Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Račte vstoupit do Švihlého krámu

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Račte vstoupit do Švihlého krámu

Račte vstoupit do Švihlého krámu [p2083]

Nebojte se, klidně vstupte. Švihadlem po hřbetě nedostanete, ani majitelé nejsou "švihlí". Nebo vlastně možná jsou, ale tím správným směrem, pivním. Vítejte v obchůdku pivovaru Švihov ! Pro zákazníky otevřel ve středu 3. března a otvírací doba je (zatím) od středy do soboty 11-18 hodin. Kde? V Praze na Korunní 76, nedaleko zastávky tramvaje Vinohradská vodárna.

Z ulice
Z ulice

Obchůdku vládne usměvavá paní Anička van der Weerde. V den otevření ještě spolu s manželem, panem Martijnem, dělali poslední úpravy interiéru. A pokud zrovna nerachotila vrtačka pana Martijna, tak jsme si s paní Aničkou povídaly. Obchůdek vznikl jako reakce na současnou situaci, kdy Pivní klub i Farmářský obchod, které jsou součástí pivovaru Švihov, musí být zavřené a provoz e-shopu se pivovaru ekonomicky nevyplatí.

Paní Anička
Paní Anička

Otevřeli Švihlý krám jakožto styčný bod pro Prahu i okolí. A jakmile to situace dovolí, bude zde i malé posezení s čepovaným pivem. Ostatně, jejich čepované si můžete odnést i v logovaném keramickém džbánu, samozřejmě zakrytém fólií, jak jinak, než určené pro konzumaci doma. Otvírací doba se bude postupně rozšiřovat a těšit se můžeme i na další "překvápka".

Sortiment
Sortiment

V bohatě zásobeném chlaďáku jsou připravena piva typů belgických i holandských piv z pivovaru Švihov, jak ve skleněných láhvích 0,5l, tak v 1,5l PET. Dubbel a Tripel, jako zástupci prvně jmenovaných, z holandských piv pak Grep ale a Višeň ale, Švihov ale a "vlajková loď" pivovaru Švihadlo, připravované podle holandské receptury z 19. století. Rozpoznáte v něm jemnou příchuť zázvoru a bylin.

Čepované
Čepované

Právě toto pivo je na fotce, bylo načepováno pouze a jen pro informaci čtenářů, doma jsme je pak ochutnali z láhve, stejně tak jako grep ale, který byl též vynikající.

Zájemci zde mohou zakoupit tácky, etikety, sklo i trika pivovaru Švihov.

Trika
Trika

A jistě budete souhlasit s heslem pivovaru: Pivo je zásadní pro duševní pohodu.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1652x] [4. březen 2021]
[Minipivovary] [comments: 8] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Michal_CB

pondělí, 8. březen 2021
15:07

Michal_CB

Pivovaru držím palce, byl jsem se tam loni podívat, když to ještě s těma nařízeníma nebylo tak nepříčetné. Moc sympatické místo i lidé. Dubbel je fajn, takové české ponětí stylu, kdy je pitelnější a míň tělnatý než "echt" belgické. Jejich grep je úplně skvělý, vzal jsem si petku na cestu do Budějovic a někde před Vlašimí jsem ji ve vlaku otevřel, "na košt". No, před Benešovem už byl celý obsah pryč :D


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]

Sekal

sobota, 6. březen 2021
21:26

Sekal

Byl jsem tam někdy v lednu, obchod ještě nebyl otevřený, Grep ale mi přišel strašně grepový, vlastně to bylo jako limonáda, dubbel a tripple není pro mne, nicméně to asi bylo v normě, višeň jsem nezkoušel. Ejl byl příšerný. Mají docela odvahu s tímhle vyrazit na český trh, zvlášť s 1,5 litrovou petkou 9% piva.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
03:34


posted by: Inzerce

Jana

sobota, 6. březen 2021
21:44

Jana

Sekal:
Ten grep je super a je hrozně zrádný, žádná limonáda. Ale je ejlovatý, v normě. Možná jsi měl smůlu. A to jejich Švihadlo je fakt výborné a je to novinka. to jsi si neměl.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Sekal

sobota, 6. březen 2021
22:05

Sekal

Jana: Zatím neměl, ale koupil jsem ho, čeká to tu na mne. Odpočíval jsem.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dwarf

sobota, 6. březen 2021
12:29

Dwarf

jo, na Marsu se lidi maj...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Jana

sobota, 6. březen 2021
18:38

Jana

Dwarf:
A Ty jseš na Venuši, že se nemáš? :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 7. březen 2021
11:42

Dwarf

Jana: já na rozdíl od Tebe mám katastr, že se ani rozběhnout nemůžu...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Jana

neděle, 7. březen 2021
16:03

Jana

Dwarf:
Tak to Tě lituju.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI