Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarské společnosti

Dění v pivovarských společnostech


Pivní.info

Naváže tak na PR komunikaci a online podporu uvedení nové unikátní lahve na trh.

Staropramenu v loňském roce rostly prodeje doma i v zahraničí slavil úspěch s osvěžujícím Cool Lemonem, letos přichází s Cool Grepem a v těchto dnech mění své lahve na designově unikátní. Ve smíchovském pivovaru se proto rozhodli uvést tyto nové lahve sloganem „Staropramen v nejlepší formě“ a 360 kampaní, která právě vstupuje do televize. Této fázi předcházela intenzivní PR a online komunikace. Kampaň vyvrcholí koncem dubna v pivovaru na „Párty v nejlepší formě“.

Kampaň Staropramenu využívá výměnu balení pro sebevědomou komunikaci značky. „Máme za sebou úspěšný loňský rok a udělali jsme a děláme vše proto, aby i ten letošní dopadl dobře. Zároveň se jako první z velkých pivovarů od konkurence výrazně odlišíme originální formou půllitrové skleněné lahve. V kampani jsme chtěli prodat obě tyto důležité skutečnosti,“ říká k hlavnímu sdělení manažerka značky Staropramen Eva Zlámalová.

Vzhledem k mediální atraktivitě informace o výměně desítek milionů lahví s dopadem na celý český pivní trh začala kampaň silnou PR podporou a informováním příznivců značky na Facebook profilu. Staropramen s touto komunitou pracuje velmi intenzivně a tak se zde běhěm března objevily nejen dvě speciální aplikace, ale také videa známých osobností dokazující svou formu.

Kampaň nabírá v těchto dnech na obrátkách. Ke stávajícím aktivitám totiž nyní přibude televizní kampaň. „Forma nového 3D produktového televizní spotu prezentuje Staropramen jako kvalitní, hrdou a dynamickou značku,“ poznamenává Eva Zlámalová.

Televizní reklama poběží na televizních stanicích Nova, Nova Cinema, Prima Family a Prima Cool. Kromě toho Staropramen sponzoruje pořad Partička na televizi Prima Family doprovázený speciálními sponzorskými vzkazy. Televizi doplní také outdoor a indoor média.

Kreativu televizního spotu i celé kampaně vytvořila agentura Young & Rubicam Praha, 3D spot produkovala společnost Eallin Motion Art a média nakoupila agentura Universal McCann. O PR podporu uvedení nové lahve na trh se starají agentury AC&C PR a PR.Konektor. Facebook komunikace včetně speciálních aplikací je dílem Socialbakers. Instore komunikaci připravuje agentura Rituál. Samotný design lahve je dílem agentur Cocoon a Cartols.

V dubnu kampaň vyvrcholí 21.4. „Párty v nejlepší formě“, v rámci které budou svou formu v pivovaru dokazovat unikátním soubojem kapely Vypsaná fixa a Mňága a Žďorp.

Tisková zpráva





Výroba piva loni po třech letech poklesu stoupla. „Pořád je vidět, že ekonomická situace není pro spotřebitele lepší, než byla před rokem. Na druhé straně loňský růst v celém pivovarském odvětví vytváří solidní důvěru, že to nejhorší je za námi,“ říká Zbyněk Kovář, generální ředitel Pivovarů Staropramen, druhé největší pivovarské skupiny v Česku.

Celý článek naleznete zde...


SABMiller přehodnotí média

[úterý, 3. duben 2012]


Zlaťák míchá pivo s citrusy

[pátek, 30. březen 2012]

Společnost Plzeňský Prazdroj a v ní působící odborové organizace uzavřely novou kolektivní smlouvu, která nabude účinnosti k 1. dubnu 2012 a bude platit dva roky ve všech ustanoveních.

Celý článek naleznete zde...



Do funkce marketingového ředitele Plzeňského Prazdroje byl v březnu jmenován Grant McKenzie (37). Přichází na místo Toma Verhaegena, který povýšil v rámci společnosti SABMiller do funkce generálního ředitele významného nizozemského pivovaru Royal Grolsch.

Celý článek naleznete zde...


Nové pšeničné pivo Fénix z produkce Plzeňského Prazdroje boduje na českém trhu. Ačkoliv bylo uvedeno na trh teprve 1. března 2012, již nyní si jej spotřebitelé mohou dopřát na více než šesti stech místech po celé republice.

Celý článek naleznete zde...








Jak jsem se v Amsterdamu stala lahví piva

[pondělí, 5. březen 2012]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI