Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Máte rádi dobré pivo a skvělou muziku? Vsaďte na Holbu a Čechomor

Co se píše o pivovarech a pivu


Máte rádi dobré pivo a skvělou muziku? Vsaďte na Holbu a Čechomor

[sobota, 18. srpen 2012]

Navštivte pivovarské slavnosti a připijte si osmnáctistupňovou Holbou Strong

Vynikající muzikanti Čechomoru tentokrát přijedou do hor a stanou se hlavní kapelou Velkých pivovarských slavností v Holbě. Jejich v pořadí 9. ročník letos uspořádá pivovar Holba na přelomu srpna. Brány pivovaru se pro veřejnost otevřou už v pátek 31. srpna odpoledne a oslavy potrvají až do sobotní půlnoci.

Pro návštěvníky letos pivovarníci navíc připravili skutečnou lahůdku. Pivní fajnšmekři se mohou těšit na osmnáctistupňový, tmavý porter Holba Strong. Jde o speciál s jedinečnou charakteristikou, vyrobený v omezeném množství právě u příležitosti slavností. Jeho název vychází z vysoké stupňovitosti a to, jak se vydařil, budou moci posoudit všichni návštěvníci. Dalšími čepovanými speciály budou nefiltrovaná Holba Kvasničák a Holba Šerák se symbolickou stupňovitostí 13.51. Holba počítá se 60 výčepními zařízeními, ze kterých poteče nejen Holba, ale i Zubr, Litovel nebo Steiger. Každoročně slavnosti navštíví na 10 tisíc lidí, proto je třeba zajistit plynulou a vstřícnou obsluhu. „Chceme, aby každý dostal pivo správně vychlazené, dobře načepované a přitom nemusel dlouho čekat“, říká Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

Kdo navštíví pivovar už v pátek, čeká ho příjemné posezení na nádvoří pivovaru s programem.

Zájemci se budou moci podívat do výroby v rámci exkurzí se zajímavým výkladem pivovarských odborníků. Exkurze proběhnou od tří hodin odpoledne až do večera a během této doby se na nádvoří pivovaru vystřídají kapely jako legendární Rangers- Plavci, cimbálovka J. Šmukaře, country k tanci a poslechu zahrají Bonneville.

Sobotní slavnost zahájí ceremonie v historickém duchu, spojená s naražením soudku a přípitkem Ryzím pivem z hor. Salvami pak čestná stráž 10 krojovaných mušketýrů otevře programové odpoledne, trvající až do nočních hodin. Provázet jím bude oblíbený Petr Rychlý a kromě jedinečného Čechomoru a jeho sólistů tady zahraje desítka kapel jako David Deyl, slovenská Peha, Bladex, Bambus Rock, Bludověnka, Moravští muzikanti, cimbálovka Javor nebo harmonikář Pepino.

Pivovarské slavnosti Holba patří k nejvýznamnější společenským akcím v regionu a důležitý je i jejich charitativní přínos, na regionální charitu jde 5 Kč z každé vstupenky.

Po ukončení akce bude zajištěna mimořádná vlaková doprava ve směrech Šumperk, Jeseník a letos poprvé pojede vlak i do Zábřehu na Moravě.

Vstupenky na pivovarské slavnosti je možné zakoupit za zvýhodněné ceny ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích, v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách, Zábřehu a Starém Městě nebo přímo na akci.

Jednodenní páteční vstupenka za cenu 50 Kč. Jednodenní vstupenka na sobotu 90 Kč v předprodeji nebo 120 Kč na akci. Dvoudenní vstupenka 120 Kč v předprodeji nebo 150 Kč na akci

Program akce najdete na www.holba.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI