Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Loupežník z Marjánek

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Loupežník z Marjánek

Loupežník z Marjánek [p1868]

Více jak rok se chystám do Mariánských Lázní, kde kromě vlastních lázní, zpívající fontány či parku miniatur českých památek funguje i pivovárek s názvem Kronl. Kronl podle loupežnického vůdce z pověstí Mariánskolázeňska. A od loupežníků jsou odvozeny názvy jednotlivých piv, za naší návštěvy to byl světlý ležák 11% Sarka Farka, single hop ale Bandolero 12% a žitná IPA Gauner 15%. Kronl - nářečně Graunl, Gaunl až po gauner...

Račte vstoupit
Račte vstoupit

Ač jsou Mariánské Lázně turisticky atraktivním místem, plným restaurací, u Kronla nějaký kulinářský zážitek nehledejte. Nabídku jídla tvoří studená kuchyně s jedním masem na grilu, které jako na potvoru dnes není. Místo toho je jako specialita tatarák :( Najíst jsme se tedy měli jinde, no teď už to nezachráníme. Musíme vzít za vděk nakládaným hermelínem, který by potřeboval ještě nějaký čas uležet, a utopencem. Ale jsme tu proto, abychom ochutnali místní pivo.

Sarka Farka
Sarka Farka

Ležák je na čepu jen jeden - světlá jedenáctka. Pivo dobře pitelné s kvasničným zákalem. Klidně se u něho dá zůstat celý večer. Zajímavým počinem se zdá být single hop ale s chmelem ŽPČ. Pivo tak získává jemnost a vůni a je přijatelnější ejlovou alternativou pro české pijáky. Trojici místních piv doplňuje žitná IPA, která má vše, co od IPy můžete očekávat. Na čtvrtém kohoutě byl pak hostující Kasteel Rouge. Všechna piva jsou příjemná.

Varna
Varna

Z technologie uvidíte v lokále jen varnu, která je dvounádobová o objemu 250l. Za varnou za dveřmi jsou spilečné nádoby - uzavřené (myslím, že byly dvě) a ve sklepních prostorech pak naleznete ležácké tanky. Technologie je dílem Jana Žižky (stejně tak jako varna v Mlýně ). Pivovárek je opravdu maličký, z čehož usuzuju, že stačí tak tak k pokrytí výtoče ve vlastní pivnici.

Ležácké tanky
Ležácké tanky

Cestou za lázeňskou atmosférou se nezapomeňte zastavit na originální pivo. Ideálně, když vyrazíte vlakem jako my. Od nádraží je to sem cobydup.


Další fotky pivovaru Kronl



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2684x] [29. srpen 2019]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI