Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Co nového v Hoře Kutné?

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Co nového v Hoře Kutné?

Co nového v Hoře Kutné?

Resp. v tamějším Měšťanském pivovaru ? Odpověď zní - docela hodně. Po dvou letech existence si pivovar již vydobyl své místo na trhu, o čemž svědčí 125 odběratelů. Pivovar nejnověji dodává i pivo v tanku, např. v Kutné Hoře můžete ochutnat nefiltrovanou tankovou 12° v restauraci v Dačickém domě.

Brána
Brána

Zvýšil se výstav, za rok 2018 byl 6000 hl, což odpovídá 1 200 000 vypitých půllitrů piva. Meziročně narostla produkce Měšťanského pivovaru v Kutné Hoře o 20 %, přičemž podíl prodaného sudového a lahvového piva byl v loňském roce 50:50. Největší oblibě se stále těší piva Zlatá 12 a Stříbrná 11, které se každé podílelo na prodejích 40%. Bronzová 10 se na prodejích podílela 10% a zbylých 10% připadá na produkci speciálních piv, jako Lorecká 14, příp. specielní piva řady King. Pro rok 2019 je plánovaný výstav pivovaru 20 000 hl.

Sládek - obchodní ředitel - marketing
Sládek - obchodní ředitel - marketing

Rekonstruovaná a rozšířená spilka (v současné době 8 nádob - 6x 140 hl a 2x 280 hl), nový sklep (9 ležáckých tanků x 280 hl) a vlastní propagační stanice. A také nový obchodní ředitel Ing. Richard Moravec. Možná si jej budete pamatovat z pivovaru Chotěboř, kde stál u zrodu pivovaru na zelené louce a zasloužil se o získání významné pozice piva Chotěboř na českém trhu. Své nejdůležitější kroky vidí v posílení obchodního týmu Měšťanského pivovaru a v rozšíření regionální distribuční sítě ve spolupráci s místními partnery.

Nový sklep
Nový sklep

Jednoznačnou prioritou bude nadále důraz na kvalitu loreckého piva, vařeného tradičním způsobem a v nové pivovarské technologii. Rád bych, aby bylo mezi místními pivaři uznáváno jako poctivé pivo jejich regionu a posilovalo na oblibě u konzumentů. Máme silné portfolio. Nová receptura piva se přizpůsobila dnešnímu trendu hořkých piv, čemuž odpovídá Zlatá dvanáctka. Sladovějším ležákem Stříbrnou jedenáctkou myslíme na pamětníky původní chutě zdejšího piva (dodávám - původní Dačický). Přicházíme s novinkami jako třeba letos se zeleným pivem, které bude k dostání od pondělí 15. dubna ve vybraných provozovnách,“ popisuje výhody piva z Lorce nový obchodní ředitel. A prozradil i, že v blízké budoucnosti se můžeme dočkat vlastní pivnice v Praze na Žižkově.

Spilka
Spilka

A pro milovníky piva a hudby je tu další novinka. Dne 18. května se na pivovarském nádvoří uskuteční Kutnohorské Pivobraní. Prodej vstupenek začne 6. března 2019 ve 14:00 hod. v síti Ticketportal a u vybraných prodejců za předprodejní cenu 199 Kč. Od 1. května pak přímo na místě bude možné koupit vstupenky za 299 Kč. V ceně vstupenky je prohlídka pivovaru. V případě zakoupení vstupenky v předprodeji, obdrží každý návštěvník starší 18 let, jedno čepované pivo ihned při vstupu zdarma. Jako hlavní hvězda Pivobraní vystoupí místní, prý velmi žádaná kapela Pekař, která bude nejen hrát na Pivobraní, ale pro letošní rok se Měšťanský pivovar stal i oficiálním partnerem tour této kapely.


Další fotografie z Měšťanského pivovaru



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 3716x] [7. březen 2019]
[Události] [comments: 17] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Márty

čtvrtek, 14. březen 2019
12:35

Bohužel kvalita se pořád jemně propadá.


napsal(a): Márty (martin.k(a)email.cz) [Odpovědět]

Sojka

středa, 13. březen 2019
18:34

Má stejný zážitek. Na festivalu dokonalé, v hospodě žádný zázrak. Je to tím, že v hospodě je sud naražený někdy delší dobu a pokud není pivo filtrované, tak jde do háje.....


napsal(a): Sojka (SPT(a)seznam.cz.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
11:36


posted by: Inzerce

Karlik

středa, 13. březen 2019
18:31

Za mě dobrý, pil jsem 11°a 12° na pár letních akcích a celkem jsem si pochutnal. Problém je občas na některé hospodě, ale z praxe vím, že někteří hospodští dokážou pivo úžasně domrvit.... :)


napsal(a): Karlik (Karl(a)email.cz) [Odpovědět]

Mira

pondělí, 11. březen 2019
16:53

míra

Co se týká piva tak 11. a 12 je dobrá a mohu říct že za sezonu 2018 jsem točil KH na akcích jak.cechy a mělo úspěch í volají noví zákazníci abychom se účastnil s pivem KH u nich na akcí tak to nebude zas tak strašně jak popisujete ......Dekuji


napsal(a): Mira [Odpovědět]

Tomáš

neděle, 10. březen 2019
09:21

tomáš

Já chutnal 10, 11 a 12 a ani jedno z piv špatný nebylo. Na druhou stranu mě ani jedno z piv nějak zvlášť neoslovilo. Souhlasím, že na kvalitě by se mělo zapracovat. Pivo je nevýrazné a chuťově žádný zázrak. Výstav 6 000 hl není nic moc a pokud chtějí v Hoře vařit víc, bez dobrého mobchodního týmu to dnes nejde. Když byl p. Moravec v Chotěboři tak se jim myslím celkem dařilo. Za mě je Chotěboř vynikající pivo, ale dnes na něj v Chotěboři a okolí prakticky nenarazím. Považuju za zázrak, že se vaření piva v Kutné Hoře obnovilo. Zasloužilo by si ale o trochu lepší chuť a také dostupnost.


napsal(a): Tomáš [Odpovědět]

über Bier

pátek, 8. březen 2019
13:03

V létě jsem ochutnal jejich piva přímo v Kutné Hoře v restauraci a celkem jsem byl spokojen. Ale to už je 8 měsíců.


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

moreli

pátek, 8. březen 2019
09:54

moreli

No nevím, spíš než na posílení obchodního týmu, by měli zapracovat na kvalitě piva. Přijde mi, že dělají nezajímavá piva a kvalita dost kolísá. Krom Kinga, který mi přišel slušný. Co jsem o nich zaslechl, tak to taky nebylo nikdy nic pozitivního.


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Jana

pátek, 8. březen 2019
10:20

Jana

moreli:
Oni se zaměřují především na spodňáky, to je jejich politika. 11°je receptura na "starého" Dačického, tj. trochu sladovější pivo. Prý mezi místními velmi oblíbené a nejžádanější. Mně osobně chutná ta jejich nefiltr 12°. King mi moc nejel, ale měla jsem z té řady jen asi 2 piva. Svrchňáky nejsou jejich hlavní portfolio. Nevím, co jsi zaslechl negativního, možná ze začátku, než se ustálili. Ale já od nich nikdy ŠPATNÁ piva nepila.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Chody

pátek, 8. březen 2019
10:38

Chody

Jana: Já bohužel ano, ze začátku fain piva, pak dost propad, že se to pomalu bojím objednat. Mluvím jak o lahvovém tak o sudovém provedení.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Kasei

pátek, 8. březen 2019
10:45

Kasei

Jana: Jejich spodne kvasena piva je asi to nejhorsi, co jsem u nas pil. Je to ucebnice senzorickych vad. Svrchne kvasena piva jsou lepsi.


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Jana

pátek, 8. březen 2019
14:23

Jana

Kasei:
To jste toho pil málo. :D
Chody+ Jirka K.: Jsem v Břeclavi na dovolené každý rok a piva v místě dobrá. Ke KH mám přístup jen občas a fakt bez problémů. Naposledy včera večer láhvová. Jak jsem poznamenala, 12°nefiltr je super.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 8. březen 2019
12:12

jiri.kana

Jana: Chutné pivo jsem od nich měl jen jednou, hned někdy ze začátku. Pak jsem se několikrát spálil, takže se kutnohorskému vyhýbám. Pro mě je to dno v rámci malých průmyslových pivovarů, spolu s Břeclaví a Opatem. Takže jak píše moreli, v marketingu ten hlavní problém asi nebude.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Chody

pátek, 8. březen 2019
12:43

Chody

jiri.kana: A tak Břeclav a Kutná Hora jedna firma je :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

pátek, 8. březen 2019
14:25

Jana

jiri.kana:
Pro mě na spodku je ten Opat, souhlas a pak Dudák (nebo možná i obráceně), jakož i Svijany 11°.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Sekal

pátek, 8. březen 2019
15:03

Sekal

Jana: Že máš zapotřebí trápit se průmyslovými lahváči.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Kari

neděle, 10. březen 2019
20:43

Kari

jiri.kana: Nedávno jsem a horách narazil v krámě na Opat Bitter (výčepní, bylo celkem kalné, ale nebylo uvedeno jestli nefiltrované/kvasnicové) a musím říct, že mě velmi mile překvapil! Dokonce byl lepší než Primátor Antonín, kterého jsem měl stejný večer a kterého mám dost rád.


napsal(a): Kari [Odpovědět]

Jana

pátek, 8. březen 2019
15:17

Jana

Sekal:
Nemám, ale proč bych neochutnala? Jsem -li v místě vzniku, pak ochutnám. Jinak je specielně nesháním.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI