Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dědkův mlýn

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Dědkův mlýn

Dědkův mlýn [p1736]

Antoš a Zichovec byly hlavní, ale ne jedinou pivní náplní našeho výletu ve Slaném. Cestou máme domluvenu návštěvu Dědkova mlýna , který je až nebezpečně blízko silnice, po které jsme již několikrát jeli, ale není z ní prakticky vidět. Pan Milan Gojda nám narozdíl od zichoveckých odpověděl na dotaz a tak víme, že v pondělí se můžeme zastavit a ochutnat jeho pivo.

Brána Dědkova mlýna
Brána Dědkova mlýna

Přijíždíme po poledni za horkého letního počasí. Parkujeme před bránou a jdeme omrknout situaci. Bohužel všechna blízká vrátka a dveře jsou uzamčeny. Mezitím se přihnala průtrž mračen. Pojedeme dál? Nebo? Zkusím zavolat panu Gojdovi a dělám dobře. Máme objet celý areál, přebrodit se a už jsme před pivovarem, lokálem, prostě místem, které je restauračním srdcem areálu.

Varna
Varna

Varna je zde na přímý otop dřevem. Vaří se zde jen jeden druh piva: 12% ležák. Dříve prý vařili více druhů, ale časem se sortiment ustálil na tomto jednom. Mimochodem bylo velmi dobré, stylově možná trošku do německých ležáků. Pivovar je tu jen takovým doplňkem areálu mlýna, rozhodně tu není mlýn pro pivovar. Spilky jsou otevřené a tanky nerezové s plášťovým chlazením. Prostory pivovaru nejsou nijak moc oddělené od ostatních. Je tu všechno pěkně pohromadě.

Dědkovo pivo
Dědkovo pivo

Kachlová kamna, ve kterých je zabudována varna, udržují dlouho stejnou teplotu. I proto se po vaření piva dá v této peci upéct několik pecnů chleba. V prostoru jsou instalovány i dva velké dřevěné sudy dovezené z Německa, z kterých jsou vyvedeny výčepy. Pivo z nich čepované prý ale ztrácelo říz, proto se v současné době nepoužívají. Jestli naleznou své využití v budoucnosti je otázkou.

Vzadu dřevěné sudy
Vzadu dřevěné sudy

Možná Vás překvapí, že pan Gojda prakticky alkohol ani pivo nepije. Dříve dělal do vína, od koupě Dědkova mlýna však veškerou svou energii věnuje k zvelebování tohoto jistě zajímavého a krásného místa poblíž Unhoště. Až pojedete kolem, určitě se zastavte na jedno.

Další fotky z Dědkova mlýna



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1882x] [3. září 2020]
[Minipivovary] [comments: 3] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Kasei

pátek, 4. září 2020
13:16

Kasei

Pamatuju cca pred 2 lety Rauch a ten byl povedeny


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Sekal

pátek, 4. září 2020
12:47

Sekal

Měl jsem Lager a Pitmaster, obojí mi nechutnalo, ale je to už delší dobu. Mívali v Praze na Malovance takový obchod, těžko to popsat, vypadalo to jako kombinace baru a řeznictví, ale už je to zavřené.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Michal_CB

pátek, 4. září 2020
10:47

Michal_CB

Taky se mi tam líbilo (ale už jsou tomu tak 2 roky), prostředí je moc hezké a pivo chutnalo.


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI