Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Winter Affair

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Winter Affair

Winter Affair

Pivovar Zichovec se jako jeden z mála v naší republice odhodlal v Praze uspořádat pivní festival po vzoru těch zahraničních, zaplatíte vstupné (2 290,-) a za pivo s degustací už nic neplatíte. Pozvali k nám 25 špičkových pivovarů z celé Evropy jako Nothern Monk (GB), Brew Your Mind (HU), Omnipollo (SWE), Bereta (RO) a další. Zahraniční hosty doplnili českým výběrem z hroznů, jako Wild Creatures, Métaphore, Many World, Fenetra a samozřejmostí byl také výčep pořádajícího Zichovce. Aby toho nebylo málo, byl k dispozici ještě ležákový bar, kde zichovečtí pečlivě vybrali ty nejlepší tuzemské ležáky.

Gabriel Loci
Gabriel Loci

Celý festival byl uspořádán tak, že uprostřed bývalého kláštera Gabriel Loci, kde se celá akce odehrávala, byl utvořen obdélník uvnitř kterého byli osazeny výčepy jeden vedle druhého a za nimi sládci a velvyslanci z pivovarů. Z vnější strany obdélník obcházeli návštěvníci a degustovali. Každý z pivovarů dovezl šest nejlepších piv ze svého repertoáru. Akce byla rozdělena na tři bloky, v každém bloku měl pivovar naražená dvě piva. Po uplynutí několika hodin se přeskočilo na další blok a pivovary narazily nová dvě piva. Celkem tedy bylo možné ochutnat až 150 piv! My jsme přišli až na druhý blok a stihli jsme jich ochutnat přibližně čtyřicet.

Winter Affair
Winter Affair

Nejvíce se objevovaly styly NEIPA, West Coast IPA, různé typy kyselých piv a v hojném počtu i spontánní piva nebo mix fermentation, nechyběly ani imperiální stařené stouty. Nebylo možné narazit na průměrné pivo, natož na špatné. Všechny vzorky, co jsme ochutnali, byly vynikající, vypiplané do detailu, no bylo vidět, že přijela opravdu evropská špička.

Winter Affair
Winter Affair

Atmosféra v bývalém klášteře je nepopsatelná, cirka pětset pivních nadšenců, krásné prostředí, špičková piva, ochotní a komunikativní vystavující, no co chcete víc? Při takovém degustování člověk dost vyhladoví, naštěstí je zde připravené i kvalitní občerstvení - my jsme si dali výbornou neapolskou pizzu od Therapy Pizza a vynikající hot dogy od Roosters Sausage, další jídlo připravily Bistro Rezavá a Kro Kitchen. Po ukončení třetího kola degustací byla připravena techno after párty u ležákového baru.

Winter Affair
Winter Affair

Musím říct, že akce se velmi vyvedla a doufám, že u nás festivalů tohohle typu jen přibyde. Žádný pivovar ani pivo nevypíchnu, Protože všichni byli stejně skvělí. Winter Affair považuji zatím za nejlepší pivní festival kterého jsem se účastnil.

Fotogalerie



[Richard Chodora jr.] [Zobrazeno 990x] [31. leden 2024]
[Pivní slavnosti] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI