Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Husy, kam jen oko dohlédne

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Husy, kam jen oko dohlédne

Husy, kam jen oko dohlédne [p2771]

Minulý týden, 9. května, byl pro veřejnost otevřen nový pivovar v Praze. Nese název Bohemia Goose a nachází se v místě bývalého Novoměstského pivovaru ve Vodičkově ulici. Provozovatelem je firma Gastro Group, která působí v oboru gastronomie a cestovního ruchu, a která též vybavila interiér restaurace. Kdo máte v paměti interiér bývalého pivovaru, tak budete překvapeni, nebo možná i trochu zmateni. Ten současný se za nynějšího provozovatele úplně změnil.

Vchod z ulice
Vchod z ulice

Varna sice zůstala na svém místě, ale většina technologie se přestěhovala ze sklepa nahoru. Určitě návštěvníka při vchodu do restaurace zaujme 150kg těžká mosazná pípa s dvanácti výčepními kohouty, vyrobená na zakázku pro Bohemia Goose.

Výčep
Výčep

A co má společného pivovar s husama? Na ně opravdu narazíte v restauraci na každém kroku, samozřejmě ne na živé, ale ztvárněné ve figurínách či obrazech. A také na jídelním lístku. Restaurace se totiž zaměřuje na staročeskou drůbeží kuchyni.

Interiér
Interiér

O technologii pivovaru se postarala firma Joes Garage Brewery pana Krýsla. Varna je čtyřnádobová (2+ vířivka + externí vystírací nádoba) o objemu 1000 litrů s parním otopem (plynový vyvíječ páry). Otevřená spilka 1x 2000 litrů, 3x CKT po 1000 l, 1x 2000 l, 4x 2000 l duplex, ležácké tanky - 2x 2000 l, 6x 1000 l. Sládkem pivovaru je mladý muž, pan Vojtěch Pátek a ten mne také pivovarem provázel a poskytl informace. Tímto má mé díky.

Sklep a pan sládek
Sklep a pan sládek

Slad odebírá pivovar v současné době ze Záhlinic, chmelí se českými odrůdami - ŽPČ, Agnus, Rubín, kvasnice jsou z VÚPS. Nyní jsou na čepu čtyři piva - 12° světlý ležák plzeňského typu, 13° tmavý speciál, 11° pšenice (witbier) a 13° višňové pivo. Do budoucna počítá sládek i s různými speciály. První dvě jmenovaná piva jsem ochutnala a byla výborná, bez chyby. Mohu jenom pochválit.

Ležák
Ležák

Restaurace je otevřená celotýdenně, od 11 hodin. Od pondělí do pátku jsou na jídelním lístku v době oběda hotovky za přijatelné ceny. Sortiment je po celý týden stejný. Za pivo ovšem zaplatíte dost - 0,4 l za 75 Kč.

Fotogalerie



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 15853x] [19. květen 2023]
[Minipivovary] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Sekal

sobota, 20. květen 2023
17:10

Sekal

Tobě chutnalo tmavý?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

sobota, 20. květen 2023
18:17

Jana

Sekal:
No jo, nějaký šotek. já měla ležák a tu pšenici. Ale to tmavé není sladké.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI