Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Může být méně lépe?

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Může být méně lépe?

Může být méně lépe?

Někdy ano. Pro mě to letos platilo na již dvacátém sedmém ročníku Nepomuckých pivních slavností, které se konaly předchozí sobotu. Na nepomuckém náměstí se opět sešlo plno pivovarských, ale zdá se mi, že se pomalu počet účastnivších se stánků zmenšuje. Ona výtoč na takové akci není bůhvíjaká a pokud se má prezentovat vzdálenější pivovárek, musí to brát spíše jako svoji reklamu než jako příležitost k výdělku. Ale k čemu je sto kilometrů vzdálenému minipivovaru dobrá propagace v Nepomuku?

Nepomuk
Nepomuk

Pokud si zahraju na kněžnu Libuši, tak se situace bude nejspíše vyvíjet tak, že bude menší počet výčepů spíše z bližšího okolí. Ceny piva bohužel asi budou spíše růst, i když některé pivovary již dnes nasadily ceny hodné pražských restaurací. Vím že zaplatit dva obsluhující na celý den něco stojí a něco by mohlo zbýt v kasičce. Je ovšem otázka za co a za kolik ještě budou chtít návštěvníci pivních slavností utrácet.

Hosté
Hosté

Mně se letos povedlo vytočit všechna piva (krom nealka), co jsem s sebou měl. Žádné zbytky na neděli, která je šibeničním termínem pro dopití, když pivo tlačíte kompresorem. Ale jen čepováním není člověk na takovéto akci živ, je třeba také něco málo okoštovat. Já jsem začal samozřejmě tím svým, abych věděl v jaké kondici pivo prodávám.

Můj stánek
Můj stánek

Dále se vydávám omrknout náměstí. Samozřejmě zkouším ležáky Klenot z Radnic, který je pro mne trošku záhadným. Na zprávy většinou nereaguje, stránky zamrzlé v roze 2015. Pivo ale vždy bylo a je dobré. 12% Trilobit páně Buriánka, stejně jako desítka z Kašperských Hor, byla dobře pitelná.

Stánky
Stánky

Letos jsme mohli ochutnat docela dost piv z průmyslových pivovarů, jako Ferdinand, Bakalář, Konrad, Rohozec, Svijany či něco z PMS. Nesmím samozřejmě zapomenout na pořadatelskou Poličku. Nicméně gró slavností zůstávají minipivovary. Zastoupeno bylo zejména okolí a Praha.

V noci
V noci

Zkoušet ležák u Cobolisu nemá smysl, ale něco kyselejšího bych zkusit mohl (po decince). Malinový Berliner Weisse 10% je dobrou volbou, stejně tak 10% Maracuja od Trilobitu. Ten má ještě v nabídce Gose Černý Rybíz 11%, které je pro mně výbornou tečkou dnešního ochutnávání. Nikdo další nenalezl odvahu kyseláče v Nepomuku nabídnout, nebo se pletu?

Gose od Trilobitu
Gose od Trilobitu

Letos nespadla ani kapka, za což musíme sv. Janovi poděkovat a už se těšíme na další ročník této povedené akce. Ještě snad, kdo chutnal návštěvníkům nejvíce? První byla premiérová účast domácí Zlaté Krávy, druhý Klenot a třetí Zhůřák.

Vítězný stánek
Vítězný stánek

Jak 27. Nepomucké pivní slavnosti viděli reportéři z FILMpro Klatovy?


Další fotky z Nepomuckých pivních slavností



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2693x] [24. červenec 2019]
[Pivní slavnosti] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

JK

pátek, 26. červenec 2019
14:05

JK

Vzhledem k stále většímu množství ochutnávání (vynechávání) pivních pokusů, je méně špatně. Taky jsem byl zklamán snižujícím se počtem stánků.


napsal(a): JK [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI