Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Značka Březňák: Další Zlatá pivní pečeť putuje do pivovaru Velké Březno!

Co se píše o pivovarech a pivu


Značka Březňák: Další Zlatá pivní pečeť putuje do pivovaru Velké Březno!

[pondělí, 13. únor 2012]

Čtrnáctistupňový Březňák je zlatý! O vítězství v kategorii speciální pivo světlé rozhodli degustátoři na XXII. Reprezentačních slavnostech piva, které skončily v sobotu v Táboře. Vítězové všech 21 kategorií si při slavnostním ceremoniálu převzali hlavní ceny: Zlaté pivní pečeti. Ocenění výrobci piva tak získali právo užívat titul a známku Zlatá pivní pečeť 2012.

Čtrnáctistupňové vítězné pivo Březňák je světlý speciál s vyšším obsahem alkoholu. Má plnou chuť a hořkost a sytou zlatou barvu. Ocenění Březňák světlý ležák nezískal poprvé, naposledy ve své kategorii vyhrál v červnu minulého roku na jiné důležité degustační soutěži Pivo České republiky v Českých Budějovicích. Vedle odborníků toto pivo oceňují také štamgasti.

Značka Březňák si v degustační soutěži vedla skvěle už od prvního dne konání (7.2.), kdy Zlatou pivní pečeť získala v kategorii tmavých výčepních piv. Bodoval i světlý výčepní Březňák s celkovým třetím místem ve své kategorii. Úspěch pivních značek ze severu Čech potvrzuje Zlatá pivní pečeť pro značku Louny (kategorie světlých výčepních piv).

Úspěchy piv z portfolia společnosti Heineken Česká republika dále zpečetily značky Krušovice (2. místo mezi tmavými výčepními pivy) a Starobrno (3. místo mezi tmavými výčepními pivy). Z výše uvedeného tak vyplývá, že pivní značky Heinekenu zcela ovládly kategorii tmavých výčepních piv. Dařilo se i nealkoholickému pivu Fríí, které skončilo na třetím místě.

Letošních XXII. Reprezentačních slavností piva v Táboře se účastnil rekordní počet 108 pivovarů a minipivovarů z České republiky i ze zahraničí. Svá piva tak do soutěže přihlásily dvě desítky zahraničních pivovarníků, například z Ruska, Běloruska, Kazachstánu, Belgie, Holandska, Rakouska či Ázerbajdžánu. Nejvíce výrobců piva ovšem pochází z České republiky. Soutěžilo se celkem ve 21 kategoriích, přičemž degustátoři posuzují piva z velkých i malých pivovarů i zahraniční speciality.

Přihlášené vzorky piv v soutěži posuzovala odborná porota. Zasedli v ní sládci přihlášených pivovarů, nezávislí degustátoři i studenti odborných vysokých škol. Odborné degustace byly jako každoročně přísně anonymní. „Dosažených výsledků z této degustační soutěže si velice vážíme, protože na ni dohlížejí odborní garanti renomované kontrolní a certifikační společnosti a Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky,“ konstatuje manažer kvality společnosti Heineken Česká republika Ondřej Koucký. Úroveň soutěže dokazuje i rostoucí zájem pivovarníků z Čech i ze zahraničí, který rok od roku stoupá.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI