Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Brewstock v Prazdroji

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Brewstock v Prazdroji

Brewstock v Prazdroji

Festival minipivovarů Brewstock jsme mohli potkat na náplavce (2017 ), několikrát v Depu (2020 2019 2018 ) a letos poprvé na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Co pořadatele vedlo k této změně? Můžeme jen spekulovat, že v tom má prsty Proud, tedy minipivovar Prazdroje. Chápu některé pivovary, co odmítli účast na tomto místě. Na druhou stranu, kdy si na nádvoří tohoto molochu můžete dát dobré pivo? Je pátek po práci a po druhé hodině odpolední procházím Jubilejní branou.

Na nádvoří
Na nádvoří

Protože na takových akcích není možné ochutnat od každého, ze začátku se zaměřuju zejména na pivovary, které jsem ještě neměl tu čest ochutnat. Dnes jsou to zejména Hákův parní pivovar z Mlékojed a Beránek ze Stěžer. Oba ležáky, Hák 11 i Beran 12 nebyly špatné, ale ani nic, z čeho bych si sedl na prdel. Stejně tak Červeňák 12 Fresh Hop od Mazáka je pro mě dnes pouze průměrným.

Nabídka od Háku
Nabídka od Háku

Asi je třeba zkusit i jiné styly. S Gosebumps od The Barn Beer Co. snad nemůžu šlápnout vedle. Pro dnešní událost má Honza Ilgner připraveno 15 litrů tohoto gose s borůvkovou příchutí. Je velmi dobré, ale čistý gose mi v Druztové chutnal více. Belgickým Dubbelem ze Švihova začínáme zahraniční kolečko. Na dnešní akci se představily pivovary De Ranke z Belgie a Svaneke z Dánska. Ochutnali jsme dánskou Three Kings Imperial IPA, lepší ale byly belgičani XX Bitter a Kriek, který dnes dosahuje výšin.

Borůvkové gose
Borůvkové gose

Dále jsem dáváme opět několik ležáků: Ježibaba 12 z Obory, Ležák 11 od Čestmíra a Wet Hop 13 od Matušky, který mi dnes chutnal z ležáků nejvíce. Krom výše uvedených jste mohli ochutnat piva těchto pivovarů: Ferdinand, Klenot, Lončák, Toulavej pes, Vagabund, Psychovar, Zlatá Kráva, Falkenštejn, Proud, Zhůřák, Falkon, Chotoviny a Malý Janek. Než jsme museli odejít dorazil už přistátý BadFlash a létající Crazy Clown, ale bohužel než postaví výčepy musíme na vlak.

Ještě netočí
Ještě netočí

Byla trošku sázka do loterie uspořádat vyloženě venkovní akci na začátku října, kdy už může být počasí všelijaké. Naštěstí se v pátek odpoledne udělalo krásně slunečno a dalo se sedět u pivka jen v tričku. Byla to zase na dlouhou dobu poslední příjemná akce s pivem? Nebo?


Další fotky z letošního Brewstocku 1 2



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1287x] [21. říjen 2021]
[Pivní slavnosti] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

RičrD_9

čtvrtek, 21. říjen 2021
21:45

RičrD_9

Jen doplním, že jsem se zúčastnil i v sobotu a Bad Flash i Crazy Clown podali slušný výkon. Místo Krieku už bylo od De Ranke naraženo Cuveé De Ranke a to bylo ještě o level výše.


napsal(a): RičrD_9 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI