Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vlašim 2: Švihov a Vlčák

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Vlašim 2: Švihov a Vlčák

Vlašim 2: Švihov a Vlčák [p2083][p2103]

Úterý

Druhý den se vydáváme na Švihov, tedy do Němčic u nádrže Želivka, jejíž část se nazývá Švihov a odtud značka pivovaru. Asi 3km za Vlašimí nás zastihne průtrž mračen, nicméně na druhý pokus už nám to za svitu sluníčka vychází. Statek, kde se pivovar Švihov nachází je krásně opraven a kromě pivovaru se zde nachází pivní klub a farmářská prodejna, kde ale moc pochutin k pivu nenajdete, tedy alespoň v úterý odpoledne.

Pivovarský dvůr
Pivovarský dvůr

V pivním klubu je na čepu trojice místních piv, nealko od Proudu a bezová limonáda (v lahvích pak limonády Šumavěnka). Začínám samozřejmě ležákem, kterému se švihovští dlouho bránili. Gaučák, který je takový zemitý, na můj vkus malinko drsnější, nicméně dobrý (***1/2). Grep Ale je výborné ovocné pivo, nebo spíš nápoj (***). Švihadlo nikdy nebylo mým šálkem piva, ale asi je dobře uvařené (**1/2).

Gaučák
Gaučák

Jak jistě dobře víte, tak pivovar Švihov se specializuje na holandské a belgické styly. Jde si svou cestou a je to znát, pivovar se zařadil mezi ty progresivnější. Proto mě překvapilo, že pivovar Švihov je se vším všudy na prodej. Důvody popsala Anna van der Weerden zde... Koupíte? Nám se tady dost líbilo, nicméně tři malá piva pro cyklistu jsou tak akorát.

Zpátky přeci nepojedeme stejnou trasu. Stihneme tedy ještě jeden pivovar - Vlčák Miřetice. Pivovar je to nenápadný, umístěný ve sklepě rodinného domu.

Tady sídlí Vlčák
Tady sídlí Vlčák

Pan majitel zrovna není doma, ale pivovar nám ukázal jeho otec. Mimochodem byl to za celou dobu jediný pivovar, kde jsme viděli technologii. Ve Švihově jsem se ptal obsluhy, ale prý není neděle, na dřívější mail nikdo nereagoval. Nebyla by to ale návštěva pivovaru, abychom neochutnali místní pivo. Když není pan majitel doma, z tanku se nečepuje, musíme tedy vzít za vděk PETkou.

Varna
Varna

Uštěkaná Dáša je zajímavé pivo s přídavkem pomerančové kůry. Je takové zvláštní, nicméně "čisté" pivo. Jedno na zahradě pod stromem stačilo, domů si bereme vídeňský ležák, který trošku vytřeseme na kole, ale doma chutná výborně.

Večer ještě ochutnáme Na Vývoji onu ipu, ale o tom jsem psal minule.

Další fotky z pivovarů Švihov a Vlčák



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1050x] [18. srpen 2022]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI