Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vik, nejmladší z pražských

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Vik, nejmladší z pražských

Vik, nejmladší z pražských [p2336]

A ne-li úplně nejmladší, tak jeden z nich. Přijměte pozvání do Rodinného pivovaru Vik, který vznikl v září 2020. Nachází se v Praze - Hostivaři a je tak trochu utajený. S jeho hledáním pomůže a nasměruje vás jeho poutač do areálu Pragorent (U továren 999/31). V plechové hale, bývalém skladu, cca 150 m za vrátnicí na levé straně, pak už spatříte logo pivovaru.

Vchod do pivovaru
Vchod do pivovaru

Pevnou ženskou rukou zde vládne sládková, absolventka Podskalské, paní Natálie Viková. Její manžel Jakub pak (ale, pst, to jen mezi námi děvčaty) je prý "děvčetem pro všechno". Obchod, technika..., prostě takový "Ferda Mravenec, práce všeho druhu". Ono to ale při dvou osobách jinak nejde. Klobouk dolů.

Varna
Varna

Technologie pivovaru pochází z dílny HD Servis, Milan Doubek. Varna o objemu 500 litrů je dvounádobová + vířivka. Na kvašení i ležení slouží nyní sedm CKT o objemu 1000 l, v brzké době budou doplněny ještě o další dva. Slad na ležáky odebírá pivovar z Kounic, na svrchně kvašená piva pak od různých dodavatelů. Chmelí se Sládkem, ŽPČ i zahraničními chmely. Kvasnice jsou z Budvaru.

CKT
CKT

Stálý sortiment pivovaru

12° ležák, který se může chlubit hrdým titulem Král Prahy 2020.

11° British Golden Ale

15° IPA

13° Sorbet Wildberry, jehož charakterizují jako: "ovocný sorbet s příjemnou kyselostí pouze z ovoce. Sametové, ovocné, nádherně zbarvené a velmi osvěžující. Do piva bylo přidáno velké, opravdu velké množství lesního ovoce – ostružin, borůvek, černého rybízu, lesních jahod a především malin. Ovoce dodává pivu příjemnou kyselost, která je vyvážena sametovou chutí." A já dodávám, zajímavé, ale zrádné pití. Osvěžující "limonáda", ale pozor, je to 13°!

Sortiment
Sortiment

K tomu příležitostné speciály. Na léto to bude řada lehkých piv, z nich jedno už je ke koupi - 8° Summer ale s citronovou trávou. Moc dobré letní pití, velmi mi chutnalo. (Stejně tak, jako jejich ležák, který jsem pila nedávno, jakož i z tanku, sice ještě mladá, ale výborná NEIPA). K osmičce přibude zanedlouho devítka a prý ještě další. Další chystanou řadou s názvem Euphoria, budou specielní piva, z nichž už zraje Milk Shake IPA s jahodami, vanilkou a mangem.

Výčep
Výčep

Piva lze zakoupit přímo v areálu v 1l PET láhvích nebo v plechu. Samozřejmě si můžete v pivovaru objednat i sudy. Zatím je v hale jen provizorní výčep s dvěma pípami, ale zhruba do 14 dnů by měl být hotový výčep v kontejneru před pivovarem. Posezení je už přichystáno. A při popíjení piva se můžete kochat rostoucím chmelem v truhlíkách, který je sice zatím jen na ozdobu, ale do budoucna-kdo ví. Otevřeno je, kromě neděle, denně od 10 do 20 hodin.

Další fotky najdete tady...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1504x] [7. červen 2021]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI