Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pepřové pivo se po roce vrací. Zapijte jím masopustní zabijačku

Co se píše o pivovarech a pivu


Pepřové pivo se po roce vrací. Zapijte jím masopustní zabijačku

[pátek, 17. leden 2014]

Svátek hojnosti – masopust – letos opět zpestří speciální dvanáctistupňový nefiltrovaný ležák: Pepřové pivo. Po roční přestávce ho uvařili sládci v Královském pivovaru Krušovice, protože milovníci speciálních piv Pepřové vloni při hodování postrádali. Celkem Krušovičtí vyrobili 1550 hektolitrů Pepřového piva, které se rovným dílem rozdělí mezi Čechy a Moravu. Prodávat se bude ve vybraných restauracích a hospodách od 10. února do konce měsíce nebo do vyprodání zásob.

Pepřové pivo je dvanáctistupňový ležák s jemně pikantní chutí, kterou mu dodává extrakt ze zeleného pepře. Vyrábí se z českého sladu, žateckého chmele a vody z artézských vrtů. Pomalé zrání a ležení při nízké teplotě vytváří dobré podmínky pro vznik husté smetanové pěny a skvělého řízu.

Tradice vaření Pepřového piva vznikla před třemi lety v pivovaru ve Velkém Březně, autorem receptury je vrchní sládek Petr Hauskrecht, který v současnosti řídí také pivovar Krušovice. „Pepřové pivo skvěle napomáhá trávení po bujarém hodování, které k masopustu patří. Přispěje tak k dobré náladě a dá zapomenout na všední starosti,“ komentuje speciál Petr Hauskrecht.

Masopust – svátek hojnosti a dobrého jídla i pití – trvá od 7. ledna do úterý před Popeleční středou, kdy věřícím začíná čtyřicetidenní postní období do Velikonoc. Neodmyslitelnou součástí masopustní tradice je tradiční zabijačka a pivo jako křen, nyní v podobě Pepřového piva. „Jeho jemná pepřová vůně a chuť s příjemně hořkým dozvukem se k tradičnímu zabijačkovému menu skvěle hodí,“ přeje všem dobrou chuť řezník Tomáš Turek, který se letos stal tváří krušovické masopustní zabijačky.

Informace k Pepřovému pivu naleznete na stránkách www.peprovepivo.cz. Před zahájením prodeje zde bude také k dispozici seznam všech restauračních zařízení v Čechách a na Moravě, kam je možné se na Pepřové pivo vydat.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI