Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dudák Premium světlý ležák v Žatci zlatý

Co se píše o pivovarech a pivu


Dudák Premium světlý ležák v Žatci zlatý

[středa, 5. září 2012]

DUDÁK Premium světlý ležák získal zlato při 55. ročníku degustace piv u příležitosti tradiční žatecké Dočesné. Je to v krátké době již druhé zlaté ocenění strakonických ležáků. V červnu získal v Táboře zlato DUDÁK Premium tmavý ležák v kategorii tmavý ležák, čímž se honosí titulem Pivo České republiky. Pivo KRÁLOVÁK, uvařené ve spolupráci s městem Volyně, se probojovalo až do semifinále. V soutěži bylo hodnoceno celkem sto vzorků z více jak třiceti českých pivovarů.

Jsme velmi rádi, že naše ležáky bodují. V Žatci je do hodnocení vtažena i laická veřejnost, která především klade důraz na chmelení piva a „pitelnost“ jednotlivých piv. Z celkového výsledku tedy plyne, že spotřebitelům naše ležáky chutnají,“ říká Dagmar Vlková, sládek DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice.

Jednotlivé vzorky jsou posuzovány laickou i odbornou veřejností. V průběhu dvou dnů hodnotí piva 204 degustátorů. Degustace finálové kola probíhá za užšího výběru degustátorů, kdy komise je složena z 26 osobností. Žatecká degustační soutěž patří mezi ty neprestižnější v České republice. V odborné porotě degustátorů již pravidelně zasedá i Dagmar Vlková, sládek DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice, která letos zasedala i v komisi pro finálové kolo. Letošní degustace proběhly ve dnech 30 až 31. srpna v Chmelařském institutu Žatec.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI