Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Říjen v Belgian Beer Cafe Les Moules: čepované novinky v pivním menu a čerstvé ústřice

Co se píše o pivovarech a pivu


Říjen v Belgian Beer Cafe Les Moules: čepované novinky v pivním menu a čerstvé ústřice

[sobota, 18. srpen 2012]

Les Moules v Pařížské ulici je jediným místem v Praze, kde je možné každý den vybírat z více než 100 druhů piv! Vedle stálé nabídky lahvových belgických piv každý měsíc prezentují několik čepovaných speciálů. V říjnu budou mít příznivci piva v Les Moules mimořádnou příležitost posedět u orosené sklenice čepovaného Hopusu, Kwaku nebo výtečného malinového piva Bacchus frambozen.

Hopus je autentické hořké pivo zlatavé barvy z pivovaru Lefebvre s obsahem alkoholu 5 %. Jeho charakter předznamenává název, který spojuje chmel (hop – angl.) a práci (opus – latin.). Každému doušku dominuje vzácná, silná, opravdová chuť chmelu. Speciální svrchně kvašený Hopus se vaří z pěti různých druhů českého, slovenského a německého chmelu, výsledkem je unikátní vůně a hořkost.

Pauwel Kwak je silné polotmavé svrchně kvašené belgické pivo jantarové barvy s obsahem alkoholu 8 %. Sladová chuť a vůně při doznívání připomínají náznak brandy a hrozinek. Pauwel Kwak vaří již sedmá generace rodiny Bosteels ve stejnojmenném pivovaru ve vlámském městečku Buggenhout stále ze tří druhů sladu s trochou bílého kandysového cukru. Podává se chlazené na 13 °C v tradiční sklenici svérázného tvaru, která se v časech koňských dostavníků zasouvala do třmenu, aby ji měl jezdec stále po ruce.

Bacchus frambozen je osvěžující malinové pivo z pivovaru Brouwerij Van Honsebrouck N. V. Má tmavě rudou barvu a obsah alkoholu 5 %. Pivo vařené podle staré vlámské receptury vyniká krásnou rovnováhou sladké a kyselé chuti.

Belgian Beer Cafe Les Moules je nejen vyhlášenou pivní, ale také rybí restaurací. Sezónní menu bude už od poloviny září ve znamení ústřic. Vyhlášené ústřice Fine de Claire, vylovené z Atlantského oceánu, tady servírují zásadně čerstvé. Určitě se dají zapíjet i pivem, ale jejich specifická chuť nejlépe vynikne v kombinaci s pravým champagne.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI