Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Po letech na Slavnostech piva

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Po letech na Slavnostech piva

Po letech na Slavnostech piva

Na letních Slavnostech piva v Českých Budějovicíchjsem byl naposledy před pěti lety. V posledních době se mi daří navštěvovat spíše zimní (ex táborský ) festival. Bylo ale třeba zkontrolovat, co se za ta léta odehrálo na Výstavišti nového. Zklamáním se může zdát zavřený pavilon Z, který poskytoval dostatek zázemí v případě deště. Místo toho je kryté sezení připraveno v jednom krajním menším pavilonu. Dnes ale toto nebude díky letnímu počasí potřeba, leda byste chtěli trochu vychladnout.

Poutač
Poutač

Všechny stánky jsou tedy rozprostřené po volných plochách v centru Výstaviště. Zastoupení průmyslu vs. mini je cca půl na půl, takže si na své přijde každý. Já se dnes chci věnovat spíše minipivovarům a nakonec se jim věnuji výhradně. Co by možná stálo za ochutnání z těch pivovarů větších? Pro mne nedostupný Postřižinský pivovar Nymburk, zahlédl jsem nefiltrovaný za studena chmelený Bakalář, malinový Regent. Plno druhů nabízeli Lobkowiczové, Svijany, Rohozec či Bernard. U jídla jste mohli ochutnat Žatecké pivo, u lihovin pak Holbu a samozřejmě sem tam domácí Budvar.

Postřižinské
Postřižinské

Já začínám kraslickým Krušnohorem, jehož dvanáctka je drsnější, jinak se jí nedá moc co vyčíst. Nejhorším dnešním mnou ochutnaným pivem je ležák SAAZ HIT 11 z Chotovin - ještě, že jsem koupil jen decku :( Ostatní piva jsou plus mínus stejně dobrá, ať již to jsou Trautenberk 11, Jarošovský Jura 11, ChernoBeer HULmiHOuKOLEN 12 ze Zichovce, Jílovice 11 nebo Trojani. Telčský pivovar má na čepu tři světlá piva - 10, 11 a 12 - ochutnávám tedy všechna po decce. První mi obsluha natočí z dvoudeckovou pěnou, což není zrovna to pravé ořechové pro rychlou degustaci :(

Jarošovské pivo
Jarošovské pivo

Na Jarošov a Znojmo jsem se docela těšil, bohužel oba pivovary jsou zde zastoupeny jen ve stánku s klobásami, každý po jednom pivu - světlé jedenáctky. Nejlepším pivem pro mne byl letos Krkonošský medvěd 12 z Vrchlabí, který se čepoval na budějovickém Výstavišti již před čtrnácti lety, leč od té doby doznal jistých změn, má nového majitele, nové logo a nového sládka, který byl v sobotu osobně přítomen na stánku. Synovi se Summer Ale taky dost zamlouvá, takže pro nás je vítěz jasný.

Medvěd z Krkonoš
Medvěd z Krkonoš

Z minipivovarů jste mohli ještě ochutnat to, co já nestačil: Beeranek, U Stočesů, Kněžínek, Písek, Glokner, Hulvát a Zlatá Kráva. Na cestu ještě malinového Raráška ze Zvíkova a hurá na vlak.

P.S.: Vyhlášení degustační soutěže Pivo České republiky 2019 se konalo v době, kdy už jsme byli na cestě k domovu. Výsledky najdete zde...


Další fotky ze Slavností piva 1 2



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2546x] [6. červen 2019]
[Pivní slavnosti] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI