pivovar Podkováň s.r.o. Kováň 21, 293 30 Dolní Cetno

Pivovar Antoš, Golem Slaný, s.r.o., Slaný

Privatbrauerei Erdinger Weisbrau, Erding

Oetinger Brauerei, GmbH, Oetting

Arnsteiner Brauerei Max Bender K.G. Arnstein

Akciový pivovar Dalešice, a.s. Dalešice

CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY, a.s. pivovar Vyškov

Šumavský pivovar Hojdarovi, s.r.o. Vimperk

První soukromý společenský pivovar Lipník nad Bečvou

Sdružení přátel piva, budou točit pivo pivovárků: Únětice, Jihoměšťan, Radniční Jihlava

Pivovar Primátor, a.s. Náchod

Baltika Brewereis Russia, St, Peteburg

Občerstvení a stravování a speciality k pivu bude v průběhu slavností zajišťovat Restaurace hotelu Palcát, Výrobna lahůdek o.d. JEDNOTA Tábor a táborské pekárny DOMITA a.s.

Čínská restaurace hotelu Palcát


«« « Strana 40 z 41 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI