Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Šest píp se sešlo pod vrčeňskou lípou

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Šest píp se sešlo pod vrčeňskou lípou

Šest píp se sešlo pod vrčeňskou lípou

Když mi zavolal dosavadní ředitel Nepomuckých pivních slavností, že je letos ruší, vyvstal mi na mysl nápad zorganizovat vlastní akci. Původně jsem si myslel na uvolněný termín, ale okolnosti tomu naštěstí chtěly jinak a tak jsme se pod vrčeňskými lípami sešli už ve svátek v pátek 5. července. Věřte, že jsem byl dost nervózní, ale nakonec mohu prozradit, že počasí bylo úplně ideální na pití piva (ani vedro, ani déšť, ani vítr) a lidí přišlo tolik, že se pomalu na farní zahradu, kde se slavnosti odehrávaly všichni nevešli.

Posezení
Posezení

Začátek byl stanoven na třináctou hodinu, kdy už bylo patero pivovarů na svých místech a v plné polní. Poslední pivovárek to také jakž takž stihnul a tak se mohlo začít vesele degustovat a že bylo z čeho vybírat:

Radouš Druztová : světlý ležák Pilsner Ilgner 12%, Radoush Stout 12%, Session IPA Magický motýl 12%, kyseláč Gosebumps Fruity Vanila 12% a NEIPA Clash Of The Beers 16%.

Radouš
Radouš

Zlatá Kráva Nepomuk : světlý ležák Plnotučná 12%, APA 12 Yellow Cow 12%, Kisseláč The Cow a Wodoo Cryo Neipa Vol. 2

Knížecí pivovar Plasy : světlý ležák Lothar 12%, ale Nachmelenec 11% a polotmavý Felčar 13%

Kráva
Kráva

Kynšperský pivovar : Kyšperský zajíc Desítka 10%, Světlý ležák 12%, Tmavý ležák 12%, IPL Tutti 12% a NEIPA Hazy Spring Day

Malý Janek Jince : Naše z Jinců 10%, světlý ležák Velký Janek 12%, APA Blondýna z bazénu 11%, Cherry Beer Kriek 12% a něco jahodovýho 17% :)

Kynšperk
Kynšperk

U Šenkýřů Šťáhlavice : světlé ležáky Triangl 11% a Kosičkář 12%

Jako doplněk jsem měl na čepu dva ležáky z pivovarů, které se nemohly zúčastnit: Nostalgie 12% od Bizona z Čižic a Beer Opener 12% od Plzeňského Bandity. Takže jste tu mohli popít opravdovou plzeňskou dvanáctku.

Fara
Fara

Do šestnácti hodin byl klídek na pokec, jen cvrlikání ptáčků a bručení kompresorů. Na našich slavnostech ale nesmí chybět i nějaká ta muzika. O rozjezd se postaralo duo na kytary Bořík & Zeman, po nich nastoupila punková Důležitá In Formace a finále obstarali domácí Igloo Boyz.

Hudba
Hudba

Ale vraťme se k pivu. Součástí byla i domovařičská sekce, kterou zastupoval vrčeňský pivovárek Bad Boys Brewery. Pivo na čepu bylo ze série Acid Rains, která představuje různé kyselé styly, tentokrát to bylo Gose s limetkou, pomerančem, citronovou trávou, koriandrem a keltskou solí. Výsledkem bylo velmi pitelné letní pivko s osvěžující kyselostí, slaností a chutí limetek. Myslím, že dost chutnalo, protože se pilo i po půllitrech.

Homebrewing
Homebrewing

Ještě jedna pivní atrakce na nás čekala. Pro sedm nadšenců byla připravena řízená degustace, jejímž tématem byla rozmanitost kyselých pivních stylů, jako je gose, pastry sour, wild ale a další. Od každého stylu byl připraven jeden zástupce z českých pivovarů. Co byste se na této degustaci dozvěděli se musíte zeptat sedmi jejích účastníků.

Degustace
Degustace

Celkově považuju nultý ročník Pivních slavností Pod vrčeňskou p(l)ípou za velmi povedený. Těžko se na něj bude navazovat...

P.S.: Nakonec si to nepomučtí rozmysleli a 30. ročník Nepomuckých pivních slavností v daném termínu (20. července) bude - s jiným pořadatelem, ve skromnějším provedení, ale bude.


Fotogalerie




[Richard Chodora] [Zobrazeno 714x] [9. červenec 2024]
[Pivní slavnosti] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI