Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vyškovský pivovar opět předběhl své konkurenty, přichází na trh s pivem v novém netradičním a ekologickém balení


Vyškovský pivovar opět předběhl své konkurenty, přichází na trh s pivem v novém netradičním a ekologickém balení

Vyškovský pivovar opět předběhl své konkurenty, přichází na trh s pivem v novém netradičním a ekologickém balení

Ještě i dnes v moderní době je u nás stále dost pivovarů, které konzervativně lpějí na spotřebitelském balení ve skle. Výroba skleněných lahví je ale energeticky velmi náročná. Některé progresivní pivovary se už několik let snaží přesvědčit zákazníky o vhodnosti lehčího a většího balení a tím jsou PET láhve.

My ve Vyškově jsme šli dál a inspirovali jsme se novinkami v Asii. Ještě více ekologické jsou polyetylenové tašky. Málo materiálu, nízká váha a přitom je možné u největšího balení námi nabízeného piva si v „igelitce“ odnést domů i 5 litrů piva. Tento obal dokonce nahrazuje i naprosto neekologické párty soudky.

Asijská inspirace
Asijská inspirace

Toto nové balení má ještě i více předností mimo svou lehkost, neboť přepočteno na počet zabalených litrů jde o nejmenší spotřebu obalového materiálu. Abychom šli dále, provádíme nyní provozní zkoušky odbouratelného „igelitu“, který se sám po ukončení trvanlivosti piva rozloží na přírodně identické hnojivo. Tím dospějeme k naprosté dokonalosti, co se týče koloběhu surovin. Obal po vypití kdekoli po pikniku v lese, u řeky, nebo třeba i v ekologicky chráněném území národního parku jednoduše odhodíte na zem a „načasovaný“ rozpad obalu na hnojivo se postará o přihnojení půdy v místě dopadu obalu. Pokud na tom samém místě i vypustíte přebytečný obsah tekutin z vašeho těla, budou z vás mít pracovníci národního parku zajisté radost.

Upozorňujeme, že je potřeba důsledně sledovat datum trvanlivosti, aby se taška nerozpadla i s obsahem a takto jste nepřišli o své těžce vydělané peníze bez užitku a radosti z pití našeho „ekologického“ piva.

Předběžný návrh tašky na pivo
Předběžný návrh tašky na pivo

Obal má samozřejmě atraktivní design nejen díky mnohobarevnému potisku, ale je možné plnit pivo i do různých tvarů tašek. Od klasických hranatých, až po žertovné v podobě sklenice piva, politiků, hereček, ale i různých erotických tvarů. Máme vyvinuta a od našich přátel z dalekého východu jsme si nechali vyrobit luxusní, moderní a cool embosovaná brčka v atraktivních barvách. Pevně věříme, že široká škála nápaditých brček upoutá i naše přední sběratele a stane se pro nás i výhodným obchodním artiklem. Pro zvlášť náročné spotřebitele máme i brčka, která mají v sobě zabudovaný teploměr a při pití správně vychlazeného piva se nejen změní barva, ale i motivy (populární budou určitě „svlékající se“ ženy vnadných tvarů).

Naše marketingové oddělení nyní řeší poslední úpravy na grafice obalu. Mimo jiné chceme zdůraznit koloběh přírodních surovin. Jedním z vhodných motivů se nám jeví známý „čůrající“ chlapeček (známá to atrakce z Bruselu). Domníváme se, že tímto na náš výrobek upozorníme i vlivné pracovníky z evropských zemí, kteří se díky svým voličům ve velké míře v Bruselu nachází. Díky tomu očekáváme, že jednou z mnoha vyhlášek v rámci EU bude zákaz používání skla a PET lahví, coby neekologických obalů na veškeré nápoje!

Za Váš pivovar sepsal Roman Holoubek



[Roman Holoubek] [Zobrazeno 11056x] [1. duben 2012]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 22] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Tomáš Kroupa

úterý, 3. duben 2012
17:13

Tomáš Kroupa

Super!!! A až do sebe na lavičce před Hypošem degustačně na párkrát kopnu pět litrů Jubilera, načnu další pytlíček, tak do vyprázdněného mohu v klídku konat na témže místě potřebu a nemusím mít strach s řešením močení po aktivaci průtokáče! :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.04.2012 ve 17:14:49


Roman Holoubek

úterý, 3. duben 2012
11:01

Roman Holoubek

Samozřejmě jde o apríl.
Ale jak už to u mne bývá, vždy je něco v pozadí. Chtěl jsem poukázat na čím dál více se rozmáhající nešvar pivu v PET. Nemám nyní na mysli PET x sklo (vývoj asi holt nepředěláme), i když osobně nejsem příznivcem PET lahví na pivo, své přednosti a místo na trhu mají.
Jde mi ale o jiné dvě věci. Předně kam až jsme ochotni zajít kvůli maximálním ziskům a ta podstatnější se týká ekologie.
Kdyby ta prasata, která si vezmou na piknik (atd) nápoje v PET, svačiny v sáčcích apod. je nenechávala za sebou v přírodě. Ale když už měli tu sílu a místo v tlumoku (autě) na dovoz plného, proč s sebou neodnesou i prázdné obaly do kontejneru.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.04.2012 ve 11:02:01


Adsense

19. březen 2024
04:02


posted by: Inzerce

Rosťa

úterý, 3. duben 2012
12:15

Rosťa

to Roman Holoubek: Vážený pane Holoubku. Vaše věta „Ale jak už to u mne bývá, vždy je něco v pozadí“ mne pobavila snad ještě více než povedený aprílový článek. Jako bavič a žertéř jste jednoznačně jednička v pivně webovém prostředí. Samozřejmě musím větu rozporovat, neboť já to vnímám tak, že kde se objevíte, tam se dobře daří! :D


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

pivo

středa, 4. duben 2012
00:20

pivo

to Roman Holoubek: Ano, ano, Romane, vidím to stejně, jak názor na více a více rozmáhající se pivo v petkách, tak na svinčík všude kolem, pálení plastů v kamnech / kotlích, pohozené pytle s odpadky v příkopech, v katastru naší obce jsme našli např. vysypanou fůru starých barev v plechovkách atd. Je to děs ! Vždycky říkám, kdybychom se všichni chovali jako hovada, jaká by byla voda, jak by se žilo, dýchalo ? Možná už nijak. Tož tak je to aj na Valašsku, bohužel...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

honza1205

úterý, 3. duben 2012
00:04

honza1205

Že by Apríl?


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Alkyoneus

pondělí, 2. duben 2012
22:44

To je snad balení pro prasata, aby víc žraly. Pokud si to koupí člověk, tak musí být jedině na stejné úrovni prasete domácího.


napsal(a): Alkyoneus [Odpovědět]

phrabina

pondělí, 2. duben 2012
09:59

phrabina

Sběratelům pivních obalů doporučuji si pořídit kompaktní kompostovač, vhodný i do interiérů. Pojme i objemnější sbírky do 60kg. Více podrobností najdete v článku Sexy humus v březnovém Respektu.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 2. duben 2012
09:27

Roman Holoubek

Díky prozrazení mého rozhovoru s nejmenovaným vysoce postaveným člověkem v novém bulvárním časopise o pivu jsme se rozhodli odtajnit naše plány už 1.4.2012, to není žert. - Více zde: http://www.pivniblog.cz/clanek/4589-Novy-pivni-casopis/index.htm


Pikolík

neděle, 1. duben 2012
23:03

Hele vy si z toho děláte prdel, ale po nástupu Gorbyho v CCCP bylo vidět v mnoha sovětských městech něco podobného ! Knajpy zavřený, vodka na příděl a bylo jí málo a tak po ulicích jezdil gruzavik - náklaďák s milicionářem jako vedoucím vozu, na něm stál u sudu kvasu chlap a když gruzavik zastavil, tak naběračkou naléval kvas žadonícím alkoholikům. Jim bylo nepraktické nosit s sebou celý den nádoby a tak u sebe měl každý několik igelitových pytlíků a igelitových tašek různě poslepovaných. Do nich si nechal nalít za pár kopějěk kvas, pytlíkem zakroutil a dole ho nakousl a sál :-)! No úžasný ! Po cca 5 minutách milicionář zavelel a gruzavik se rozjel a jel tak dlouho až ho přestali alkoholici pronásledovat. Pak na 5 min. zastavil a situace se opakovala s jinými alkoholiky. Jeli jsme za ním asi půl hoďky a nemohli se vynadívat :-)) !
Takže gruzavik by to do Vyškova chtělo !


napsal(a): Pikolík (asder456(a)seznam.cz) [Odpovědět]

pivo

neděle, 1. duben 2012
21:03

pivo

Vynikající nápad, Romane. Pozor však na původnost nápadu, od podzimu mám registrovanou ochr. známku na plnění piva do igeliťáků já. Ano i tady na PI jsem to tehdy v reakci na nějaký článek zmínil. Třeba se ale nějak mimosoudně vyrovnáme, např exkurzí s ochutnávkou v pivovaře.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Felčar

neděle, 1. duben 2012
20:32

Felčar

Romane, kdy to bude k dostání v nápojce v Dejvicích? Jsem rád, že konečně je ekologické balení piva přesně pro mě. Nedá se to sice uzavřít po napití jako PET lahev, ale pokud do toho budete stáčet i Jubilera, tak to pětilitrové balení je pro mě na večer přesně ideální kapacita.
Mimochodem, dle mých informací pro Romana Holoubka tohle byla poslední tisková zpráva v pozici šéfa obchodu a marketingu ve Vyškově, od pondělka nastupuje do právního oddělení nově otevíraného pivovaru v Moravských Budějovicích, kde bude mít za úkol získat právní nároky na značku Budweiser. Na pozici šéfa obchodu a marketingu ho ve Vyškově nahrazuje Karel Kvapil, který se bude snažit vyškovskou produkci cílit na průměrného českého spotřebitele a který stál u zrodu právě tohoto velice progresivního a praktického obalu na pivo.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 02.04.2012 ve 00:20:00


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

CzechBeerMan

neděle, 1. duben 2012
19:17

CzechBeerMan

Děláš chybu Romane .... pozor na objednávky !!!! Do mého virtuálního pivovaru Prubíř v Teplicích také chtějí lidé na exkurze, sběratelé si objednávají etikety a tácky, pivovar je veden v seznamu pivovarů (!!!) a jedna rodina v něm dokonce chtěla slavit svatbu .... pozor na aprílov žerty. Tato společnost je neuvěřitelně hloupá . Jako každá konzumní a nemyslící ..... haha.


emu

pondělí, 2. duben 2012
14:19

emu

to CzechBeerMan: No tohle nám tady chybělo


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Jana

neděle, 1. duben 2012
15:22

Jana

Jen aby to odhazování v přírodě skousli ekologové. Což kdyby obal před rozložením požili nějací živočichové (viz klasika: zobali ptáci, zobali...) a pak běhali v rauši po přírodě? To by bylo týrání zvířat! :D

A pozor na ochrannou známku čůrajícího chlapečka! To by zas nemuseli ve zdraví přežít v Bruseli. :D :D

Bezva, Romane díky!
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.04.2012 ve 20:44:48


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Njorloj

neděle, 1. duben 2012
13:12

Njorloj

Romane výborný, pobavil jste a zároveň super propagace :D :D


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

ragulin

neděle, 1. duben 2012
12:51

ragulin

Tak to chápu proč obyčejná igelitka v pivovarské prodejně stojí deset korun.Ta se odbourává déle-ekologicky :-)


napsal(a): ragulin [Odpovědět]

Rosťa

neděle, 1. duben 2012
12:23

Rosťa

Hlavně aby v těch taškách nakonec před požitím nebylo něco podobného jako po požití :D


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Jarka

neděle, 1. duben 2012
11:56

Černe pivo bych točil rovnou do bot,každý bude mt své pivo.


napsal(a): Jarka [Odpovědět]

kokýs

neděle, 1. duben 2012
11:40

Tleskám..musím říct, že jsem se vážně pobavil:D


napsal(a): kokýs [Odpovědět]

Roman

neděle, 1. duben 2012
11:17

Ještě že je toho 1.4................hi hi


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Džordž

neděle, 1. duben 2012
10:56

Džordž

skvělý nápad! Máte skvělý marketing! :D


ICQ: 365234863

napsal(a): Džordž [Odpovědět]

píra

neděle, 1. duben 2012
09:51

píra

::lol


napsal(a): píra [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI