Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní slavnosti Přeštice

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Pivní slavnosti Přeštice

Pivní slavnosti Přeštice

Na víkend, resp. sobotu 7. září jsem měl původně jiné plány. Poprvé totiž tradice pivních slavností zavítala o tomto víkendu také do Písku. Dle webu mělo být účastno na tucet vesměs průmyslových pivovarů, z mini jen Pacov. Nicméně Ferdinanda, Rebela a Poličku v prodejně běžně nemám a Písek není tak daleko. Kontaktoval jsem tedy všechny zmíněné pivovary. Už jsem myslel, že jsem mail nějak špatně odeslal, když tu přišla odpověď od pana Witze, že mají naplněnu kapacitu a žádných takových akcí se nezúčastňují. Z Benešova a Havlíčkova Brodu pak odezva žádná. Byl jste někdo na píseckých pivních slavnostech? Jaká tam byla k ochutnání piva? A jak to vůbec probíhalo?

V sobotu se ale také konaly Pivní slavnosti v Přešticích (PJ), což je městečko mezi Plzní a Klatovami. V programu skupina Brutus a na čepu mají být i blízké minipivovary, mj i Železná Ruda. Toho využívám a domlouvám zásilku ZHP (přece jen je to o 50 km blíže). Na přeštické náměstí dorážíme po půl čtvrté, kdy se už do daleka rozléhá typické ou jé a smršť rokenrolu v podání pravé bigbítové kapely :)

Zábava už je v plném proudu
Zábava už je v plném proudu

Panuje krásné pozdně letní počasí a přeštické náměstí je skoro zaplněné. Skoro u všech stánků se tvoří fronty na pivo, což jsem nečekal. Z minipivovarů zaznamenávám vlastní stánek Belvederu, Bizona, Purkmistra a Pašáka. Dále zde narazíte na produkty PMS, VO Krines Klatovy čepuje Poutníka, Krakonoše a Žatec, VO Bošek Vodokrty Svijany, Rohozec a Konrada. Pivovary Lobkowicz zde zastupuje, dle mé dedukce, Řemeslnická beseda z Plzně, kde je na čepu i dobřanská Modrá hvězda a humpolecký Bernard. Dále nalézáme stánek březnického Herolda, kde točí i šťáhlavského Radouše - nic nečekaného. Plzeňský Prazdroj zastupuje stánek v barvách Fénixe, kde mj. shledávám na čepu Radegast. Určitě jsem na něco zapomenul, doplníte mne?

Slunečníky pana Krinese
Slunečníky pana Krinese

K dobré muzice je třeba dobré pivo, já proto začínám u Belvederu. Pašerákem nemůže člověk nikdy nic pokazit, obzvláště když Vám ho načepuje "starší Fanda". Dalším na řadě je Nový ležák od Radouše. Obojí spokojenost. Jdu zkusit něco průmyslovějšího, dávám Krákoru a ten je takovej, jak ho z poslední doby znám - nakyslej :( Spravuju si chuť voldušskou klobásou a Kameníkem. Obojí výborné, nicméně, protože jsem byl línej vypláchnout sklenici, odér Krakonoše je cítit. Jsme v Přešticích slabou hodinku a ostatní osazenstvo už je nervózní. No co, ostatní piva mám poměrně dostupná, takže naložíme ZetHáPéčko, na cestu jednu polotmavou dvanáctku z Rudy a můžeme vyrazit.

Osazenstvo z Rudy
Osazenstvo z Rudy

Nevím, jak jsou na tom s pivní rozmanitostí přeštické hospody, ale pro nás, již jsme zhýčkaní z Nepomuku, Českých Budějovic nebo nedej bože Černic, tyhle slavnosti žádné velké lákadlo nepřinesly. Je to spíše akce pro místní, kteří poslechnou muziku a dají si to svoje pivko. Pivního turistu sem nic netáhne. Chybí mi tu ta invence oslovit či nalákat sem i pivovárky vzdálenější nebo i ty bližší ve vlastním zastoupení. Nicméně některé akce honosící se pojmenováním pivní slavnosti, kde je na čepu třeba jen produkce jednoho pivovaru či korporace, by si z přeštických mohly vzít příklad.

Opuštíme náměstí
Opuštíme náměstí

Tedy, pokud příště zrovna pojedete kolem, neuděláte chybu, když zastavíte, popř. vystoupíte z vlaku a zavítáte na přeštické náměstí, kde si určitě vyberete - jak dobré pivo a jídlo tak i muziku...



[Richard Chodora] [Zobrazeno 12112x] [11. září 2013]
[Pivní slavnosti] [comments: 5] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Maxič

středa, 11. září 2013
23:23

Maxič

Hele Chody, to mi řekni, jaks moh bejt v sobotu 9.9. v Přešticích, když já jsem v neděli 8.9. pořádal bikové závody v Horažďovicích...:-)
To víš, zas se našel nějakej rejpal :-D


napsal(a): Maxič [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 12. září 2013
06:43

Chody

to Maxič: nj, samozřejmě sedmýho, opraveno :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
08:38


posted by: Inzerce

Dwarf

středa, 11. září 2013
20:23

Dwarf

nu, pokud pivní slavnosti pořádá průmyslový pivovar, není se co divit, že nabízí jen vlastní produkci ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

pi

středa, 11. září 2013
20:25

pi

to Dwarf: Tak to samozřejmě, ale měl jsem na mysli např. někdejší Nepomucké, které pořádal Švejk a na čepu jen PPas a za ceny vyšší než v restauraci a vstupné k tomu :(


napsal(a): pi [Odpovědět]

Dwarf

středa, 11. září 2013
20:31

Dwarf

to pi: doba se naštěstí mění ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI