Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Zadní Třebani mají Bobra

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

V Zadní Třebani mají Bobra

V Zadní Třebani mají Bobra [p1269]

Historie pivovarnictví v obci Zadní Třebaň je poměrně krátká. Vařit pivo v Třebani začali Martin Kudláček a Pavel Bartůněk v roce 2012. V současnosti minipivovar provozuje společnost ALKAT Brewery, s.r.o. Jedna várka má objem 5 hl, maximální roční kapacita pivovaru je cca 500 hl piva.

Co Vás vedlo k založení pivovaru?

Možnost pronajmout si v budově bývalého mlýna vhodné prostory. A záliba zakladatelů v tomto lahodném a tradičním českém nápoji.

Popište technologii pivovaru

Dodavatelem technologie je společnost Pivo Praha. Vaříme piva svrchně i spodně kvašená podle tradičních postupů adaptovaných na místní podmínky.

Budova pivovaru
Budova pivovaru

Kdo u Vás vaří pivo? Jaké má zkušenosti?

Zkušenosti sbíráme po celou dobu existence minipivovaru (od roku 2012). Stále se máme co učit.

Jaká piva vaříte?

Nejvíce se prodává světlý ležák, tradiční české spodně kvašené světlé pivo 11°. Děláme i dvanáctky - polotmavý ležák a Pale Ale. Občas i silnější nebo příležitostná piva.

Varna
Varna

Máte vlastní restauraci? Pokud nemáte, jakou hospodu s Vaším pivem byste doporučili?

Hospůdka U Mlýna nabízí Bobra již řadu let. V létě jsme sami provozovali Kulturák (hospůdku na návsi v Zadní Třebani) a chtěli bychom znovu. V této hospůdce je Bobr nejprodávanějším pivem.

Tanky
Tanky

Na přelomu jara a května obvykle pořádáme Dni otevřených dveří v minipivovaru v Zadní Třebani, s vystoupením hudebních skupin a možností koupit klobásu nebo další pochutiny. Také obecní slavnosti (třeba Máje, masopust apod.) byly v minulosti oblíbené a naše pivo tam šlo velmi na odbyt. Informace o tom najdou zájemci na našem webu.


Autor článku: Jan Schwippel, Pivovar Bobr


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Pivní.info] [Zobrazeno 1781x] [15. únor 2021]
[Minipivovary] [comments: 6] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

LiborP

pátek, 19. únor 2021
21:36

LiborP

Rád vzpomínám na neplánovanou nedělní návštěvu Bobra v roce 2015, kdy jsme se vraceli z předvánoční akce. Navštívili jsme Všeradice, Hostomice, ale p. Kudláček se nám i přes spoustu práce věnoval. Za mě v té době z těch tří pivovarů No 1.


napsal(a): LiborP [Odpovědět]

Dan

pátek, 19. únor 2021
15:47

Dan

Piva z minipivovaru Bobr jsou bohužel špatně dostupná. Ideální je pivovar navštívit když je den otevřených dveří. To je možnost se podívat na technologii, popovídat si a dát si pivo v dobré kondici. Další možností je návštěva některé akce, kde se pivo čepuje na stánku, třeba o Masopustu.
Pivo je sice ve stálé nabídce hospody U Mlýna. Ovšem to je jedna velká katastrofa. Jedná se o putiku se Staráčem, kde paní výčepní dělá vše pro to, aby Bobra podávala v té nejhorší kondici a ještě to nezapomene okořenit pomluvami. Zřejmě aby si to nerozházela u štamgastů. Velká škoda že minipovar nemá něco svého...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
09:51


posted by: Inzerce

Michal_CB

pondělí, 22. únor 2021
09:34

Michal_CB

Dan: To je zajímavé. Já Bobra ochutnal právě jenom v hospodě U Mlýna, pivo mi moc nechutnalo a tak jsem pivovar zařadil někam do českého podprůměru. Pokud to co říkáte je dlouhodobá situace, pak je zarážející, že se pivovar neumí domluvit s výčepní z hospody "přes ulici".


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]

Sekal

středa, 24. únor 2021
11:35

Sekal

Dan: Čili je to k pití? Já měl též jen U Mlýna.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

středa, 24. únor 2021
11:49

Jana

Sekal:
Taktéž by mne to zajímalo. Jejich pivo se řadilo vždy k průměrným až podprůměrným. Snad vůbec nejhorší byl jejich ale (nebo možná IPA), koupený přímo v pivovaru.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 4. březen 2021
15:32

Dan

Jana: Odpovím všem najednou. Dle mého, pokud je pivo přímo z pivovaru, nebo čepované na nějaké místní akci, kam je dovezen sud z pivovaru, tak se pít dá. Mluvím o ležáku. Není to nic za čím by člověk cestoval lán světa, ale není to tak zlé.
Hrůza je to U Mlýna. Svrchňáky od Bobra jsem neměl už několik let, tam nemohu hodnotit.


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI