Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Znovuzrození PRK

Jak vlastně to pivo chutná


verze pro tisk

Znovuzrození PRK

Znovuzrození PRK

Téměř přesně na měsíc a den po třech letech obnovila Pivní revizní komise své degustace. Scházeli jsme se od roku 2012 do září 2020. Degustovali jsme nejrůznější styly piv, od výčepních přes ležáky, speciály, svrchně kvašená piva, až třeba po takové speciality, jako byla piva z klášterních pivovarů.

Pivní revizní komise
Pivní revizní komise

Přerušení naší činnosti nezpůsobily hádky mezi členy, leč příčiny ryze objektivní. Počínaje restrikcemi a blbnutím za éry covidové až po rekonstrukci Zlejch časů, kde jsme měli už své domovské sídlo. Postupně odpadli někteří členové, zejména ti mimopražští, naopak přišla i další pražská posila. Když jsme se tak s kolegy setkávali na různých festivalech, témata hovorů se nezřídka stočila na to, že by bylo dobré činnost PRK obnovit.

Degustace
Degustace

Lehce se řekne, ale největší problém bylo, kde degustace uspořádat. Letos v létě se nabídla Krkonošská hospůdka, leč tam to posléze ztroskotalo na termínech. Nakonec nás pod svá křídla vzal pivovar Trilobit, resp. jejich pivnice na Francouzské ulici. Dne 23. října se nás sešlo šest a jako sedmý se k nám přidal i sám trilobití sládek, Petr Buriánek. Tradičním nalévačem byl opět Míra.

Míra
Míra

Degustace na téma spodně kvašená piva s čerstvým chmelem (fresh) mohla začít. Vzorků jsme sehnali celkem devět a jejich pořadí uvádí tabulka. Vzorky byly ve skle, plechu i PETkách. Bohužel je vidět (nejen v tomto případě), že plastové láhve nejsou tím nejlepším obalem. Piva z pivovaru Berounský medvěd v čepované podobě jsou dobře pitelná, přímo v pivovaru bez vady. Bohužel, zde se na nich ten obal negativně podepsal. Příště je na programu degustace silných piv od 13° výše.

Vzorky
Vzorky

Děkujeme pivovarům Berounský medvěd, Břevnov a Cobolis za poskytnutí vzorků zdarma a pivovaru Trilobit za servis i "střechu nad hlavou".

Pořadí Číslo vzorku Body Pivovar, pivo
1 2 21 Siberia Fresh Everyday life 12°
2 5 25 Permon 11°
3 1 28 Zichovec Fresh Harmonie 12°
4 6 29 Břevnov Čerstvý chmel 12°
5 4 30 Cobolis 11° Brigádník
6 7 30 Ossegg Praha Philipp 12°
7 8 38 Cobolis 10°Brigádník
8 3 44 Berounský medvěd Zlatý kůň 11°
9 9 49 Berounský medvěd František 12°

O pořadí na 5-6. místě rozhodlo hlasování.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1809x] [4. listopad 2023]
[Degustace] [comments: 4] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Jana

čtvrtek, 9. listopad 2023
18:57

Jana

Navštívila jsem Beroun a ochutnala piva, která jsme degustovali. Ani jedno nemělo senzorickou vadu. Takže se moje domněna o PETce potvrzuje. Podotýkám, že piva jsem pila čepovaná přímo v resturaci pivovaru.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Sekal

úterý, 7. listopad 2023
00:48

Sekal

Cítím se jak znovuzrozený.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dan

pondělí, 6. listopad 2023
01:29

Dan

Piva z Berounského medvěda v čepované podobě dobře pitelná? To by se tam musel stát zázrak. Letos jsme navštívili po dlouhé době a byl to děs. Ani jedno pivo nám nechutnalo. A co se týká těch PET, v jejich případě se na nekvalitě spíš podepsalo to, jak pivo do petek plní, než vliv obalu jako takového. Jsou pivovary, u kterých i pivo z PET lahve není špatné, pokud není skladováno příliš dlouho...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 5. listopad 2023
21:14

Dwarf

...třeba mi to taky někdy vyjde...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

6. červen 2024
08:56


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI