Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Mezinárodní setkání sběratelů pivních suvenýrů opět trhalo rekordy

Co se píše o pivovarech a pivu


Mezinárodní setkání sběratelů pivních suvenýrů opět trhalo rekordy

[čtvrtek, 26. leden 2012]

Je tomu téměř týden, co v dejvické menze „Studentský dům“ uspořádal náš sběratelský klub tradiční „Mezinárodní setkání sběratelů pivovarských suvenýrů“. V jinak klidných sobotních Dejvicích tak byl již od časného rána nebývalý ruch, a aby také ne, naše setkání si nenechalo ujít přes 350 nadšenců do pivních suvenýrů nejen od nás ale i ze Slovenska, Polska, Německa, Litvy a Ruska.

Foto

Jak již název napovídá, hlavním lákadlem byly pivní suvenýry, přesněji jejich výměna, nákup a prodej, nechybělo však ani fortelné pivo, kterým se vždy snažíme naše setkání zpestřit. Tentokrát mohli návštěvníci vybírat hned ze čtyř druhů čepovaných, které si pro ně připravila pražská hospůdka „Obžerství“, člen „Aliance pivně inteligentních výčepů“, a to z téměř místního Staropramene nefiltrovaného, polotmavého hanušovického piva Šerák 13,51% (pozn.: stupňovitost 13,51 má symbolizovat nadmořskou výšku 1351 m jesenické hory Šerák, podle které je toto pivo pojmenováno), nefiltrovaného Qáska 12% z ostravského minipivovaru Biovar a nefiltrovaného Valáška 12% ze vsetínského minipivovaru Valášek – a desítek různých druhů lahvových, které na akci přivezli přímo sběratelé.

Foto

Kromě výše uvedeného byla možná i bezplatná ochutnávka druhé várky našeho speciálního piva „Klubovák“, tentokráte v domácích podmínkách vyrobeného jedním z našich členů právě ku příležitosti této akce. Pro ukojení nenasytných krků potenciálních ochutnávačů bylo připraveno celkem 35 řádně vychlazených třetinkových lahví, z nichž bylo zájemcům postupně naléváno, a i když to zpočátku vypadalo, že se vše nevypije a budeme si to muset rozebrat, nakonec nezůstala téměř ani kapka. Chutnalo téměř všem a již nyní přemýšlíme nad další várkou, která by měla být opět volně k dispozici na některém z našich dalších letošních setkání, ať už zářijovém, tak třebas i červnovém, které budeme jenom spolupořádat.

Foto

Jako na většině akcí tohoto druhu zde převažovaly pivní etikety a tácky, nechyběly však ani sklenice, lahve a spousta jiných sběratelsky zajímavých předmětů. Kromě sběratelů jako takových si tuto největší pivně-sběratelskou akci u nás nenechali ujít ani zástupci minipivovarů Chyše (sládek Robert Maňák) a Dobřany (Miroslav David), kteří zde pravidelně obšťastňují sběratelskou obec svými novinkami etiket a tácků.

Foto

Tisková zpráva Klubu sběratelů pivovarských suvenýrů Praha

Logo


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI