Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jsi delegát svého kraje

Jak to vlastně v tom pivovaru dělají


verze pro tisk

Jsi delegát svého kraje

Jsi delegát svého kraje [p489]

Přiznám se, že jsem si pro článek o návštěvě nového Zámeckého pivovaru Břeclav chtěla vypůjčit titulek ze známé lidové písně. Ale proč chodit ke kováříčkovi, když už „kovář“ složil písničku přímo pivovaru na míru. Tím „kovářem“ je skupina Argema, písničkou „Zámecké dědictví “ a já jsem, s dovolením, pro titulek použila jeden z veršů této písničky. Proč? To poznáte z dalšího vyprávění.

Není jistě zdejším čtenářům utajeno, že dne 17. května, L.P. 2013 byl slavnostně otevřen znovuzrozený pivovar v Břeclavi. Nový pivovar na starém místě.

Zámecký pivovar Břeclav
Zámecký pivovar Břeclav

Mnozí si jistě ještě pamatujete původní pivo Podlužan, či poslední značku – Kanec (název byl zvolen proto, že pivovar se nacházel v místech, kde dříve byla kančí obora). Jejich výroba byla ukončena v roce 1996, zařízení pivovaru postupně rozprodáno a pivovar, jak to tak v podobných případech bývá, chátral čím dál, tím víc. Asi už nikdo nedoufal, že se zdejšího piva opět někdy napije. Naštěstí, v roce 2012 vznikla Společnost Zámecký pivovar Břeclav, která se pustila do záchrany místního pivovaru a piva. Ještě v témže roce započaly stavební práce v areálu s cílem obnovení produkce piva. A že písemná existence pivovaru u břeclavského zámku byla doložena v roce 1522, obsahuje i logo pivovaru tento letopočet.

Nádvoří se stánkem
Nádvoří se stánkem

Pravidelně, již po mnoho let, jezdím v květnu na kolodovolenou do Břeclavi – svěží jarní zeleň probouzejících se lužních lesů (ještě většinou bez komárů), příjemné počasí (což ovšem tentokráte zklamalo) a v neposlední řadě nepříliš kopců na začátek cyklosezóny. V roce letošním přibylo k výše jmenovaným i další lákadlo – pivní. Jen jsem si nebyla jista, zdali v době mé přítomnosti v Břeclavi bude už pivo „venku“. Jakmile bylo jasné, že ano, kontaktovala jsem ředitele Zámeckého pivovaru, pana Aleše Hofmana, a požádala jej o možnost návštěvy. Díky jeho laskavosti jsem tak pár dní po oficielním otevření seděla spolu s ním a starším sládkem, panem Václavem Dítětem, na nádvoří pivovaru a povídali jsme si o současnosti i plánované budoucnosti Zámeckého pivovaru Břeclav.

Vlevo sládek, vpravo ředitel
Vlevo sládek, vpravo ředitel

Trochu teď přeskočím obvyklou posloupnost: výroba-distribuce. Vrtá mi v hlavě třeba ta nová značka piva Delegát, která je určena pro světlé výčepní pivo. Toto pivo už jsem přece v nedávné minulosti pila. Že by přebrali někomu značku? Vysvětlení je jednoduché: vlastník maloobchodní sítě Enapo si nechal vařit pivo této značky v Pardubickém pivovaru. Pivo se mezi zákazníky osvědčilo a investor se rozhodl vybudovat pivovar vlastní. O distribuci piva se pak postará výše uvedená maloobchodní síť. Ovšem jen piva výčepního – Delegáta.

Delegát ve skle
Delegát ve skle

Ale vraťme se od distribuce k výrobě. Kromě již zmiňovaného Delegáta (filtrovaného a pasterovaného právě kvůli distribuci) bude pivovar vařit také nefiltrovaný ležák, jehož název evokuje poslední „staré“ břeclavské pivo - Kanec. Ten však bude k mání pouze „okolo komína“. V průběhu našeho rozhovoru ochutnávám obě místní piva a dozvídám se další podrobnosti. Pan sládek Dítě je sládkem emeritním, s dlouholetou zkušeností, naposledy vařil v pardubickém pivovaru. Své bohaté zkušenosti předává mladému sládkovi, panu Karlovi Vavrečkovi (dříve např. Dalešice, Pegas ), který bude ve výrobě piva posléze pokračovat.

Varna
Varna

Povídalo by se při jejich pivu dobře, ale čas kvapí, oba pánové mají (zvláště krátce po otevření pivovaru) práce dost a dost a tak jdeme do vlastních útrob pivovaru. Varna o objemu 70 hl s parním ohřevem, výrobce ZVU POTEZ, otevřená spilka (3x 210 hl + 1x 70 hl), kde nad „šlehačkou“ právě kvasícího Delegáta srdce milovníka piva doslova pookřeje. Ve sklepích pak ležácké tanky s plášťovým chlazením o objemech 9x 210 hl + 6x 70 hl. Dvě nádoby na kvasnice a dva stáčecí tanky po 105 hl. Průtoková pasterizace.

Spilka
Spilka
Ležácký sklep
Ležácký sklep

Stáčecí linky skleněných (3,5 tis.láhví/hod.) i PET láhví a stáčírna sudů (30 sudů/hod.). Stáčírna se nachází v přístavbě (z let devadesátých) k původnímu pivovaru, kde byla instalována tzv. nová varna (ta původní, stará, byla na místě varny dnešní). V současné době se předpokládá produkce cca 20 000 hl za rok, ale pivovar plánuje do budoucna svoji kapacitu rozšířit až na cca 35 000 hl ročně. Z celkové produkce by zhruba 45 % připadlo na světlé výčepní pivo a zbytek pak na ležák. Vše ovšem bude záležet na zájmu a chuti zákazníků. V plánu pivovaru jsou i příležitostné, spodně kvašené speciály (např. Svatováclavské, Vánoční).

Stáčírna
Stáčírna

Pivo se vaří pouze z českých surovin, klasickou technologií, na 2 rmuty, s trojím chmelením. Pivovar odebírá slad ze sladovny v Záhlinicích, v 93% se jedná o slad plzeňského typu, doplněn je sladem bavorským. Chmel je z Žatce – ŽPČ a Sládek. Kvasnice pak z Hanušovic a Budvaru. Voda je odebírána z městského řadu, ovšem vzhledem k její značné tvrdosti a tudíž náročné úpravě, se do budoucna počítá se zdrojem vlastním.

Kvasnice
Kvasnice

A jaká jsou piva Zámeckého pivovaru Břeclav? Mohu říci, že mně chutnala obě a u obou bych vydržela. Dobře pitelná - výčepní Delegát (obs.alk. do 4%) s vyšší hořkostí a plným řízem, ležák Kanec (do 5%) pak trochu víc sladovější s jemným řízem. A kde je ochutnat? Přímo u pivovaru je venkovní posezení s točenými pivy (bohužel, jen do kelímku) a ke koupi jsou zde i PETky. Láhvovým Delegátem je zásobena výše uvedená maloobchodní síť. S pivy točenými se postupně bude konzument setkávat v hostincích břeclavských i hostincích okolních obcí.

Vlevo Delegát, vpravo Kanec
Vlevo Delegát, vpravo Kanec

Přijďte a ochutnejte, třeba „se dotknete ráje a najdete svůj pivní Grál“, tak jako skupina Argema. A já tímto děkuji panu řediteli, jakož i panu sládkovi, že mi věnovali více času, než bylo původně v plánu.

Vlevo Kanec vpravo Delegát :)
Vlevo Kanec vpravo Delegát :)


[Jana Běhounková] [Zobrazeno 11711x] [2. červen 2013]
[Exkurze] [comments: 41] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Weetek

pondělí, 10. červen 2013
11:38

Weetek

Se směsí fascinace a naprostého zděšení zírám na ty nesmysly, co tu fantomas a nácek Švihlík roztousili. Přestože to asi nejen mně připadá jako v podstatě zbytečné, pro jistotu veřejně a na svou čest prohlašuji, že Weetek NEROVNÁ SE pilgrim. Nepíšu pod více přezdívkami, což se dá i nějak doložit podle IP adresy, Chody by jistě věděl víc (jiná věc je, jestli vědět a říct chce). Paní Janu neznám, její člány mi nevadí, byť ne vždy je čtu, ale v psaní jí přeju hodně štěstí a držím palce.

Kdo je pilgrim, skutečně netuším, jen se dohaduju, že "investigativní" nácek mě s ním možná ztotožnil na základě vpravdě holmesovské dedukce z faktu, že jsem na Světě piva Honzy Kočky nedávno uveřejnil článek o rotterdamském pivovaru Pelgrim: http://www.pivnidenik.cz/clanek/4660-Rotterdamsky-pivovarek-Poutnik/index.htm
Že uvedenou emailovou adresu jsem si nezaložil, nepoužívám ji a nemám k ní přístup snad ani dodávat netřeba. Vážně netuším, proč se zrovna mé osobě dostalo téhle "cti" být magory, exoty a anonymy napadán a senzačně "odhalován".


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Je to pravda nebo žert?

pondělí, 12. srpen 2013
15:41

to Weetek: Pane Weetku, Váš "kamarád" Václav Šv. na svém blogu zveřejnil reportáž z Vašeho zatčení v Německu. Protože jsem Vás nikdy osobně neviděl, nevím, jestli jste na fotkách opravdu Vy nebo jestli je to celé jen nějaký žert. Díky za objasnění. J.K., Zdice


napsal(a): Je to pravda nebo žert? (zvedavej(a)email.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
06:30


posted by: Inzerce

pivo

pondělí, 10. červen 2013
11:18

pivo

Tak už jsem ochutnal i Delegáta z 1,5L petky. No, po posečení zahrady bylo toto pivo na žízeň dobré. Jinak téměř bez řízu a ploché, ale bez chuťových vad. S ostatními supermarketovými nemohu bohužel/bohudík srovnat, protože tato piva nekupuji, nepiji. Nicméně Kance doporučuji, ten se dá.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

pilgrim

pátek, 7. červen 2013
20:01

Pokud už hlavy na obou stranách vychladly, pokusme se to nějak objektivně shrnout. V každém případě, když by Titlbach takto okomentoval Janin článek před 2 roky, kdy jejími pivními příběhy ještě návštěvníci PI nebyli tolik nasyceni, ozvalo by se minimálně 5 krát tolik jejích zastánců a i reakce zde by byly ostřejší. V současnosti je situace taková, že by se zde její fanklub dal rychle na prstech spočítat i s tím anonymem (pivo). Je to přirozený vývoj, všechno co je někdy na špici se dříve či později okouká, omrzí, ztratí určitou část obdivovatelů. A hlavně její přátelé by měli pochopit, že jinak vidí Janu oni, co se s ní stýkají a jinak ji zase vidíme mi ostatní, pro nás je to jen cizí člověk. Možná by měla Jana přehodnotit situaci a své postřehy z cest po pivovarech posílat pouze těm lidem, kteří o to doopravdy stojí, vždyť e-mail mají určitě všichni a tak by se to dalo řešit hromadným e-mailem.


napsal(a): pilgrim (weetek(a)centrum.cz) [Odpovědět]

strevlas

pátek, 7. červen 2013
20:37

strevlas

to pilgrim: nějak jsem pořád nepochopil, proč někomu vadí, že Jana píše svoje zážitky z pivních cest? Buď mám chuť, přečtu si to, nebo nemám chuť, a nepřečtu si to. Pište taky, Chody bude jistě rád, že bude mít z čeho vybírat.


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

pilgrim

pátek, 7. červen 2013
21:13

to strevlas: Protože její články už zasmraďovaly tento prostor


napsal(a): pilgrim (weetek(a)centrum.cz) [Odpovědět]

yerka

sobota, 8. červen 2013
08:21

yerka

to pilgrim: No, ale ruku na srdce, když nebude psát pí Jana (kterou osobně také neznám), tak tady toho bude k přečtení o dost méně. A její články čtivé jsou a jak píše nick Strevlas, je na nás idividuálně, jestli je čteme či ne (já ano). Přátelé, občas někdy můžeme v diskuzích "ujet", koneckonců se to stalo kdysi i pí Janě v odpovědi nicku Lubošek, ale mějme na paměti, že by to tu na PI mělo být o pivě, a to pí Jana splňuje bezezbytku, tak ať píše dále :-)


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Chody

sobota, 8. červen 2013
19:32

Chody

to pilgrim: Nechápu a rozhodně tady nikdo prostor nezasmraďuje. Jestli se Vám tu nelíbí, jděte jinam. Ale tam se vesměs nedozvíte to, co pro nás objeví paní Jana.
Osobně vůbec nechápu tuto diskusi, obzvláště od lidí, kteří nikdy nic nenapsali. Přátelé chce se mi z Vás blejt :ble:


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

fantomas

sobota, 8. červen 2013
20:42

to Chody:

pod nickem pilgrim tady píše starý známý weetek, jesli mu chceš něco odepsat, tak tady je jeho mail, také nechápu, proč nepíše pod svým nickem
weetek@centrum.cz


napsal(a): fantomas (fantomas(a)fantomas.cz) [Odpovědět]

Vašek Švihlík

neděle, 9. červen 2013
08:32

to fantomas:

Pozn. PI: Vymazáno. Nebudeme si tu přeci navzájem nadávat či vyhrožovat!


napsal(a): Vašek Švihlík [Odpovědět]

Vašek Švihlík

neděle, 9. červen 2013
09:50

to Vašek Švihlík: Dobře, ale aspoň tu nech základní informaci, že můj hněv nebyl proti panu fantomasovi, tomu naopak patří poděkování za to, že rozkryl identitu pilgrima, pro ty co nestačili můj komentář přečíst, můj hněv směřoval proti osobě weetek alias pilgrim.


napsal(a): Vašek Švihlík (vaclav.svihlik(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Henri

pondělí, 10. červen 2013
09:43

Henri


---------------------------------
Zpráva byla upravena 10.06.2013 ve 09:53:19


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Henri

pondělí, 10. červen 2013
09:53

Henri

to fantomas: Fantomasi, pokud toho nejsi sám původcem, tak jsi se nechal možná napálit. Ono vytvořit si jakýkoliv mail, není zase žádný velký problém, jak všichni víme. A proto usuzovat, že někdo (že by nějaký Fantomas, atd..?) kdo za sebou zanechá takovouto stopu: a href="mailto:weetek(a)centrum.cz">pilgrim, je skutečně tím člověkem, je trochu předčasné. Zvláště, když se dá lehce zjistit, že napadený, ke kterému mi mimochodem takové jednání vůbec nesedí, používá mail úplně jiný. V každém případě by bylo dobré, kdyby se dotčený k této záležitosti vyjádřil sám, stojí-li mu to ovšem za to. Ono je někdy lepší na některé věci vůbec nereagovat.
Trochu se mi nabízí i myšlenka, že si s dotyčným, někdo tímto prostřednictvím, chce vyřizovat účty z minula. A to, že zde někdo vystupoval pod různými jmény, není žádná novinka. Já si tak nějak myslím, že to vše je v režii jednoho člověka, a zkusme hádat kterého?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 10.06.2013 ve 10:00:45


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Roman

neděle, 9. červen 2013
09:35

to pilgrim: Chytrý neznamená být moudrý! Pro někoho se může tento váš příspěvek zdáti chytrým, ale moudrým rozhodně není.Když to řeknu slušně, tak je to hovadina na entou. A nebo si jako moudrý člověk dovolíte vznést tyto námitky do redakcí všech našich tiskovin? Tam přece také píší stále stejní redaktoři + jejich stálí dopisovatelé. Moudrý člověk si na rozdíl od "chytrého", který o psaní jen bude žvanit a kritizovat slovy, že tu zasmraďují prostor, prostě koupí jiné noviny. Tak pokud se vám psaní paní Jany nelíbí, běžte jinam a nebo její články prostě nečtěte....Já osobně paní Janu také neznám, ale rozhodně si její články rád přečtu....stejně jako všech ostatních, kteří píší slušně. A to že autorovi článku popisované pivo chutná nebo nechutná a mě naopak ? No to je snad přece úplně normální....kvůli tomu mu přece nepůjdu rozbít ústa....nebo "chytře" radit ať tu nezasmraďuje prostor!


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Felčar

úterý, 4. červen 2013
08:15

Felčar

Díky za skvělý článek, už se těším, jak ochutnám.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Pípa

pondělí, 3. červen 2013
22:24

to Roman Holoubek: Ochutnám v PET Delegát i Kanec. Delegát me moc nenadchnul, na zizen dobrej, nic vic, ale zato Kanec uz byl o poznani lepsi.


napsal(a): Pípa [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 3. červen 2013
16:35

Roman Holoubek

Zatím jsem ochutnal (dnes) Delegáta v PET - exp. 2.7.2013.
Fandím nově vzniklým pivovarům, ale to co se mi dostalo, šlo komplet do ČOV. Vodové, prázdné - to bych od marketového výčepního piva čekal, ale silný diacetyl s doprovodem DMS už ne, připočtu-li k tomu mírně nakyslou a vznikající druhotné kvašení (jemné zakalení piva) a gushing (přepěnění), pak nezbývá, než popřát oběma sládkům mnoho štěstí při dalších várkách.


Titlbach

pondělí, 3. červen 2013
21:03

to Roman Holoubek: Ale naší pivní "znalkyni" Běhounkové chutnalo, možná je to tím, že ta paní ve stáří už nedisponuje schopností vnímat chutě a tak aby neurazila pana majitele a sládka, napíše, že je to chutné, dobré a že by u toho vydržela. Nemůžu si v souvislosti s ní nevzpomenout na film pro pamětníky Šakalí léta, kde kluci Josefu Abrhámovi šli pro pivo, jenže mu ho pak vypili a tak do džbánu nachcali a Pepíček si jenom mlaskal :)


napsal(a): Titlbach (marcel.titlbach(a)unicreditgroup.cz) [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 3. červen 2013
22:13

Roman Holoubek

to Titlbach: Prosím bez urážek.
To, že jsem měl v PET špatné pivo neznamená, že na čepu daného dna, kdy tam byla paní Jana, bylo také špatné pivo.

Má ještě někdo (mimo mě) zkušenosti s PETkovým delegátem z Břeclavi? Napište prosím. Díky.


Jana

pondělí, 3. červen 2013
22:20

Jana

to Roman Holoubek:
Děkuji Vám, pane Romane. Někteří jedinci holt těžko nesou, že o pivu píše i žena.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

pondělí, 3. červen 2013
22:59

Dan

to Jana: Paní Jano, nic si z toho nedělejte a pište dál. Vaše články jsou přínosem pro tento web.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jana

úterý, 4. červen 2013
09:15

Jana

to Dan:
Děkuji za uznání Vám, jakož i ostatním, kteří mi podporu vyjádřili. Zakomplexovaní (a anonymní) ubožáci byli, jsou a budou. S tím asi nic nenaděláme.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 4. červen 2013
09:43

Roman Holoubek

to Jana: Tak tak paní Jano. Nic si z těch anonymů nedělejte. Buďme rádi, že tady na PI to není tak zaplevelené lidmi, kteří mají potřebu plivat na druhé jen pro vlastní potěchu, jako diskuzní fóra u různých zpravodajských serverů.
A nyní opět pojďme k pivu :)


Děkan

úterý, 4. červen 2013
09:02

Děkan

to Roman Holoubek: Pil jsem z PETky Delegáta již 18.5. a musím říci, že už tam jsme cítili stopu diacetylu (já tomu říkám máslo). Kanec byl tehdy v pořádku.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

Chody

úterý, 4. červen 2013
07:15

Chody

to Titlbach: Ubohé! Ostatně jako vše, co jste zde doposud vyplodil :ble:


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Děkan

úterý, 4. červen 2013
08:58

Děkan

to Titlbach: Vy trpíte nějakým komplexem? Proč ty urážky? Copak nevíte, že pivo na cestě ke spotřebiteli může mnoho vytrpět a utrpět? Proč by nemohlo paní Janě u zdroje chutnat? Já osobně pamatuji, jak mi v podzemí u tanku chutnal z měďáku i tehdejší Podlužan, ale na povrchu v hospodách snad kromě starobřeclavské Hanačky to byla hrůza ... Podle informací mých břeclavských přátel je pivo pitelné, i když se chuťově dosti proměňuje. Snad se podaří sládkům technologii vychytat a kvalitu včetně chuti stabilizovat. A hlavně dbát na čistotu, drhnout a sanitovat, sanitovat ...


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

pivo

úterý, 4. červen 2013
09:58

pivo

to Titlbach: Myslíte si, že paní Jana má zapotřebí se přetvařovat? Pokud by jí pivo v Břeclavi nechutnalo, dalo by se to napsat tak, aby se pivovarníci neurazili, což se vám v souvislosti s paní Janou nepodařilo! Nevím co přiměje člověka jako jste vy, že má zapotřebí urážet druhé, navíc dámu. Tady na PI to není zvykem. Ale jinak, jak už jsem psal, Kanec z petky mi chutnal, a to už jsem měl postupně dvě. Jsem zvědavý i na čepovaného, třeba v pivovaře. Delegát stále ještě čeká v ledničce. Tož tak dnes, mindráky nebo co...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Titlbach

středa, 5. červen 2013
20:51

to pivo: Vy se jmenujete pivo nebo jste jenom něčím klonem? Máte zde asi funkci takzvaného hodného anonyma, který chrání J.B. před nehodným anonymem. Zajímalo by mě, jak ste přišel na to, že J.B. je dámou?
Měří se to podle počtu hospod, které vymete, jako že čím víc vymetených hospod, tím větší dáma? Nebo že tu chrlí články vražedným tempem, stejně jako supermarkety sou zahlceny hnusnym pivem tak Pivní info už začíná přetejkat články stále té samé osoby a čeho je moc, toho je moc a všeho moc škodí. Proto sem rád, že její poslední literární dílo bylo již na titulní straně nahrazeno jiným článkem. A do budoucna se zde snad objeví i článek od nějaké jiné paní, proti ženskému pohledu na pivní svět vůbec nic nemám, nevím proč zde nevycházejí články také od jiných dívek či žen. Jakoby to tu ta jedna měla předplacené.


napsal(a): Titlbach (marcel.titlbach(a)unicreditgroup.cz) [Odpovědět]

Chody

středa, 5. červen 2013
21:13

Chody

to Titlbach: Vy budete asi opravdu myšlení mdlého. Proč něco nenapíšete sám? Jsem rád, že Jana píše ze svých cest. Bohužel žádná jiná dáma zatím pro PI nic nenapsala. Jinak Vaše chování zde svědčí jen o tom, že jste hulvát :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 5. červen 2013
21:42

Roman Holoubek

to Chody: Naprostý souhlas Chody.


Titlbach

středa, 5. červen 2013
21:57

to Chody: Čím to asi bude, že ženy o publikování na vašem webu nestojí? Že by se jim nelíbily komentáře anonyma jménem pivo či jiných anonymů? Než začnete hodnotit, jakej já sem, sedněte si doma na zadek a zkuste se zamyslet nad tím, proč ženy nemají zájem tady psát. Že by neměly rády pivo? Některé ho opravdu rádi nemají, ale je i spousta takových, co pivo maj rády, takže tím to asi nebude. A co se týče pana Holoubka, ten taky nesmí nikde chybět, náš pan chytrej. Když mu dojdou slova, napíše alespoň takovou tu neutralitu že s někým souhlasí. Tím nic nepokazí a alespoň má Vyškov nějakou tu reklamu, že?


napsal(a): Titlbach (marcel.titlbach(a)unicreditgroup.cz) [Odpovědět]

pivo

středa, 5. červen 2013
22:02

pivo

to Titlbach: Vy žádný pivovarský nejste, to se pozná! Stačí tak?


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Titlbach

středa, 5. červen 2013
22:16

to pivo: Ne to opravdu nejsem, můj obor jsou hypotéky, když byste někdy potřeboval půjčit peníze, navštivte kteroukoli pobočku xxx.

Pozn. PI: Neplacená propagace


napsal(a): Titlbach [Odpovědět]

Titlbach

středa, 5. červen 2013
22:20

to pivo: Jo ale vyplnit formuláře budete muset svým pravým jménem, když tam řeknete, že jste pivo, tak se s váma asi dlouho bavit nebudou.


napsal(a): Titlbach (marcel.titlbach(a)unicreditgroup.cz) [Odpovědět]

pivo

středa, 5. červen 2013
21:31

pivo

to Titlbach: Tak si říkám, mám vůbec na toto cosi odpovídat? Ale ano. Nejsem ničí klon, ani takzvaný hodný anonym. Vždy jsem byl a jsem sám sebou a za svými názory si stojím, a také nikomu neupírám právo na jeho názory. Jsem ovšem zvyklý k druhým se chovat slušně, zvláště k ženám. Paní Janu z nějakého důvodu evidentně nemáte rád, to je ale jenom vaše věc, tak si to nechejte pro sebe a neotravujte tím ostatní. Nevšiml jsem si, že by PI přetékalo články jen "jedné" osoby, kdo má chuť a něco zajímavého, ten píše, ne? Samozřejmě další dámy jsou vítány, jen aby se do toho daly - k dalšímu obohacení PI. Tož tak dnes, odpověď na ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Frantig

středa, 5. červen 2013
00:17

Frantig

to Roman Holoubek: DMS jakožto dimethylsulfid? no potěš Pánbůh...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 05.06.2013 ve 00:17:51


napsal(a): Frantig [Odpovědět]

pivo

čtvrtek, 6. červen 2013
08:25

pivo

to Titlbach: Tak už naposled. Víte opravdu, že jste na Pivním infu a ne na nějakém jiném webu a diskuzním fóru se sprosťáky? Tam vás to určitě vzrušuje víc, že!!! Konec.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

pivo

pondělí, 3. červen 2013
12:49

pivo

Břeclavským držím všechny palce a mám velkou radost z toho, že je zachráněn dříve uzavřený pivovar. Kance v 1,5L PET jsem už ochutnal, je moc dobrý, Delegát zatím na ochutnání čeká v ledničce.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 2. červen 2013
18:47

Dwarf

takže, jestli to dobře chápu, tady nám vznikl další průmyslový pivovar, žádný mini... jedině dobře v těchto jižních krajích, kde po zániku Hostana nebylo nic


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Jana

neděle, 2. červen 2013
18:54

Jana

to Dwarf:
Chápeš dobře. Mají v plánu být pivovarem střední velikosti. Doufám, že si nastavený standard udrží.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

strevlas

neděle, 2. červen 2013
15:28

strevlas

až budu v důchodu, taky budu takhle jezdit. Vlastně já v důchodu nikdy nebudu, tak nic.


napsal(a): strevlas [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI