Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nová Potrefená husa se v Brně úspěšně zahnízdila

Co se píše o pivovarech a pivu


Nová Potrefená husa se v Brně úspěšně zahnízdila

[čtvrtek, 19. leden 2012]

Brno má druhou restauraci řetězce Staropramen Potrefená husa. Začátkem listopadu byla v historickém centru města v ulici Starobrněnská otevřena restaurace s názvem Zelný trh. Vysoká návštěvnost za měsíc zkušebního provozu ukázala, že Brňané nový podnik přijali více než dobře. Od roku 1999, kdy byla otevřena první restaurace tohoto konceptu, jde již o 28 Potrefenou husu v České a Slovenské republice. Jen za minulý rok je navštívilo 2,8 milionu hostů. Koncept Staropramen Potrefených hus je lídrem mezi českými gastronomickými koncepty provozovanými na bázi frančízy přímo pivovary.

Nová Staropramen Potrefená husa nabízí velkoryse řešený interiér se dvěmi patry, z nichž každé má vlastní bar. Díky velkému prostoru tak restaurace pojme až 200 hostů. Náročná rekonstrukce objektu bývalé prodejny OP Prostějov v památkově chráněné části Brna probíhala po dobu 5 měsíců velmi citlivě a pod dohledem památkového úřadu.

Výsledkem přestavby je originální restaurace se společnými prvky tohoto gastronomického konceptu.„U každé Potrefené husy aplikujeme základní designové prvky, které provozovny spojují a jsou pro ně společné. Zároveň se ale snažíme, aby jednotlivé restaurace byly vždy originálem a měly svůj specifický prvek,“ říká o filosofii řetězce David Petřík, manažer konceptu značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen. „U této Potrefené husy jím jsou jak bar s prosklenou stěnou, tak unikátní klenbové stropy ve spodním patře,“ dodává Petřík.

Hlavním tahákem Staropramen Potrefených hus je spojení široké nabídky piv s dobrým jídlem v atraktivním moderním prostředí. Jídelní lístek nabízí jídla vhodná k posezení u piva, tradiční recepty, jídla z grilu a pánví, těstoviny i saláty. "Většina jídel jsou prověřené a osvědčené recepty, kvůli kterým se k nám hosté rádi vracejí. Nová restaurace však nabízí i několik novinek. Mým tipem pro návštěvníky jsou hovězí žebra konfitovaná v silném cibulovém základu, případně hovězí rib eye steak s kukuřičným pyré,“ dodává k nabídce jídel Petřík.

Restaurace nabízí celkem 9 druhů piv v čele se širokým sortimentem piv značky Staropramen včetně úspěšných novinek Staropramenu Nefiltrovaného a Staropramenu Cool Lemonu. Na baru najdete také belgická piva Stella Artois a Hoegaarden.

Otevřením nové Staropramen Potrefené husy se oblíbený restaurační koncept po více než roce opět vrátil do centra moravské metropole. Po neprodloužení nájmu předchozí restauraci na Moravském náměstí začali loni v červnu zástupci pivovaru intenzivně hledat adekvátní náhradní prostory. To se povedlo. „Potvrdilo se, že vše zlé je k něčemu dobré. Prostorný objekt v těsné blízkosti Zelného trhu přesně odpovídá našim požadavkům na umístění i velikost a je výborným reprezentantem značky Staropramen v Brně,“ říká k nové restauraci David Petřík. „Rád bych tak všechny obyvatele Brna a okolí pozval do nových a zajímavých prostor k ochutnání naší nabídky piv i jídel,“ dodává Petřík.

Kromě nové restaurace na Zelném trhu je v Brně z konceptu Staropramen Potrefená husa v provozu také Beerpoint v areálu nákupního centra Vaňkovka.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

http://www.pivovarystaropramen.cz/web/tisk_centrum/zpravy?id=495


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI