Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Šestinásobný vítěz

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Šestinásobný vítěz

Šestinásobný vítěz [1796]

Kde? Na XXXIII. Mezinárodním pivním festivalu "Pivní pečeť" v Litoměřicích, konaném ve dnech 18. - 22. dubna. A kdo? Jablonecký pivovar Volt. Dvě první místa, tři druhá a jedno místo třetí. To vše z více než 1 200 vzorků v téměř čtyřiceti kategoriích, 250 pivovarů z 15 zemí světa. Slušná sbírka, což?

Objekt
Objekt
  • 1. místo - 18° Zkrat - American Imperial India Pale Ale
  • 1. místo - 16° Blackout - Stout
  • 2. místo - 12° Akumulátor - pšeničné pivo
  • 2. místo - 12° Magnet - polotmavé pivo z minipivovaru
  • 2. místo - 6° Převodník - stolní pivo
  • 3. místo - 13° Flash - English Pale Ale
Nabídka v lahvích
Nabídka v lahvích

A to za poslední dobu nejsou ocenění všechna, z Jarní ceny českých sládků si pivovar odnesl ceny čtyři. Sládek pivovaru, pan Martin Palouš se svými spolupracovníky může být hrdý na svoji práci. Je vidět, že četná ocenění si zaslouží. „Musím říci, že získat tolik cen mezi tak velkou konkurencí je až neuvěřitelné. Letos byly vzorky opravdu na vysoké úrovni a rozhodnout muselo být těžké. I když je nejdůležitější kvalita, bez dávky štěstí by to také nešlo.“ A možná nad pivovarem bděl i jeho patron, italský fyzik Alessandro Volta, vynálezce elektrického článku. Proto i pojmenování jednotlivých druhů piv, jakožto hold velikánovi.

Výklad pana sládka
Výklad pana sládka

Pro novináře byla uspořádána exkurze do pivovaru, jejíž součástí byla i ochutnávka některých piv a samozřejmě beseda se sládkem. Měli jsme možnost shlédnout i celý objekt, kde je kromě pivovaru i restaurace a penzion. V letních měsících je k disposici zahrádka. Pod ní se pak rozprostírá vodní nádrž Mšeno, to pro ty koupáníchtivé.

Sklep
Sklep

A která piva jsme ochutnali? 9° Summer Ale Startér, 12° APA Pojistka, 12° wittbier Ledka, 12° ptm. ležák Magnet, 15° NEIPA Neon, 18° American DIPA Zkrat se 100 IBU a samozřejmě pro drtivou většinu přítomných neznámý Gruit, který se tentokrát pohádkově vyvedl. Mohu to potvrdit i z vlastní zkušenosti, neb jsem jej ochutnala i v minulých letech. A jako zlatý hřeb ještě 45% pivní pálenku, vyrobenou ze světlého piva 15° IPA Baterka.

Výčep - detail
Výčep - detail

Diskuse se sládkem nebrala konce, ale nakonec jsem přece jenom museli odjet. Martine díky a držte se! Ještě u vás zbývají některé stěny volné na další ocenění. A díky PR agentuře Konektor za uspořádání návštěvy.


Fotogalerie




[Jana Běhounková] [Zobrazeno 573x] [26. květen 2023]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI