Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vlašim 1: Na Vývoji

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Vlašim 1: Na Vývoji

Vlašim 1: Na Vývoji [p1984]

Jeden prázdninový pracovní týden jsme strávili ve Vlašimi a okolí. Pracovní týden ve slova smyslu takovém, jakože od pondělka do pátku. Přesně po tuto dobu jsme byli hosty v hotelu resortu Na Vývoji , jehož součástí je i minipivovar, což je pro našince velké lákadlo. Letos jsme jako dopravní prostředek na výlety zvolili kolo.

Na Vývoji
Na Vývoji

Pondělí

Příjezd. Žízeň. Po prvotní prohlídce Vlašimi jdeme na večeři do restaurace Na Vývoji, která je v hale bývalé továrny na balící stroje. Industriální obraz interiéru je zde zachován: jeřáby, původní elektroinstalace vedle nové apod. Jídlo je zde velmi dobré, ale pojďme se zaměřit na pivo. Jak jsem psal, žízeň po celém dni začíná dosahovat maxima, v restauraci je abnormální hic, takže jako první volíme 12% ležák. Bohužel pivo je také teplejší, celkově světlejší, skoro bez zákalu (***1/2 - pro náš pobyt referenční vzorek).

Vlašimské pivo 12
Vlašimské pivo 12

Ležák tedy docela dobrý, zkusíme jiné pivní styly. Desítka Summer Ale je opět teplejší, nicméně to není to nejhorší. Tohle pivo nemá bohužel s ejlem nic moc společného (*). Pšenice 11 má také do stylu dost daleko. Je to všechno do ležáku (*1/4). Takže dnes raději zůstanu u ležáku, polotmavá třináctka je po těch pokusech dost dobrým počinem (***). Na čepu je ještě IPA 14, kterou ale raději nechám na zítra.

Pivovar
Pivovar

Pivovar je umístěn v hale spolu s restaurací a bowlingem, ale jinak než jsme zvyklí z restauračních pivovarů. Tady je technologie umístěna ve dvou (co jsou vidět) kontejnerech (varna x tanky). Minipivovar se skládá z dvounádobé varny o objemu 5hl, spilky s otevřenými nádobami o objemu 10hl (2ks), ležáckého sklepu s ležáckými tanky o objemu 10hl (6ks) a CKT o objemu 10hl (4ks), šrotovny, zázemí sládka, chladícího boxu a místností na mytí a plnění. Tolik web resortu. Chodili jsme kolem pivovaru vždy při snídani a večeři a nikdy jsme neviděli v pivovaru nějaký pracovní šum.

Varna
Varna

Druhý den ochutnávám onu ipu (**), která je malinko lepší než summer ale. Jiné styly jim prostě, dle mého názoru, nejdou.

Celkově byl pobyt Na Vývoji velmi příjemný a mohu jen doporučit. Co nás čeká další dny se dozvíte příště...

Další fotky z pivovaru Na Vývoji 1 2



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1080x] [14. srpen 2022]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI