Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Klattau

Pivní cesty


verze pro tisk

Klattau

Klattau [p1757]

Měšťanský pivovar v Klatovech vaří již nějaký ten pátek. Do Klatov jezdíme poměrně často, ale mě se přesto nedaří Klatovské pivo potkat. Dle sociálních sítí ho lze ochutnat na různých akcích po městě a v ulici Budovcova je snad v provozu výčep. Na této adrese je patrně i vlastní pivovar, nezkoumal jsem. Pivu z Klatov předchází dost negativní pověst a snad i proto mi jeho první ochutnání trvá tak dlouho.

Poutač
Poutač

Druhý květnový den se to má napravit. Na čepu je světlá dvanáctka, po dohledání doma zřejmě Václav Matěj Kramérius. Pivo je nefiltrované, kalné, tmavší barvy. Trošku se ho bojím ochutnat. Na první napití se jedná o drsnější pivo, po dalších doušcích se dostavuje docela příjemná hořkost. Určitě to není propadák, jak zní z mnoha stran. Nakonec mi vlastně docela chutná. Škoda, že u výčepu není někde na ceduli jasně napsáno, co je na čepu, jaká piva jsou nalahvována apod.

Klatovské pivo
Klatovské pivo

Ještě jednu věc bych výčepu vytknul. Na webu je k dispozici logované sklo, v reálu Vám ale natočí do skla Gh :( Klatovské pivo ochutnáno a teď je třeba ho něčím dobrým zajíst. Volíme restauraci Žíznivej kozel, kde je samozřejmě na čepu pivo z Velkých Popovic, dle stránek restaurace 11 z tanku, černý ležák nefiltrovaný a pak pivo z Volby sládků. Tanková jedenáctka je docela příjemně svěží pivo, další překvapení. Černý ležák ale bohužel není v sortimentu pivovaru, takže se zřejmě jedná o tmavé výčepní pivo a restaurace nás tak přivádí v omyl?

Tankový Kozel
Tankový Kozel

Černý Kozel mi nijak v paměti neulpěl, snad jen, že měl tmavší pěnu, což u něho nebylo vždy pravidlem. Volba sládků byla Velikonoční Zlatá 13 nefiltrovaná - nenadchla, byla cítit jen jeho síla. Čím si tak spravit chuť? Modrý abbé je již několik let bohužel zavřený a tak se jako jistota jeví nepomucká Zlatá Kráva, kde má být prvně na čepu NEIPA 13 vařená ve spolupráci s pivovarem Máša.

Kráva NEIPA
Kráva NEIPA

Byla výborná.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 3546x] [13. květen 2019]
[Pivní cesty] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

RičrD_9

úterý, 23. červen 2020
19:50

RičrD_9

Včera ochutnáno výčepní a Märzen, obojí takové nijaké - Sladová nakyslost a nepříjemná travnatost, za mě velký pokles :-(


napsal(a): RičrD_9 [Odpovědět]

JK

pondělí, 20. květen 2019
15:15

JK

Černý kozel 10, inzerovaný jako ležák, není první případ, kdy je takto prezentován, já už se raději ptám předem.


napsal(a): JK [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI