Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jan Skala odpovídá...


verze pro tisk

Jan Skala odpovídá...

Jan Skala odpovídá... [p164]

Po posledním nepovedeném Offline rozhovoru pokračuje náš seriál, v němž na Vaše otázky odpovídá fundovaný zástupce jednoho pivovaru. Dnes odpovídal majitel Pivovaru Kout na Šumavě pan Jan Skala.

Koutský pivovar začal vařit své pivo v roce 2006 po 37 letech v dost zbídačeném areálu na nové technologii (ta stará byla zčásti zdevastována a zčásti odvezena).

Foto

Ivo Mráz

Dobrý den,

Koutskou desítku považuji pro mne osobně za nejzdařilejší pivo, se kterým jsem se setkal. A vyhledávám a vítám setkávání, třeba na Chodských slavnostech v Domažlicích, v pivovarské restauraci ve Školní ulici.

Proto nechápu, že tak úspěšný a oblíbený pivovar dopustí, aby bylo jeho pivo čepováno v nevětratelném (budiž, stavební disposice průjezdu domu) ale zejména nikdy nevymalovaném prostředí s odřenými zdmi, prachem na lustru, žlutými dehtovými skvrnami na stěnách.

Jak rád bych mnoha známým doporučil: až tam budete, určitě navštivte pivnici Koutského pivovaru. Nemohu to udělat, protože tohle prostředí spolehlivě odpuzuje a tak se zážitek s pivem nekoná. A také mi vadí v posledních letech čepující personál (studentka, brigádnice, ukrajinka), kterému se nedaří podat nápoj správně ošetřený a načepovaný. Vzpomínám a pozdravuji výčepní Gabrielu, nad kterou nebylo - rychlostí, profesionalitou, ochotou.

S pozdravem

Vážený pane, v naší hospodě již byli dva předsedové vlád ČR. Vydatně zde popíjeli a prostředí se jim velice líbilo. Jsem přesvědčen, že když se líbilo prostředí předsedovi vlády, tak se může líbit i Vaší vybrané společnosti. Pokud Vám toto prostředí nevyhovuje, doporučuji luxusní francouzskou restauraci „Tančící dům„ v Praze, kde se rovněž čepuje Pivo roku 2010 i 2011 a kam zároveň můžete pozvat svou vybranou společnost. Jsem přesvědčen, že Vám bude vyhovovat jak obsluhující personál tak prostředí a jistě i ceny.


Petr Zenkl

Co říkáte Vašemu zařazení do knihy "1001 Beers You Must Taste Before You Die", a to hned se čtyřmi pivy? Málokterý pivovar je tam zastoupen tak silně.

Je to pro nás velká pocta.


Michal Vronský

Dobrý den,

1) Koutský pivovar už léta nemění svou kvalitní nabídku, zatímco ostatní pivovary se předhánějí v příležitostných speciálech. Neuvažujete o pšenici nebo nějakém ale?

Ne, neuvažujeme.

2) Kolik má pivovar zaměstnanců dnes a kolik měl na své počátku?

Na svém počátku měl pivovar 2 zaměstnance, a nyní má 6.

3) Jaký je Váš pivovarský cíl pro příštích 5 let?

Udržet stávající kvalitu a uvést pivovar do původního stavu.

S pozdravem


Jan Tumpach

Nejdříve bych Vám chtěl velmi poděkovat za to že se Vám podařilo zprovoznit pivovar po tolika letech. A že o vaše pivo je velký zájem. Já osobně ho řadím mezi elitu mezi pivy v ČR. Mimochodem jsem také pivovarský, absolvoval jsem potravinářskou průmku v Podskalské a teď tam studuji na vošce.

Má první otázka je kolik máte aktuálně výstav. Dále jestli už jste koupili tu starší lahvárenskou linku z Německa jak jsem se dočetl zde na Pivním.infu. A jestli čepujete své pivo někde v okrese Strakonice.

Velmi děkuji za pochvalu. V minulém roce jsme měli výstav 8000 hl.

Lahvárenskou linku jsme zatím nekoupili. Museli jsme nakoupit novou technologii a zprovoznit nový ležácký sklep, abychom uspokojili poptávku. A investovali jsme do oprav střech. V okrese Strakonice naše pivo není.

Mnohokrát děkuji za odpověd a dej Bůh štěstí!


Roman Černý (velbloud)

Vážený pane řediteli Skalo,

Především Vám chci popřát k mimořádným úspěchům ve Vaší práci. Za těch pár let se z chátrajícího pivovaru stal úspěšný podnik, který již překročil hranici výstavu minipivovarů a nyní jej řadíme k pivovarům průmyslovým. Kvalita Vašeho piva předčí veškeré západočeské pivovary (snad jen povedené várky minipivovarů Vám mohou v této oblasti konkurovat, alespoň dle mého soudu). Právě proto jsem si Vaše pivo, jako jediné možné vybral na čep, když jsem provozoval restauraci „Zastávka u Velblouda“ ve Starém Sedlišti u Tachova. S kvalitou piva i pravidelnými závozy nebyl nikdy problém, vše jsem Vám vždy řádně zaplatil, včetně záloh na sudy. Staral jsem se o pravidelnou sanitaci atd. a dovolím si říci, že Koutské lidem chutnalo, krom toho musím poznamenat, že v tisícové obci fungovaly další tři hospody. Výtoč byla cca tři sudy týdně, což není moc, ale také ne málo. Podnikatelskou činnost jsem ukončil pro neshody s majitelkou objektu, která mě podvedla s nájemní smlouvou. Dalším nájemcům jsem Vaše pivo doporučoval, ti si však vybrali nabídku plzeňského kolosu. K mému potěšení již ani oni restauraci dnes neprovozují. Je to již více než rok, co jsem ze Starého Sedliště pryč a jelikož mám s Vámi ještě nevyřízené účty, využívám k dotazu tento offline rozhovor.

Jak je možné, že když jsem skončil s podnikáním, mi dodnes nebyla vyplacena záloha na sudy? Pracovník Vašeho pivovaru si tehdy v lednu 2011 odvezl veškeré zapůjčené zařízení a 5 prázdných zálohovaných sudů, bylo nám řečeno, že nemá u sebe peníze a že 5000,-Kč posléze pošle pivovar na můj účet, což ostatně podepsal na kus papíru. Do dnešního dne jsem peníze bohužel nedostal. Pivovar Kout jsem několikrát kontaktoval, telefonicky i mailem, nikdy se mi však nedostalo odpovědi. Problém si všichni přehazovali jak horký brambor a řešení žádné. Kontaktoval jsem tehdy i přímo Vás, chápu Vaší pracovní vytíženost a doufám, že se odpovědi dočkám nyní a snad i vyřešení problému. Nepodnikal jsem v tomto směru žádné právní kroky, protože nechci pivovar jako takový poškodit. Na druhou stranu nejsem bohužel ani tak bohatý, abych Vám poskytl sponzorský dar 5000,-Kč. Znovu zde zveřejňuji číslo svého účtu: 185 891 072/0300 a doufám v kladné vyřízení celé záležitosti.

O pivovarnictví se zajímám již řadu let a každému projektu typu Kout velice fandím, o to víc mne mrzí, že i zde se najdou lidé a tím nemyslím přímo Vás, kteří okrádají zákazníky, navíc v době, kdy nadnárodní kolosy si hostinské předcházejí tučnými odměnami. Každopádně Vám do budoucna přeji tisíce dalších hektolitrů a doufám, že se již brzy dočkáme Koutského v lahvové podobě, třeba v některé z pivoték. Děkuji za Váš čas a odpověď.

S pozdravem Dej Bůh štěstí!

Děkuji za chválu a mrzí mne vaše špatná zkušenost. Jediné co bych Vám k tomu poradil a se mnou a s dotyčným závozníkem celou věc projednal.


Marek Kamlar, KSPS Praha

Dobrý den, měl bych na Vás několik otázek:

K vašemu pivu

1) Produkce vašeho pivovaru se dlouhodobě zvyšuje, jak lze ale vypozorovat na příkladu jiných pivovarů vaší velikosti, toto má většinou na svědomí úpadek kvality. Proto se musím zeptat: Nebojíte se toho? Zde na PI se již první komentáře v tomto smyslu objevily, máte podobné indicie případně i odjinud? Jinak mně osobně vaše pivo moc chutná, hlavně pak tmavá 18ka, od prosince 2010, kdy jsem byl naposledy U Slovanské lípy, jsem se k němu ovšem pořádně nedostal a výše uvedené tedy nemohu potvrdit ani vyvrátit.

Ne, toho se nebojíme. Ohledně kvality žádnou stížnost nemáme.

2) Váš pivovar produkuje výhradně tradiční česká piva a nepouští se do žádných prasáren typu ochucených piv apod., což velmi oceňuji, i tak si ale myslím, že by nějaký ten sezónní speciálek navíc nebyl na škodu. Neuvažujete do budoucna o něčem takovém?

Ne, neuvažujeme.

3) V rozhovoru pro Nové Klatovsko jste mj. uvedl, že máte nejvhodnější vodu na výrobu piva v Česku. Mohl byste mi prozradit, čím máte toto tvrzení podloženo? Máte třeba nějaké srovnání s jinými pivovary, nebo jsou to jenom plané řeči? Můžete případně nastínit výtah z chemické analýzy vaší vody, aby si člověk mohl udělat jakousi představu?

Vážený pane,

Ohledně vody Vám neřekneme nic bližšího, jelikož nás voda živí. To, že voda je dobrá, vidíme ve výsledném produktu. Chemické rozbory vody předkládáme jen zemědělské a potravinářské inspekci.

4) Vaše pivo se prý vyrábí podle 200 let staré receptury. Jelikož se tehdy nepoužíval granulovaný chmel a zřejmě i odrůdy sladovnického ječmene byly jiné, bez úpravy poměrů jednotlivých složek várky jste se zajisté neobešli. Můžete mi tedy prozradit, v čem je i po této úpravě receptura jiná než receptury současné?

Granulovaný chmel není nic špatného. Granule nakupujeme z důvodu sterilního skladování.

To, v čem je naše receptura jiná Vám říci nemohu. Každý pivovar má svoji charakteristickou chuť piva, kterou jiný pivovar nemůže napodobit.

5) Předpokládám, že slad berete stále ze Mšena. Jelikož ale tamní sladovna vyrábí jenom slad plzeňského typu, zajímalo by mě, kde nakupujete slad bavorský a karamelový, které zřejmě používáte na výrobu tmavé 18ky.

Existují i jiné sladovny, kde se vyrábí speciální slady.

6) A poslední otázka kolem piva: Kdy se dočkáme lahvového Koutského? Rok 2009, který jste v souvislosti s lahvárenskou linkou zmiňoval ve výše odkazovaném článku, je dávno pryč, vaše lahvové však stále nikde…

Díky tomu, že africké pivo vyráběné v Plzni se nedá pít, máme takový odbyt, že bychom do těch lahví neměli co stáčet. Přesný datum lahvového nevím.

K vašim webovým stránkám

1) Máte jedny oficiální a dvoje neoficiální stránky, každé jsou však o něčem jiném. Nebylo by lépe z toho udělat jedny, zato kvalitní a se vším všudy, aby případný čtenář našel vše podstatné o vašem pivovaru na jednom místě?

Kdo si něco chce najít, ten si to najde.

2) V „novinkách“ odkazujete na články z r. 2008, což mi připadá dost mimo. Co z těchto článků vytvořit speciální rubriku a do novinek dávat skutečně aktuální informace, aby si náhodný kolemjdoucí nemyslel, že se u vás za poslední čtyři roky nic neudálo?

Náhodný kolemjdoucí zajde, a vidí.

3) Na této fotce vidím sudy s logy PU, Budvar a mnohé další. Nebylo by vhodnější fotky tohoto typu raději nezveřejňovat a vyvarovat se tak případným narážkám na to, že pro své obchodní účely používáte „kradené“ sudy, příp. že své pivo stáčíte do cizích sudů a pak ho za své nevydáváte, jak o vás v minulosti prohlašoval např. Plzeňský Prazdroj?

Byli bychom sami proti sobě, kdybychom vlastní pivo nevydávali za vlastní.

4) Na webu se chlubíte mj. i oceněním Dvanáctka roku 2010 od SPP. Nebylo by lepší tam dát nějaké jiné, třebas i starší, které vyznívá mnohem důvěryhodněji?

Letos se chlubíme dvanáctkou roku 2011. Z těchto ocenění máme radost, protože je hodnotí nezávislí konzumenti.

K vašim pivním suvenýrům, k prohlídce pivovaru

1) Když jsem byl v Koutě naposledy (v r. 2006) a ptal se po pivních suvenýrech, sehnal jsem u vás jenom etikety a tácek, sklenice však ne, na jejich prodej jste prý tehdy vydal zákaz a nakonec jsem to pak musel složitě shánět přes známého přímo u výrobce, což mi připadalo jako dost velký úlet. Změnilo se v tomto ohledu u vás něco, a pokud ano, mám počítat taky s tak přemrštěnými cenami jako ve „vašem“ eShopu ?

My neprodáváme propagační materiály, ale prodáváme kvalitní pivo. Jsme pivovar a ne sklárna. Pivovar nemá eShop.

2) Ve většině pivovarů vaší velikosti jsou rádi, že se k nim lidé chtějí přijet podívat, dělají to srdcem a je to také znát na bezplatné prohlídce. Když však vidím, že u vás za to chcete stovku, pomyslím si: zas nějakej, co se chce napakovat. Chápu, potřebujete splácet úvěry a renovovat, na druhou stranu si myslím, že je škoda takto odrazovat předem.

My to děláme srdcem, to je poznat na kvalitě našeho piva a ne na bezplatné prohlídce.

K panu Skalovi jako takovému

1) Dle lidí, kteří s vámi měli kdy co do činění, jste prý velmi svérázný, údajně je s vámi špatná domluva, jste nespolehlivý a nedržíte slovo. Jak byste se charakterizoval vy sám?

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. A věřte mi, pane, že slovo držím. Když někomu řeknu, že mu rozbiju držku, tak mu ji rozbiju.

2) Ve veřejně dostupných informacích Živnostenského rejstříku jsem se dočetl, že jste v minulosti provozoval několik hostinců/restaurací a k mému překvapení také noční klub ve Všerubech. V souvislosti s tím by mě zajímalo, jaké pivo jste v těchto podnicích nabízel (dnes hodně kritizujete Plzeňský Prazdroj, tak předpokládám, že ten asi ne, i když uznávám, že prozřít může každý) a zda se dá provozováním takového nočního klubu opravdu vydělat na vlastní pivovar a splnit si tak klukovský sen.

Měl jsem více provozoven a zkušenosti s více pivovary. Přesto jsem neprodával africké pivo na které pořád nerážíte. Jakýkoli Váš sen si můžete zkusit splnit. Z Vašich slov cítím, že máte chuť si otevřít noční klub a splnit si tak klukovský sen, co Vám v tom brání?

Předem díky za odpovědi.


Richard Chodora, Pivní.info

Dotazů je celkem dost, tak já snad jen krátce.

Letos jsem se zaměřil v ochutnávání na výčepní piva, tedy spíše desítky a Vaši řadím dlouhodobě mezi špičku. Některé pivovárky na desítky kašlou, proč ne Vy, resp. spatřujete ve výčepním pivu, které má u nás v kraji tradici, budoucnost?

Ano, vidím v tom budoucnost.

Kam byste mě pozval na výborně ošetřené Koutské pivo (a nejlépe i dobré jídlo) v Koutě, Domažlicích, Plzni a jinde. Proč v Plzni zanikly už dva Koutlandy?

V Plzni třeba Zach’s Pub. Já jsem nebyl vlastníkem ani provozovatelem Koutlandů.

Na českém trhu chybí kvalitní limonáda, nejlépe s co nejmenším podílem chemie. Neplánujete se zabývat i výrobou limonád?

Plánujeme.

Jsem rád, že se mohu s Vaším pivkem setkávat v sudové podobě, nicméně je vůbec na pořadu dne stáčení piva do lahví? Nejlépe „normálních“ skleněných?

Ano, přijde ten čas.

Velmi rádi bychom jsme vyhověli všem požadavkům našich odběratelů a konzumentům, ale nejdříve musíme zvednout pivovar z ruin, nikdo si nedovede představit, co to stojí nervů, úsilí a nikdo vám nepomůže. Většinou je to naopak, závist je hrozná věc, i když není co závidět. Je to smutné.

Děkuji za Vaše odpovědi a držím palce ve Vašem a sládkově snažení dobýt slávu Koutského piva zpět…



[Pivní.info] [Zobrazeno 11948x] [28. březen 2012]
[Offline rozhovor] [comments: 46] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

David Kerchov

neděle, 22. listopad 2015
19:03

Mr Skala\'s beers are delicious! I have tasted nothing like them here in the United States. All of the microbreweries popping up here the last 5 -10 years have a long way to go and much to learn about making beer like the Europeans, let alone the Czech\'s or Germans. I have no problem with anyone being arrogant, demanding and sticking to a strict way of doing things to create a top rate product. We Americans are trying to figure that out with beer while still making money. Mr. Skala claims to never, ever waiver on the process, quality first. That\'s worth a lot .


napsal(a): David Kerchov (dtkerf(a)att.net) [Odpovědět]

DAN X

neděle, 1. duben 2012
01:13

Koutské mi vždy chutnalo a holt pan Skala odpověděl na předložené dotazy. Určitě lepší, než ten poslední nejmenovaný.


napsal(a): DAN X [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
06:21


posted by: Inzerce

emu

sobota, 31. březen 2012
19:29

emu

Ať už je Koutské pivo dobré jakkoliv, tahle arogance v odpovědích je skutečně faux paus. Je neuvěřitelné, jak se i v dnešní době jsou některé firmy schopny chovat k vlastním zákazníkům. Smutné a rozhodně až se budu rozhodovat jestli Kout nebo jiné regionální pivo, mám mám důvod se přiklonit k tomu druhému...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

kremák

sobota, 31. březen 2012
18:23

Poslední dobou spíše dávám přednost lahvovému pivu, jelikož jsem nabyl dojmu, že v dnešní době se dá pivo v restauraci snad už jen zkazit.Jsou samozřejmě výjimky, ale profesionálních zkušených výčepních, kteří berou toto zaměstnání i jako koníček nebo poslání je jako šafránu. Bohužel ve Slovanské lípě na Žižkově jsem profesionality moc nespatřil. Chápu to, že slečny tam dělají za pár šupů, tudíž nějakou extra snahu nelze očekávat, ale má to určité meze. Pivo mě bylo natočeno do půllitru od Gambrinusu!!!!, bylo přesycené, pěna padala závratnou rychlostí.Bylo sice dobré, ale mohlo být lepší.Nic super-extra. Ceny taky nic moc(32,- 12%, 35,- 14%, 47,- 18%). Prostředí, špína, počmárané zdi, špinavé záchody, normální komunistická zaplivaná čtyřka.Příště si radši koupím basu Poutníka 12%(10,- Kč kus!!!!) a v klídku a pohodě si budu pivko vychutnávat doma na zahrádce.


napsal(a): kremák (pheber(a)seznam.cz) [Odpovědět]

U Slovanské lípy

sobota, 31. březen 2012
21:35

u slovanské lípy

to kremák: Vážený pane Hebere alias kremáku, přesně 3.2.2011 (tedy více než řed rokem) jsme si adresovali několik mailů, v nichž jste mi podobně jako zde sděloval svou nelibost k hospodě U Slovanské lípy. Měl jsem za to, že je tato záležitost uzavřena. Jak vidno dříme to ve Vás opravdu pěkně hluboko. Snad se Vám s poutníkem za 10 korun spraví chuť a konečně přijdete na jiné myšlenky. Je vskutku nejvyšší čas.


DanDv

sobota, 31. březen 2012
16:50

S pivovarem Kout, respektive jeho obchodním zástupcem jsm udělal loni špatnou zkušenost. Pořádal jsem menší pivní slavnosti a velmi jsem o účast tohoto pivovaru stál. Jeho pověst ostatně na tyto slavnosti přitáhla dost znalých návštěvníků, kteří chtěli toto pivo, na severní Moravě nesehnatelné, ochutnat. Obch. zástupce pro Moravu mi účast opakovaně přislíbil, ale v den akce prostě nedorazil, nic nevysvětlil, telefon nebral, na esemesky nereagoval. Je mi jasné, že vždy může dojít k nějaké nepředvídatelné události, ale snad není takový problém zvednout telefon a omluvit svou neúčast. Když jsem se pak dotazoval přímo v pivovaru na důvod neúčasti, pán, se kterým jsem hovořil (jméno si nepamatuju, ale je možné, že šlo o pana Skalu) rovněž nic nevysvětlil, z jeho tónu čišel naprostý nezájem. Sice to chápu - proč se starat o propagaci na opačném konci republiky, když nestíhám vykrýt ani poptávku kolem komína, ale trochu serióznosti by neuškodilo. Z tohoto rozhovoru jsem nabyl dojmu, že koutským dělá problém nejen serióznost, ale i nadhled a prachobyčejná slušnost.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Njorloj

pátek, 30. březen 2012
22:40

Njorloj

Na blbou otazku, blba odpoved - nevidim nikde nic neslusnyho, asi pri mnozstvi prace neni moc casu chapat se neurcitych (hloupych) otazek a stejne tak odpovidat, zvlaste kdyz nema placenyho mluvciho... dekuju za odpovedi, a jen vice energie do Vasi prace...


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Jakub.M

pátek, 30. březen 2012
13:13

Je to ztráta času číst. Pan Skala je arogantní a nikoliv asertivní. Marketing evidentně neumí a tímto se sám poškozuje a ztrapňuje před fanoušky jeho vlastního produktu.


napsal(a): Jakub.M [Odpovědět]

pechi

pátek, 30. březen 2012
15:34

pechi

to Jakub.M: Souhlas, úplně promarnil tuto šanci a naopak sobě i pivovaru spíše uškodil.


napsal(a): pechi [Odpovědět]

honza1205

pátek, 30. březen 2012
12:55

honza1205

Pan Skala je jak břitva :) Pan Kamlar je má taky docela dost,hlavně já mít pivovar,tak mi lovci suvenýrů asi taky lezou krkem a co se týče prohlídky za stovku,tak ho dost chápu.Při šesti zaměstnancích si asi těžko může dovolit vyčlenit zadarmo jednoho na prohlídky.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Rovermania

pátek, 30. březen 2012
11:43

Rovermania

Já bych rád korigoval jednu věc:Kout&Tančící dům: a sice, že Koutské pivo v Tančícím domě JIŽ NENÍ! Bylo nahrazeno Bakalářem, což sice není špatný počin ale oproti Koutskému je to opravdu jen slabý odvar.. Velice mě to mrzí neb jsem do Baru Céleste v Tančícím domě na Koutské pravidelně chodíval. Na můj dotaz proč ho již netočí mi bylo odpovězeno, že pivovar Kout údajně končí (!!!)


napsal(a): Rovermania [Odpovědět]

pan Nohava

pátek, 30. březen 2012
13:04

pan Nohava

to Rovermania: No vidíš a to nikoho nenapadlo se zeptat :D :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 30.03.2012 ve 13:04:55


napsal(a): pan Nohava [Odpovědět]

Rash

pátek, 30. březen 2012
13:57

Rash

to Rovermania: zajímavé. Ke mně se zas včera donesla neověřená informace, že končí i koutská hospoda U Slovanské lípy v Praze na Žižkově :-?


napsal(a): Rash [Odpovědět]

pechi

pátek, 30. březen 2012
15:23

pechi

to Rash: A safra, to snad né. A žes včera nic neřek...


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Mosquit

pátek, 30. březen 2012
15:44

Mosquit

to pechi:
Ty ses odpojil, my jsme pak šli na Pernštejn a tam jsme to rozebírali celou dobu... Už to tak vypadá :(


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

pechi

pátek, 30. březen 2012
16:06

pechi

to Mosquit: od 06/2010 navštíveno 20x, vypito 157 Koutských a sehráno nespočet mariášovejch sehrávek ::cry ...


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Hofi

pátek, 30. březen 2012
23:15

to pechi: Chlapí, to snad ne? Ještě včera jsme tam byli a všechno se zdálo v pohodě. Kvalita sortimentu excelentní a nemající obdoby, stejně tak na Zbraslavi. Snad to všechno jsou jen nepotvrzené drby..


napsal(a): Hofi (nuladvacetsest(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

sobota, 31. březen 2012
13:15

Dan

to Hofi:
Tak to nejsou dobré zprávy. Na Koutském jsem byl naposledy v neděli na Zbraslavi a bylo výtečné. Bylo by smutné o tohle pivo přijít...
Snad jsou to jen fámy.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

karel

pátek, 30. březen 2012
06:44

karel

to Malakin: nechápu, proč druhé Pardubice.Ted jsem to četl a nikoho tam neuráží a ani odpovědi (strohé) ale normální.Asi by jsi si měl pořídit nějaký \"tančící dům \" na odpovědi.


napsal(a): karel [Odpovědět]

Malakin

pátek, 30. březen 2012
06:49

Malakin

to karel: Ano, bylo to bez urážek, ale odpovědi velmi strohé a taky neúplné, např. reakce na moji otázku ohledně limonád.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

pivo

čtvrtek, 29. březen 2012
23:14

pivo

Ano, odpovědi pana Skaly jsou poněkud svérázné, možná schválně provokativní. Slovo ale drží, ikdyž se zrovna nepere. Nám, klukům od Zlína např. v květnu 2010 umožnil návštěvu pivovaru, kdy se to hodilo nám, nebylo to ve všední den. A domluvili jsme se spolu jen tak po telefonu. Pivo fantastické, byli jsme nadšeni, zlatý sládek, pan Hlavsa. Ochutnávka v pivovaře a pak v koutské Hospůdce na Vobíralce, tam navíc s fantastickou obsluhou. Na Kouto jen ty nejlepší vzpomínky ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

mor

čtvrtek, 29. březen 2012
20:19

Nehledě na chuť koutského piva, což je to nejdůležitější, tak odpovědi pana Skály jsou mimo hranice dobrého vkusu


napsal(a): mor [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 29. březen 2012
19:42

Dwarf

Chody: pan Skala je zřejmě schopný slávu dobít, ale já bych tam přece jen radši napsal dobýt :-))


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 29. březen 2012
19:56

Chody

to Dwarf: Opraveno. No mohls to ale opravit sám, práva bys na to měl mít, škoda :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 29. březen 2012
20:17

Dwarf

to Chody: koukal jsem na to, ale tohle zřejmě není normální článek, takže jsem to opravit nemohl... v seznamu jsem to neobjevil


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 29. březen 2012
20:19

Dwarf

to Dwarf: tak beru zpět, ono to je trochu staršího data, já se koukal na poslední článek... tak příště, sorry ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Beermasta

čtvrtek, 29. březen 2012
17:16

Vzhledem k tomu, že na mě pan Skála působí bohužel jen jako arogantní hulvát, mu z celého srdce přeji, aby jeho v dimenzích českého pivovarnictví nepostřehnutelný podnik zůstal i nadále bez povšimnutí jím nenáviděných Afričanů, Holanďanů a Belgičanů. Být já na jejich místě a v branži, ve které se pohybuji, už dávno bych si jej bez milosti dal jako předrkm. Velmi se divím nadnárodním pivovarským gigantům v ČR, s jakou benevolencí přistupují k těm malým. V jiných oborech je taková míra tolerance malé drzé konkurence (byť mušší váhové kategorie) nevídaná.

Sečteno a podtrženo, dělejte dobré pivo a netahejte tygry za ocas ..


napsal(a): Beermasta [Odpovědět]

sterba

čtvrtek, 29. březen 2012
17:09

Vloni v září jsem byl na dovolené v Domažlicích a několikrát jsem navštívil pivnici ve Školní ulici, musím plně souhlasit s názorem p. Mráze co se týká interiéru této pivnice. Obsluze tehdy nebylo co vytknout. Koutské pivo je jedno z nejlepších u nás. Jestli se toto prostředí líbilo předsedovi vlády ( byl - li to byl ten současný chudáček), tak se tomu ani nemusíme divit. Velmi mě překvapila arogantní reakce p. Skaly, jehož si velice vážím, vzhledem k tomu co s bývalým devastovaným pivovarem vykonal.


napsal(a): sterba [Odpovědět]

píra

čtvrtek, 29. březen 2012
16:41

píra

Tak to byla ztráta času. Docela zklamání..


napsal(a): píra [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 29. březen 2012
16:39

Malakin

Na dotaz ohledně speciálních sladů odpověď, že existují i jiné sladovny, na otázku "jak přišli na to, že mají nejvhodnější vodu na výrobu piva v ČR" odpověď typu "to víme podle kvality našeho piva", namísto uznání chyby, omluvy a příslibu nápravy nespokojenému zákazníkovi raději doporučí, aby si příště zašel do Tančícího domu atd. atd. Vskutku rozhovor na úrovni, jen co je pravda. Doslova druhé Pardubice :ble:
---------------------------------
Zpráva byla upravena 29.03.2012 ve 19:58:11


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Michal

neděle, 1. duben 2012
15:31

Michal

to Malakin: Přečet sem si rozhovor s Pernštejnem a nic špatnýho na něm nevidim.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

VlJa

čtvrtek, 29. březen 2012
16:35

VlJa

Trochu méně arogance od pana Skaly by opravdu neškodilo. Zejména v odpovědi panu Mrázovi, který má naprostou pravdu - Koutská pivnice v Domažlicích je zaplivaný pajzl s příšernou obsluhou opravdu nehodný kvality Koutského piva a to že tam byli dva premiéři neukazuje na kvalitu prostředí pivnice, ale spíše na vkus našich premiérů :).


napsal(a): VlJa [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 29. březen 2012
13:40

Energetik

Naprosto výborný rozhovor :-D


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Haha Bimbi

čtvrtek, 29. březen 2012
14:08

to Energetik: Hlavně směrem k Pivnímu reportérovi, Všeználkovi a Vetešníkovi ze Zábřehu. ;)


napsal(a): Haha Bimbi [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 29. březen 2012
13:40

hroch

Děkuji panu Skálovi za odpovědi a již teď se těším na Koutské, které nejenom zhruba dvakrát ročně se mě podaří dostat do Liberce, ale hlavně si ho užiju na tradiční dovolené v Pošumaví. Pan Skála se zaměstnanci vyrábí vynikajicí pivo, má snahu opravit původní pivovar (což je úkol na dvě generace, dvě generace chátral, dvě se bude z vlastního zisku opravovat), ale taky nám předvedl jak zvládá lehce asertivně a dost správně nekompromisně odpovídat na nevhodné dotazy.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Pivař

čtvrtek, 29. březen 2012
17:14

to hroch: Pokud má jít o otevřený rozhovor, tak přeci neexistují nevhodné otázky... Naopak, spousta otázek bylo velmi vhodných, leč nezodpovězených. Arogance pana Skály by se dala krájet. Nevím, kvůli tomu, že Koutské je v kurzu tolerovat takvé odpovědi...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Malakin

pátek, 30. březen 2012
06:40

Malakin

to hroch: I na rýpavou otázku se dá odpovědět slušně, jenže to pan Skala zřejmě neumí. A co se zbytku odpovědí týče, opravdu to vyznívá tak, jako bychom všichni obtěžovali, když nás zajímá i něco víc než jen aktuální výše výstavu.

to Bimbas: Huba plná keců, ale použít vlastní mozeček a vymyslet někdy nějakou otázku, to ne.

to Pivař: Docela mě mrzí, že pan Skala nikdy nepustí ke slovu sládka Hlavsu. To je proti němu zlatej člověk a určitě by odpovědi takhle neodflákl, ale naopak by se snažil této možnosti bezplatné propagace za 100 % využít...

Výstav za rok 2011 - 8 tis. hl (viz jedna z odpovědí), za rok 2010 - 8 tis. hl, za rok 2009 - 8 tis. hl (dle údajů v pivovarských kalendářích). Nějak nechápu, k čemu nová technologie a nový sklep, když výstav již tři roky stagnuje. Dokázal by mi to někdo vysvětlit?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 30.03.2012 ve 06:45:10


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Roman

čtvrtek, 29. březen 2012
18:46

to hroch: Naprostý souhlas s Pivařem.Celý rozhovor působí dojmem...zeptejte se mě na co chcete,já vám na co chci odpovím a buďte rádi,že vám neslíbím rozbít držku!Je to škoda.....myslím,že ani dobré pivo ani bohulibý záměr zrekonstruovat pivovar nejsou pro toto jednání omluvou.Víc slušnosti a trocha pokory by neuškodily.


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 29. březen 2012
23:21

hroch

to Roman: Odpověď panu Mrázovi je bohužel opravdu ostrá. Ale pánové nejste jediní kdo čte tento net. A bohužel "nevhodné" a rádoby rýpavé otázky páně Malakina jsou v pivovarských kruzích hodně známy. Tak se nesmíte divit ostřejším odpovědím. Kdybych si jako pan Skala nejdříve přečetl všechny otázky, tak bych asi viděl taky rudě. Byl jsem v Koutě poprvé v roce 2007, pan sládek vařil dvě várky denně šest dní v týdnu každý den min.15 hodin v pivovaru a kromě pana majitele ( zásobovač, ekonom, prodejce, závozník atd v jedné osobě),byli k dispozici jen dva místní pobudové na pomocné práce (takže za jednoho člověka). Když někdo několik let dělá mnoho hodin nad rámec normální pracovní doby hlavně proto, že ho ten výsledk=dobré pivo baví, tak ho opravdu nesmyslné dotazy naštvou.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Roman

pátek, 30. březen 2012
07:32

to hroch: To je právě ono.....nejsme jediní,kdo si to tu čte.Je dost možné,že spoustě "obyčejných" konzumentů piva po přečtení tohoto rozhovoru koutské pivo jaksi "zhořklo" a veškeré, i Vámi zmiňované úsilí pana majitele je sraženo zas o stupeň dolů.Myslím,že z titulu své funkce by měl být schopen "diplomaticky" odpovídat i na více nevhodně formulované otázky a to od kohokoliv.Rýpavost a nevhodnost otázek pana Kamlara je na jinou diskuzi....každopádně si v tomto případě uškodil spíš pan Skala než pan Kamlar a to asi účelem tohoto rozhovoru nebylo.


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Energetik

pátek, 30. březen 2012
07:47

Energetik

to Roman: A je to tady zase. Normální člověk hodnotí pivo podle chuti a né podle odpovědi majitele pivovaru.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Roman

pátek, 30. březen 2012
09:12

to Energetik: Tak s tímhle plně souhlasím,ale v tomto případě jde trošku o něco jiného.Když už jste ale načal tento problém,tak normální člověk,který se nejde jenom "zlejt aby se motal",určitě potřebuje vedle dobrého piva i kulturu prostředí,dobrou obsluhu i třeba vlídného pana majitele.Vše souvisí se vším,ale máte pravdu v tom,že chutné pivo by mělo být v žebříčku těchto hodnot asi na prvním místě a bez něho to nejde.To může být hospoda jak ze škatulky,milá obsluha třeba i nahoře bez a úslužný a milý pan vedoucí.....a bude to víte co platný!


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Energetik

pátek, 30. březen 2012
10:28

Energetik

to Roman: Souhlasím, na druhou stranu (byť dotyčnou hospodu přímo neznám) jsem zase zastánce názoru, že sem tam je fajn navštívit opravdu nehoráznou knajpu, ze které ale sálá jakási atmosféra. Dneska je naštěstí možnost výběru, kam na pivo zajít. Jinak v Praze je Koutské pivo ve stánku s občerstvením na cyklo a inline stezce - ve všech provedeních a za opravdu zajímavé ceny. A vždy ve vynikající kondici :-)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Malakin

sobota, 31. březen 2012
05:26

Malakin

to Rash: Pokud by Slovanská lípa končila, Michal Vronský by to tady zajisté včas oznámil.

to honza1205: Když jdou prohlídky zdarma a v předem stanovenou dobu např. v Úněticích, nevidím důvod, proč by to nemohlo jít podobně i v mnohem zapadlejším Koutě. Někde jsou holt rádi, že jim lidé do pivovaru jezdí, že mají zájem se seznámit s technologií výroby, následně posedět, popít, pojíst a případně zakoupit nějaký ten suvenýr do sbírky a tím zachovat kus jeho historie pro budoucí generace (o reklamě zadarmo s tím spojené ani nemluvě), jinde očividně ne.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 31.03.2012 ve 05:29:19


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Roman

pátek, 30. březen 2012
13:07

to Energetik: I s tím musím souhlasit,byť moje poznámka nebyla mířena přímo na tuto hospodu, ale na to,že všechno souvisí se vším.Také dotyčnou hospodu přímo neznám,ale třeba by se mě tam líbilo právě kvůli té atmosféře.Co jsem měl spíš na mysli.....že pan Skala podle mě zbytečně arogantně a až skoro hulvátským projevem sráží výsledky své vlastní práce.Škoda,mohl toho využít líp,nepříjemné otázky zodpovědět s nadhledem,vtipně je třeba druhé straně vrátit....ale asi toho nemá zapotřebí.Nevím,třeba je to jen můj problém,ale po přečtení článku vím,že do Koutského pivovaru (I když jsem tam již byl,ale pan majitel nebyl přítomen.)se už asi nepodívám.Jinak přeji pěkný den ......


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Knajpíno von Bierer

úterý, 6. březen 2012
20:37

Knajpíno von Bierer

Text smazán
Otázka bude předána. Sem prosím otázky nepsat...
Pozn. PI



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI