Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ossegg, Vinohrady a nebo Beergeek?

Pivní cesty


verze pro tisk

Ossegg, Vinohrady a nebo Beergeek?

Ossegg, Vinohrady a nebo Beergeek? [p1954][p1347]

Po poměrně dlouhé době se dostávám vlakem do Prahy a toho nelze nevyužít. Lehce po třinácté hodině končím na Václavském náměstí a už mi kručí v břiše, tak se vydávám na oběd do pro mě zatím neochutnaného pivovaru Ossegg . Příjemné prostředí, super obsluha a na čepu tuším čtyři klasická piva a jeden speciál.

Vchod
Vchod

Jelikož je dost teplo tak začínám 10° spodňákem, kterého nazývají Athanasius. Výborné výčepní pivo, které do mě zapadlo dost rychle. Číšník už přináší plný talíř s obědem a mění prázdnou sklenici za plnou, tentokrát ležák Philipp 12°, který je taktéž velmi dobrý. Na zapití chutného jídla si objednávám netradičně chmelenou APU – Wernherus 12° ta mi chutnala asi nejvíc.

APA
APA

U vedlejšího stolu sedí sympatický pán, z kterého se nakonec vyklubal pan provozní. Po krátké rozpravě mi dává ještě ochutnat decku tmavého Balthasara 13°, docela příjemné, kávové až pražené pivo. Provozní mi nabízí i návštěvu spodních prostor, kde se nachází technologie – tří nádobová varna a 9 cylindrokonických tanků vlastní výroby a také pivovarská restaurace, která je z důvodu malé návštěvnosti bohužel zavřená.

Varna
Varna

V pivovaru vaří čtyři stálá spodně kvašená piva a na pátém kohoutu rotuje pokaždé jiný speciál. Ossegg není jenom v Praze, matčinný pivovar se nachází na severu ve městě Osek (proto Ossegg). Tady se nachází i cisterciácký klášter. Další pobočky můžeme najít třeba v Madridu nebo Drážďanech. Dobré jídlo a výborné pivo, to je Ossegg, který opouštím a pokračuji dál.

Výčep
Výčep

Další fotky z pražského Osseggu najdete zde...

Jelikož mám nějaké zařizování na Floře, tak by byl hřích nestavit se ve Vinohradském pivovaru . Nedávno jsem degustoval plechovky z tohoto pivovaru, takže i když byla všechna piva velice dobrá, tak mě na čepu zaujalo pouze jedno a to Summer 69 - lehký, citrusový, velmi chutný ejlík.

Summer 69 APA
Summer 69 APA

Poměrně prostorná hospoda, z které jsou udělané velké prosklené otvory, za kterými je vidět technologii pivovaru, byla docela prázdná. Dopíjím a z Vinohradského, už je to co by kamenem dohodil do svatostánku pražských pivních geeků.

Další fotky z Vinohradského pivovaru najdete zde...

Exteriér
Exteriér

Ano, přesně tak, další a poslední zastávka je pivotéka Beergeek. Z počátku si na baru připadám jako na nádraží, protože extrémní výběr 26 druhů svítí nad kohoutem jako odjezdy vlaků. Na rozjezd dávám lehkou Pool Party 8° od Chrousta.

Nabídka
Nabídka

Přichází i pan majitel, který je zároveň majitelem pivovaru Sibeeria, což se odráží na nabídce (6 druhů a plná lednice plechovek, právě od Sibeerie) a taky si hned jedno z jejich piv dávám – Sorbet Blackcurrant sour ale 11° je příjemný hodně ovocný a adekvátně kyselý kyseláč (věděli jste, že majitelé pochází právě ze Sibiře?).

 Sibeeria Blackcurrant Sorbet
Sibeeria Blackcurrant Sorbet

Na tabuli svítí i poměrně dost zahraničích pivovarů, volím jedno z těch slabších a to Oud Beersel Hibiscus Lambic – luxusní lambic, ale i když to je pouze 0,2 tak mi chvilku trvá, než ho dopiju.

Oud Beersel Hibiscus Lambic
Oud Beersel Hibiscus Lambic

Milý pán na druhé straně baru mi odpovídá na všechny dotazy a dává mi ochutnat i po dně Freigeist Ibrixxxis lichtenhainer 12°. Tahle divočina mě moc nezaujala, sám výčepní přirovnává tenhle německý pivovar k našemu Crazy Clown Brewery. Dalším Chroustem se snažím uzemnit kyselinky ze všech předchozích kousků a jejich Gamma DDH 15° to zvládá dobře.

Chroust Gamma
Chroust Gamma

Už jsem pomalu na odchodu, ale místo jednoho neobsazeného kohoutu se naráží pro mě doteď neznámé SQBRU, o kterém se dozvídám, že je létající pivovar studentů z Podskalské. Tenhle gose s limetkou a mátou 12°, kterému říkají Sůldava prostě musím ochutnat. Dobře jsem udělal, suprová práce.

SQBRU Sůldava lime and mint Gose
SQBRU Sůldava lime and mint Gose

Platím, zvedám se a jdu najít cestu na to opravdové nádraží…

Další fotky z Beergeeku najdete zde...



[Richard Chodora jr.] [Zobrazeno 1514x] [5. červenec 2021]
[Pivní cesty] [comments: 5] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

sobota, 10. červenec 2021
11:25

Dwarf

psal to opravdu junior? styl psaní mi nápadně připomíná seniora ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Chody

sobota, 10. červenec 2021
14:07

Chody

Dwarf: Jestli oni nebudou příbuzní :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
03:33


posted by: Inzerce

Dwarf

neděle, 11. červenec 2021
16:37

Dwarf

Chody: copak o to, ale styl psaní se snad nedědí ;) nicméně asi jo :D


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Michal_CB

pátek, 9. červenec 2021
08:42

Michal_CB

Hezký pivní výlet :) V Osseggu se mi taky líbilo, ve Vinohradském jsem byl naposledy už velice dávno, tak pět let zpátky; prostředí měli hezké ale pivo nedobré, tak jsem rád že se zlepšili a že je na čase jim dát další šanci. A koukám, že v Sibeerii šli s cenami hodně nahoru.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 09.07.2021 ve 08:46:06


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]

RičrD_9

pátek, 9. červenec 2021
15:47

RičrD_9

Michal_CB: Ossegg byl za mě asi nejlepší, piva z Vinohradského mi chutnala
a v Beergeeku byly ceny vysoký celkově, ne jen u Sibeerie
---------------------------------
Zpráva byla upravena 09.07.2021 ve 15:57:02


napsal(a): RičrD_9 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI