Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info

Značka Heineken®, nejprodávanější prémiové pivo na světě, spustila v souvislosti s nadcházející premiérou 23. filmu o Jamesi Bondovi SKYFALL™ novou ohromující televizní a digitální kampaň, v níž se Daniel Craig poprvé představí jako slavný tajný agent. Diváci se společně s jeho nádhernou Bond girl v podání Bérénice Marlohe vydají na nezapomenutelnou cestu vlakem, aby se postavili Bondovým protivníkům a získali kufřík.

Tato interaktivní část kampaně úzce navazuje na televizní reklamu. Bérénice diváky vyzve k nastoupení do vlaku, který se poté rozjede nádhernou krajinou zasněžených hor. Na diváky čeká celá řada náročných zkoušek, které je přivedou ke kufříku, jehož obsah musí chránit před nelítostnými protivníky Jamese Bonda.

V České republice je možné vidět spot na internetu, v kinech Cinema City nebo v televizi. Celý spot se váže k novému filmu Skyfall s Danielem Craigem alias Jamesem Bondem v hlavní roli, který bude mít slavnostní premiéru 26. října v Praze a Brně.

Do televize se tento spot dostane v druhé polovině října. Vysílat jej budou například na stanicích Nova, Nova Cinema a Prima Cool. K celé „bondovské“ kampani budou probíhat také soutěže. „V rádiu Express a Dance rádiu mohou posluchači vyhrát lístky na pražskou premiéru filmu, soutěžit se bude i na facebooku. V obchodní síti budou na kampaň na vybraných místech upozorňovat stojany a různé reklamní předměty. V některých obchodech TESCO se bude prodávat i speciální litrová láhev limitované edice Bond,“ říká ke kampani Richard Gažo, brand manažer značky Heineken.

Součástí kampaně budou i spotřebitelské soutěže v provozovnách, kde se prémiová značka Heineken točí. „Za dvě piva soutěžící získá brýle a los, na který může vyhrát VIP pozvánku na světovou premiéru filmu do Amsterodamu, lístky na premiéru do Prahy a vstupenky na 007 párty s DJ hudbou a motivy bondovské tematiky, která se uskuteční 26. 10. v nově zrekonstruovaném klubu Mecca,“ doplňuje ke kampani Richard Gažo. Vyhrávat se budou i speciální plnicí pera.

Na své si v kampani přijdou i „Bond girl“. V TOP provozovnách Heineken bude možné potkat hostesky, které budou „náborovat“ agenty. Soutěžícím mužům budou například měřit tep a podrobí je náročným agentským testům. Nejlepší agenti pak získají atraktivní výhry. Stát se agentem může každý také v rámci hry, která je připravena pro spotřebitele na facebooku nebo webových stránkách www.heineken.cz.

Interaktivní kampaň vznikla ve studiích Shepperton Studios a vzdává hold Jamesi Bondovi i předchozím filmům o něm. Inspirací pro vlakové vozy byly klasické bondovské scény z dílny Kena Adama a v celé reklamě se objevují repliky rekvizit z předchozích filmů.


Pivovar Plzeňského Prazdroje patří k tradičním bezbariérově přístupným turistickým cílům na Plzeňsku. Ne náhodou zde proběhl slavnostní křest knihy Miroslava Valiny „Kam bez bariér – Plzeňsko“, která doporučuje a mapuje přívětivé lokality pro hendikepované. Publikace přináší rovněž v jedné kapitole podrobné informace o bezbariérovosti Plzeňského Prazdroje a zejména pak návštěvnické trasy Pilsner Urquell.

Slavnostního představení nové knihy v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje se zúčastnilo mimo jiné 7 vozíčkářů, kteří se v rámci programu vydali také na návštěvnickou trasu a vyzkoušeli její bezbariérovost. Na akci promluvili také primátor města Plzně Mgr. Martin Baxa, zástupce vydavatelství Albatros Petr Baláš a zástupce Plzeňského Prazdroje Vesselin Barliev. Úspěšnou cestu ke čtenářům knize popřál ředitel Nadace 700 let města Plzně.

Prohlídka pivovaru Plzeňského Prazdroje je plně přístupná všem hendikepovaným návštěvníkům. Průvodci jsou vyškoleni a vybaveni tak, aby dokázali zprostředkovat zážitek z pivovaru i zrakově, sluchově, tělesně či duševně znevýhodněným zájemcům o poznání historie, surovin a způsobu výroby piva Pilsner Urquell. „Prohlídková trasa Pilsner Urquell je po technických úpravách od roku 2008 plně otevřena i hendikepovaným návštěvníkům, a to dokonce včetně historických pivovarských sklepení. Díky odstranění bariér z našeho pivovaru ho za posledních pět let navštívily stovky hendikepovaných lidí,“ sdělila Jindřiška Eliášková, manažerka turistických služeb a návštěvnictví v Plzeňském Prazdroji.

Foto

Lidé se zrakovým hendikepem dostávají souhrn prohlídky v Braillově písmu. Vedle obligátního ohmatání plechovky a láhve je na trase prohlídky připraveno co nejvíce dalších předmětů a surovin, které umožňují zapojit hmat nebo jiný smysl. Skutečný smyslový zážitek nabízí expozice surovin, kdy lidé ochutnávají například chmel nebo ječmenný slad. Pohyb po trase usnadňují bezbariérové vchody i výtahy na stáčírně nebo varně.

Sluchově hendikepovaní návštěvníci pivovaru obdrží tištěnou verzi prohlídky, a mají tak stejné informace, které říká průvodce.

Pro tělesně znevýhodněné návštěvníky je zajištěn bezbariérový vstup a pohyb po celé prohlídkové trase pivovarem včetně dárkové prodejny, společenského a konferenčního centra Secese a Restaurace Na Spilce. Všechny průchody a dveře na trase jsou dostatečně široké, aby jimi projely vozíky, rovněž jsou přizpůsobeny výtahy. Autobus, který vozí návštěvníky, je vybaven výsuvnou plošinou. Také WC v Návštěvnickém centru a na stáčírně jsou bezbariérové.

Knihu Miroslava Valiny „Kam bez bariér – Plzeňsko“ vydalo nakladatelství CPress a publikaci její autor koncipoval jako první svazek nové ediční řady cestovních průvodců pro seniory, rodiny s dětmi v kočárcích, ale zejména pak pro zdravotně postižené. Čtenáři tu najdou informace o historických památkách, přírodních pozoruhodnostech, kulturních institucích, stavbách, sportovních a zábavních areálech a dalších zajímavostech regionu Plzeňska. Zároveň s tím se ale také dozvědí o architektonických a přírodních bariérách, na něž u toho kterého objektu nebo lokality mohou narazit, a seznámí se s dopravními možnostmi a se zázemím (bezbariérové občerstvení, ubytování, WC aj.).


K výrobě nových herních prvků a mobiliáře posloužily stovky kilogramů víček z PET lahví nasbíraných zaměstnanci společnosti Pivovary Staropramen a rodiči a dětmi z mateřské školy.

Mateřská škola v Lechowiczově ulici má na své zahradě po letech čekání moderní, bezpečné a především zábavné dětské hřiště. Vděčí za to společnosti Pivovary Staropramen a jejímu projektu „Sbírej víčka, postavíme…“. Díky němu mohou děti navštěvující tuto školku naplno využívat tři nové houpačky, skluzavku, vláček s vagonky, dva sety fotbalových branek se sítí a personál mateřské školy ocení i šest odpadkových košů. K vybavení zahrady posloužila sesbíraná víčka z PET lahví, část vybavení bylo financováno společností Pivovary Staropramen.

Projekt společnosti Pivovary Staropramen „Sbírej víčka, postavíme …“ byl zahájen v listopadu loňského roku. Cílem prvního ročníku bylo zapojit zaměstnance pivovaru Ostravar a Staropramen, děti z mateřské školky i jejich rodinné příslušníky do aktivity, která povede k vybavení školní zahrady potřebnými herními prvky. Během necelého roku bylo nashromážděno několik stovek kilogramů umělohmotných víček z PET lahví a nápojových kartonů. Ve spolupráci s partnery a dodavateli, kteří plasty zpracovávají, byla víčka přetvořena na zábavné herní prvky a mobiliář dětského hřiště instalovaný v zahradě školky v Lechowiczově ulici v Moravské Ostravě.

Projekt „Sbírej víčka, postavíme …“ doslova nadchl všechny naše zaměstnance , ale i všechny spolupracující firmy, které se na výrobě podílely. Díky nadšení všech zapojených a poměrně jednoduchému záměru sbírat víčka z PET lahví se povedlo rozjet velmi úspěšnou aktivitu, která jedním hřištěm určitě nekončí. V tuto chvíli již běží druhá vlna projektu, která, jak věříme, by mohla být ještě úspěšnější,“ říká Edita Šilhánová, ředitelka právního oddělení a vnějších vztahů společnosti Pivovary Staropramen.

Aktivitu společnosti Pivovary Staropramen oceňuje i vedení městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Na jejím území se nachází pivovar Ostravar, který patří do společnosti Pivovary Staropramen a kde se vaří pivo už od roku 1898. Proto radnice vybrala právě mateřskou školu v Lechowiczově ulici jako vhodnou ke spolupráci. Napjatý rozpočet totiž takovou investici v této školce prakticky vylučoval minimálně do roku 2015. Proto vedení mateřské školy tuto pomoc vítá.

Spolupráce se společností Pivovary Staropramen plní nadmíru naše očekávání. Krásná, prostorná zahrada mateřské školy, která čekala na vybavení hracími prvky již několik let, dostala novou podobu. Radost dětí je nepopsatelná. Mimořádný význam má také to, že se na realizaci projektu mohly podílet i samotné děti a jejich rodiny,“ vysvětluje ředitelka mateřské školy Jindřiška Nejedlá.

Rekonstrukce zahrady mateřské školy Lechowiczova je pro finanční náročnost rozčleněna do pěti etap. Tento projekt společnosti Pivovary Staropramen nám výrazně pomohl při realizaci jedné z nich. Proto děkujeme společnosti Pivovary Staropramen za realizaci projektu, dětem a jejich rodičům, mateřské škole a všem dalším zúčastněným za jejich aktivitu a pomoc.“ doplnil Jiří Havlíček, starosta městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Slavnostní předání nového vybavení zahrady se za přítomnosti generálního ředitele společnosti Pivovary Staropramen Zbyňka Kováře, starosty městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jiřího Havlíčka, místostarosty Tomáše Kuřece a ředitelky MŠ Ostrava Jindřišky Nejedlé uskuteční 17. září v 10.30 hodin přímo v zahradě školky. Součástí programu bude i drobné občerstvení, vystoupení dětí a výstava kreseb na téma „Naše nové hřiště“.

Na rekonstrukci dětského hřiště spolupracovaly společnosti RAJAN EKO s. r. o. - výrobce produktů, ECO-F a.s. služby v ekologii, likvidace a recyklace odpadů a TRANSFORM a. s. Lázně Bohdaneč - zpracování víček na potřebný materiál.


Rekordní počet návštěvníků zavítal v sobotu do Nošovic na jubilejní 10. ročník akce Radegast den. V novém areálu, v těsné blízkosti pivovaru, se po celý den bavilo rekordních více než 30 tisíc lidí, kteří celkem vypili 64 000 piv. Na hudební scéně vystoupilo 9 kapel, z nichž největší aplaus sklidily Chinaski, No Name a Mandrage. Program probíhal na sedmi scénách. Téměř 1350 lidí se vydalo na exkurzi pivovarem, aby se seznámili, jak se jejich oblíbené pivo vaří.

Poprvé v desetileté historii se návštěvníci Radegast dne vydali do nového areálu v těsné blízkosti pivovaru. Již krátce po poledni se areál jubilejního ročníku slavností nošovického pivovaru z větší části zaplnil. Bohatý program slavnosti piva boha Radegasta postupně lákal další tisíce lidí, takže celkový počet návštěvníků překročil rekordních 30 tisíc.

To, že se nové místo osvědčilo, potvrdil manažer značky Radegast Martin Troup: „Prostornější a komfortnější areál Radegast den potřeboval, a to vzhledem k trvalému růstu počtu návštěvníků. Ukázalo se, že to bylo dobré řešení. Lidé byli ještě blíže pivovaru a díky přehlednému rozmístění scén bylo přecházení mezi nimi výrazně pohodlnější. Tuto variantu areálu budeme určitě rozvíjet i v dalších letech.

Kromě bohatého hudebního programu se lidé bavili také na dalších šesti scénách. Užili si především adrenalinové disciplíny nebo let vrtulníkem nad pivovarem Radegast. Úspěšnou novinkou festivalu byla rovněž klidová zóna, kde si mohli návštěvníci odpočinout, dovědět se něco o odpovědné konzumaci alkoholu nebo si nechat změřit službou Promile Info, za jak dlouho mohou usednout za volant.

Do konce života si Radegast den 2012 zapamatuje Jan Žůrek z Bravantic, který ve finále soutěže pro pravé chlapy „Hlas se do služby“ vyhrál 300 tis. Kč.

Velkému zájmu se těšil i program správné péče o pivo s obchodním sládkem pivovaru, kde se mohli zájemci naučit správnému čepování. Téměř 1350 lidí se vypravilo na prohlídkovou trasu pivovarem, aby se seznámili s výrobou správně hořkého piva Radegast.

Celkem vypili příznivci piva Radegast 64 000 piv. Největší zájem byl o nefiltrovaný ležák speciálně uvařený pro tuto akci, který bude k dostání i ve vybraných hospodách až do 13. října (seznam hospod je zveřejněný na www.radegast.cz).


Mistr bednářské party Plzeňského Prazdroje Josef Hrůza získal ocenění Nositelé tradice lidových řemesel. Titul každoročně uděluje Ministerstvo kultury za péči o kulturní dědictví osobám, které významně pečují o odkaz dávných řemeslných tradic. Bednářství je unikátní řemeslo, které uchovává pivovar Plzeňský Prazdroj jako jedno z posledních míst ve střední Evropě.

Plzeňský pivovar je jedním z posledních, který uchovává tradiční výrobu dřevěných sudů i kádí a prezentuje ji svým návštěvníkům. „Ocenění jednoznačně patří celé naší partě, protože bednařina, a zejména práce na ležáckých kádích a sudech, je sehraný koncert celé party bednářů, kde má každý svoji roli. Jsem rád, že náš plzeňský pivovar tuto krásnou tradici nejen uchovává, ale umožňuje veřejnosti spatřit bednářské řemeslo naživo. Naposled před týdnem při Pilsner Festu v pivovaru, další příležitost vidět výsledek bednářské práce budou mít lidé při říjnových oslavách 170. výročí piva Pilsner Urquell,“ vyjádřil se po převzetí ocenění Josef Hrůza, který se bednařině věnuje přes 40 let a nyní je mistrem bednářské party v plzeňském pivovaru.

Bednářské umění zachovává plzeňský pivovar také z praktických důvodů. Díky údržbě i výrobě kvasných kádí a ležáckých dubových sudů se část piva vyrábí po 170 let ve stále stejných podmínkách. Díky neustálému srovnávání chuti takto vyrobeného piva s pivem vyrobeným v moderních zařízeních mohou sládkové Plzeňského Prazdroje milovníkům plzeňského piva garantovat, že jeho původní chuť zůstává zachována.

Foto

V současné době Prazdroj zaměstnává 7 bednářů, a protože mistři odcházejí na odpočinek, postupně si pivovar vychovává bednáře nové. Po třech letech se tu z bednářských učedníků, většinou s bohatou truhlářskou praxí, stávají mistři bednářského řemesla. Bednáři pečují o sudy a kádě v pivovarských sklepích; pravidelně udržují a opravují ty stávající, vyrábějí nové sudy ležácké, určené pro zrání piva ve sklepích, i menší a malé sudy transportní – tedy ty, ve kterých se pivo dopravovalo dříve do hospod. Dnes se z nich čepuje plzeňský ležák při zvláštních příležitostech. Jednou z nich bude i oslava 170. výročí piva Pilsner Urquell a pivovaru Plzeňský Prazdroje, pro niž bednáři připravili speciální 170litrové sudy, z nichž se bude 5. října na náměstí Republiky čepovat nefiltrované plzeňské pivo zdarma. Sběratelé a příznivci piva Pilsner Urquell si mohou zakoupit plně funkční malé soudky v dárkové prodejně na nádvoří plzeňského pivovaru či v nově otevřené značkové prodejně Pilsner Urquell Galerie v Praze na Kampě, v ulici u Lužického semináře.


Milovníci chmelového moku a příznivci dobré zábavy se mohou těšit na sobotu 15. září do Benešova u Prahy. V areálu pivovaru Ferdinand budou od 12 hodin již po jedenadvacáté probíhat vyhlášené Pivovarské slavnosti. I letos nabídnou všech sedm druhů piv, včetně kvasnicového, a chybět nebude ani bohatý doprovodný program pro dospělé, atrakce pro děti a vystoupení oblíbených českých kapel.

Pivovarské slavnosti v Benešově navštívilo loni cca 2000 lidí, kteří dohromady vypili 5865 piv. Jsem zvědavý, zda se letošním návštěvníkům podaří tento výkon pokořit. I letos na ně čeká všech sedm druhů piv oblíbené značky Ferdinand, proslavené tradiční výrobou,“ uvedl sládek pivovaru Jaroslav Lebeda. Připraveny jsou i soutěže a zájemci se mohou zúčastnit prohlídky pivovaru s doprovodným komentářem. Nachystáno bude rovněž tradiční občerstvení a dobré jídlo, kde nebudou chybět klobásy, grilované maso, guláš a další oblíbené pochutiny.

V doprovodném programu si podle zástupců pivovaru Ferdinand přijdou na své nejen dospělí, ale i malé děti. Zatímco si dospělí budou vychutnávat pestrou pivní nabídku, pro děti bude připraven koutek Domu dětí a mládeže Benešov, kde si budou moci vyzkoušet malování na trička, čepičky, budou připraveny i atrakce jako skákací hrad se skluzavkou, jízda na býkovi ve stylu rodeo a oblíbené malování na obličej. Novinkou bude i přítomnost karikaturisty, který na památku vtipně zvěční všechny zájemce o svůj portrét.

Na pivu si budou moci návštěvníci pivních slavností pochutnávat za hudebního doprovodu hned na dvou podiích, kde vystoupí zástupci folku, blues, tvrdého rocku, ale i brazilské samby. Akcí bude provázet moderátorka Country rádia Veronika Čičková.

Vstupné na slavnosti stojí 50 Kč, děti mají vstup zdarma.

V Praze 11. září 2012

Velké podium

13-14 hodin - Bílá nemoc

15-16 hodin - Adriano Trindade a Los Quomados

17-18 hodin - Odyssea Clasic

21-22 hodin - Doga

Malé podium

14-15 hodin - Štěpán Kojan

16-17 hodin – Týnečanka

18-19 hodin – Čejka Band

20-21 hodin – Kurtizány z 25. Avenue


a novém místě v těsné blízkosti pivovaru vypukne v sobotu 15. září v Nošovicích jubilejní 10. Radegast den. Akce, kterou navštěvuje každoročně přes 20 tis. lidí, nabídne program na 7 scénách. Největšími hudebními hvězdami budou kapely Chinaski, No Name, Mandrage a Charlie Straight. Lákadlem pro milovníky hořkého piva je již tradičně Radegast nefiltrovaný ležák, který nošovičtí sládci uvařili právě pro tento den. Pivo se bude čepovat ze 75 výčepních kohoutů. Chybět nebudou adrenalinové zážitky a výzvy pro pravé chlapy. Jednou z nich je i možnost se proletět nad areálem ve vrtulníku. Program začíná v Nošovicích v 11:00 hod. Pořadatelé zajistili posílení autobusových i vlakových spojů z Ostravy a Frýdku-Místku. Vstup na akci je zdarma.

Nové místo konání Radegast dne umožní pořadatelům zajištění bohatšího programu, větší bezpečnosti a pohodlí pro všechny návštěvníky. „Počet návštěvníků každý rok roste a blížíme se hranici 30 tis. lidí, což řadí Radegast den k jedné z největších akcí v regionu. Proto letos využijeme větší areál. Přibude výčepních míst, parkovacích ploch a pohyb mezi sedmi scénami bude pro návštěvníky pohodlnější,“ přiblížil výhody nového areálu Martin Troup, manažer značky Radegast.

Program odstartuje v 11 hodin a hned ve 12:30 vystoupí skupina Mandrage. První velká hvězda, slovenská kapela No Name, se představí už v 15 hodin. Následovat budou Charlie Straight, VSPH, Děda Mládek Illegal Band, Wohnout a Chinaski, kteří zahrají své hity od 21:45 hod.

Na Radegast den se jezdí také za hořkým Radegast nefiltrovaným ležákem, který vaří nošovičtí sládci právě pro tento den. I letos je ho připraveno dostatek, což potvrzuje manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák: „Nefiltrovaný ležák už ve sklepích dozrává a věřím, že i letos bude návštěvníkům Radegast dne chutnat. Loni vypili celkem 40.900 piv. Navařeno máme výrazně více, takže určitě nehrozí, že by pivo došlo. Kromě nefiltrovaného ležáku budou na čepu i další piva Radegast: Premium, Originál a pro řidiče Birell.“

Lidé si budou moci rozšířit své znalosti o pivu a jeho správném čepování. A to nejen na exkurzní trase pivovarem, ale také přímo na jedné ze scén. Pod vedením obchodního sládka tam bude probíhat škola správného čepování a péče o pivo.

Chybět nebude řada adrenalinových disciplín. „Dostaň se z rokle“ či „Vyzvi přírodní živel“ jsou názvy napovídající tomu, že půjde o nelehké chlapské úkoly. Na Radegast den bezpečně nezapomene vítěz soutěže „Hlas se do služby“, který si domů odnese 300 tis. Kč.

Do Nošovic pojede speciální vlak z Ostravy s odjezdem v 9:00 hod. z hlavního nádraží. Z Frýdku–Místku pak budou jezdit vlaky i autobusy prakticky celý den. Jízdní řády a detailní informace k programu jsou k dispozici na stránkách www.radegast.cz.


Posledním srpnovým víkendem skončil pivní a hudební svátek Pilsner Fest, který se i letos stal díky dobré organizaci a odpovědným návštěvníkům Čistým festivalem. Certifikát organizátorům udělili v závěru akce zástupci společnosti Eko-KOM, která hodnocení provádí a certifikát uděluje velkým open-air akcím, jež splňují přísná kritéria na třídění a úklid odpadu. Plzeňský Prazdroj jako odpovědný výrobce piva a organizátor Pilsner Festu dbal také na odpovědnou konzumaci návštěvníků a nabídl zájemcům novinku, zónu K-lee-deck – speciální stan, kde si lidé mohli odpočinout, konzultovat s odborníky otázky spojené s odpovědnou konzumací alkoholu nebo využít služby Promile Info a alkotestery.

Již několik let Plzeňský Prazdroj usiluje o to, aby byl Pilsner Fest stále dokonalejší slavností, místem, kde se lidé cítí příjemně a rádi se sem vracejí. K celkové pohodové atmosféře určitě přispívá i čistota areálu po celou dobu konání a odpovědný přístup ke konzumaci alkoholu všech návštěvníků.

I letos organizátoři motivovali tisíce návštěvníků k tomu, aby veškerý odpad vyhazovali pouze do kontejnerů k tomu určených. Statisíce nejrůznějších papírových a plastových obalů tak skončilo v osmi velkokapacitních kontejnerech, kde je třídilo 14 k tomu určených pracovníků. Za celkovou čistotu areálu během festivalu a za následné třídění a recyklaci sebraného odpadu získal Pilsner Fest certifikát Čistý festival.

Pilsner Fest je významnou akcí, kterou každoročně navštěvují desetitisíce lidí. Důležité pro nás je, aby se zde lidé cítili dobře, proto se je snažíme motivovat k třídění odpadu. Jsme rádi, že se do této smysluplné aktivity, jakou je projekt Čistý festival, návštěvníci ochotně zapojují. Recyklaci odpadu považujeme za samozřejmou součást odpovědného chování a našeho podnikání,“ uvedl Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje.

Ekologický projekt Čistý festival propaguje autorizovaná obalová společnost Eko-KOM. Vizí celé kampaně je zavést na hromadných otevřených akcích a velkých festivalech důsledné třídění odpadu. Za splnění přísných pravidel tohoto ekologického projektu získá každý festival od společnosti Eko-KOM certifikát na dobu jednoho roku. V následujícím roce musí znovu splnit náročné požadavky a dokázat, že právem náleží mezi ekologické festivaly.

Jinou klíčovou oblastí, kterou Plzeňský Prazdroj jako výrobce piva podporuje a šíří, je odpovědná konzumace alkoholu. I letos měli návštěvníci festivalu možnost ve stánku Promile Info zjistit, kdy jejich hladina alkoholu klesne na nulu. Orientační dechovou zkoušku na kalibrovaném testeru využilo 118 lidí, 215 návštěvníků si nainstalovalo chytrou aplikaci Promile INFO, která poskytuje informace o čase, za jaký bude tazatel, který požil alkoholický nápoj, „na nule“. Dále si návštěvníci odnesli 1 023 jednorázových alkotestů pro pozdější použití. Novinku představovala letos zóna K-lee-deck, kde mohli zájemci získat nejrůznější informace týkající se odpovědné konzumace alkoholu přímo od odborníků. V souladu s odpovědnou komunikací byl v nabídce festivalu samozřejmě čepovaný nealkoholický Birell.

Jsem rád, že spolupráce na poli zodpovědné konzumace alkoholu mezi námi a Plzeňským Prazdrojem vstoupila do nové etapy. Zóna K-lee-deck nám umožnila být v lepším kontaktu s návštěvníky festivalu, naše práce byla efektivnější a věřím, že jsme taky svou trochou přispěli k dobré atmosféře celé akce,“ řekl Jiří Richter, ředitel občanského sdružení SANANIM.


Nabídka atraktivních akcí v pivovaru pokračuje i po skončení Pilsner Festu. Oba plzeňské pivovary i nadále lákají na speciální programy pro návštěvníky, jako jsou jubilejní prohlídky obou pivovarů a projížďky na formanském voze, nebo expozice zajímavostí z depozitářů Pivovarského muzea či vyprávění legend v Plzeňském historickém podzemí. Ke 170. výročí zpřístupní pivovar návštěvníkům mimořádně také památkově chráněnou vodárenskou věž.

Foto

Přístupné části historických areálů obou pivovarů – Plzeňského Prazdroje i Gambrinusu, a to v rámci programu „Projížďka pivovarem na formanském povoze“. Tyto prohlídky se konají pouze o sobotách, a to 8. září, 13. října a poslední 3. listopadu. V pivovaru Prazdroj se každý víkend od postavy Václava Mirwalda, jednoho ze zakladatelů pivovaru, můžete dozvědět více o dávné výrobě piva a životě zaměstnanců pivovaru v 19. století. Na prohlídkovém okruhu pivovarem Gambrinus bude každý den až do 7. října možnost získat certifikát „kvalitáře“ přímo z rukou plzeňského sládka.

Stranou samozřejmě nezůstane Pivovarské muzeum, které nabídne komentované prohlídky včetně představení běžně nevystavovaných pokladů muzejních depozitářů, k tomu uvaří pivo podle receptury ze 16. století. A v tajemném labyrintu Plzeňského historického podzemí za svitu loučí a svic se budou vyprávět staré plzeňské legendy.

Blíží se 170. narozeniny ležáku Pilsner Urquell a ke kulatému výročí nabídne pivovar i unikátní příležitost: ve dnech 5. až 7. října bude výjimečně zpřístupněna památkově chráněná vodárenská věž z roku 1907. Svým stylem holandského majáku představuje významnou dominantu plzeňského pivovaru a v její kopuli jsou uložená speciální pouzdra s výrobní dokumentací ležáku Pilsner Urquell, laboratorními analýzami chuťových charakteristik z let 1897 a 2008 potvrzujícími jeho neměnnou chuť.


DUDÁK Premium světlý ležák získal zlato při 55. ročníku degustace piv u příležitosti tradiční žatecké Dočesné. Je to v krátké době již druhé zlaté ocenění strakonických ležáků. V červnu získal v Táboře zlato DUDÁK Premium tmavý ležák v kategorii tmavý ležák, čímž se honosí titulem Pivo České republiky. Pivo KRÁLOVÁK, uvařené ve spolupráci s městem Volyně, se probojovalo až do semifinále. V soutěži bylo hodnoceno celkem sto vzorků z více jak třiceti českých pivovarů.

Jsme velmi rádi, že naše ležáky bodují. V Žatci je do hodnocení vtažena i laická veřejnost, která především klade důraz na chmelení piva a „pitelnost“ jednotlivých piv. Z celkového výsledku tedy plyne, že spotřebitelům naše ležáky chutnají,“ říká Dagmar Vlková, sládek DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice.

Jednotlivé vzorky jsou posuzovány laickou i odbornou veřejností. V průběhu dvou dnů hodnotí piva 204 degustátorů. Degustace finálové kola probíhá za užšího výběru degustátorů, kdy komise je složena z 26 osobností. Žatecká degustační soutěž patří mezi ty neprestižnější v České republice. V odborné porotě degustátorů již pravidelně zasedá i Dagmar Vlková, sládek DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice, která letos zasedala i v komisi pro finálové kolo. Letošní degustace proběhly ve dnech 30 až 31. srpna v Chmelařském institutu Žatec.


Začátek září patří v Havířově již tradičně třídenním městským slavnostem, které se díky svému nabitému programu i velké přízni místních obyvatel staly jednou z nejnavštěvovanějších akcím v Moravskoslezském kraji. A protože je generálním partnerem slavností Ostravar, mohou se návštěvníci kromě nabitého kulturního programu těšit také na 8 druhů piv z portfolia pivovaru i jeho mateřské společnosti. Čepovat se bude z více než 60 výčepních kohoutů. Mezi pivy bude i letošní festivalová specialita pivovaru – červený ležák Ostravar Red.

Havířovské slavnosti se konají v areálu Městské sportovní haly od pátku 7. do neděle 9. září. V tradičně bohatém kulturním programu se letos objeví vedle domácích kapel Čechomor, Chinaski, Wanastowi Vjeci a Žlutý pes také polští Lady Pank či slovenská Tublatanka. Z interpretů se diváci mohou těšit na Janu Kirschner, Helenu Vondráčkovou nebo Brita Paula Younga. A co pro návštěvníky slavností připravil pivovar?

Do Havířova letos přivezeme celkem 8 druhů piv v čele s našim světlým ležákem Ostravar Premium. Návštěvníkům slavností nabídneme také Ostravar Original, Staropramen 11, Staropramen Nefiltrovaný, Staropramen Cool Lemon a Cool Grep. Pro řidiče bude připraven Staropramen Nealko. Pro ty, kdo rádi ochutnávají netradiční piva,je v naší nabídce barevný ležák Ostravar Red,“ vyjmenovává dlouhý seznam připravených piv manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Ostravar Red je sytě červený jedenáctistupňový ležák, který Ostravar poprvé uvařil letos inspirován festivalem Colours of Ostrava, jehož je pivovar také parterem. „Poté, co se po něm na Coloursech jen zaprášilo a museli jsme v pivovaru narychlo stočit extra várku sudů, aby pivo nedošlo, rozhodli jsme se tento zajímavý ležák přivézt i na další námi podporované akce a festivaly v regionu. Proto byl například na hlučínském festivalu Štěrkovna, a proto bude i na slavnostech v Havířově,“ říká Cieciotková.

V Havířově to ale bude poslední příležitost Ostravar Red ochutnat. Kdo ho ještě nezkusil, neměl by váhat,“ dodává manažerka pivovaru. Pivovar totiž stočil pouze limitovanou edici tohoto piva pro letošní léto a tak poslední točený půllitr vypijí lidé počátkem září v Havířově. Poté ostravští pivovarníci uloží svou první recepturu barevného piva do pivovarského archivu.

Piva se budou v Havířově o víkendu čepovat z připravených 60 výčepních kohoutů. Kvůli dosažení ideální teploty piva přiveze Ostravar na slavnosti také dva speciální chladící kamióny. Jedná se v podstatě o největší chladničky na čtyřech kolech.„Kamióny budou stát přímo v areálu. Pomohou nám skladované pivo udržovat v ideální teplotě jako ve sklepích pivovaru a to za jakéhokoliv počasí,“ říká Cieciotková. „Navíc je pivo v areálu po celou dobu akce a prodejci ho tak mají neustále po ruce a záleží pouze na jejich zručnosti, jak rychle dokáží pivo lidem načepovat.

Kromě stánků s výčepy postaví Ostravar v areálu Městské sportovní haly také velké stany o celkové ploše 600 metrů čtverečních s kapacitou více než 600 míst k sezení. „Rádi bychom opět přispěli k tomu, aby se návštěvníci havířovských slavností cítili v areálu příjemně a mohli si vychutnat bohatý kulturní program a s ním naše pivo,“ uvádí závěrem manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Charakteristika Ostravar Red

Ostravar RED je 11° červený ležák s obsahem alkoholu 4,9%. Byl uvařen spodním kvašením s použitím tradiční ostravarské receptury. I přes červenou barvu si tak zachovává hořkost a říz typický pro Ostravar. Ve srovnání s tradičním ležákem z produkce pivovaru je však jeho hořkost jemnější. Po vychlazení na optimálních osm stupňů pivo působí osvěžujícím dojmem.


Letošní 8. ročník tradičního ZUBRFESTU promění 8. září přerovské výstaviště v největší hospodu na Moravě. Hlavním lákadlem se stane nepasterovaný ZUBR Gold i ZUBR Premium Kvasničák, který tady poprvé poteče přímo z tanku. Jím i desítkou dalších druhů piv z produkce moravských pivovarů Zubr, Holba a Litovel se budou zapíjet desítky gulášů.

Ochutnat dobré pivo do Přerova přijedou i Support Lesbiens. Nejen pro své fanoušky se stanou hlavním programovým tahákem, podobně jako Mňága a Žďorp nebo Fleret. Na hlavním pódiu předvedou svoji premiéru i nezkrotní Leopardi z Hudební umělecké školy z Lipníku nad Bečvou. Nezávislou scénu obsadí místní skupiny, na které naváže moderátor akce a DJ Mirek Karásek svým večerním diskotékovým koktejlem. Každý návštěvník letos navíc dostane pivní novinku Escape Free Energy v 0.33 l lahvi jako dárek.

Loni akci navštívilo 7500 lidí a pokud bude přát počasí, mohl by jejich počet ještě narůst. Na akci pivovar nasadí na 50 výčepních zařízení, ze kterých potečou nejen tradiční piva.

Nebude chybět ani náš skokan roku, ochucený Zubr YUZU. Je tím správným festivalovým pivem a patří mu stále větší popularita. Příznivci dobrého piva se mohou těšit také na nepasterovaný Zubr Gold, čepovaný přímo z tanku,“ říká Petr Hermély z pivovaru ZUBR. K dispozici bude na 1500 míst k sezení v párty stanech a venku. V rámci gulášového klání se do Přerova sjedou kuchařští mistři z celé republiky a přidají se i zahraniční. Zhruba ve 30 polních kuchyních to bude pěkně vřít už od rána, aby mohli návštěvníci hned po poledni ochutnávat desítky gulášů a zapíjet je nejoblíbenějšími pivy na Moravě. Zubr do soutěže postaví vlastní kuchařský tým, jehož pivní guláš se stal favoritem návštěvníků v předchozím ročníku. Vstupenky v hodnotě 90 Kč budou v prodeji přímo na akci.


Plzeňský Prazdroj společně s Intersparem přichází s novým konceptem prodeje a prezentace piva. Speciálně upravené prodejní plochy s pivem v obchodě se představují v hypermarketech INTERSPAR v Praze Štěrboholích a v Mladé Boleslavi na ulici Jičínská. Celkově chystá Prazdroj ve spolupráci s Intersparem realizovat instalaci konceptu v následujících třech měsících ve dvou dalších prodejnách Intersparu. V roce 2013 se objeví nové pivní sekce v dalších pobočkách Intersparu po celé České republice. Nový koncept nabídne pohodlný a kulturní nákup piva, jednoduchou orientaci a informace o pivu obecně, zejména pak o Českém pivu*.

Důležitost prodejů baleného piva vzrůstá a na celém pivním trhu se v obchodech prodá přibližně 55 % celkového objemu piva. Cílem projektu Svět piva je představit nový standard nakupování piva, které poskytne dobrý a přehledný výběr piv, ale také informace o pivu a jeho druzích, o výjimečnosti českého piva a jeho typických vlastnostech, ale také o chráněném zeměpisném označení České pivo.

Víme, že spotřebitelé mají rádi pivo, které považují za český národní nápoj. Snažíme se jim nabídnout nejlepší pivní zážitky a portfolio našich značek prezentujeme v obchodě unikátním způsobem a na správném místě. Nový koncept vytvoří inspirativní prostředí a zjednoduší nakupujícím orientaci i volbu piva v pivní sekci. Věřím, že Svět piva nabídne příjemné zážitky z nakupování a že vylepší pivní kulturu v oblasti baleného piva,“ říká Doug Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

Inovace pivní sekce je součástí celkové přestavby jednotlivých prodejen, která přinese právě ve Světě piva daleko propracovanější servis pro zákazníky.

Na společném projektu Svět piva jsme spolupracovali s Prazdrojem proto, že se snažíme neustále zlepšovat služby pro naše zákazníky. Jednu naši prodejnu navštíví měsíčně v průměru deset tisíc lidí. Doufáme, že co nejvíce z nich se podívá v rámci nákupu také do nově zbudovaného Světa piva. Největším oceněním za naši snahu bude, pokud se stane pro nakupující příjemným místem, kde pro ně bude nakupování pohodlné,“ okomentoval koncept Martin Ditmar, generální ředitel společnosti SPAR ČOS s.r.o.

Příprava vývoje celého konceptu Svět piva byla vedena interně Shopper marketingovým týmem, přičemž na vývoji Plzeňský Prazdroj a Interspar spolupracoval s mnoha renomovanými agenturami.

*Piva, která chtějí označení České pivo používat, musí splňovat stanovená kritéria:

- místo výroby ve vymezené zeměpisné oblasti (ČR)

- Česko jako místo původu a složení základních surovin (chmel, slad, voda)

- použitá technologie typická pro výrobu českého piva

- kvalitativní ukazatele hotového piva, jako je extrakt v původní mladině, obsah alkoholu, barva, hořkost, pH, míra prokvašení

-více na www.prazdroj.cz/cp


Do začátku 10. ročníku Radegast dne, který vypukne v Nošovicích 15. září, zbývá necelý měsíc. V ležáckých sklepích pivovaru v Nošovicích už zraje tradiční nefiltrovaný ležák Radegast, který nošovičtí sládci uvařili pro tento den. Na to, zda má hořký ležák tu správnou kvalitu, se přijeli podívat členové kapely Chinaski. Společně s mistrem sklepa a sládkem provedli první kontrolu piva v ležení. Po degustaci mohli konstatovat, že pivo je v pořádku a všichni se na něj mohou těšit. Chinaski budou jednou z hvězd Radegast dne, který proběhne poprvé na novém místě v těsné blízkosti pivovaru. Nový areál má vyšší kapacitu a nabídne návštěvníkům lepší komfort.

Foto

Do ležáckého sklepa v Nošovicích vyrazili členové kapely Chinaski společně se sládkem a mistrem sklepa. Společně provedli první kontrolu ležáku po jeho uložení do ležáckého sklepa. „Bylo velmi zajímavé vidět pivo, které bude ještě několik týdnů zrát. Ochutnali jsme i hotový Radegast přímo ve sklepě a již teď je jasné, že se návštěvníci Radegast dne mají na co těšit. Věřím, že k dobré náladě přispěje také náš koncert,“ řekl frontman kapely Chinaski Michal Malátný.

Chinaski zahrají na Radegast dni v sobotu 15.9. od 21:45 hod. Před nimi se na hudebním pódiu vystřídá řada dalších kapel, mimo jiné No Name, Wohnout, Charlie Straight či Mandrage. Program začíná v Nošovicích v 11:00 hod. Chybět nebudou chlapské výzvy, finále spotřebitelské soutěže o 300 tis. Kč, adrenalinové disciplíny či exkurze pivovarem.

Jubilejní 10. ročník Radegast dne se poprvé uskuteční na zpevněné ploše u pivovaru, přičemž hlavní scéna bude přímo v pivovaru. Nový areál má podstatně vyšší kapacitu a nabídne návštěvníkům lepší komfort při pohybu areálem mezi jednotlivými scénami, při parkování, ale také lepší možnosti občerstvení a o čtvrtinu více výčepů.


O Postřižinské pivo je stále větší zájem. Jeho prodej narostl za sedm měsíců letošního roku o více než šest procent. Jen v červenci se ho prodalo 17 000 hektolitrů a nemalý podíl na tom má novinka nealkoholický Střízlík, který se těší velkému zájmu.

Vyšší prodeje jsme zaznamenali jak v tuzemsku, tak i v zahraničí. Ohromnou popularitu získal zejména náš Postřižinský Střízlík, první nealkoholické pivo, které v historii nymburského pivovaru vyrábíme,“ hrdě říká ředitel pivovaru Pavel Benák. Střízlíka oceňují odborníci i laická veřejnost. Byl vyhlášen letošním nejlepším nealkoholickým pivem České republiky na soutěži v Českých Budějovicích.

Objednávky se pivovaru neustále zvyšují a jedná i o dalších exportních dodávkách. „Nově vyvážíme i na Balkán,“ dodává ředitel Benák. Prodeje postupně rostou a na odbyt jdou všechny druhy balení. Pomáhá tomu i počasí posledních dní.

Příští týden se Pivovar Nymburk zúčastní Žatecké dočesné, což je akce, na níž každoročně probíhají různé chmelové a pivní soutěže i odborné degustace.


Původní naučná stezka z Karlova nad Ovčárnu, která vznikla již před 41 lety, dostala nyní zcela novou podobu. Tu ve spolupráci s CHKO podpořil hanušovický pivovar Holba. Trasu dlouhou 5,5 km projdete přibližně za dvě hodiny a vystoupáte do nadmořské výšky 1370 m..

Stezka Vás dovede k nejúžasnější scenérii Jeseníků – ledovcovému karu s jeho rozeklanými skalisky, jarními vodopády a do léta ležícím sněhem.

Z informačních tabulí se na 11 zastaveních dozvíte zajímavosti nejen o Velké kotlině, ale také o přírodních podmínkách a historii území v jejím okolí.

Velká kotlina je klenotem jesenické přírody a pro svoji druhovou rozmanitost bývá také nazývána botanickou zahradou Moravy a Slezska. Na ploše 1 km2 tady roste několik set druhů rostlin, z nichž 57 druhů je chráněných. Některé z nich mají svůj domov pouze tady a nerostou nikde jinde na světě. Na skalách ve Velké kotlině se můžete setkat s kamzíkem horským, původem z rakouských Alp, který byl do Jeseníků přivezen v roce 1913.

Snaha o zachování jedinečných a nenahraditelných hodnot Velké kotliny vedla k jejímu vyhlášení státní přírodní rezervací již v roce 1955.Od roku 1991 je toto území součástí národní přírodní rezervace Praděd.

Naučná stezka Velkou kotlinou je v pořadí 4. stezkou, podporovanou pivovarem Holba v rámci spolupráce s CHKO Jeseníky.


Do Nošovic zavítá v neděli 19. srpna akce fajne léto, která se střídá u významných technických památek v Moravskoslezském kraji. U pivovaru Radegast se mohou návštěvníci mimo jiné těšit na silácké vystoupení Ladi Hanzla a zasoutěžit si v chlapských disciplínách. Připraveny budou exkurze pivovarem za zvýhodněnou cenu a otevřeno bude Návštěvnické centrum. Program začíná ve 13 hod. a skončí úderem 17. hod.

V Nošovicích si budou moci návštěvnici vyzkoušet adrenalinové disciplíny, jako je lezení po pivních přepravkách či originální nošovický dřep. Při něm budou mít odvážlivci na zádech plný pivní sud. Své umění předvede také silák Láďa Hanzel. Po chlapských výkonech si mohou dát lidé zdarma zelný guláš či vychutnat moravský koláč.

Otevřena bude také prohlídková trasa pivovarem Radegast. „Pro tento výjimečný den jsme připravili zvýhodněné vstupné 40 Kč. Exkurzní trasu, která je od letošní sezóny zajímavější a umožňuje také nahlédnout do ležáckého sklepa, zakončí návštěvníci ochutnávkou piva Radegast v degustační síni nad pivovarem. Na exkurzi se můžou zájemci vydat už od 10 hod.“ řekla vedoucí Návštěvnického centra pivovaru Radegast Martina Sikorová.

Projekt fajne léto pořádá Moravskoslezský kraj. Zapojeny jsou do něj nejvýznamnější technické památky severomoravského regionu včetně pivovaru Radegast.


Les Moules v Pařížské ulici je jediným místem v Praze, kde je možné každý den vybírat z více než 100 druhů piv! Vedle stálé nabídky lahvových belgických piv každý měsíc prezentují několik čepovaných speciálů. V říjnu budou mít příznivci piva v Les Moules mimořádnou příležitost posedět u orosené sklenice čepovaného Hopusu, Kwaku nebo výtečného malinového piva Bacchus frambozen.

Hopus je autentické hořké pivo zlatavé barvy z pivovaru Lefebvre s obsahem alkoholu 5 %. Jeho charakter předznamenává název, který spojuje chmel (hop – angl.) a práci (opus – latin.). Každému doušku dominuje vzácná, silná, opravdová chuť chmelu. Speciální svrchně kvašený Hopus se vaří z pěti různých druhů českého, slovenského a německého chmelu, výsledkem je unikátní vůně a hořkost.

Pauwel Kwak je silné polotmavé svrchně kvašené belgické pivo jantarové barvy s obsahem alkoholu 8 %. Sladová chuť a vůně při doznívání připomínají náznak brandy a hrozinek. Pauwel Kwak vaří již sedmá generace rodiny Bosteels ve stejnojmenném pivovaru ve vlámském městečku Buggenhout stále ze tří druhů sladu s trochou bílého kandysového cukru. Podává se chlazené na 13 °C v tradiční sklenici svérázného tvaru, která se v časech koňských dostavníků zasouvala do třmenu, aby ji měl jezdec stále po ruce.

Bacchus frambozen je osvěžující malinové pivo z pivovaru Brouwerij Van Honsebrouck N. V. Má tmavě rudou barvu a obsah alkoholu 5 %. Pivo vařené podle staré vlámské receptury vyniká krásnou rovnováhou sladké a kyselé chuti.

Belgian Beer Cafe Les Moules je nejen vyhlášenou pivní, ale také rybí restaurací. Sezónní menu bude už od poloviny září ve znamení ústřic. Vyhlášené ústřice Fine de Claire, vylovené z Atlantského oceánu, tady servírují zásadně čerstvé. Určitě se dají zapíjet i pivem, ale jejich specifická chuť nejlépe vynikne v kombinaci s pravým champagne.


Uplynulý víkend byl ve znamení rovnou tří akcí konaných ve Vyškovském pivovaru.

V sobotu 11. 8. 2012 od rána probíhaly Farmářské trhy v pivovaru, na kterých proběhla premiéra již dlouho ohlašované pivní novinky z varny Vyškovského pivovaru, pšeničného piva Weissbier. A premiéra dle ohlasů byla více jak úspěšná. Navíc se nám povedlo zajistit na farmářské trhy doposud největší počet stánkařů se širokou nabídkou výrobků.

Sobotní večerní hodiny byly ve znamení Předpouťové zábavy v pivovaru. Několik set návštěvníků si bohatě užilo rockových tónů a lahodného piva.

V neděli po celý den probíhal Den otevřených vrat Vyškovakého pivovaru. Již tradičně je tato největší pivovarská akce spojena s Vyškovskou poutí. A od rána až do pozdních nočních hodin putovaly proudy příznivců Vyškovského piva areálem. Mnoho návštěvníků využilo možnosti shlédnout prostory, kde se jejich oblíbené pivo vyrábí. A opět se s velkým úspěchem setkalo novinkové pivo z pokladnice světových pivních stylů – Weissbier, který byl podáván v kvasnicové a nepasterované podobě. Weissbier nesl poprvé nové logo CROSS THE WORLD, které je pokračováním přechozích speciálů prezentovaných dříve pod značkou JUBILER. A jako již tradičně měli všichni možnost zapůjčit si sklenice a nechat si nápoje čepovat do skla, čímž přispěli ke zkulturnění a především k ekologii snížením spotřebovaných plastových kelímků.

Poprvé byla navázána i spolupráce s Oblastní charitou Vyškov. Návštěvníci Dne otevřených vrat měli možnost podpořit Charitu dobrovolným vstupným, nebo koupí výrobků, které s láskou vyrobili klienti Oblastní charity. Pivovar se také poprvé zavázal k daru pro charitu a z každého prodaného nápoje poputuje menší částka na účet Oblastní charity Vyškov.

Zaměstnanci pivovaru děkují všem za hojnou účast, která předčila loňský rok, kdy letos branou pivovaru prošlo více jak 3.500 návštěvníků.


Navštivte pivovarské slavnosti a připijte si osmnáctistupňovou Holbou Strong

Vynikající muzikanti Čechomoru tentokrát přijedou do hor a stanou se hlavní kapelou Velkých pivovarských slavností v Holbě. Jejich v pořadí 9. ročník letos uspořádá pivovar Holba na přelomu srpna. Brány pivovaru se pro veřejnost otevřou už v pátek 31. srpna odpoledne a oslavy potrvají až do sobotní půlnoci.

Pro návštěvníky letos pivovarníci navíc připravili skutečnou lahůdku. Pivní fajnšmekři se mohou těšit na osmnáctistupňový, tmavý porter Holba Strong. Jde o speciál s jedinečnou charakteristikou, vyrobený v omezeném množství právě u příležitosti slavností. Jeho název vychází z vysoké stupňovitosti a to, jak se vydařil, budou moci posoudit všichni návštěvníci. Dalšími čepovanými speciály budou nefiltrovaná Holba Kvasničák a Holba Šerák se symbolickou stupňovitostí 13.51. Holba počítá se 60 výčepními zařízeními, ze kterých poteče nejen Holba, ale i Zubr, Litovel nebo Steiger. Každoročně slavnosti navštíví na 10 tisíc lidí, proto je třeba zajistit plynulou a vstřícnou obsluhu. „Chceme, aby každý dostal pivo správně vychlazené, dobře načepované a přitom nemusel dlouho čekat“, říká Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

Kdo navštíví pivovar už v pátek, čeká ho příjemné posezení na nádvoří pivovaru s programem.

Zájemci se budou moci podívat do výroby v rámci exkurzí se zajímavým výkladem pivovarských odborníků. Exkurze proběhnou od tří hodin odpoledne až do večera a během této doby se na nádvoří pivovaru vystřídají kapely jako legendární Rangers- Plavci, cimbálovka J. Šmukaře, country k tanci a poslechu zahrají Bonneville.

Sobotní slavnost zahájí ceremonie v historickém duchu, spojená s naražením soudku a přípitkem Ryzím pivem z hor. Salvami pak čestná stráž 10 krojovaných mušketýrů otevře programové odpoledne, trvající až do nočních hodin. Provázet jím bude oblíbený Petr Rychlý a kromě jedinečného Čechomoru a jeho sólistů tady zahraje desítka kapel jako David Deyl, slovenská Peha, Bladex, Bambus Rock, Bludověnka, Moravští muzikanti, cimbálovka Javor nebo harmonikář Pepino.

Pivovarské slavnosti Holba patří k nejvýznamnější společenským akcím v regionu a důležitý je i jejich charitativní přínos, na regionální charitu jde 5 Kč z každé vstupenky.

Po ukončení akce bude zajištěna mimořádná vlaková doprava ve směrech Šumperk, Jeseník a letos poprvé pojede vlak i do Zábřehu na Moravě.

Vstupenky na pivovarské slavnosti je možné zakoupit za zvýhodněné ceny ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích, v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách, Zábřehu a Starém Městě nebo přímo na akci.

Jednodenní páteční vstupenka za cenu 50 Kč. Jednodenní vstupenka na sobotu 90 Kč v předprodeji nebo 120 Kč na akci. Dvoudenní vstupenka 120 Kč v předprodeji nebo 150 Kč na akci

Program akce najdete na www.holba.cz


«« « Strana 33 z 41 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI