Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Konečně jsme se dočkali

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Konečně jsme se dočkali

Konečně jsme se dočkali [p308]

Včerejšího dne se konečně, díky milosti Boží - eh vládní, otevřely zahrádky hospod i restaurací a milovníci čepovaného moku tak mohli s orosenou sklenicí usednout a v klidu popít. Ne jako ještě včera potupně postávat v kratší, či delší vzdálenosti od hladových okének svých favoritů. Zahrádku otevřeli i v nejstarší plzeňské hospodě v Praze, v restauraci U Pinkasů.

Otvíráme
Otvíráme

Ta pojala celou akci jako oslavu pro štamgasty i novináře a nabídla jim při této příležitosti pivo na účet podniku. Oslavu zahájil spolumajitel podniku, pan Karel Doubek slovy: „Letos v dubnu měla proběhnout oslava 177 let od založení restaurace U Pinkasů, na které se tradičně scházíme s našimi štamgasty. Tento rok se oslava poprvé nekonala kvůli uzavření hospod a restaurací, proto to našim stálým hostům chceme vynahradit dnešní akcí a po dlouhé době je u nás zase přivítat u půllitru čepovaného." A po tomto krátkém projevu strhnul ze dveří nápis "Zavřeno".

Připraveno na narážení
Připraveno na narážení

Odhalením, dosud zakrytého výčepu, byla zahrádka slavnostně otevřena. Vzhledem k tomu, že vlajkovou lodí restaurace je Plzeňský Prazdroj, nemohli chybět ani zástupci pivovaru. Obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje, pan Tomáš Mráz seznámil přítomné s pomocí pivovaru podnikům: "Pro hospody jsme kromě startovacích balíčků s dezinfekcí připravili přehledný manuál, všem našim zákazníkům poskytujeme i další poradenství. Jde především o rady ohledně hygieny, které jsou jednoduše aplikovatelné v praxi.“.

Pánové Berka, Doubek a Mráz
Pánové Berka, Doubek a Mráz

A pan Václav Berka, emeritní sládek Plzeňského Prazdroje dodal: „Asi nikdy jsem se netěšil na otevření zahrádek tak jako letos. Je to první symbol toho, že se věci vrací do normálu, že se zase budeme moci scházet s přáteli u dobrého čepovaného piva.“ Poté narazil dřevěný soudek se speciálním nefiltrovaným ležákem Pilsner Urquell. Mizel v hrdlech přítomných, vyprahlých dlouhým půstem, závratnou rychlostí.

Další fotky najdete zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1665x] [12. květen 2020]
[Události] [comments: 3] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Sekal

úterý, 12. květen 2020
12:32

Sekal

Tak včera byla kosa, ale zahrádky budou jinak asi dost narvané, ale stejně možná někam zajdu. Ovšem nehodlám se scházet u Plzně v gumových rukavicích jako Berka.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

úterý, 12. květen 2020
17:00

Jana

Sekal:
Berka byl jediný, kdo je měl. Údajně kvůli tomu narážení sudu. Proč si je pak nesundal,těžko říct.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
05:18


posted by: Inzerce

kisutam

čtvrtek, 14. květen 2020
20:22

kisutam

Jana: To je bizzar,narážet sud v gumových rukavicích...


napsal(a): kisutam [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI