Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

PRK opět degustovala bílé pivo

Jak vlastně to pivo chutná


verze pro tisk

PRK opět degustovala bílé pivo

PRK opět degustovala bílé pivo

V pondělí 25. září se schází PRK na tradičním místě ve Zlejch, tentokrát v pozměněné sestavě, aby hodnotila domácí pšeničná piva. Po mnoha absencích členů zdravého jádra musela komise sáhnout po náhradnících, a tak Monika a Jára doplnili počet hodnotitelů na šest. Vzorků tak bylo víc než degustátorů. Na zahnání žízně zkouším pro změnu pšeničného Helfa Triticum v točené podobě na baru, který ovšem dnes nesoutěží, měl by jasnou výhodu v čerstvosti. Mimochodem, byl velmi dobrý.

Začneme?
Začneme?

Pojďme k vlastní degustaci. Máme k dispozici sedm vzorků: třebíčského Kaplana a ctiněveskou pšenici bereme jako sponzorský dar, děkujeme majitelům za poskytnutí lahví zdarma. Dále budeme hodnotit Kalikovar, Faltuse, Sušičáka, Primátora a pšenku z nového pivovaru U Přeška Přeštice. Degustace je jako vždy slepá, čili hodnotitelé netuší, který vzorek mají před sebou. Samozřejmostí je voda a chléb na neutralizaci chuťových pohárků mezi jednotlivými vzorky a rovněž jsou zakázány jakékoli komentáře během degustace.

Degustace
Degustace

Pozitivním zjištěním byl fakt, že rozdíl mezi vítězem a posledním činil pouhých 10 bodů, kvalita všech zkoušených pšeničných piv byla velmi dobrá, každé pivo by se dalo bez problémů konzumovat celý večer. Jak to tedy dopadlo?

1. Kalikovar (11 % EPM) 19 b. (rozpij 4:2)
2. Kaplan Třebíč (12% EPM) 19 b. (rozpij 2:4)
3. Ctiněves (12 % EPM) 21 b.
4.-5. Primátor (12 % EPM) 23 b. (rozpij 3:3)
4.-5. Přeštice (12 % EPM) 23 b. (rozpij 3:3)
6. Faltus (11 % EPM) 28 b.
7. Sušičák (12 % EPM) 29 b.
Vzorky
Vzorky

Přeštické pivo se ukázalo v dobré formě, jako jediné bylo stočené přímo z pípy, a to dokonce týden před degustací. Primátor dokonce získal od jednoho degustátora absolutní známku 1. Gratulujeme do Kalikovaru k umístění na zlaté příčce a děkujeme Hanzovi za poskytnutý azyl a perfektní servis při degustaci.



[Jan Pechánek] [Zobrazeno 4468x] [26. září 2017]
[Degustace] [comments: 3] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

středa, 27. září 2017
21:04

Dwarf

nechce se tomu věřit, když vím, jaký nedobrý ležáky Kalikovar dělá (2x jsem zakoupil, 2x jsem nedopil)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Sekal

středa, 27. září 2017
21:45

Sekal

Dwarf: To pivo bylo slušné. Lze diskutovat, jaký vliv na to měla degustace (byl to tuším první vzorek, nálevník i nosič zároveň degustovali, čili své vzorky ochutnali s určitým zpožděním, ačkoli mně jako nosičovi zasedla místo i se vzorky Monika z Trilobitu, takže se mi nalévaly čerstvé; a mne moc nebaví nechávat vysmrádat pivo...).


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 28. září 2017
08:14

Jana

Dwarf:
To je taky jediné pivo,které se od nich dá pít. Ozkoušeno na SVS.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

27. červenec 2024
02:58


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI