Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo do mikrovlnky

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Pivo do mikrovlnky

Pivo do mikrovlnky [p306]

Společnost Heineken se rozhodla obohatit českou pivní kulturu zas něčím novým. Pivní trh je totiž třeba zásobovat novinkami. Tou nejžhavější je momentálně pivo do mikrovlnky.

Tolik bulvarizující zkratka a nyní přejděme k faktům. S tou mikrovlnkou se jedná jen o jedno z doporučení možného zacházení s novinkou nejnovinkovatější. S jakou? Se Zlatopramen em Radlerem Zimním. Co to je?

Na začátku listopadu vrhla společnost Heineken na český trh dva nové výrobky. Zlatopramen Radler Zimní ve dvou verzích příchutí - hrušky se skořicí a višně s čokoládou. Čili první inovace spočívá v neotřelých příchutích.

Zimní radleři
Zimní radleři

Dobrá, ale to není nic zvláštního, snaží se i ostatní - tuhle jsem ochutnal Samson Špeck s příchutí konopí a jablka. A koneckonců, co se týče bizarních chuťových kombinací, na ty mají už delší dobu patent v Olivětíně. Kupříkladu na meruňkové pivo mezi pískovci jen tak nezapomenu… V čem tedy spočívá novost nových radlerů Zlatopramen? V jejich síle. Tyhle radlery jsou totiž silné jako běžný ležák.

Ano, je to tak, Heineken stvořil radler s 5 % alkoholu. Že je to lehce absurdní? Ale jděte! Možná, že taky podobně jako já – řekněme tak trochu starosvětsky – vnímáte radler jako něco nízkoalkoholického, s osvěžující příchutí, zkrátka pití na žízeň. Nebo ještě jinak – být prodejcem radleru, dám si na své auto po vzoru PČR heslo osvěžit a nezatížit. Jenže! Radler je možná všude jinde – nebo přinejmenším u německy mluvících sousedů (kde přišel na svět nebo kde alespoň došel masového rozšíření) – nějak takto podobně definovaným druhem nápoje. Zatímco v Čechách, na Moravě a ve Slezsku je výraz „radler“ duševním vlastnictvím Heinekenu. Nebo si to alespoň Heineken tak nějak představuje. Jinými slovy, pod názvem radler u nás můžete prodávat nejspíš cokoliv, pokud se ovšem jmenujete Heineken.

Reklamní plakátek
Reklamní plakátek

Což ovšem skýtá netušené možnosti. Co třeba grapefruitový India Pale Radler s trochou hořcového kořene a obsahem alkoholu 6,5 %? Nebo Russian Imperial Radler (alk. 9,5 %) s příchutí sibiřských brusinek s kapkou rumu? Neměl by si Heineken nechat patentovat pivní kategorii Doppelradler pro radlery s více než 4 % alkoholu?

A teď zpátky k novému Zlatopramenu. Jeho dva nové řekněme radlery se nabízejí s možností pití jak za studena, tak v ohřátém stavu. Takže se konečně dostáváme k té mikrovlnce. Neboť, jak je psáno v tiskové zprávě, příprava Radleru Zimního je jednoduchá: Nápoj se nalije do hrníčku a ohřeje v mikrovlnné troubě po dobu 90 sekund při výkonu 800 W. Lze ho přihřát i v hrnci na sporáku. V tomto případě doporučujeme míchání, aby se předešlo vypěnění.



Zkusil jsem obojí. Za studena mi to připadalo divné, za tepla pak vyloženě zbytečné. U teplé verze mě totiž nejdřív uhodila nepříjemná hořkost – a pak nic. Asi jsem čekal chuťově něco podobně silného jako svařené víno a dočkal jsem se jen nevýrazného teplého nápoje. Ale měl bych dodat, že téměř s jistotou nejsem cílová skupina tohoto výrobku. Ani teplého, ani studeného.

Nakonec se od Doppelradleru díky v nadpisu zmiňované mikrovlnce můžeme dostat z onoho „osvěžit a nezatížit“ alespoň k tomu nezatížení. Delším zahřátím totiž z nápoje značné množství etanolu vyprchá. Vlastně pak po zahřátí v hrnečku držíme cosi, co se blíží radleru. Protože je to nízkoalkoholické a má to nějakou příchuť. Jen je to teplé.



Co se týče teplého nezatížení, dávám přednost jiným nápojům, třeba čaji. Ale jak jsem již jednou uvedl – nejsem cílová skupina. A taky by mě zajímalo, zda autoři tohoto nápoje nějak častěji nejezdili přes Humpolec.

Obrázky a video: Heineken Česká republika



[Jiří ] [Zobrazeno 11422x] [7. listopad 2012]
[Glosy] [comments: 6] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Kejna

pátek, 16. listopad 2012
17:11

Kejna

Prima článek, u mě za pět, mě na tom všem fascinuje ta možnost, že si někdo může zaregistrovat slovo Radler a absurdita na druhou, že pak pod tím názvem může prodávat něco jiného než radler.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 16. listopad 2012
17:39

jiri.kana

to Kejna:Přesně tak - jestli mi to chutnalo nebo nechutnalo je vcelku jedno a v zásadě o ničem nevypovídající, určitě to spoustě lidí chutnat bude. Ale prostě to není radler :-)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

RoCa

neděle, 11. listopad 2012
12:01

RoCa

Pivovar Bernard nabizi uz delsi dobu svoji svestku a visen, na zimu ve tretinkovych lahvich, urcenych k ohrati a treba i s panackem...


napsal(a): RoCa [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
03:37


posted by: Inzerce

phrabina

středa, 7. listopad 2012
12:01

phrabina

Pivo z mikrovlnky znám. Kdysi mi ho do ní strčili U Vladaře na Malé Straně, když jsem požádal o ohříváček, protože bylo sakra přechlazené.
Nicméně svařené pivo se prodává, v Bamberku jsme ho pili na vánočních trzích, byl to Liefmans a chutnalo to jako svařák. Divný svařák, sice ne tak divný jako mají každoročne na Staromáku, ale byla to spíš zajímavost, než gurmánský zážitek. Existuje i St. Louis Glühkriek. http://bananie.files.wordpress.com/2011/12/20111221_gluh04.jpg


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Jana

středa, 7. listopad 2012
17:32

Jana

to phrabina:
Svařené pivo jsem pila též - ve Freiburgu na vánočních trzích. Moc mi ale nechutnalo.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

zstrnad

středa, 7. listopad 2012
18:35

to phrabina: za tento kolaborantský příspěvek tě vynutím vypít 3 lahve té dobroty za sebou. jsem ochoten kvůli tomu přinést do hospody i mikrovlnku.


napsal(a): zstrnad [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI