Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nozib Special Brews

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Nozib Special Brews

Nozib Special Brews [p1008]

NOZIB Special Brews vznikl jako bakalářská a následně diplomová práce Michaela Beneše na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. A proč grafický designér odbočil k pivu? Michael říká: "Můj táta, Robert Beneš, založil v roce 2011 Pivovar Bizon. V té době mi bylo 17 let, což je ideální věk se začít zajímat o pivo. V Bizonovi se začátky podobaly domovarnictví, vařili jsme na 115 litrové varně a všichni jsme se stále učili. Byl to zpočátku nadšenecký projekt po boku několikaletého provozování hostince v Čižicích. Postupem času se Bizon stal známější a my jsme rozšířili výrobu. Průběžně až na současnou 20 hl varnu. Sám jsem pivovarnictví propadl a NOZIB je pro mě splněný sen, ve kterém spojuji mé dva světy – pivo a grafický design."

Michael Beneš
Michael Beneš

Filozofií projektu NOZIB je vytvářet nekompromisně poctivá piva bez ohledu na vstupní ceny surovin. Reagujeme na současné trendy v pivovarnictví, které v Česku nejsou ještě úplně běžné. Cílíme na pivotéky, podniky s rotující pípou a kavárny. Vedle standardní produkce nám projekt umožňuje experimentovat, zkoušet nové postupy, recepty, nově dostupné chmely, slady a kvasnice. A především se dál rozvíjet.

Sortiment
Sortiment

Značka NOZIB vznikla jako “prémiovka” Pivovaru Bizon. Podle serveru Untappd v Bizonovi uvařili už 54 druhů piva. Bylo tak třeba nastavit koncept jednotlivých pivních sérií. Základní sortiment Bizona se od srpna ustálil na deseti pivech – pět spodně a pět svrchně kvašených. Dále vaří exkluzivně pro Košík.cz sezónní piva, např. velikonoční märzen Koledník, v létě session IPA Pohodář.

NEIPA kokos ananas
NEIPA kokos ananas

"Pod značkou NOZIB máme dvě základní a stále dostupná piva – Juicy NEIPA a West Coast IPA. Ta budou doplněna o jednorázové várky, nyní jsme vydali v rámci prototypovací série Yuzu Pineapple NEIPA, White Peach NEIPA a Pineapple Coconut NEIPA." doplňuje Michael.

West Coast IPA z tanku
West Coast IPA z tanku

Do budoucna by pan Beneš jr. chtěl navázat spolupráci s jinými pivovary i domovarníky a vařit společné várky. Už teď plánují další zajímavá piva a celé pivní série. Jaká? To se jistě časem dozvíme. Rádi by dostali NOZIB do craftových podniků i za hranice ČR. Nyní stáčí pivo do skleněných lahví o objemu 0,75 litru a do sudů, uvažuji i o půllitrových plechovkách.



[Pivní.info] [Zobrazeno 2291x] [11. srpen 2020]
[Minipivovary] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Jana

středa, 12. srpen 2020
11:54

Jana

Proboha, co to je : nekompromisně poctivá piva? Bohužel, dál už bych svůj komentář musela jen vytečkovat.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Sekal

středa, 12. srpen 2020
12:06

Sekal

Jana: Mne by zajímalo, co to je prototypovací série. Jinak fakt nechápu, co to všichni mají s tím plechem, nejhorší obal ze všeho a teď se s tím roztrhl pytel, jako že je to hypercool?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI