Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info

Pivovar Ostravar se stal generálním partnerem nejnovějšího turné kapely Kryštof. Koncertní šňůra Kryštof Ostravar Club Tour 2014 odstartuje 13. února v Ostravě a během následujících 7 týdnů zavítá do dalších 19 měst v České republice. Většina koncertů byla vyprodána už několik dní po zahájení předprodeje vstupenek.

Kryštof Ostravar Tour 2014 navazuje na loňské úspěšné turné Inzerát Tour, kterým se kapela Kryštof vrátila na přední příčky hitparád a upevnila si tak svou pozici na špičce české hudební scény. Na sklonku loňského roku získala skupina tři Zlaté slavíky - v kategorii skupina roku, nejoblíbenější píseň a MTV videoklip roku.

Podpora koncertního turné Kryštofů není z naší strany nikterak náhodná,“ říká manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková a pokračuje: „S kapelou Kryštof jsme se pravidelně potkávali od roku 2004, naposledy to bylo při loňských slavnostech Ostravaru. Již delší dobu cítíme, že máme mnoho společného, pocházíme ze stejného regionu a jsme na to patřičně hrdí a také děláme věci stejně poctivě a naplno."

Frontman kapely Richard Krajčo její slova potvrzuje: „Naše kapela se vždy hrdě hlásí k Ostravě. Také Ostravar neodmyslitelně patří k tradiční ostravské kultuře. Vzájemné sympatie vedly k myšlence společně vyrazit na turné Kryštof Ostravar Club Tour. Připadalo nám to jako logické a pro obě strany přínosné propojení.

Jméno ostravského pivovaru se neobjeví pouze v názvu turné. Fanoušci kapely Kryštof si budou moci vychutnat nejen skvělou hudbu, ale i jedinečné pivo Ostravar Premium na všech koncertech Kryštof Ostravar Club Tour ať už na čepu nebo v podobě ochutnávek. ”Ke kvalitní hudbě výborné pivo určitě patří. A naše pivo Ostravar jím jednoznačně je! Vždyť o jeho kvalitu dbáme už 116 let. Díky použití tradiční technologie výroby jeho chuť dokonale vystihuje charakter tohoto regionu. Věřím, že i tento „kousek Ostravy“, který si kapela přibalila s sebou na cesty, návštěvníkům koncertů zachutná a umocní jejich hudební zážitek”, říká Roman Richter, vrchní sládek pivovaru Ostravar.

Protože většina koncertů v rámci Kryštof Ostravar Club Tour 2014 je již zcela vyprodaná, fanoušci Ostravaru a kapely jistě uvítají možnost soutěžit o vstupenky na vybrané koncerty na facebookovém profilu pivovaru: www.facebook.com/OSTRAVAR.

Program Kryštof Ostravar Club Tour 2014

13. 2. Ostrava, 15. 2. Prostějov, 20. 2. Praha, 22. 2. Kadaň, 27. 2. České Budějovice, 28. 2. Sušice, 1. 3. Tábor, 6. 3. Kolín, 7. 3. Šumperk, 8. 3. Zlín, 13. 3. Brno, 14. 3. Dolní Benešov, 15. 3. Frýdek-Místek, 19. 3. Trutnov, 20. 3. Česká Lípa, 21. 3. Litvínov, 26. 3. Ústí nad Labem, 27. 3. Liberec, 28. 3. Herálec



První tankový Radegast v Brně

[pondělí, 27. leden 2014]

Ležák Radegast Premium, italská kuchyně a hokejová extraliga v Pizza Pubu Tusto

Po měsíčním zkušebním provozu byla dnes slavnostně otevřena restaurace Tusto na Nových Sadech v administrativním komplexu Titanium. Rozsáhlé restaurační prostory se vyznačují stylovou jednotou a architektonicky čistým rukopisem, kterému dominují přírodní materiály dřevo a kámen. Restaurace s výkonnou vzduchotechnikou je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část s celkovou kapacitou 180 míst. Otevřeno je sedm dní v týdnu. V letní sezoně budou v provozu dvě letní zahrádky. Jedna v atriu administrativního komplexu, druhá před restaurací.

Jednou z dominant restaurace je prosklený chladicí box s pivními tanky, které chrání světlý ležák Radegast Premium, pivo s plnou hořkou chutí a výrazným chmelovým aroma. Na čepu jsou dále tyto značky: Radegast Originál, plzeňský ležák Pilsner Urquell a nealkoholické pivo Birell. Nechybí ani stále oblíbenější tradiční britský nápoj cider. V restauraci Tusto se čepuje prémiová značka cideru Kingswood, který se vyrábí smícháním moštů z různých odrůd jablek v přesně stanovených poměrech. Jeden z výčepních kohoutů je pak vyčleněn pro pivní speciály Plzeňského Prazdroje, jejichž nabídka se bude měnit.

Restaurace Tusto je první v Brně, která nabízí svým hostům Radegast přímo z pivních tanků. Ale mohu vás ujistit, že rozhodně ne poslední,“ komentuje obchodní sládek nošovického pivovaru Zdeněk Baszczyňski a dodává: „Protože je Radegast i oficiálním pivem hokejové Tisport extraligy a restaurace Tusto leží na dohled brněnské hokejové haly, přidali jsme k pivu i hokejové přenosy.

Radegast, jako oficiální pivo hokejové Tipsport extraligy, přináší do restaurace Tusto nejen jedinečně hořké pivo, ale i jedinečnou hokejovou atmosféru. Na šesti velkoformátových televizích a jednom obřím plátně lze sledovat vybrané živé přenosy hokejové extraligy.

Restaurace Tusto vedle sportovních přenosů a tankového piva Radegast nabízí svým hostům i jedinečnou italskou kuchyni. Šéfkuchař, pan Karel Tománek, žije střídavě na Moravě a v Itálii, kde má rodinu. Na otázku, jak jde dohromady pivo a italská kuchyně, odpověděl: „Velice dobře. Obliba piva v Itálii výrazně v posledních letech stoupá a nezapomeňte, že Italové si vždy ke sledování sportovních přenosů dávají pizzu a pivo!

Gastronomie se opírá o klasickou, poctivou italskou kuchyni. Vlastní těstoviny, pesto či pizza chléb jsou samozřejmostí. Z polotovarů se zde nevaří. V nabídce nechybí ani grilovaná masa. Polední menu obsahuje i některá tradiční čeká jídla. Vedle široké nabídky čepovaných piv si hosté mohou vybrat mezi kvalitními italskými a moravskými víny z velkorysé interiérové vinotéky.

A jaký je přístup majitele restaurace Tusto k podnikání v gastronomii? „Baví mne vytvářet prostředí pro lidi, ve kterém se spojuje dobré jídlo, dobré pití a skvělá atmosféra.


V KD Vltava se 25. ledna 2014 od 19:30 hod. uskuteční druhý ročník Pivního diskoplesu. Historicky první ročník této akce proběhl loni 19. ledna a kvůli značnému ohlasu se pořadatelé rozhodli Pivní diskoples zopakovat. Druhý Pivní diskoples nabídne návštěvníkům velmi široký sortiment piva, pivní koktejly a také občerstvení ve formě teplých i studených pokrmů vhodných k pivu. V nabídce bude asi 25 druhů piva z České republiky i ze zahraničí. Hrát bude DJ Petr Klein a jeho hosté, DJ Vašek a živě vystoupí kapela CITY CB (BAND). Nebude chybět vystoupení Školy orientálního tance Samyah.

Myslíme si, že pivo je nápoj, který se na diskotéku nebo na ples velmi dobře hodí. Pro návštěvníky připravujeme mimořádně širokou nabídku pivních chutí, včetně několika českých čepovaných pivních lahůdek a řady zahraničních specialit. Nabídku doplní zajímavé pivní koktejly a pokrmy vhodné k pivu. S podobně širokou nabídkou piva se na společenské akci v našem městě mohou lidé setkat jen velmi zřídka,“ říká Petr Samec, tiskový mluvčí Pivního diskoplesu.

Ze sortimentu čepovaného piva zvláště upozorňujeme na:

Budweiser Budvar světlý ležák – prémiový světlý ležák, který se vyváží do 65 států. Vaří se tradiční českou technologií z hlávkového žateckého chmele, moravského sladu a hlubinné artéské vody. Vyrábí Budějovický Budvar, n. p.

Dudák světlý speciál – speciální pivo o stupňovitosti 15,2o vařené ze speciálních sladů a žateckého chmele. Vyrábí Měšťanský pivovar Strakonice, a.s.

Flekovský ležák 13 – nefiltrované tmavé pivo vařené ze čtyř druhů sladu. Vyrábí se již 150 let v pražském pivovaru U Fleků.

K11 – polotmavý nefiltrovaný a nepasterovaný ležák o stupňovitosti 11o. Vaří se ze dvou druhů sladu, což mu dodává typickou jantarovou až granátovou barvu. Vyrábí 1. českobudějovický minipivovar Kněžínek.

Oldgott Barique - polotmavý nefiltrovaný ležák, který kvasí v dubových sudech. Má stupňovitost 13° a obsahuje 5,2% alkoholu. Vyrábí pražský minipivovar U Medvídků.

Občerstvení k pivu bude nabízeno na velmi příznivé ceny od 15,- do 50,- Kč. V nabídce bude dršťková polévka, grilovaná vepřová krkovice, konfitované koleno, šmytec, sekaná a opečená klobása.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v pokladně KD Vltava a v Music Center, Nám. Přemysla Otakara II č. 10. Rezervace jsou možné i na telefonech 728 566 222 a 724 086 185. Vstupné k sezení 150,- Kč, k stání 100,- Kč.


Z pivovaru rovnou do Pivní akademie

[pondělí, 20. leden 2014]

Svátek hojnosti – masopust – letos opět zpestří speciální dvanáctistupňový nefiltrovaný ležák: Pepřové pivo. Po roční přestávce ho uvařili sládci v Královském pivovaru Krušovice, protože milovníci speciálních piv Pepřové vloni při hodování postrádali. Celkem Krušovičtí vyrobili 1550 hektolitrů Pepřového piva, které se rovným dílem rozdělí mezi Čechy a Moravu. Prodávat se bude ve vybraných restauracích a hospodách od 10. února do konce měsíce nebo do vyprodání zásob.

Pepřové pivo je dvanáctistupňový ležák s jemně pikantní chutí, kterou mu dodává extrakt ze zeleného pepře. Vyrábí se z českého sladu, žateckého chmele a vody z artézských vrtů. Pomalé zrání a ležení při nízké teplotě vytváří dobré podmínky pro vznik husté smetanové pěny a skvělého řízu.

Tradice vaření Pepřového piva vznikla před třemi lety v pivovaru ve Velkém Březně, autorem receptury je vrchní sládek Petr Hauskrecht, který v současnosti řídí také pivovar Krušovice. „Pepřové pivo skvěle napomáhá trávení po bujarém hodování, které k masopustu patří. Přispěje tak k dobré náladě a dá zapomenout na všední starosti,“ komentuje speciál Petr Hauskrecht.

Masopust – svátek hojnosti a dobrého jídla i pití – trvá od 7. ledna do úterý před Popeleční středou, kdy věřícím začíná čtyřicetidenní postní období do Velikonoc. Neodmyslitelnou součástí masopustní tradice je tradiční zabijačka a pivo jako křen, nyní v podobě Pepřového piva. „Jeho jemná pepřová vůně a chuť s příjemně hořkým dozvukem se k tradičnímu zabijačkovému menu skvěle hodí,“ přeje všem dobrou chuť řezník Tomáš Turek, který se letos stal tváří krušovické masopustní zabijačky.

Informace k Pepřovému pivu naleznete na stránkách www.peprovepivo.cz. Před zahájením prodeje zde bude také k dispozici seznam všech restauračních zařízení v Čechách a na Moravě, kam je možné se na Pepřové pivo vydat.


Vstupenky na Slavnosti piva v Táboře se budou prodávat v táborském městském Infocentru na Žižkově náměstí od pondělí 20. ledna 2014 od 8 hodin ráno. Vstupenky v předprodeji stojí od 120 do 140 korun podle konkrétního dne. Na místě pak lidé zaplatí za lístek 150 korun. Infocentrum na Žižkově náměstí v Táboře je otevřené každý den od 8 do 16 hodin.

Hlavním dějištěm svátku všech milovníků piva je opět Hotel Palcát na třídě 9. května v Táboře. Vstupenky tzv. „na místo” se vystavují do prostor kongresového sálu, přísálí a P clubu. Ostatní jsou volné a umožňují využívat prostory restaurace, lobby baru i celého prvního patra. Počet prodávaných vstupenek je omezen počtem míst k sezení.

Návštěvníci se mají na co těšit - na slavnostech si budou moci vybírat ze 130 tradičních i málo známých druhů piva. Kromě českých budou k dostání například piva z Belgie, Německa, Holandska, Dánska, Norska, Nizozemí, Irska, Skotska a poprvé i z Maďarska.

Kulturní program na jednotlivé dny:

středa 12. února 2014 – Budvarka, Diskotéka Rádia Blaník, Pitt Band, PiňaKoláda, vstupné 120 Kč

čvrtek 13. února 2014 – Keramička, Chlapi v sobě, PiňaKoláda, vstupné 140 Kč

pátek 14. února 2014 – PM Band, Kapela TOX, PiňaKoláda, vstupné 140 Kč

sobota 15. února 2014 – Melody Band, Flying Parties, Švejk Duo, vstupné 120 Kč




Město Tábor se v týdnu od 10. do 15. února 2014 stane už po čtyřiadvacáté dějištěm mezinárodních Reprezentačních slavností piva a minerálních vod. Návštěvníci budou moci ochutnat na 130 druhů piva a odbornou porotu čeká hodnocení více než sedmi set vzorků v soutěži o Zlatou pivní pečeť.

Táborské slavnosti patří dlouhodobě k nejprestižnějším akcím svého druhu. Pivovary i výrobci minerálek je vyhledávají zejména kvůli profesionálním a odborně garantovaným anonymním degustacím. Ty budou letos začínat už v pondělí 10. února, zatímco pro veřejnost slavnosti začínají ve středu 12. února. Důvodem posunutého termínu zahájení degustací je obrovský zájem firem od nás i ze zahraničí. Kromě českých menších i velkých výrobců se do soutěže o Zlatou pivní pečeť hlásí

i pivovary z Ruska (2 výrobci), Polska (3 výrobci), Německa (8 pivovarů), Belgie (3x),Nizozemí (2x) dále z Irska, Rakouska, Skotska, Ukrajiny, Arménie, Japonska a tradičně ze Slovenska. Vzorky do soutěže zatím přihlásilo 119 pivovarů a další žádosti jsou organizačně řešeny.

Zlatá pivní pečeť

Zlatá pivní pečeť se letos bude udělovat ve 24 kategoriích. Degustační porotu tvoří odborníci z pivovarnického a potravinářského průmyslu a pozvaní hosté s odborným renomé. Své zkušené profesionály do poroty vysílá také Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Slezská univerzita v Opavě, VOŠES a SPŠ potravinářských technologií z Prahy, SOŠ ekologická a potravinářská Veselí nad Lužnicí a Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Celkový vítěz získá ocenění v závěrečné, pětadvacáté degustační soutěži letošního ročníku Extra Zlatá pivní pečeť.

Zlatý český pramen

Součástí slavností je i soutěž o nejlepší minerální vodu. O titul Zlatý český pramen budou usilovat největší výrobci z České republiky, Slovenska, Gruzie, Arménie a Maďarska. K dnešnímu dni je do kategorií ochucená a neochucená minerální voda přihlášeno celkem 18 vzorků.

Objektivita a regulérnost

Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány certifikačními autoritami Bureau Veritas, TÜV SÜD Czech, 3EC International a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Vítězové jednotlivých kategorií k titulu získají i právo užívat příslušné označení na etiketách a k propagačním účelům. Degustace proběhnou od pondělí 10. února do pátku 14. února v kongresovém sále táborské Jihočeské univerzity.

Na návštěvníky čeká nejméně 130 druhů piva

Pro veřejnost začíná oblíbený pivní svátek ve středu 12. února v hotelu Palcát. Až do soboty budou moci návštěvníci vybírat u 33 obchodních partnerů jak známé, tak mimořádné a netradiční druhy piva. Na místě budou například piva z Belgie, Německa, Holandska, Dánska, Norska, Nizozemí, Irska, Skotska, poprvé z Maďarska. Zajímavé bude představení nových minipivovarů - Zámeckého pivovaru Břeclav, Minipivovaru Všerad, minipivovaru Glokner a Veselky z Litomyšle. Dohromady bude k ochutnání nejméně 130 druhů piva.

Prostory v Hotelu Palcát se pro návštěvníky otevírají denně v 16 hodin. K dobré zábavě přispějí kapely různých žánrů a diskotéky. Nebudou chybět ani oblíbené soutěže s pivní tématikou - například o největší pivní břicho. Samozřejmostí jsou gastronomické lahůdky k pivu, od utopenců a tlačenky až po guláš nebo pikantní klobásky.

Předprodej vstupenek

Předprodej vstupenek začíná 20. ledna 2014 v Infocentru Město Tábor. Vstupenky tzv. „na místo” se vystavují do prostor kongresového sálu, přísálí a P clubu. Ostatní jsou volné a umožňují využívat prostory restaurace, lobby baru i celého I. patra. Počet prodávaných vstupenek je omezen počtem míst k sezení. Na středu a sobotu stojí lístek v předprodeji 120 korun, na čtvrtek a pátek 140 korun. Na místě se platí jednotná cena 150 korun.

Co mají společné chléb a pivo?

Doprovodnou akcí letošních slavností piva je přednáška Chléb a pivo v otázkách a odpovědích, kterou pro školy a veřejnost připravila pražská Vysoká škola chemicko-technologická. Dr. Marcela Sluková a dr. Jaromír Fiala například vysvětlí, co mají společného chléb a pivo, jaký je rozdíl mezi kvasnicovým a nefiltrovaným pivem nebo zda je tmavý chléb opravdu zdravější. Přednáška o chlebu i jeho "tekuté podobě" se koná ve středu 12. února od 10 hodin v přednáškovém sále SŠ a JŠ v Bydlinského ulici v Táboře. Vstup na akci je zdarma.

Závěrečná tisková konference se bude konat 14. února 2014 ve 13 hodin v kongresovém sále Jihočeské univerzity v Táboře.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen vítězům odborných degustačních soutěží proběhne v sobotu 15. února 2014 v 18 hodin v kongresovém sále Hotelu Palcát.

Nad konáním mezinárodní akce převzali záštitu: ministr zemědělství České republiky Ing. Miroslav Toman, CSc., ministr pro místní rozvoj České republiky Mgr. František Lukl, MPA, hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola, generální ředitel Czech Tourismu Ing. Rostislav Vondruška, rektor Vysoké školy chemicko-technologické v Praze prof. Ing. Karel Melzoch, CSc., rektor Slezské univerzity v Opavě prof. PhDr. Rudolf Žáček Dr. a prof.Ing. Miloslav Šoch, CSc, děkan Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Prezentace výrobců a obchodních partnerů v Hotelu Palcát v průběhu slavností

Královský pivovar Krušovice; Starobrno; Pivovar Velké Březno; Holbau Kaltenhausen,; Heineken NV; Tradiční pivovar v Rakovníku; Pivovar Ferdinand; Měšťanský pivovar v Poličce; Pivovar Nymburk; Pivovary Staropramen; Pivovar Holba; Pivovar Litovel; Pivovar Nová Paka; Pivovarský Dvůr Zvíkov; Pivovarský Dvůr Lipan; Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod; Pivovar Svijany; Rodinný pivovar Bernard; Braurei Gebr. Maisel; Bayreuther Bierbrauerei; Pivovar Platan; Pivovar Vysoký Chlumec; Primátor; Pivovar Černá Hora; Pivovar Chotěboř; Brouwerij Huyghe, Brouwerij Van Housebrouck; Brouwerij Lefebbvre; Brouwerij Van Steenberge, Bohemia Regent; ; Paulaner Brewery; Carlow Brewing Company;

Akciový pivovar Dalešice; SPP (Klášterní pivovaru Želiv, Šumavský pivovar z Vimperka, Hostivar, Veselka Litomyšl) Z Média (Mikkeller, NONGE O, BREW DOG, De Molen a Falkon Žatec; Žeromski (Schlossbrauerei Au/Hallertau, Brew Dog, Aberdeenshire, MAHRS); Klášterní pivovar Strahov; Zámecký pivovar Břeclav; Glokner, Fozdefeszt Budapešť; Všerad; Mayzus; Pivovar Chotoviny; Minipivovar Slezan

Občerstvení a stravování a speciality k pivu bude v průběhu slavností zajišťovat Restaurace hotelu Palcát, Výrobna lahůdek o.d. JEDNOTA Tábor


Pivovar Chotěboř má za sebou dobrý rok. Loňský výstav se přiblížil k hranici 20 tisíc hektolitrů, přesně to bylo 19 861 prodaných hektolitrů piva. V porovnání s rokem 2012 vzrostl o 23,5%. V Chotěboři od počátku vsadili na stoupající poptávku po regionálních potravinách a hlavně na kvalitu a přírodní suroviny. Hospodářský výsledek za rok 2013 vypovídá, že tato volba byla správná. Do nového roku pivovar vstoupil i s novým podílníkem, kterým je od 17. prosince česká společnost Rade s.r.o. Druhým vlastníkem zůstává společnost RHPI s.r.o., pivovar je tak nadále ryze českou firmou.

V Chotěboři vaří celkem sedm druhů piv, v prodejích jasně vede světlá dvanáctka Prémium, která se na celkových prodejích podílí zhruba sedmdesáti procenty. Úspěšná jsou ale všechna piva, loni například výrazně rostl prodej světlého nefiltrovaného piva pod názvem Plus. Co se týká tržeb za pivo, na konci roku 2013 se ustálily na částce kolem 36 milónů korun, oproti roku 2012 je to nárůst o 21,6%.

Jsou to skvělé výsledky, je vidět, že se nám sázka na kvalitu vyplácí,“ komentuje výsledky za rok 2013 ředitel pivovaru Jaroslav Soukal. „Takový nárůst byl samozřejmě možný jen díky přízni našich zákazníků, ale také díky rozšíření výrobní části pivovaru. Pro letošní rok plánujeme podobný růst jako loni. Uděláme všechno pro to, aby nám naši stálí zákazníci zachovali přízeň a abychom získali i řadu nových,“ poodhalil plány na rok 2014 Soukal.

Tak jako loni, i letos chystá chotěbořský pivovar řadu akcí pro veřejnost. V únoru a březnu to budou především akce ve znamení plesové sezóny. Pivovar je i hrdým partnerem pražského Plesu v Opeře, pro který připravil speciální edici polotmavého piva. Na tuto akci naváže

1. března vlastní, v pořadí již pátý pivovarský ples, tančit se bude v chotěbořské sokolovně. V létě bude jednou z hlavních akcí další ročník festivalu Freš fest.


Historický okamžik v novodobých dějinách Modravy. Nově postavený pivovar na břehu Roklanského potoka dnes začal vařit první várku světlého piva. Za šest týdnů mohou návštěvníci Modravy a okolí ochutnat první jedenáctistupňový Světlý Modravský ležák.

Penzion s pivovarem je postaven na místě, kde byly na Modravě na konci šedesátých let zbourány poslední domy, určené po odsunu německých obyvatel k demolici. Investorem stavby je provozovatel na protějším břehu stojících penzionů Modrava a Pupík pan Radovan Lyer, jehož jméno ponese nejenom pivo, ale zároveň celý penzion s pivovarem. Architektonický ráz stavby je shodný s typem staveb, které na tomto místě původně stály. Stavba penzionu s pivovarem byla zahájena v červnu 2011 a zkolaudována byla třicátého prosince loňského roku.

Modrava se může díky investorovi pyšnit stavbou, která ničím neruší, ale naopak doplňuje, historický ráz Bienertovy pily s okolními stavbami, které jsou spolu s Klostermannovou chatou nejfotografovanějším místem Modravy. A pro návštěvníky pivovaru bude určitě atraktivní podívanou to, že varna pivovaru je součástí restaurace.

Pivovar bude atraktivní nabídkou nejen návštěvníkům Modravska, ale i místním obyvatelům a k tomu, aby lidem pivo chutnalo, snad zbývá popřát tradičním pivovarským pozdravem „Dej Bůh štěstí“.

Antonín Schubert, starosta Modravy


Značka Heineken spojila síly s globální DJ hvězdou Arminem van Buurenem a výsledkem jejich spolupráce je celosvětová průkopnická kampaň zaměřená na konzumaci alkoholu návštěvníky tanečních akcí. Kampaň nazvaná „Dance More, Drink Slow“ novým a přesvědčivým způsobem vede k zodpovědnosti při konzumaci alkoholu. Jejím cílem je prezentovat pití s mírou jako příkladné chování ve společnosti a upozornit na význam střízlivosti.

Kampaň je postavena na nové skladbě Armina van Buurena nazvané „Save My Night“, která propaguje a vyzdvihuje střídmost na společenských akcích. Skladbu si mohou lidé poslechnout zde...

Heineken v loňském roce v Čechách aktivně komunikoval kampaň „Sunrise“, která poukázala na to, že i střídmé pití otevírá konzumentovi piva Heineken dveře k zábavě s přáteli, novým známostem a novým zážitkům. Součástí kampaně také byly akce ve vybraných klubech, při kterých jsme zdarma distribuovali lahve s vodou. Kampaň „Dance More, Drink Slow“ nyní celý koncept posouvá ještě dále,“ říká mluvčí společnosti HEINEKEN ČR Jiří Hauptmann.

Kampaň „Dance More, Drink Slow“ byla uvedena do života prostřednictvím filmu „The Experiment“ s Arminem van Buurenem. Jedná se o sociální experiment zobrazující dva různé večery ve stejném klubu, které se liší pouze osobou DJ. Film poukazuje na to, jak může DJ ovlivnit chování spotřebitelů a vést je k tomu, aby více tančili, a tím méně pili. „The Experiment“ posuzuje vzrušující možnosti, které přináší zodpovědná konzumace alkoholu na taneční akci. Film je ke zhlédnutí zde...

Armin van Buuren ke kampani dodává: „Když hraji před tisíci fanoušky, chci, aby si ten moment užili a pamatovali i následující den. To znamená střídmou konzumaci alkoholu, aby se ten moment neztratil. Na kampani „Dance More, Drink Slow“ se značkou Heineken spolupracuji z toho důvodu, že máme výbornou příležitost a současně odpovědnost navázat lepší kontakt s našimi cílovými skupinami a vést je ke změně chování. Zodpovědná konzumace je důležité téma. Je skvělé, že díky hudbě, konkrétně skladbě „Save My Night“, lze toto sdělení inovativním způsobem předat přímo fanouškům na tanečním parketu.

Kampaň bude spuštěna ve více než 20 zemích a podpořena řadou souvisejících aktivit cílících na mladé lidi a jejich konzumaci alkoholu na společenských akcích.


Představenstvo společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s., pod kterou patří sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, rozhodlo o umístění svých akcií na Burze cenných papírů Praha. Na základě kladné odezvy z finančního trhu se Pivovary Lobkowicz rozhodly plně využít možného potenciálu emise, a proto na místo původně uvažovaného privátního úpisu své akcie nabídnou veřejně formou IPO.

Již v polovině prosince společnost Pivovary Lobkowicz Group, a.s. oznámila možné navýšení základního kapitálu úpisem nových akcií, které by mohly být nabídnuty externím investorům. Nyní tuto skutečnost potvrzuje. „Na základě kladné odezvy z trhu, kdy o naše akcie projevili zájem jak velcí, tak i ti nejdrobnější investoři, a také na základě doporučení manažera emise České spořitelny, a.s. se představenstvo společnosti rozhodlo navýšit základní kapitál veřejným úpisem nových akcií, tedy formou klasického IPO,“ uvedl Zdeněk Radil, generální ředitel Pivovarů Lobkowicz.

Společnost aktuálně připravuje dokumenty založené na mezinárodních standardech účetního výkaznictví (IFRS) nezbytné k první veřejné nabídce akcií, což umožní i listing na zahraničních burzách. Společnost má zájem na burze prodat 30-40 % svých akcií, přičemž výnos plánuje využít na další rozvoj a na vypořádání vlastnických podílů.


Pivovary Lobkowicz zvažují vstup na burzu

[čtvrtek, 12. prosinec 2013]

Společnost Pivovary Lobkowicz Group, a.s., pod kterou patří sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, zvažuje prodej svých akcií na Burze cenných papírů Praha. Zástupce tradičního českého odvětví by tak chtěl své akcie nabídnout externím investorům a umožnit jim tak investování do oboru, v němž jsou Češi mistry světa a na který jsou náležitě hrdí.

Mimořádná valná hromada společnosti v listopadu rozhodla o záměru navýšit základní kapitál úpisem nových akcií, které budou nabídnuty omezenému počtu externích investorů formou tzv. neveřejné nabídky dle platné právní regulace. Nyní se tímto záměrem vážně zabývá představenstvo společnosti. Vlastníci společnosti si od případné emise slibují nejen nabídku možnosti investovat do tradičního a stabilního českého odvětví pro subjekty stojící mimo skupinu, ale také zvýšení povědomí o společnosti mezi širokou veřejností.

V tuto chvíli uvažujeme o primární emisi akcií mateřské společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s., která by měla být bezprostředně po emisi přijata k obchodování na trhu START provozovaném Burzou cenných papírů Praha, a.s. Aktuálně je finalizován informační dokument, který bude předložen vybraným investorům a burze,“ uvedl Zdeněk Radil, generální ředitel Pivovarů Lobkowicz. Manažerem případné emise by byla Česká spořitelna, a.s.

Na myšlenku zabývat se úvahou o emisi akcií vlastníky společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s. přivedla poptávka ze strany lokálních investorů. „Poptávku po cenných papírech naší společnosti registrujeme jak od našich obchodních partnerů, tak i od našich konzumentů, kteří si piva z našich regionálních pivovarů oblíbili a jejich konzumací by tak po zakoupení akcií vlastně tvořili vlastní hodnotu,“ sdělil Radil.

Současně se záměrem umožnit nákup akcií ze strany externích investorů dále mimořádná valná hromada společnosti rozhodla o navýšení základního kapitálu formou kapitalizace osobních půjček akcionářů společnosti, a to zejména půjčky Martina Burdy, který tímto potvrzuje své postavení majoritního akcionáře ve společnosti a svůj cíl dlouhodobě do skupiny investovat.

V přepočtu na osobu si Češi drží své první místo ve spotřebě zlatavého moku nad všemi ostatními zeměmi světa. A třebaže vlivem změn v životním stylu spotřeba piva v restauračních zařízeních mírně klesá, celkovou produkci vyrovnává zvýšená spotřeba piva v lahvích, prodej inovací a zvýšený export. Pivovarnictví se proto dá považovat za poměrně stabilní odvětví.

Společnost Pivovary Lobkowicz vlastní sedm regionálních pivovarů – v Protivíně, v Jihlavě, v Uherském Brodě, v Hlinsku v Čechách, v Klášteře Hradišti nad Jizerou, ve Vysokém Chlumci a v Černé Hoře. Vlajkovou lodí společnosti je prémiový ležák Lobkowicz Premium se sloganem „Šlechtic mezi pivy“, který se vaří v protivínském pivovaru dle tradičních výrobních postupů a z ryze českých surovin – sladu, vody a chmele – bez použití extraktů či cizích příměsí.

Největší konkurenční výhodou Pivovarů Lobkowicz je ovšem široké portfolio značek, které čítá na 70 různých piv. Takové množství je mezi pivovary operujícími na českém trhu opravdu unikátní. Zákazníci si mohou vybrat vedle světlých výčepních piv a ležáků také z řady pivních specialit – od polotmavých, vícestupňových přes tmavé ležáky a piva pšeničná až po kvasnicová či nefiltrovaná piva. V posledních letech pak pivovary této skupiny začaly vařit i anglosaský typ piva Ale, či německý Bockbier nebo Rauchbier, neboť ze strany konzumentů je po takovýchto pivních specialitách stále větší poptávka. Skupina rovněž nabízí široký sortiment nealkoholických nápojů z Pivovaru Černá Hora.

Majoritní podíl ve skupině má v současnosti Martin Burda společně s finančníkem Grzegorzem Hótou. Své minoritní podíly mají ve skupině také Zdeněk Radil, působící dnes také ve funkci generálního ředitele společnosti Pivovary Lobkowicz, a podnikatelka Eva Kropová.


Za digitální komunikaci společnosti Pivovary Staropramen, která je jedním ze základních pilířů marketingové komunikace společnosti, bude zodpovědný Michal Šlechta.

Šlechta bude ve své nové pozici Brand Manager Staropramen Cool and Digital Media zodpovídat za veškerou digitální komunikaci společnosti a zároveň kompletně řídit značku Staropramen Cool.

Michal Šlechta pro Pivovary Staropramen pracuje od roku 2011, kdy po svém čtyřletém působení ve společnosti Red Bull nastoupil na pozici Junior Brand Manager.


Všichni milovníci piv méně známých značek by měli zbystřit! Minipivovar Vyšší Brod, který je nejmenším jihočeským pivovarem, si totiž na období Vánoc připravil Vánočního Jakuba - světlou 19°. Slavnostní naražení piva, které můžete ochutnat například v pivnici Pajzl u Jakuba ve Vyšším Brodě, se konalo 6. prosince, přičemž nechyběly zabijačkové speciality ani živá hudba.

Aby bylo pivo správně uleželé, navařil ho náš sládek již v létě. Pivo pak zrálo celou dobu v pivovarském sklepě. Nyní si ho mohou zákazníci vychutnat a ocenit jeho výjimečnou chuť a sílu,“ řekl majitel pivovaru Jiří Fojtl.

Pivovar, který ve Vyšším Brodě navázal mimo jiné na dávnou tradici mnichů, jenž v místním klášteře kdysi pivo vařili, byl postaven a zprovozněn v roce 2008 ve sklepě jednoho z historických domů vyšebrodského centra. Jiří Fojtl se do své práce pustil s vervou a láskou. Kapacita pivovaru je pouze 500 hektolitrů ročně. I tak si pivo z Vyššího Brodu dokázalo získat velmi dobré jméno mezi pivními znalci po celé republice. Vánoční Jakub budiž jim dárkem!

Standardně Minipivovar Vyšší Brod vaří světlou 12° a tmavou 14°. „Pivo stáčíme i do lahví, které je možné zakoupit ve vybraných obchodech,“ dodal Jiří Fojtl.

Jiří Fojtl se k vaření piva dostal zhruba před sedmi lety. Tehdy ho zaujalo pivo z rakouského Aigenu. A to natolik, že se rozhodl si zkusit vyrobit pivo vlastní. A proč pivo dostalo název Jakub? Podle jednoho z prvních klášterních sládků!


Oslavy Vánoc v pivovaru

[čtvrtek, 5. prosinec 2013]

Letos poprvé budou moci lidé z Hanušovic a okolí přivítat Vánoce společně. Hanušovický pivovar Holba, sdružení K2 Hynčice a město Hanušovice letos přišly se zajímavým nápadem vánočních oslav „Hanušovice sobě“. Místní se tak mohou těšit na příjemná setkání, vánoční zpívání, jarmark s vánočními dobrotami a nebude chybět ani živý betlém nebo dětská vánoční dílna.

Projekt Hanušovice sobě navazuje na tradiční pojetí Vánoc jako času vzájemných setkání, pochopení a taky pomoci. Myšlenku sounáležitosti chceme ve spolupráci s městem dále rozvíjet a věříme, že první společnou oslavu Vánoc obyvatelé Hanušovic a okolí se zájmem přivítají,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

Oslavy zahájí 18. prosince „pivovarský sedánek“. Uskuteční se od 17 hodin v pivovarském muzeu v Hanušovicích a připomene tradiční výrobu piva v dobách, kdy zlatý mok rozvážely koňské povozy, k chlazení spilky i sklepů sloužil led z pivovarských rybníků a sudy se plnily i nakládaly ručně. Dozvíte se, kde se v areálu hanušovického pivovaru zapřahali koně i kam až byli schopni pivo dopravit, co všechno museli stíhat tehdy nepostradatelní bednáři nebo kováři i kdo je pan starý a jakou práci měl dříve a dnes. A protože jde o vánoční sedánek, pro každého je připraven malý dárek v podobě fortelně načepovaného vánočního speciálu Holba Šerák.

O dva dny později v pátek 20. prosince ve čtyři hodiny odpoledne pivovarskou louku u muzea rozezvučí vánoční koledy v podání hanušovických dětí, zazpívají místní zpěváci i oblíbená Bludověnka. Atmosféru Vánoc dále podpoří živý betlém se zvířátky i tradiční jarmark s rukodělnými výrobky, ozdobami, vánočkami, cukrovím a perníčky i medovinou od místních včelařů. Budou se tady péct ryby a grilovat maso i klobásy a v Pivovarské restauraci nabídnou vánoční menu a vánoční Šerák.

Vstupné je dobrovolné a vybrané peníze půjdou na dárky pro opuštěné děti z dětského centra Pavučinka v Šumperku. Nebude chybět ani tradiční pivovarská zabíjačka, kterou pivovar uspořádá pro své zaměstnance.


I letos milovníky piva z regionálních pivovarů jistě potěší speciální balení piv, která Pivovary Lobkowicz připravily k příležitosti nejkrásnějších svátků v roce – Vánoc. Díky pivním kolekcím totiž budou moci nejen ochutnat různá piva, která by jindy na jednom místě neměli možnost koupit, ale mohou s nimi udělat radost svým blízkým. Vánoční multipacky jsou totiž oblíbeným a přitom originálním dárkem.

Prvním ze speciálních vánočních balení je Zlatá edice pivních specialit, která obsahuje sedm různých piv z pěti regionálních pivovarů Čech a Moravy. Těšit se můžete na tmavý Granát z Černé Hory, speciály Telčský Zachariáš a Jihlavský Grand z Pivovaru Jihlava, Comenius z pivovaru v Uherském Brodě, polotmavé speciální pivo Démon z vysokochlumeckého pivovaru a v neposlední řadě také na piva Protivínský Granát a Prácheňská Perla z varny sládků v Protivíně.

Speciální vánoční balení těchto sedmi piv od listopadu postupně začínají prodávat obchodní řetězce Albert hypermarket, Billa, Globus, Interspar, Norma, Penny Market, Tesco, Trefa a vybrané filiálky Jednoty. Cena se na trhu pohybuje okolo 100 Kč.

Dalším speciálním balením je Pivní adventní kalendář s dvaceti různými pivy ze sedmi českých a moravských regionálních pivovarů. Princip Pivního adventního kalendáře je obdobný jako u čokoládových adventních kalendářů – na každý den od Mikuláše až po Štědrý den je pro jeho majitele připravena jedna láhev zlatavého moku.

Adventní kalendář obsahuje piva Vévoda a Démon z Pivovaru Vysoký Chlumec, Klášter Ležák a Klášter Premium z pivovaru v Klášteře Hradišti nad Jizerou, Rychtář Standard a Rychtář Premium z hlineckého Pivovaru Rychtář, Patriot, Premium a Kounic z uherskobrodského pivovaru, Šenkovní 10 a Ježek 11 z Pivovaru Jihlava, Kern, Granát, Sklepní, Páter a Ležák z jihomoravského Pivovaru Černá Hora a Platan 11, Schwarzenberg, Protivínský Granát a Lobkowicz Premium, které vaří sládci pivovaru v Protivíně. V průběhu listopadu jej začaly prodávat například řetězce Albert hypermarket, Billa, Globus a Norma. Cena se na trhu pohybuje okolo 350 Kč.

Úplnou novinkou letošního roku je Dárkové balení pivních stylů, které v sobě skrývá nejen osm různých piv z různých pivovarů, ale tato piva navíc reprezentují osm různých pivních stylů. V balení je možné nalézt vídeňský ležák Kounic a Sváteční kouřový ležák z Uherského Brodu, svrchně kvašené pšeničné pivo Velen, tmavý ležák Granát a speciální pivo s přídavkem medu Kvasar z Černé Hory, Klášterní XIX. Bock z Pivovaru Klášter, Chlumecký Amber Ale z Vysokého Chlumce a světlý ležák Lobkowicz Premium z protivínského pivovaru. Prodává jej například Kaufland za cenu okolo 160 Kč.


Pivovar Uherský Brod opět připravil k příležitosti letošních Vánoc Sváteční kouřový ležák. Ochutnat jej budou moci v době adventu pivní fajnšmekři v hospodách nejen na Uherskobrodsku, ale po celé republice. Část várky byla navíc stočena do lahví.

Poprvé zkusili kouřové pivo uherskobrodští pivovarníci uvařit loni na podzim, do hospod putovalo touto dobou. „Když jsme loni Sváteční kouřový ležák uváděli na trh, nebyli jsme si vůbec jistí, jaký bude mít ohlas. Kouřová piva jsou totiž svou vůní i chutí velmi specifická a značně se odlišují od toho, na co je konzervativní český pivař zvyklý. Ale zafungovalo to, zásoby jsme měli hned rozebrané. Druhou várku jsme na základě vysoké poptávky uvařili se stejným úspěchem hned poté. Věřím, že i letos na Vánoce si konzumenti pochutnají,“ uvedl Lukančo Trifončovski, sládek uherskobrodského pivovaru.

Kouřová piva (německy Rauchbier) tvoří samostatný pivní styl a na našem trhu jsou vzácností. Pivařům se tak nabízí příležitost ochutnat opravdovou specialitu. „Nakuřovaná nebo též kouřová piva se vyrábějí s podílem sladu sušeného nad kouřem z dubového dřeva, případně rašeliny. Použití rašeliny při sušení sladu je společný prvek s výrobou whisky. A právě kouř dodává kouřovému pivu charakteristické vlastnosti – velmi specifickou kouřovou až uzenou vůni i chuť,“ řekl Trifončovski. Ačkoli bylo nakuřování sladu v minulosti celkem běžné, dnes se díky moderním metodám již běžně neprovádí a kouřová piva se vaří jako specialita především v okolí severobavorského města Bamberk.

Sváteční kouřový ležák je spodně kvašené pivo polotmavé barvy s převládající kouřovou vůní. V chuti je možné kromě nakuřovaného sladu najít sladové, karamelové a kávové tóny. Pivo se vyznačuje bohatou harmonickou chutí se středním až vyšším řízem a jemnou hořkostí. Stupňovitost (extrakt původní mladiny) činí 12,8 % hm. a obsah alkoholu je 5 % obj.

Kouřové pivo budou v období mezi 16. a 31. prosincem čepovat vybrané restaurace zapojené do programu Cesta pivních znalců. V lahvové podobě je součástí Exkluzivního vánočního balení nebo Dárkového balení pivních stylů, která je možné zakoupit například v pivovarské prodejně.


«« « Strana 18 z 41 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI