Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zavítejte do Bernarda

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Zavítejte do Bernarda

Zavítejte do Bernarda [p216]

Pivovar Bernard otevřel veřejnosti 1. června zbrusu nové návštěvnické centrum. Zájemce zve nejen k prohlídce svého provozu, na ochutnávky piva, na poctivou pivovarskou kuchyni, ale i na novou rozhlednu postavenou kolem pivovarského komína. Návštěvnické centrum je s pivovarem bezprostředně spojené a prohlídkové trasy vedou přímo do srdce pivovaru.

Návštěvnické centrum
Návštěvnické centrum

V nejvyšším podlaží centra, s krásnou vyhlídkou na město, je designová Pivnice Na Štokách. Název získala podle budovy, která zde původně stála. Součástí stylového interiéru pivnice je unikátní velká pec, u které se návštěvníci mohou ohřát a okénkem sledovat, jak se připravuje třeba právě jejich porce. Ovšem mají zde i vlastní pekárnu, v peci se peče tedy i chléb. Pivnice Na Štokách je určena pro návštěvníky individuální, na rozdíl od níže položené pivnice Sládkův sál. Ta je určena spíše pro firemní akce, školení, svatby a pod.

Na Štokách
Na Štokách

Návštěvníci zde najdou i atraktivní expozici, jejímž středobodem je pozoruhodný, do posledního detailu propracovaný 3D model pivovaru. Zde také ochutnají účastníci exkurze na závěr prohlídky výsledky práce humpoleckých pivovarníků. Ty by se měly konat pravidelně od pondělí do pátku, vždy v 10 a 16 hodin. Součástí centra je špičkově vybavený kinosál, kde můžete zhlédnout zfilmovaný příběh pivovaru. Kapacita degustačního Sládkova sálu i Pivnice Na Štokách je po stovce návštěvníků, kinosál je připravený pro 63 diváků. V přízemí objektu je pak značková prodejna.

Sládkův sál
Sládkův sál

Výstavba návštěvnického centra Rodinného pivovaru Bernard začala slavnostním poklepáním základního kamene 3. června 2019. Generálním dodavatelem stavby byla firma Podzimek a synové z Třeště. Nádherné lustry pocházejí ze skláren ve Světlé nad Sázavou, takže místní dodavatelé.

Základní kámen
Základní kámen

Největším lákadlem asi bude nová rozhledna postavená kolem funkčního pivovarského komína. Z ochozu ve výšce 33 metrů je opravdu krásný rozhled. Nejen na město, ale i širé okolí. Vidět je nedaleká zřícenina hradu Orlík, vzdušnou čarou osm kilometrů vzdálený hrad Lipnice, vrch Melechov aj. Popis toho, co můžete i nemůžete (třeba Šumavu, ale i Paříž) vidět je na panelech na ochozu. Kdo si vyšlápne všech 189 schodů, může se za odměnu osvěžit v pivnici – vstupenka je zároveň poukázkou na malé pivo zdarma. Provozní doba rozhledny je v pracovních dnech od 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. S ohledem na soukromí sousedů pivovaru rozhledna není veřejnosti přístupná o nedělích a svátcích.

Rozhledna
Rozhledna

Od počátku jsem cítil, že náš vztah se zákazníky nekončí tím, že si koupí pivo, ale že má přesah. Toužil jsem po místě, kde si budeme blízko. Myšlenku jsem nosil v hlavě dlouho a velmi mě těší, že jsme k tomuto milníku dorazili,“ řekl spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard na tiskové konferenci přímo v návštěvnickém centru 30. května. „Od původní studie, kterou jsme vytvořili před mnoha lety, vzniklo patnáct variant, než jsme došli ke konečné podobě,“ doplňuje Stanislav Bernard s tím, že centrum bude sloužit nejen samotnému pivovaru, ale je také místem pro setkávání, vzdělávání nebo slavnostní příležitosti.

Další fotky najdete zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1143x] [2. červen 2022]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI