Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní hotel a lázně

Pivní cesty


verze pro tisk

Pivní hotel a lázně

Pivní hotel a lázně [p1998]

v prvním článku o nepomuckém pivovaru Zlatá Kráva, shodou okolností skoro přesně před dvěma lety, jsem zmínil, že by součástí areálu měl být i Pivní hotel a pivní lázně. No a teď nastal ten čas, kdy obojí pomalu ale jistě ožívá. My jsme se byli podívat do míst, kde si i Vy můžete užít svou báječnou dovolenou.

Pivní hotel a lázně
Pivní hotel a lázně

Když půjdete na jedno orosené do pivovarské šalandy, projdete kolem vlastních budov hotelu a lázní. Ty jsou samozřejmě s pivovarem propojené. Dnes bylo krásné slunečné zimní počasí a v pivovaru Zlatá kráva se právě vařilo, vůně se linula celou terasou za restaurací Švejk. Pojďme si představit, že nejsou žádná omezení, že vše funguje jak má a my jsme právě přijeli do Nepomuka na několik volných dní.

Jeden z pokojů
Jeden z pokojů

Asi nebudu sám, kdo přijede do svatojánského městečka řádně žíznivý. První co po příjezdu udělám samozřejmě je, že si v pivovarské šalandě objednám jednu Polotučnou Zlatou krávu na žízeň. Až pak se zastavím na recepci Pivního hotelu, kde mám rezervovaný jeden ze čtrnácti pokojů, nazývajících se dle jednotlivých nepomuckých piv. Na pokoji na mě čeká i výčepní stolice, ze které teče vlajková loď místního pivovaru 12 Plnotučná. Myslím, že jedno přijde po vybalení zavazadel k chuti.

Výčep na pokoji
Výčep na pokoji

Po namáhavé cestě je nasnadě odpočinek. Ne nebudeme se válet na pokoji, i když by to bylo s čepovaným pivem příjemné. Nemusíme pivo jen pít. Pojďme se v něm vykoupat. Od toho jsou součástí areálu pivní lázně, kde se koupete v nefiltrovaném pivu s kvasnicemi, extraktem chmele a solí, to vše o teplotě 36°C. K dispozici jsou čtyři vany pro max. dvě osoby (partneři). Každá vana má samozřejmě také svůj výčep, z kterého teče nepomucká dvanáctička.

Vana
Vana

Po koupeli si malinko odpočineme v relaxačním lehátku a můžeme využít dalších atrakcí wellness, jako je finská nebo parní sauna s chmelovým aroma, vířivka, zážitková sprcha, kneippovy lázně či solná stěna. Já bych to ale zatím nechal být a spíš zašel na něco dobrého. Teplé jídlo si dáte ve Švejk restaurantu U Zeleného stromu, který je vstupní branou do areálu nepomuckého pivovaru. A na pivo šup do Šalandy, kde bych si určitě vybral ze čtyř zde čepovaných piv.

Wellness
Wellness

Druhý den přichází na řadu nějaký výlet do blízkého okolí. Po návratu jistě nebude problém se podívat do útrob pivovaru Zlatá kráva. A dle nálady využít nějakou z atrakcí tohoto pivního areálu. Kromě pivovaru, pivních lázní a welnes tu najdete multifunkční hřiště, společenský sál nebo konferenční sál. Nudit se určitě nebudete.

Další fotky z Pivních lázní a wellness a z Pivního hotelu



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1405x] [3. prosinec 2020]
[Pivní cesty] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI