Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

To je radost, když jsou tu lidi!

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

To je radost, když jsou tu lidi!

To je radost, když jsou tu lidi!

Čtvrtek 3. prosince 2020 - radost pro hospody i restaurace, radost pro jejich návštěvníky. Po dlouhé době šesti týdnů trvajícího "stanného práva" konečně mohli lidé kulturně pojíst v restauracích, či vypít pivko ve své oblíbené hospůdce. Sice s určitými prostorovými, či hygienickými omezeními, což samozřejmě rozumný člověk pochopí.

U Pinkasů: Nedočkaví návštěvníci
U Pinkasů: Nedočkaví návštěvníci

Slavnostní otevření s řečníky, vánoční výzdoba, či jenom prosté uvítání štamgastů. První variantu zvolila restaurace U Pinkasů . V 10 hodin dopoledne uvítali čerstvě dovezeným Prazdrojem a dršťkovou polévkou, nejen své nedočkavé štamgasty, zaměstnance restaurace, novináře, ale i obchodního ředitele Plzeňského Prazdroje, pana Tomáše Mráze. Psovi ve čtyřce odzvonili a uvítali Psa ve trojce.

U Pinkasů: Přípitek
U Pinkasů: Přípitek

Pan František Novotný, ředitel restaurace k tomu řekl: „Jsme šťastní, že po 50 dnech frustrace nejen otevíráme, ale nemuseli jsme nikoho propustit. Nechceme, aby se 4. PES znovu vrátil, proto jsme připravili a dodržujeme co nejpřísnější hygienická opatření a zároveň spoléháme na naše hosty, že budou respektovat pravidla“. Oba výše zmiňovaní pánové, spolu s generálním manažerem panem Karlem Doubkem (jehož výrok jsem si vypůjčila pro titulek článku), připili všem lidem a na počest slavnostního znovuotevření odzvonili historickým Spolkovým zvonem, který je používán při nejvýznamnějších událostech, mezi něž se slavnostní znovuotevření restaurace U Pinkasů řadí.

U Pinkasů: Už se točí
U Pinkasů: Už se točí

Vánoční výzdobou vítala své první štamgasty hostomická Nálevna U Tří hrušek. Aktuálně na čepu byl Fabián 10° a 12°. V době nejbližší přibudou na čep ještě další dvě piva. Nálevna otevřela své dveře ve 14 hodin a hosté se začali pomalu scházet. Večer, co jsem jukla skrz okno, byla povolená kvóta hostů již naplněna. Redukce židlí u stolů, rezervace pro nedočkavce, "pro sichr", aby se na ně dostalo a nepřišli zkrátka, povinná hygienická opatření.

Nalévárna: Výzdoba
Nalévárna: Výzdoba

Platilo to stejně jako všude, zde, i pro štamgasty v nedaleké Galerce , která otevírala v obvyklých 17 hodin. Stejně tak bylo na čepu obvyklých sedm piv. Stoly rezervované a "neobjednaní" zájemci museli, bohužel, být odmítnuti, resp. odkázáni na jiný den.

Galerka: Exterier
Galerka: Exterier

Byl to náročný den, ale zaplať pivní Bůh za něj. PES, nejen ve čtyřce, nechť se odebéře na smetiště dějin, což si asi nepřeji jen já.

Další fotky najdete zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1774x] [6. prosinec 2020]
[Restaurace] [comments: 4] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

úterý, 8. prosinec 2020
22:09

Dwarf

uvítali psa ve trojce? to jako vážně? a teď budou vítat psa ve třiapůlce? pshaw... / po 50 dnech frustrace nejsme šťastní, nýbrž víme, že přichází den 51., 52., 53., atd... jo, je to na piču...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Jana

úterý, 8. prosinec 2020
08:24

Jana

Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného je nejčastějším místem nákazy novým typem koronaviru stále zaměstnání.
A proto musejí omezit hospody! Který z těchto gaunerů je abstinent, ptám se. :ble:


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

27. červenec 2024
02:25


posted by: Inzerce

Michal_CB

pondělí, 7. prosinec 2020
10:52

Michal_CB

Obávám se, že nejpozději po Vánocích to tady bude zas. :( :(


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]

Jana

pondělí, 7. prosinec 2020
11:40

Jana

Michal_CB:
Jen aby to nebylo dřív. :ble:
Bohužel, slušného slova k tomu není.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI