Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

UL

Pivovary Ústeckého kraje


verze pro tisk

Falkenštejn Krásná Lípa

[e]Falkenštejn Krásná Lípa

Pivovar Falkenštejn s.r.o.

Křinické náměstí 7/12

407 46 Krásná Lípa


tel.: 605 271 835

https://www.pivofalkenstejn.cz/

e-mail: piju@pivofalkenstejn.cz

Facebook: /PivoFalkenstejn/

Instagram: /pivofalkenstejn/


založeno 2013

výstav piva ?

značka: Falkenštejn



Hodnocen piva z tohoto pivovaru

Hodnocen: 4.29 hvzdiek/ Hodnoceno: 7x



lnky o pivovaru

  • Náhlá smrt z Krásné Lípy

    Náhlá smrt, I.B.A. (India Black Ale) 22% Lemmy Edition je silák z pivovaru Falkenštejn Krásná Lípa.
  • Falkenštejn, světlý ležák 11

    Ležák, vlajková loď (skoro)každého českého pivovaru. Jak si s tímto stylem poradil
  • Falkenštejn American Pale Ale

    American Pale Ale z pivovaru Falkenštejn Krásná Lípa získalo v letech 2013 - 2016 první místo na Ale Festivale ve Varnsdorfu.
  • OstrOff, polotmavý ležák 12

    Piva z pivovaru Falkenštejn v Krásné Lípě mi odolávala docela dlouho. Dnes má být moje malá premiéra. Jako první vzorek vybíráme polotmavý ležák OstrOff 12%. Jaký bude?
  • Za krásami pivního ráje (tentokrát severních Čech)

    Nejen Cimrman byl ležící spící, ale i většina osazenstva autobusu (o výjimkách později) při návratu z poznávacího zájezdu...
  • Kyjov, Falkenstejn, Cvikov, Albrecht a Clock

    Již více než rok jsme se nepodívali do videoték našich pivovarů a pivovárků. Od té doby jistě přibylo plno zajímavých reportáží. Pojďme se dnes podívat do našich pivovarů nejmenších.
  • Na dalekém severu

    Prodloužený velikonoční víkend ve varnsdorfském výběžku byl hodnotný i z pivního hlediska. Ochutnali jsme ve Varnsdorfu, Krásné Lípě, Vratislavicích a Budyšíně. Na těch pár dní toho bylo až až.
  • Lípa je nejen Krásná…

    Malé městečko na pomezí (dnes již národního parku) Českosaského Švýcarska a Lužických hor, Krásnou Lípu, jsem v minulosti navštívila mnohokrát. Ať už mé kroky pouze přes něj vedly na nějakou pěš, … pokraovn...
  • Pivovar na začátku cesty

    Tak nám otevřeli další minipivovar, kousek od Kocouřího teritoria, v Krásné Lípě. Z toho mám velkou radost, protože kraj na pomezí Lužických hor, Labských pískovců a Českého Švýcarska docela dobře zn… pokraovn...


Dn v pivovaru


Vloit koment

Jmno:
E-mail:
www:

Komente

Narmer

čtvrtek, 10. srpen 2017
22:38

Narmer

V úterý jsem měl možnost navštívit Falkensteina v Krásné Lípě. Počasí bylo akorát, ani vedro ani zima, ideální k posezení na terásce. Na čepu nabízeli 5 druhů piv a jedno lahvové. A moje dojmy?
- 9° Svižnej Emil - za sebe říkám: zatím TOP letošního léta. Sladově voňavé pivo, chmeleno Harmonií a Citrou (ta byla příjemně cítit). Jak známo, slabá piva sládkovi nic neodpustěj a tady nebylo co odpouštět. Holt dobrej oddíl :-). Na tomhle pivu by jistě šlo sedět celé odpoledne, celý večer ... .
- Světlý ležák 11° - dle slov obsluhy "vlajková loď pivovaru". Chmeleno Harmonií a ŽPČ. Pivo se vyznačovalo jemným zákalem a v chuti sladovým dozníváním. Podle mě méně výrazné, než výše zmíněná 9°. Tak nějak pivo bez čehokoliv rušivého, klasika v tom nejlepším smyslu slova.
- polotmavý ležák 12° - vařeno ze šesti druhů sladu, jejichž složení je sládkovo tajemství :-). Tak kdo dnes nějaké tajemství nemá, že? Chmeleno Harmonií a ŽPČ. Na chuť příjemná praženost, velmi dobrá zástupce své kategorie.
- výroční třináctka 13° - chmeleno ŽPČ načtyřikrát, plzeňský humnový slad. Dle slov obsluhy: "Jako Plzeň". Dle slov mých - trochu nevýrazné hořké doznívání, nakonec sladové. Rozhodně bych s Plzní nesrovnával, netřeba se ponižovat ;)
- tmavý speciál 14° - vařeno z pěti sladů. Chmeleno ŽPČ, Harmonií a Premiantem. V chuti příjemná praženost dobrých černých piv, alkohol dobře, až nebezpečně ;) skrytý, na chuť pohladí. Nejoblíbenější pivo obsluhujícího číšníka :-)
- 13° APA - bylo nám nabídnuto v třetinkové lahvové verzi, že "ještě pár lahví zbylo". 5,1% alkoholu, chmely Amarillo, Cascade a Citra. Velmi slušná APA na závěr příjemného odpoledne. Tady moc poznámek nemám, za 10 minut mi jel autobus :-)

Rád bych pochválil obsluhujícího mladého číšníka - ptal jsem se, co mají na čepu, což mi vyjmenoval a moje objednávka zněla "v tomto pořadí, od nejlehčího". U prvního piva jsem se ptal na nějaké informace. U dalších piv jsem se již ptát nemusel - na stole mi přistálo pivo a k němu jsem hned dostal informace. Skvělý prozákaznický přístup. Kéž by měl člověk častěji štěstí potkat opravdu takto profesionální obsluhu. Abych ocitoval jednu poměrně rozšířenou knížku: je mnoho povolaných, málo vyvolených (nebo tak nějak ;) ) .

Shrnutí - jsem velmi rád, že jsem Krásnou Lípu navštívil a alespoň za mě vřele doporučuji.


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Tom H.

čtvrtek, 18. září 2014
11:48

Na pivo z Krasne Lípy jsem narazil kousek za hranicemi, v Bad Schandau - Krippen, v mensi tamni pivnici Zu Eiche hoteloveho komplexu Pura hotels, který se tam nachází...
na cepu mají svetlou 11 a tmavou 14...
jinak po vandrech v teto oblasti stoji se tam aspon na jedno stavit....


napsal(a): Tom H. [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
01:19


posted by: Inzerce

AB

středa, 22. květen 2013
06:07

Ten e-mail není správný. Spravný je tento radim.burkon@krinickypivovar.cz či tento info@krinickypivovar.cz


napsal(a): AB [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 8. březen 2013
08:27

Křinické náměstí 7/12
407 46 Krásná Lípa
50°54'50.227"N, 14°30'27.565"E
(Restaurace Pod Kostelem)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

pi

pátek, 8. březen 2013
08:32

pi

to Tchoř: Díky


napsal(a): pi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI