Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Spálená akce v Poříčí

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Spálená akce v Poříčí

Spálená akce v Poříčí

V sobotu 5. října se ve sklepení bývalého pivovaru ve Spáleném Poříčí konal další ročník (první byl v roce 2016 ) Podbrdské pivní přehlídky. Na letáčku vydanému k této akci nebyl žádný soupis účastnících se pivovarů. Je tam pouze zmínka, že mimo občerstvení a hudby budou k mání piva a pivní speciály malých pivovarů.

Tak to kolem 16. hodiny vyrážím zkontrolovat. Je deštivý den, který tomuto druhu akce zrovna nenahrává, ale protože se má konat v pivovarských sklepích, věřím v důstojnou účast jak návštěvníků, tak pivovarů. Tedy alespoň těch "brdských". Akci, tak jako posledně, organizuje Vašek Fiala.

Nikde nikdo
Nikde nikdo

Před vstupem do sklepů pokuřuje jedna paní a jinak nikde nikdo. Začínám být trochu skeptický. U vchodu si můžeme za poplatek 50 Kč koupit na zálohu skleničku třetinkového objemu s nalepeným logem (jako minule) z níž pak můžete ochutnávat. Než si ji pořídím, raději nejdříve okouknu stav, zda to má vůbec smysl. A dobře dělám.

Projdeme kolem stolku s jídlem a nahlídneme dolů do sklepa. Vidím pouze dva stolky s pivem.

Zastoupen zde byl pivovat ze Štáhlavic, který zde měl k mání celou svoji produkci jak v točené podobě, tak v PET lahvích. Obsluhoval pan sládek osobně. U druhého stolku se točí desítka a dvanáctka z pivovaru U Lenocha a můžete zde zakoupit lahvová piva z pivovaru Herold Březnice.

Dva výčepy
Dva výčepy

Bohužel toť z pivního zastoupení vše. Kupuji tedy jen PETky ze Štáhlavic a zklamaně odjíždíme pryč.

Co říci závěrem? Akce pořádaná na tématicky více než vhodném místě (pivovarské sklepy), s pramalou reklamou a zejména z bídnou prezentací avizovaných piv a pivních speciálů. Podbrdská pivní přehlídka bez jakéhokoli brdského pivovaru? Snad bude příští ročník výrazně lepší a bohatší. Tedy pokud nějaký bude.



[Luboš Svoboda] [Zobrazeno 2267x] [10. říjen 2019]
[Pivní slavnosti] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI