Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zichovce

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Zichovce

Zichovce [p1639][p1130]

Úterý je ve znamení Zichovce. Nejprve Louny. Okolo pivovaru Domov jen projdeme k minerálním pramenům Luna. Cíl je druhý, nový či průmyslovější pivovar Zichovec v Lounech, který najdete na ulici 5. května. Na maily s prosbou o podívání se do provozu nikdo nereaguje, takže navštěvujeme pouze Pivní bar, který je představen před vlastním pivovarem. Je po 13. hodině a i když zde není ani živáčka, dveře jsou otevřené.

Areál v Lounech
Areál v Lounech

Pivní bar je zajímavá moderní hospoda. Ochutnávám všechny tři ležáky Krahulíky 10, 11 a 12. Vše bez problémů. Zichovec je znám především kvalitním zpracováním různých pivních stylů a musím uznat, že i to naše české pivo v Zichovci, ehm v Lounech umí. K tomu perfektně uleželý nakládaný hermelín. Co víc si přát? Snad jen NEIPA Jesper 15, která v Zichovcích synovi chutnala nejvíce.

To pííívo
To pííívo

Na dvoře se ještě vyfotíme u pivobusu a hurá na večeři do Zichovce. Do Zichovce, podle kterého je pivovar pojmenován. Přijíždíme na Novou náves a ona náves je opravdu nová. Celá nová čtvrť, jestli se u vesnice dá mluvit o čtvrti. Procházíme se kolem, pomník s jablkem, kostelíček a už jsme v lokálu. Restaurace je zde asi vyhlášená, lidí dost. Bohužel úměrně k tomu se chovala i obsluha, blesk nebyl rozhodně její pomalejší brácha. Jídlo v pohodě. Pivo Krahulík 10, 12 a pšenice 12 též dobré. Jen to nadšení tu chybí.

V Zichovci
V Zichovci

Docela jsem se těšil na nějakého zichoveckého kyseláče, ale bohužel ani v Lounech ani v Zichovci na čepu žádný nebyl. Škoda :( A krom Antoše ani nikde jinde (z toho co jsme navštívili). Vždyť právě v horkých letních dnech si tento styl nejvíce vychutnáme...

Lounská technologie
Lounská technologie

Do lounského Zichovce se ještě vracíme ve čtvrtek. Ptáme se na možnost prohlídky (či jen nahlédnutí do provozu), ale bohužel prý v současné době exkurze nejsou možné. Opět škoda :( Do vlastního pivovaru tak nakoukneme jen přes prosklené dveře z lokálu. Zrovna se tam vaří nějaká snad kooperační várka s polskými pivovarníky, vidíme pražený kokos, že by nějaký stoutík?

Další fotky z areálu pivovaru Zichovec v Lounech

Další fotky ze Zichovce

Další fotky technologie pivovaru Zichovec v Lounech



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1563x] [10. srpen 2020]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI